بررسی تاثیر Core Web Vitals بر سئو سایت

core web vitals چیست

داشتن تجربه کاربری خوب، عاملیه که برای پیشرفت وب‌سایت شما ضروری محسوب می‌شه. بدون داشتن یه تجربه کاربری خوب، احتمالا بخش عمده زحماتی که برای سایتتون می‌کشید، نتیجه مثبتی نخواهد داشت. برای ایجاد تجربه کاربری مطلوب، یکی از معیارهایی که شما باید بهش توجه کنید مفهومی به نام Core Web Vitals (کور وب وایتِلز) هست که گوگل ۳ سال پیش معرفی‌اش کرد.

بنابراین ما تو این مقاله میزفا اومدیم سراغ اینکه مفهوم Core Web Vitals چیست و می‌خوایم بهتون توضیح بدیم این فاکتور چه تاثیری بر سئو داره و چطوری می‌تونید ارتقاش بدید. با ما همراه باشید.

Core Web Vitals چیست؟

گوگل در تاریخ ۲۸ مه ۲۰۲۰ مفهوم Core Web Vitals رو مطرح کرد و از نیمه ژوئن ۲۰۲۱ اون رو به عنوان عامل رتبه بندی مهم در تعیین جایگاه صفحات در SERP در نظر گرفت. کور وب وایتلز یه مجموعه از معیارهای متفاوته که گوگل برای ارزیابی تجربه کاربران در صفحات وب ازش استفاده می‌کنه. در واقع می‌شه دقیق‌تر گفت که Core Web Vitals مجموعه‌ای از سه معیاره که سرعت، پاسخگویی و پایداری بصری وب سایت‌ها رو اندازه گیری و ارزیابی می‌کنند. این سه معیار عبارتند از LCP، FID و CLS.

تحلیل Core Web Vitals

به عنوان متخصص سئو لازمه تحلیل Core Web Vitals رو بلد باشیم. ما در مجموع ۳ معیار تاثیرگذار در Core Web Vitals داریم که به توسعه‌دهندگان و متخصصین سئو کمک می‌کنند تا عملکرد صفحات خودشون رو توی این ۳ زمینه بسنجند:

  • عملکرد بارگذاری صفحه با معیار Largest Contentful Paint (LCP) سنجیده می‌شه. همونطور که از اسمش می‌تونید حدس بزنید این معیار مربوط به زمانیه که بزرگترین محتوای صفحه بارگذاری می‌شه.

توضیح این معیار: LCP نشون می‌ده که چقدر زمان لازمه تا محتوای اصلی صفحه برای کاربر قابل رویت باشه. به عبارت دیگه، این معیار زمانی رو نشون می‌ده که بزرگ‌ترین عنصر قابل رویت در نیمه بالایی صفحه (مثلا یک عکس یا ویدئو) بارگذاری می‌شه. مقدار ایده‌آل برای LCP کمتر از 2.5 ثانیه است. قبلا تو مقاله LCP چیست خیلی مفصل درباره این معیار و روش‌های بهینه سازی اون صحبت کردیم.

  • آسانی تعامل با مخاطب با معیار First Input Delay (FID) سنجیده می‌شه. همونطور که از نام این معیار مشخصه، به تأخیر سایت در واکنش به تعامل کاربر مربوطه.

توضیح این معیار: این معیار نشون می‌ده که چقدر زمان لازمه تا صفحه به ورودی کاربر (مثلا کلیک روی یک لینک یا دکمه) واکنش بده. به عبارت دیگه، این معیار مدت زمان تأخیر بین زمان کلیک کردن کاربر و زمان پاسخ‌گوئی صفحه رو نشون می‌ده. مقدار ایده‌آل برای این معیار 100 میلی‌ثانيه ست. این معیار خیلی شبیه معیار TTI در GTmetrix هست که درباره بهینه سازی‌اش نوشتیم.

  •  پایداری طرح‌بندی با معیار Cumulative Layout Shift (CLS) سنجیده می‌شه. این یکی هم به معنای ثابت و پایدار موندن چیدمان صفحه در حین بارگذاریه.

توضیح این معیار:  معیار CLS نشون می‌ده وقتی صفحه داره لود می‌شه، چیدمان عناصر صفحه چقدر جابه‌جا شده و پایداری بصری کافی رو نداشته. به عبارت ديگه، اين معیار تغييرات غيرمنتظره چیدمان (مثلا اینکه قسمتی از صفحه ناگهان می‌ره پایین‌تر) رو می‌سنجه. مقدار ایده‌آل برای CLS کمتر از 0.1 هست.

