
دوره جامع آموزش سئو
- پوریا آریافر
- آپدیت: 31/07/2021
- 327 نظر
- زمان مطالعه: 120 دقیقه
به نام خدا
به جامع ترین دوره آموزش سئو SEO در ایران خوش آمدید. لطفا از جای خودتون بلند نشید تا لذتی ۱۲۰ دقیقهای رو با خوندن این مقاله آموزشی در زمینه سئو و افزایش رتبه سایت تجربه کنید.
سرفصل های آموزش سئو در این مقاله به ۹ بخش مختلف تقسیم شده و سعی کردیم به شکل کامل، منظم و البته رایگان، درباره فرآیند افزایش رتبه وبسایت در نتایج موتورهای جستجو همانند گوگل صحبت کنیم.
خب شاید شما نگران این باشید که اگه دو ساعت وقت بذارید و این مقاله آموزش رایگان سئو سایت رو بخونید، وقتتون هدر میره یا نه! و خب البته وقت شما ارزشمنده و ما اینو خوب میدونیم. پس بذارید با چند تا دلیل خوب شما رو متقاعد کنم.
خب این مقاله آموزش جامع سئو بیشتر از ۳۰۰ تا کامنت یا نظر داره که تو انتهای مقاله میتونید اونا رو مشاهده کنید و بازخوردهای مثبتی که کاربران نسبت به این آموزش کامل و رایگان سئو داشتند رو ببینید. در ضمن این مقاله بیشتر از ۷۰۰ مرتبه به اشتراک گذاشته شده و از نظر محتوایی، نمره ۴.۵ از ۵ رو از نظر مخاطبان و دانشجوهای این دوره سئو سایت داشته. علاوه بر این، مقالهای که برای تولیدش ۳ ماه وقت گذاشته شده و همینطور دارای تجربیات ۱۰ ساله هست، میتونه کمک خیلی زیادی به رشد کسب و کار شما بکنه. از طرفی تلاش شده همه مقالههای آموزشی مرتبط به سئو، اختصاصی، تخصصی و البته به زبان ساده نوشته بشه.
آخرین تغییرات این مقاله آموزش کامل سئو در سال ۱۴۰۱ انجام شده و براساس آخرین آپدیت الگوریتمهای گوگل نگارش شده.
📌 توصیه مدرس دوره:
این دوره آموزشی سئو مثل هر دوره دیگهای به صبر و حوصله شما نیاز داره. پس برای اینکه بتونید از این دوره رایگان اموزش سئو بهترین استفاده رو ببرید، بهتون پیشنهاد میکنم که این صفحه رو بوکمارک (bookmark) یا ستارهدار (star) کنید و توی دو یا سه مرحله سراغ محتویات این صفحه بیاید. با این فرایند مطالب به شکل بهتری به شما منتقل میشه و کیفیت یادگیری شما پایین نمیاد. ضمنا در این دوره سئو درسهای بسیار نهفتهای هست که توضیح کامل بعضی از اونا رو به زبان نیاوردیم؛ ولی در این صفحه وجود داره و قابل مشاهده هست. شما خارج از این مقاله میتونید اونا رو آموزش ببینید، به عبارت دیگه به دنبال طلای روی خاک نباشید که نیست، طلا زیر خاکه. خب دیگه وقتشه که شروع کنید:
آموزش سئو مقدماتی

قبل از اینکه در میزفا بین تکنیکهای حرفهای سئو غرق بشیم و به جنبههای مختلف آموزش سئو که در سال 2021 آپدیت شده، بپردازیم؛ اول از همه در فصل اول اصطلاحات پایهای مهم رو تشریح میدیم. در ضمن اگه مبانی سئو رو میدونید، میتونید بخشهای بعدی رو بخونید. هر چند پیشنهاد میشه برای یادآوری و کسب تجربه بیشتر، آموزش سئو از ابتدا رو جلو ببرید؛ چه افراد تازهکار و چه افراد حرفهای. خب وقتشه بریم و یادگیری سئو مقدماتی رو به صورت کامل و جامع بررسی کنیم.
قبل از هر چیزی این رو بگم که شما میتونید آموزش سئو صوتی رو با استفاده از فایل صوتیای که ابتدای هر بخش هست جلو ببرید. در واقع فایل صوتیای که یکم بالاتر میبینید، آموزش صوتی سئو مقدماتی هست و میتونید ازش به خوبی استفاده کنید.
