انتخاب بهترین CMS برای طراحی سایت؛ نکتهای مهم برای صاحبان کسبوکارها
سیستم مدیریت محتوا برگردان عبارت Content Management System یا همون CMS میشه. CMS در واقع نوعی سیستم نرمافزاریه که به شما اجازه انتشار و مدیریت محتوا رو به شکل بصری میده. این سیستم به شما کمک میکنه تا به راحتی وبسایت خودتون رو بسازید و اون رو آپدیت کنید. با انتخاب بهترین CMS برای طراحی سایت، شما میتونید محتوای سایت خودتون که شامل متن، تصاویر، ویدیو و در کل هر نوع فایلی میشه رو بدون اینکه نیاز به طراحی مجدد داشته باشید، به آسونی هرچه تمام ویرایش و مدیریت کنید. بیشتر سیستمهایی که برای مدیریت محتوا طراحی شدن، به کمک نصب افزونهها این امکان رو به شما میدن تا امکانات متنوعی رو برای سایتتون ایجاد کنید. تو این مقاله از میزفا به معرفی انواع CMS ها میپردازیم.
انواع CMSها برای طراحی سایت کدامند؟
وردپرس که این روزها سهم بسیار زیادی از بازار طراحی سایت حرفه ای رو به خودش اختصاص داده و همین الان که دارم این مقاله رو مینویسم هم در حال پیشی گرفتن از رقبای خودشه، در ابتدا برای وبلاگنویسی طراحی شده بود. اما هر چقدر که جلوتر رفتیم، قابلیتهای خیلی بیشتری بهش اضافه شد که همین قابلیتها باعث شهرتش هم شدند. همین موارد باعث شد تا وردپرس بهعنوان بهترین CMS برای طراحی سایت از نظر کارشناسان و کاربران انتخاب بشه.
وردپرس؛ انتخاب اصلی مشهورترین سایتهای جهان
آمارها نشون میدن بیش از ۳۲ درصد وبسایتها وردپرسی هستند. بهعنوان مثال سایتهای بزرگی مانند وال استریت ژورنال، نیویورک تایمز و همچنین CNN از این پلتفرم استفاده میکنند. از دیگر دلایلی که باعث شده تا از وردپرس به عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوا یاد کنیم، میتونیم به اوپن سورس یا منبعباز بودن، پنل مدیریتی با رابط کاربری مناسب و همچنین انطباق بسیار زیاد اون با قوانین و فاکتورهای سئو اشاره کنیم (برای آشنایی بیشتر با دنیای سئو، یه نگاه به دوره آموزش رایگان سئو میزفا بندازید.)
همچنین تعداد بالای قالبها به همراه افزونههای رایگان وردپرس، دست کاربر رو کاملا باز میذارند تا امکانات زیادی رو به وبسایت خودش اضافه کنه. یه سری خصوصیات دیگه وردپرس که قابلیت راهاندازی دارند، انواع مختلفی از وبسایتهای شرکتی، فروشگاهی، وبلاگی و خبریه.
رتبه دوم، جوملا؛ قابلیت ایجاد سایتهای چند زبانه
جوملا (Joomla) بعد از وردپرس، بهترین CMS برای طراحی سایت محسوب میشه. جوملا با برخورداری از سیستمی انعطافپذیر برای مدیریت پستهای سفارشی، گزینهای مناسب به شمار میآد. یکی دیگه از قابلیتهای جوملا، امکان ساخت سایتهایی چند زبانه ست. به این معنا که دیگه نیازی به نصب افزونهای به منظور اضافه کردن زبانهای بیشتر به سایت خودتون نخواهید داشت. اگه به فکر راه اندازی سایت چند زبانه هستید، ممکنه جوملا بهتر از وردپرس باشه. با این حال توصیه میکنیم حتما سایر امکاناتی که مد نظر دارید رو هم بررسی کنید. چون ممکنه شما در کنار چند زبانه بودن سایت، ویژگیهایی رو در نظر داشته باشید که در اون ویژگیها جوملا گزینه قابل قبولی نباشه. در ضمن اگه هدفتون طراحی سایت چند زبانه ست، حتما درباره سئو سایت چند زبانه هم مطالعه کنید.
جوملا به شما این توانایی رو میده تا از چندین قالب یا تم به شکل همزمان برای انواع محتواها استفاده کنید. با وجود اینکه جوملا شاید در نگاه اول بسیار جذاب به نظر برسه، اما برای اون دسته از افرادی که به تازگی با دنیای طراحی سایت آشنا شدن، توصیه نمیشه.
دروپال؛ سیستم طبقهبندی قوی به همراه امنیت بالا
با وجود اینکه سهم زیادی از بازار نصیب وردپرس شده، اما دروپال (Drupal) هم همواره طرفداران خودش رو داره. دروپال، سیستم مدیریت محتوای انعطاف پذیریه که به شما امکان کار با پستهای سفارشی رو میده. از دیگر قابلیتهای دروپال میتونیم به سیستم طبقهبندی قوی و امنیت بالای اون اشاره کنیم.