Core Web Vitals چه اهمیتی در سئو داره؟

اگه از نظر سئو بخوایم به معیارهای بالا نگاه کنیم تا تاثیر Core Web Vitals بر سئو رو بدونیم، باید اینطور بگیم که این ۳ معیار برای بهبود رتبه سایت بسیار مهم هستند. چون مشخص می‌کنند که کاربران چطور از وب‌سایت شما استفاده می‌کنند و چه تجربه‌ای از تعامل با سایت شما دارند.
وقتی بازدیدکنندگان تجربه‌ای بی نقص (یا کم نقص) در سایت شما داشته باشند، احتمال بازگشتشون بالاتره و همچنین ممکنه سایت شما رو به دوستان خودشون هم توصیه کنند. به این معنا، اگه صفحات شما پاسخگو نباشند و یا مثلا اون‌ها رو پر از تبلیغات نامطلوب کنید (که باعث افزایش CLS می‌شه)، کاربران دیگه به راحتی به سایت شما برنمی‌گردند. چون تجربه کاربری خوبی براشون ایجاد نکردید.

همچنین Core Web Vitals به شما داده‌های خاص و قابل اندازه گیری‌ای می‌ده که شما می‌تونید از اون‌ها برای بهبود عملکرد کلی و تجربه کاربری در سایت خودتون استفاده کنید. شما در واقع با بهینه سازی Core Web Vitals، می‌تونید عملکرد کلی سایت خودتون رو بهتر کنید.

یه نکته دیگه که باید بهش توجه کنید و ما هم تو سری مقالات ۲۰۰ فاکتور رتبه بندی گوگل بهش اشاره کردیم اینه که امتیازهای Core Web Vitals جزو عوامل رتبه بندی گوگل هستند. بنابراین ۳ معیاری که بالا بهشون اشاره کردیم تاثیر مستقیم بر رتبه سایت شما در نتایج جستجو دارند. گوگل معتقده که کور وب وایتلز منعکس کنده تجربه حساس کاربران در صفحات وب هستند [منبع].

ابزارهای اندازه‌گیری و گزارش Core Web Vitals

برای اندازه‌گیری Core Web Vitals شما می‌تونید از چندین ابزار استفاده کنید که ما برخی نمونه‌هاش رو در پایین براتون می‌نویسیم:

۱. ابزار Search Console

گوگل یه گزارش جدید Core Web Vitals در ابزار سرچ کنسول ایجاد کرده که به مدیران سایت‌ها کمک می‌کنه تا صفحات رو در سطح کل سایت ارزیابی کنند.

گزارش core web vitals در سرچ کنسول
نمونه گزارش core web vitals در سرچ کنسول گوگل

۲. ابزار سئو میزفا تولز

یه ابزار بسیار خوب دیگه برای دریافت معیارهای مرتبط با Core Web Vitals و ۱۰ها معیار مرتبط با سرعت و تجربه کاربری، ابزار میزفا تولز هست. در قسمت واکاوی صفحه این ابزار که رایگانه، می‌تونید هر کدوم از صفحات سایتتون رو از سرور داخل یا خارج از ایران بررسی کنید.

Core Web Vitals در میزفا تولز
معیارهای Core Web Vitals در ابزار میزفا تولز

۳. ابزار PageSpeed Insights

 این ابزار رایگان گوگل اطلاعات دقیقی درباره Core Web Vitals صفحات شما، شامل سرعت بارگذاری، تعامل‌پذیری و پایداری چیدمان به شما می‌ده.

۴. ابزار Lighthouse

 Google Lighthouse یه ابزار تجزیه و تحلیل عملکرد صفحه‌ست که در Chrome DevTools قابل دسترسیه. شما می‌تونید با استفاده از این ابزار، معیارهای Web Vitals رو با یه کیفیت خوب بررسی و ارزیابی کنید.

۵. ابزار Chrome UX Report

 این  ابزار می‌تونه بهتون نشون بده که چطور وب‌سایت شما براساس داده‌های واقعی کاربران (field data) عمل می‌کنه. شما می‌تونید Core Web Vitals رو با این ابزار اندازه بگیرید و یه درک خیلی خوبی ازش پیدا کنید.

۶. ابزار Chrome DevTools

شما می‌تونید با استفاده از Performance panel در Chrome DevTools، معیارCLS رو به صورت لحظه‌ای ببینید. همچنین با استفاده از Experience section، می‌تونید LCP رو هم بررسی کنید.

۷. ابزار Web Vitals Extension

شما می‌تونید با نصب این افزونه روی مرورگر کروم، Web Vitals رو به صورت لحظه‌ای برای هر صفحه وب ببینید.

چطور Core Web Vitals رو بهینه کنیم؟

برای بهینه سازی Core Web Vitals شما باید به همون ۳ معیار اصلی (بالا توضیح دادیم) که گوگل در نظر می‌گیره و نشون‌دهنده سرعت بارگذاری، پاسخ‌گوئی و پایداری صفحات هستند، توجه کنید. برخی از راهکارهای عملی برای بهبود این معیارها عبارتند از:

۱. استفاده از Preload برای منابع کلیدی که باعث سرعت بخشیدن به زمان بارگذاری تصاوير و مابقی عناصر قابل رؤيت در صفحات می‌شه.