بحث آموزش سئو مقدماتی اصولا با این سوال که “سئو چیست” شروع میشه ولی یه سوال بهتر؛ چطور سئو کار میکنه؟ چطور رتبه یه سایت بالا و پایین میشه؟ و یا چرا وقتی ما کلمه ” آموزش سئو ” رو توی گوگل جستجو میکنیم؛ مثلا سایت “الف” رتبه اول رو داره و سایت “ب” رتبه دوم؟ آیا میدونید چه فاکتورهایی در سال ۲۰۲۲ در سئو اهمیت داره و باعث جابهجایی رتبه وبسایتها در گوگل میشه؟ همه این موارد رو در بخش ۱ یا همون آموزش مقدماتی سئو میخونیم.
SEO یا سئو چیست
سئو یا SEO مخفف عبارت انگلیسی “Search Engine Optimization” به معنی “بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو” هست. مثلا گوگل یک موتور جستجوی خیلی محبوب در دنیا هست و اون ابزاری که بهش میگن google chrome، یه مرورگر هست که از موتور جستجوی گوگل استفاده میکنه. به عبارت دیگه به کمک تکنیک سئو، ما میتونیم به شکل طبیعی رتبه یک وبسایت رو در نتایج، بالاتر بیاریم.
شاید بپرسید به شکل طبیعی یعنی چطوری؟ مگه غیر طبیعی هم داریم؟؟
دو راه وجود دارد تا وبسایت شما در رتبههای برتر گوگل مشاهده شود.
- سئو SEO
- ادوردز Adwords
توی روش اول یعنی سئو؛ شما باید هزینه زمانی زیادی رو بدید تا بتونید بین رتبههای برتر گوگل دیده بشید. در عوض اگه سئو رو به خوبی آموزش دیده باشید و اصولی اونو پیادهسازی کنید، موندگاری بیشتری در رتبههای برتر گوگل دارید.
روش دوم یعنی ادوردز؛ هزینه مالی بیشتری نسبت به سئو در یک بازه زمانی نیاز داره و تا زمانی که شما در ادوردز گوگل شارژ مالی داشته باشید، بین جستجوهای مربوط به فعالیت سایت خودتون جزء رتبههای برتر هستید.

تاریخچه سئو به دهه ۹۰ میلادی برمیگرده و ظهور موتورهای جستجو در اون سالها رخ داد. این روزا سئو یه روش و استراتژی برای بازاریابی محتوا و رونق دادن به صعنتهای آنلاین و آفلاین هست.
اگه شما به دنبال آموزش کامل سئو هستید، باید بدونید که این حرفه به بعضی از مهارتهای فنی، خلاقانه و تحلیلی نیاز داره. البته نگران نباشید، شما میتونید با زمان گذاشتن و به صورت آهسته و پیوسته، این مهارت رو به دست بیارید و بدونید که هیچ مانعی جلوی شما نیست به جز ذهن خودتون.
تکنیکهای زیادی توی سئو وجود داره که بستگی به نوع اهداف، نحوه اعمال و میزان اجرای این تکنیکها متفاوته. هر چند اصولا هدف اصلی و نهایی سئو کردن هر سایتی، یکسانه و اون هم کسب رتبههای برتر در نتایج موتورهای جستجو هست.
اگه بخوایم سئو چیست رو خلاصه کنیم داریم: سئو یک روش مناسب و پایدار برای افزایش بازدید هدفمند در یک وبسایت است.
در سئو فقط مباحث فنی اون وجود نداره. شما باید بتونید یک محتوای مناسب و کاربرپسند تولید کنید و در کنار اون، محتوای شما باید بهینهسازی هم بشه. به عبارت دیگه هدف اصلی شما باید تولید محتوای مناسب برای مخاطب باشه و در راستای اون سعی کنید بین نتایج گوگل اون محتوا رو سئو کنید تا بیشتر دیده بشه. بدونید که محتوا صرفا متن نیست. ممکنه یه محتوا از عکس، ویدیو، پادکست و … ساخته بشه. و از طرفی این محتوا به اندازه کافی در وبسایت شما وجود داشته باشه و توسط دیگران لینکسازی بشه. درباره مباحث محتوا در بخش ۴ کامل توضیح دادیم؛ برای دونستن این اصطلاحات عجله نداشته باشید، قول میدیم در پایان کار همه این موارد رو به خوبی بدونید به شرط اینکه خوب بخونید.