از نقاط ضعف دروپال میتونیم به پیچیدگی فرایند تولید قالب و همچنین تعداد پایین قالبهای رایگان اشاره کنیم. وجود همین نقاط ضعف در دروپال باعث میشه تا کاربران باز هم بخوان از وردپرس بهعنوان بهترین سیستم مدیریت محتوای سایت استفاده کنند.
دلایل برتری وردپرس نسبت به سایر CMS ها
بدون داشتن یکی از انواع سیستمهای مدیریت محتوا، اون دسته از گروههای شغلی که میخوان وبسایتی برای خودشون داشته باشند، باید به برنامهنویسان دارای تجربه تو این زمینه مراجعه کنند. و یا اینکه مجبور میشن خودشون زبانهای برنامهنویسی رو یاد بگیرند (که البته راه سادهای نیست). خوشبختانه ما بهترین CMS برای طراحی سایت یعنی وردپرس رو در اختیار داریم. وردپرس نه تنها طراحی، بلکه مدیریت وبسایتها رو هم به شکل قابلتوجهی آسونتر و کارآمدتر میکنه. در مقاله طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی اختصاصی این ۲ روش متداول برای راهاندازی سایتها رو مقایسه کردیم.
وردپرس؛ پرکاربردترین CMS برای وبسایتها از نظر آزادی طراحی
وردپرس بهترین و پرکاربردترین CMS برای راهاندازی سایت به شمار میآد. با استفاده از وردپرس میتونیم هر نوع وبسایتی اعم از شرکتی، نمونه کارهای شخصی و همچنین فروشگاه آنلاین ایجاد کنیم. وردپرس از نظر آزادی طراحی، هزاران طرح رو برای دانلود در اختیار کاربرانش قرار میده. وردپرس علاوه بر اینکه رایگانه، برای سئو هم گزینهای عالی به شمار میره. به کمک افزونه های سئو وردپرس فرآیند بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو (SEO) سادهتر خواهد بود.
حجم کم و بهینه بودن برای موتورهای جستجو
یکی دیگه از دلایل برتری وردپرس نسبت به سایر انواع CMS ها، حجم کم و بهینه بودن اون برای بیشتر موتورهای جستجوئه. در گذشته به این پلتفرم بهعنوان یه وبلاگساز حرفهای نگاه میکردند. اما با گسترش تکنولوژی، این سیستم مدیریت محتوا به یک گزینه ایدهآل در زمینه ساخت سایتهای خبری، شرکتی و نمایشی تبدیل شد.
رابط کاربری آسان برای کاربرانی که اطلاع چندانی از کدنویسی ندارند
از دیگر مزیتهای وردپرس، داشبورد (پیشخوان) ساده اونه. در این خصوص باید گفت وردپرس برای افرادی که آگاهی چندانی از کدنویسی ندارند، گزینهای مناسب و کاربردیه. وردپرس رابط کاری فوقالعاده آسونی داره و اضافه کردن قالب و افزونهها به اون اصلا پیچیده نیست. وردپرس صفحهسازهایی مثل المنتور و ویژوال کامپوزر داره که باعث میشن سایت رو به همون شکلی که علاقه دارید، بسازید.
وردپرس، بهترین CMS برای طراحی سایت به دلیل سادگی، سرعت و کارایی
در این مقاله میزفا سعی کردیم به مقایسه انواع CMS ها برای طراحی سایت بپردازیم. ۳ سیستم مدیریت محتوا که طرفداران بیشتری دارند و کاربردیتر هستند، عبارتند از وردپرس، جوملا و دروپال. در این میان، وردپرس رو بهعنوان بهترین CMS معرفی کردیم.
در نهایت توجه داشته باشید که وردپرس دائما از طرف برنامهنویسان و توسعهدهندگان بهروزرسانی میشه. این پلتفرم به دلیل برخورداری از پلاگینها و قالبهای متنوع، در حال حاضر کاملترین CMS به شمار میآد. در صورتی که قصد دارید وبسایتی رو به منظور معرفی خدمات و محصولات یا افزایش آگاهی از برندتون راهاندازی کنید، پیشنهاد ما استفاده از وردپرسه و اگه فکر میکنید هنوز باهاش آشنایی کافی ندارید، به شما اطمینان میدیم که با دیدن امکانات بینظیر وردپرس شگفتزده خواهید شد. خبر خوب هم اینه که ما توی میزفا، صفر تا صد خدمات مربوط به این سیستم، از طراحی سایت با وردپرس گرفته تا مدیریت محتوا و حتی مقالات آموزش کار با وردپرس رو ارائه میدیم.