۲. بهینه سازی فعاليت رشته اصلی (Main Thread) از طریق كم كردن تَسْک‌های طولانى (Long Tasks) که باعث كاهش FID مى‌شه.

۳. رزرو فضای لازم برای تصاویر و المان‌های دیگه.

۴. اطمینان حاصل کنید که قالب‌های صفحات شما مناسب دستگاه های موبایل و اصطلاحا Mobile Friendly هستند.

۵. سایتتون رو از نظر مسائل امنیتی بازبینی و حتما از HTTPS استفاده كنید.

۶. اطمینان حاصل کنید که تبلیغات و پاپ‌آپ‌هایی که در صفحات وب‌سایتتون نمایش داده می‌شن، جلوى نمایش محتواى اصلی رو نمی‌گیرند.

نتیجه گیری

توجه به Core Web Vitals یکی از مواردیه که لازمه داشتن یه سئوی خوب و یه سایت کاربرپسنده؛ کاربرپسند به این معنا که تجربه کاربری خوبی برای کاربران رقم می‌زنه و سئوی خوب از این نظر که بدون تجربه کاربری رضایت‌مند، اساسا سئو نتیجه نمی‌ده. بنابراین، امیدوارم که توضیحات و آموزش‌هایی که تو این مقاله از میزفا گرفتید بتونه در جهت بهبود این موارد به شما کمک کنه.

با ما همراه باشید و اگه سوالی براتون پیش اومده، در قسمت نظرات پایین صفحه مطرح کنید تا پاسخگو باشیم.

۱۵ ساعت فیلم آموزشی سرچ کنسول (وبمستر تولز)
۱۵ ساعت فیلم آموزشی سرچ کنسول (وبمستر تولز گوگل)
تیم تحریریه میزفا
هدف تیم تحریریه میزفا تولید به‌روزترین و کاربردی‌ترین محتواها برای میزفایی‌هایی عزیز هست که به بلاگ ما سر می‌زنند و مشتاق یادگیری هستند. این مقالات اغلب حاصل تفکر چند نویسنده میزفاست. پوریا آریافر (استراتژیست سئو)، آرمین دارابی‌نژاد (سردبیر میزفا و متخصص محتوا) و محمد عرفان صدری (متخصص سئو و بازاریابی محتوایی) روی این مقالات هم‌فکری داشتند. سعی کردیم بهترین‌ها رو براتون مهیا کنیم؛ چون هدف اینه که تو میزفا بهترین خودت باشی.
پایین سرفصل های HTML هست، روی منم کلیک کنی میتونی ببینی.
به میزفا خوش آومدی. پایین سرفصل های ابزار سرچ کنسول هست
۱۵ ساعت فیلم آموزشی سرچ کنسول (وبمستر تولز)
۱۵ ساعت فیلم آموزشی سرچ کنسول (وبمستر تولز گوگل)

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حداکثر حجم فایل برای آپلود: 1 مگابایت. فایل‌های مجاز برای آپلود: عکس, ویس, ویدیو, ورد یا پی دی اف, فایل متنی, زیپ. شما می‌تونید برای بهتر پرسیدن سوالتون، عکس یا ویس یا حتی فیلم در بخش نظرات میزفا آپلود کنید. برای ضبط ویس می‌تونید از خود واتس آپ استفاده کنید و بعد اینجا آپلود کنید و برای ارسال عکس هم کافی هست اسکرین شات بگیرید. Drop file here

با موفقیت ثبت شد، میزفا از شما برای عضویت در خبرنامه هفتگی تشکر میکند.

عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:

  • فیلم و مقاله رایگان سئو
  • آموزش‌های UX ، GA و GTM
  • مقاله های تخصصی ASP.NET Core
  • اطلاع رسانی از محصولات
فیلم آموزشی asp.net core 2
ترک میزفا خوب نیست!
معرفی جامع‌ترین ابزار سئو در ایران
بالای ۱۰ هزار عضو
PHZpZGVvIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzUwIiBwb3N0ZXI9Imh0dHBzOi8vbWl6ZmEuY29tL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjMvMDUvcG9zdGVyLW1pemZhLXRvb2xzLXZpZGVvLW1pbi5wbmciIGNvbnRyb2xzIHByZWxvYWQ9Im5vbmUiPiANCiAgIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJodHRwczovL21pemZhLmNvbS9ibG9nL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIzLzA1L21pemZhX3Rvb2xzXzcyMHAubXA0IiB0eXBlPSJ2aWRlby9tcDQiPg0KPC92aWRlbz4=