اگه یکمی هم صادق باشیم، سئو یک نظم پیچیده شرطیه که گاهی فرآیند کار رو سختتر میکنه. برای همین به توجه کامل شما نیاز داره تا از پس این آموزش کامل سئو رایگان بربیاید. و از طرفی سئو به مرور زمان، تکامل پیدا میکنه و پیچیدگی اون بیشتر میشه، بنابراین دانش شما توی این زمینه همیشه باید با تغییرات هماهنگ باشه. باید خودتون رو به روز کنید تا بتونید وبسایت خودتون رو به روز نگه دارید. پس پیشنهاد میکنیم همین الان این صفحه میزفا رو در مرورگر خودتون بوکمارک (Bookmark) کنید و هر چند وقت یه بار سر بزنید، تا از اخرین تغییرات آموزش سئو به صورت رایگان و البته کامل و جامع بهره ببرید. این مقاله مثل سایر مقالههای میزفا هر از گاهی برای شما و به عشق شما عزیزان آپدیت میشه. 🌹
چرا باید آموزش سئو سایت رو دنبال کنید؟
طبیعتا برای شما رشد و رونق کسب و کارِتون اهمیت زیادی داره، و قطعا یکی از مهمترین دغدغههای اصلی شما در این مسیر، پیدا کردن مشتریها و کاربران هدفمند برای کسب و کار شما هست. برای همین سئو گزینه خیلی خوبی برای رسیدن به این هدفه. چون که سئو نسبت به سایر روشهای بازاریابی مقرون به صرفهتر و همینطور پایدارتره. حالا شما در این مسیر چه به عنوان مدیر سایت خودتون و چه به عنوان یک متخصص سئو، باید همیشه به دنبال یادگیری سئو کاربردی باشید.
پیدا کردن یک منبع خوب که بتونه آموزش کامل و کاربردی رو در زمینه سئو بده هم کار سادهای نیست؛ با این حال میزفا و این مقاله گزینه بدی به نظر نمیرسه، میتونید امتحان کنید. 😊
موتورهای جستجو مثل گوگل، بینگ و یاهو یه سری الگوریتم دارن که براساس اون الگوریتمها، وبسایتها در نتایج جستجو یا به اصطلاح فنی SERP لیست میشن. آیا ما میتونیم متوجه بشیم که این الگوریتمها چه چیزی هستن و چه نوع رفتاری دارن؟ پاسخ بله و خیر هست.
گوگل برای رتبه بندی سایتها نزدیک به ۲۰۰ فاکتور رو بررسی میکنه. بعضی از فاکتورهای مهم مثل: محتوا، لینکسازی (بکلینک)، موارد فنی سایت مثل بهبود سرعت سایت، تجربه کاربری (User Experince) و … هست. هر چند بعضی فاکتورها هم دقیق مشخص نیست و از طرفی ممکنه برای یه کسب و کار این فاکتورها کم و زیاد و یا شرطی بشه. نگران این پیچیدگی نباشید، بعدا بیشتر صحبت میکنیم.

موتور جستجو رفتار کاربرانی که یه عبارت رو جستجو میکنن ارزیابی میکنه. حالا ممکنه وبسایت شما بین این نتایج باشه. سوال اینه که شما سایت فروشگاهی دارید؟ یا سایت مجله خبری؟ آیا خدمات ارائه میدید؟ مهم نیست که توی کدوم حوزه هستید، مهم اینه که باید سایت شما برای موتور جستجو بهینهسازی بشه. یا به عبارت دیگه سئو بشه و برای موفقیت در این مورد، میزان رضایت کاربر از سایت شما اهمیت داره.
شاید بپرسید چرا باید به سئو سایت خودم اهمیت بدم؟ به این علت که ۹۰ درصد کاربران دنیا برای رفع نیازهای خودشون اول از همه از موتورهای جستجو استفاده میکنند و نتایج عمده این موتورهای جستجو رو سئو تعیین میکنه. آیا این کافی نیست تا به اهمیت آموزش سئو ایمان بیارید؟
جابهجایی یک سایت از رتبه ۱ به رتبه ۲ در نتایج گوگل با عبارتی مثل ” آموزش سئو ” ممکنه میلیاردها تومان تغییرات ایجاد کنه و این قدرت گوگل و اهمیت سئو کردن وبسایت رو نشون میده.
اگه بخوام خلاصهتر بگم؛ شما برای موفقیت در فضای آنلاین به سئو نیاز دارید و بدون اون موفقیت شما در فضای آنلاین سخته.
آموزش سئو سایت در گوگل رو از کجا شروع کنیم و چطور یاد بگیریم؟
خب امیدوارم تا اینجای دوره جامع آموزش سئو خسته نشده نباشید. بحثمون داره وارد جاهای جالبش میشه. 😉
برای پاسخ به سوال اول یعنی یادگیری سئو سایت در گوگل رو از کجا شروع کنیم خیلی سادهست، پاسخ اینه که از همین جا و از همین خط به بعد با . میزفا همراه شماست تا قدم به قدم با آموزش مقدماتی و تخصصی سئو، به یه سئو کار حرفهای تبدیل بشید. ما مقاله رایگان و جامع زیادی در زمینه سئو داریم که تولید بعضی از اونها هفتهها زمان گرفته. هر چند در کنار خدمات رایگان، خدمات اختصاصی در قالب آموزش خصوصی سئو هم برگزار میکنیم.
تا یادم نرفته یه نکته خیلی مهم بهتون بگم. توی مراحل یادگیری سئو شما نباید فقط به یک سایت اکتفا کنید. فقط میزفا برای یاد دادن سئو کافی نیست؛ هر چند سعی کردیم کامل باشیم و با آموزش سئو از پایه، شما رو از هر منبع دیگهای بینیاز کنیم. پیشنهاد میشه در قدمهای بعدی منابع مختلف رو هم مطالعه کنید. البته در بخش اخر (بخش ۹) مفصل به این مورد اشاره میکنیم. هر چند شما اگه همین آموزش های سئوی سایت ما رو بخواید صحیح پیاده سازی کنید، ماهها از شما زمان میگیره.
خب حالا چطور باید سراغ یادگیری سئو سایت بریم؟ بدونید که دانش سئو پایان نداره، باید سعی کنید در کنار خوندن مقالههای جدید سئو، دانش قدیم خودتون رو هم به روز کنید. سئو هر ماه و هر سال دچار تغییرات زیادی میشه. اگه گفتید چرا؟ چون رفتار و نیاز کاربران تغییر میکنه و الگوریتمهای گوگل و موتورهای جستجو به همین دلیلی هر سال ۱۰۰ ها بار تغییر میکنن.
دیگه کمتر کسی کلمه “دسته آتاری” رو جستجو میکنه و شاید در آینده دور کسی کلمه “پلی استیشن” رو سرچ نکنه. در هر دهه تغییرات خیلی زیادی بین جستجوها پیش میاد و همینطور رفتار کاربران هم تغییر میکنه. تکنولوژی عوض میشه و یا روشهای مخرب تغییر میکنه و همه این عوامل باعث میشه که الگوریتمهای گوگل و باقی موتورهای جستجو هر روز و هر ماه در حال تغییر باشند.
یکی از مواردی که میشه گفت همیشه جزء قویترین فاکتورهای گوگل بوده، هست و خواهد ماند، تجربه کاربری (UX) هست.
اصول سئو رو در اینجا آموزش میبینید. به عبارت دیگه مواردی رو به شما آموزش میدیم که پایانی در سئو ندارن و همیشه جزء فاکتورهای مهم بودن و هستن. بعدش یاد میگیرید که در ادامه مسیر چطور پیش برید تا همیشه دانش سئوی به روزی داشته باشید. دادههای قدیمی در سئو هر چند پیشینه خوبی میده؛ ولی تقریبا دیگه خریدار و طرفدار نداره. به همین منظور ما آموزش سئو خودمون رو در سال 2022 به روز کردیم.
البته اگر حس میکنید که این مسیر یادگیری برای شما مناسب نیست، پیشنهاد میشه حداقلها رو بدونید و سپس کسب و کارتان رو در بحث سئو به یک متخصص سئو بسپارید. البته که در این حالت هزینه خیلی بالاتری داره و طبیعتا کیفیت هم بالاتر میره.
اصطلاحات پایهای در سئو
در قدم اول باید بدونید که تکنیکهای سئو سایت رو به دو شکل دستهبندی میکنن:
- سئو داخلی و سئو خارجی
- سئو کلاه سیاه، سئو کلاه خاکستری و سئو کلاه سفید
سئو داخلی و سئو خارجی
سئو داخلی:
“سئو داخلی سایت” و یا به عبارت دیگه “سئو داخلی صفحه” که به انگلیسی On-Page SEO یا On-Site SEO بهش میگن به معنای بهینهسازی داخل سایت برای موتورهای جستجو هست. بهینه سازی محتوا، لینکسازی داخلی، بهبود کدنویسی سایت و هر چیزی که دست شماست و مربوط به داخل سایت شما میشه بخشی از سئو داخلی حساب میشه. بعضی از تکنیکهای سئو داخلی رو در پایین میبینید:
- متاتگها
- عنوانها
- ساختار آدرسها
- عکسها
- محتوا
- سرعت سایت
و خیلی از فاکتورها که سعی میکنیم به شکل کامل در قسمت سئو داخلی بخش ۳ درباره اون صحبت کنیم.
سئو خارجی:
سئو خارجی صفحه یا سایت که به انگلیسی Off-Page SEO بهش گفته میشه، به تمام بهینهسازیهای خارج از وبسایت شما میگن. مثلا اگه میزفا به سایت شما رو لینک بده (در بخش ۶ درباره لینکدهی صحبت میکنیم) یک قدم برای بهینهسازی خارجی در وبسایت شما برداشته شده. فعالیت در شبکههای اجتماعی هم به این مسئله کمک میکنه. بعضی از کارهای مفید برای سئو خارجی سایت رو در پایین میبینید:
- تبادل لینک
- خرید لینک
- پست مهمان و رپُرتاژ
- شبکههای اجتماعی
- همکاری با اینفلوئنسرها
و راهکارهای دیگه. باید دقت کنید. از نظر من سئو خارجی مثل چاقو هست؛ اگه از اون درست استفاده نکنید، ممکنه به وبسایت خودتون آسیب بزنید و اگه درست استفاده کنید، طبیعتا راهگشای خیلی خوبی خواهد بود.
تفاوت سئو داخلی و سئو خارجی
قدم اول برای یادگیری سئو از پایه دونستن تفاوت بین سئو داخلی و خارجی هست.
- فرق اول و اصلی این دو مورد اینه که شما در سئو داخلی تقریبا به همه امور دسترسی دارید و کنترل کامل روی فاکتورهای اون دارید؛ ولی در سئو خارجی خیلی این مورد صدق نمیکنه.
- فرق دوم اینه که با در نظر نگرفتن سئو داخلی و صرفا تمرکز بر سئو خارجی، هزینه سئو سایت شما خیلی بالا میره. در واقع سئو خارجی هزینه بیشتری نسبت به سئو داخلی نیاز داره.
- فرق سوم هم اینه که سئو داخلی به خطرناکی سئو خارجی نیست و اثرات منفی سئو خارجی گاهی به دلیل عدم کنترل کامل روی اون، قویتره.

سئو کلاه سیاه، سئو کلاه خاکستری و سئو کلاه سفید
طبیعتا شما توی دوره کامل اموزش سئو به دنبال راههای مفید هستید و روشهای سیاه رو دوست ندارید، ولی یه پلیس خوب کسیه که از ساز و کارهای خلافکاران به خوبی اطلاع داشته باشه. برای همین باید روشهای سیاه و مخرب در زمینه سئو رو بدونید. وقتی که شما قصد دارید از مسیر A به B حرکت کنید؛ هم میتونید به روش مثبت این مسیر رو برید، و هم میتونید به روش سیاه برید ولی حالت اول پایداری داره و حالت دوم دردسر و ریسک.
در مجموع با روشهای مختلفی میشه فاکتورهای سئو رو اعمال کرد و به بهینه سازی سایت کمک کرد. میتونید سئو کلاه سیاه رو انتخاب کنید و یا سفید رو. نکته مهم اینه که بدانید مرز بین این روشها یک قدم بیشتر نیست و گاهی تشخیص اینکه آیا این روش سیاهه و یا سفید، سخته. پس توی این دوره آموزش رایگان سئو سایت به جزئیات توجه ویژهای داشته باشید تا به مشکل نخورید.


سئو کلاه سفید White Hat SEO چیست؟ | تکنیک محبوب گوگل
به همه روشهایی که در سئو براساس اصول سئو پیادهسازی میشه و در روند طبیعی سئو تاثیری نداره، “سئو کلاه سفید” یا “سئو اخلاقی” میگن. گوگل همیشه روی سئو کلاه سفید تاکید میکنه. البته بقیه موتورهای جستجو هم مثل بینگ و یاهو طرفدار این روش هستن، اما ما توی این آموزش سئو و بهینه سازی سایت روی تکنیکهای سئو برای گوگل تاکید داریم. جلوتر بهتون میگیم که این رویکرد آموزشی ما به خاطر محبوب بودن خیلی زیاد گوگل بین کاربران اینترنت هست.
اصولا نتایج حاصل از سئو کلاه سفید ممکنه سالها طول بکشه؛ چون که هدف اصلی جذب کاربر به صورت طبیعی هست و براساس مشتریمداری پیش میره. در واقع قرار نیست شما سمت کاربر برید؛ با تولید محتوا و محصول خوب، کابر خودش به سمت شما میاد و در این روند هم هیچ نوع دستکاری خاصی نکرده باشید. هر چند باید قبول داشته باشیم که با روش کلاه سفید به دلیل طولانی بودن روند پروژه سئو، باید تسلیم تاخیر زمانی برای کسب رتبه بشیم. ⏳
شاید بشه گفت روشها و تکنیکهای مهم سئو کلاه سفید عبارتاند از:
- تولید محتوای باکیفیت
- کدنویسی اصولی
- انتخاب عناوین و توضیحات مناسب
- لینکسازی داخلی اصولی
- ایجاد بکلینک طبیعی بدون دخالت صاحب کسب و کار به شکل مستقیم
- بررسی کلمات کلیدی و …
سئو کلاه سیاه Black Hat SEO چیست؟
به مجموع روشهایی که در سئو براساس اصول سئو پیاده سازی نشدن و هدف، تغییر روند طبیعی سئو هست تا بشه سریعتر به رتبههای برتر گوگل رسید، سو کلاه سیاه میگن. البته در بیشتر موارد گوگل متوجه میشه و با سایت متقلب برخورد میکنه. و اگه نیاز باشه سختگیرتر رفتار کنه، صفحه اون وبسایت رو حتی پنالتی یا جریمه میکنه. واضحتر بگم، از نتایج به شکل طولانی مدت و یا حتی به صورت دائمی در کلمات کلیدی مورد نظر حذف میشه. پس ما قرار نیست با این دوره رایگان آموزش سئو، تکنیکهای کلاه سیاه رو بهتون یاد بدیم و پیشنهاد میکنیم که به هیچوجه سراغ این ترفندها نرید.
هدف اصلی سئو سیاه اینه که روی نتایج تاثیرگذار باشه، درحالی که فاکتورهای تجربه کاربری و یا اصول کدنویسی و لینکسازی رو رعایت نمیکنه. مثل زردنویسی در رسانهها عمل میکنن و از روشهای مبتذل برای جذب مخاطب استفاده میکنن. در کل این رو بدونید که سئو کلاه سیاه معمولا از معیارهای روشنفكرانه و علمی تبعیت نمیكنه و به دنبال نتایج زودگذر هست.
لینکسازیهای اسپم و مخرب، استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی، محتوای تکراری و … از روشهای مرسوم این تکنیک سیاه و مخربه. Webmaster Guidelines راهنمای عمومی گوگل هست و یکم درباره سیاستهای خودش توی نشون دادن وبسایتها در نتایج صحبت میکنه.
سئو کلاه خاکستری Gray Hat SEO چیست؟ | هدف اصلی سئوکار
این تکنیک یه چیزی بین سئو سفید و سئو سیاهه. اگه بخوام حقیقت رو بگم، یک متخصص سئو در این بخش قرار داره و سعی میکنه به روشهای سئو کلاه سفید سرعت بده، ولی نه در حدی که باعث حساسیت موتورهای جستجو بشه. صرفا مثل یه کاتالیزور عمل میکنه.
مرز بین یک سئو کلاه خاکستری با سفید و سیاه خیلی نزدیکه. بعضی وقتا ممکنه یه روش توی یه بازه زمانی خاکستری به نظر برسه؛ ولی الان سیاه شناخته شده باشه؛ و یا حتی ممکنه یک متخصص سئو روش x رو به عنوان یه تکنیک خاکستری انجام بده، ولی یک متخصص سئوی دیگه همون روش x رو به شکل سئو سیاه انجام بده. هر چند ممکنه ناخودآگاه و یا خودآگاه انجام شده باشه.
در دوره سئو تخصصی که ما برگزار میکنیم اصولا این روش رو پیش میبریم و البته در همه دورهها، حتی بهترین دوره های سئو در ایران و جهان از روشهای کلاه خاکستری استفاده میکنن؛ روشی که سعی میشه بوی کلاه سفید بده و دور از کلاه سیاه باشه. این کار در واقع یه نوع ایدهآل گرایی توی سئوی سایت هست.
و اگه شما یه دوره صفر تا صد سئو رو پیدا کردید که مثلا به شما مثلا گفت که روشهای لینکسازی سفید رو بهتون آموزش میدیم، بدونید این یک نوع دروغ بزرگه. حالا توی فصل لینکسازی بیشتر صحبت میکنیم.
در پایان فصل آموزش مقدماتی سئو باید بدونید که:
- سئو چیست؟
- چرا آموزش دیدن سئو اهمیت دارد؟
- فرق بین سئو و ادوردز؟
- از کجا آموزش های سئو سایت را شروع کنیم و چطور فرا بگیریم؟
- فرق بین سئو داخلی و سئو خارجی چیست؟
- فرق بین سئو کلاه سیاه، سفید و خاکستری در چیست؟
مجددا بهتون گوشزد میکنم که اگه از اون دسته آدمایی هستید که حوصله خوندن ندارید، میتونید از آموزش رایگان سئو صوتی این دوره هم استفاده کنید. لینک دانلود فایل صوتی آموزش مقدماتی سئو همین پایینه. ⬇️
توی بخش بعدی منتظرتون هستیم. راستی اگه سوال، نظر یا تجربهای هم داشتید، خوشحال میشیم تو بخش نظرات با ما در میون بذارید. 🌹
موتور جستجو

بخش دوم از راهنمای جامع آموزش سئوی وبسایت شما یاد خواهید گرفت که چگونه موتورهای جستجو کار میکنند، چگونه یک ربات گوگل سایت را میبیند و مردم چطور از یک موتور جستجو همانند گوگل استفاده میکنند. برخی نکات فنی و بسیار جذاب و البته مهم را در این بخش خواهید خواند.
درواقع شما در این قسمت زبان موتور جستجو را میآموزید.
الگوریتمهای موتورهای جستجو در طول زمان پیچیدهتر شدهاند. چرا که دیگر مانند گذشته تعداد وبسایت کم وجود ندارد و برای هر کلمه هزاران سایت ممکن است وجود داشته باشد و این الگوریتمها باید سعی کنند بهترین نتایج را در کسری از ثانیه به کاربران نشان دهند. به همین منظور موتورهای جستجو مخصوصا گوگل انواع الگوریتم دارد که یک متخصص و کارشناس سئو باید آگاهی خوبی از این الگوریتم ها داشته باشد و اتفاقهایی که در پشت نتایج رخ میدهد را بداند تا بتواند متناسب با استانداردهای آنها بهترین نتیجه را در جستجوی کاربران بدست آورد.
و اگر شما آموزش کامل سئو ما را به خوبی مطالعه کنید و در عمل بدانید که فاکتور میزان تعامل مثبت کاربر در تک تک مسیرهای موفقیت شما نقش بسیار مهمی را دارد، میتوانید با گوگل و ربات های موتور جستجو دوست شوید.
فراموش نکنید که هدف، کاربران واقعی است و نه موتورهای جستجو. خب برویم بر قسمتهای مهم و رایج تمرکز کنیم.
موتورهای جستجو چگونه کار میکنند؟
به نظر من ۴ مرحله اصلی وجود دارد.
- خزش شدن – Crawl
- ثبت شدن – Submit
- بودن در فهرست – Index
- انتخاب در نتایج – Picking the results
شبیه به عکس زیر:

خزش – Crawl
خزش توسط رُباتها رخ میدهد که به این عمل خزیدن میگویند. رباتها وارد سایت میشوند و کل سایت را اسکن میکنند، همانند یک دستگاه اسکن که یک برگه را به شکل دقیق اسکن میکند. آنها عکس، محتوا، لینکها، محتوا و … را بررسی میکنند. هر نوع دادهای را ربات ها اسکن میکنند.
به این قسمت دقت کنید. الان عبارت “میزفا” یک متن ساده است و اصولا به آن text میگویند. ولی “میزفا” یک عبارت ساده text نیست. بلکه به آن ابرمتن یا hypertext میگویند. درواقع فراتر از متن است و به یک صفحه دیگر اشاره میکند. حال وقتی خزندههای گوگل (رباتهای گوگل) در حال دیدن این صفحه آموزش سئو هستند و به یک ابرمتن برخورد میکنند به واسطه آن ابرمتن، صفحه دیگر را هم میتوانند خزش کنند.
و این چرخه همیشه تا انتها ادامه دارد و خزندهها همیشه در حال خزش هستند تا صفحات جدید را پیدا کنند و از طرفی صفحات که قبلا خزش کردهاند را پیدا و دادههای لازمه آن صفحات را به روزرسانی کنند.
ثبت شدن – Submit
بعد از آنکه وبسایت توسط رباتها (خزندهها) خزش شد، در دیتابیس گوگل ثبت میشود. ولی ثبت شدن به معنای آن نیست که در نتایج نمایش داده میشود. در اکثر موارد فاصله زمانی بین خزش و نمایش در نتایج بسیار کم است به همین منظور مرحله ثبت شدن کمتر دیده میشود.
گاهی به دلیل مشکلات فنی وبسایت و یا هاست، تازه بودن سایت و … صفحات شما در این مرحله میماند. هر چند در فصلهای آتی اشاره خواهیم کرد چطور ربات گوگل را شما خودتان بتوانید فراخوانی کنید و بگویید که آقای ربات گوگل این صفحات من را خزش کن. و سپس میتوان مراحل خزش گوگل را آنالیز کرد و فهمید چرا فقط در مرحله ثبت شدن باقی مانده است.
بودن در فهرست – Index
به شکل طبیعی اگر سایت شما مشکل خاصی نداشته باشد بعد از آنکه خزندههای گوگل خزش را انجام دادند، سریع مرحله ثبت شدن اجرا و تمام میشود و سپس به مرحله index میرسد. در مرحله ایندکس index تمام محتواهایی که توسط خزنده ثبت شده دیگر توسط تمام افراد دنیا قابل دیدن است. درواقع در یک کتابخانه بسیار بزرگی به نام گوگل قابل دسترسی همگان میباشد و سایت شما در این کتابخانه وجود دارد.
گاهی اگر سایت شما ایندکس index نمیشود، تجربه نشان داده است که اگر صبر کنید حداکثر در ۱۰ روز سایت شما در نتایج نمایان میشود و از مرحله ثبت عبور میکند.
نکته کاربردی: برای آنکه مطمئن شوید که آیا سایت شما و یا آن صفحه شما در نتایج وجود دارد و index شده هست عبارت site:mizfa.com را جستجو کنید. شما به جای دامنه mizfa.com دامنه خود را تایپ کنید.
انتخاب در نتایج – Picking the results
نتایج، شبیه به ضریح در یک محل عبادت میماند، همه دوست دارند به سمت ضریح بروند. حال فرض بگیریم همه وبسایتها توسط گوگل ایندکس شده اند ولی چه سایتی و در چه مکانی نمایش داده میشود؟ این موضوع مهم است و باعث شده نیازمند متخصص سئو شویم و یا به سمت یادگیری سئو برویم.
نتایج یک موتور جستجو که به آن SERP گفته میشود برای همه نوع کسب وکار مهم است و زمانی نتایج نمایش داده میشود که کاربران چیزی را در گوگل جستجو کنند. در این لحظه موتور جستجو همانند گوگل به فهرست وبسایتهایی که ایندکس هستند نگاه میکند و براساس یک سری ویژگیها و فاکتورها آنها را رتبه بندی میکند و سپس از بین میلیاردها سایت چندین آنها را به ترتیب لیست میکند.
بسیاری از شرکتهای موتور جستجو نظیر گوگل، بینگ، یاهو و … برای رتبه بندی نتایج، الگوریتم های بسیار پیچیده و دقیقی دارند که کسی از نحوه محاسبات دقیق آنها خبری ندارد. ولی اکثر فاکتورهای مهم آنها شناخته شده هستند. البته این دقیق بودن به معنای بیعیب بودن نیست مخصوصا در زبان فارسی کمی ضعف دارند ولی مهم پیشرفت است و هر روز نتایج در گوگل بهتر میشود.
فاکتورهای شناخته شده
هر چه بیشتر و بهتر فاکتورهای مربوط به افزایش رتبه وبسایتها را بدانید، وبسایت شما بازدید بیشتری میخورد. دقت داشته باشید که گفتیم بیشتر و بهتر، و صرفا بیشتر داشتن به معنای کسب رتبه بالاتر نیست. هر چند برخی فاکتورها هنوز به شکل دقیق مشخص نیست ولی برخی دیگر به خوبی مشخص هستند و تا الان به برخیها به شکل غیرمستقیم در این مقاله اشاره شده، ولی در ادامه به مهمترین فاکتورهای سئو شناخته شده را اشاره خواهیم کرد.
البته دقت داشته باشید که شما لازم نیست همه آنها را بدانید، بهتر است به جای دانستن بیشتر فاکتورها، برای درک بهتر فاکتورها تلاش کنید.

وبسایت Backlinko فاکتورهای بسیاری را معرفی کرده ما ما سعی کردیم مهمترین آنها را در اینجا درج کنیم:
- قدرت و مرتبط بودن بک لینکها
- محتوای با کیفیت و مرتبط داشتن
- معیارهای تعامل همانند CTR (نرخ کلیک)
- حجم وبسایت و سرعت لود آن
- چگالی کلمات، استفاده از کلمات کلیدی در متاتک، هدینگها و آدرسها به شکل اصولی
- نحوه نوشتار و دستور زبان فارسی
- ساختار وبسایت
- بهینه سازی کردن وبسایت برای موبایل
- میزبان راحتی استفاده از وبسایت
- لینک سازی داخلی
- قدرت شبکههای اجتماعی
به شکل کلی عوامل رتبه سایت را میتوان به دو قسمت تقسیم کرد، سئو داخلی و سئو خارجی که در بخش ۳ و بخش ۶ به آنها اشاره خواهیم کرد.
کاربران چطور از موتورهای جستجو استفاده میکنند؟
نکته مهمی که باید در نظر بگیرید این است که در هر قدمی در جهت بهبود سئو، باید هم کاربران را در نظیر بگیرید و هم موتورهای جستجو را. صرفا بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو و پیاده سازی تکنیک های سئو بدون در نظر گرفتن تجربه کاربری فایدهای نخواهد داشت.
به زبان سادهتر بدانید که نگاه و نظر کاربران اولویت اول در سئو و بهینه سازی وبسایت هستند و این مهمترین فاکتور موجود در سئو است که هیچگاه عوض نشده است. در فصل ۷ به شکل جامعی درباره این موضوع توضیح خواهیم کرد.
مسیر کاربران در جستجو بسیار ساده است ولی مهم است، به همین منظور یک مروری داشته باشیم.
- کاربران در ابتدا یک کلمه کلیدی یا عبارتی را در نتایج گوگل جستجو میکنند.
- سپس براساس اطلاعات کاربر، مثلا تاریخچه جستجوی او، مکان کاربر و … نتایج به او نمایش داده میشود.
- کاربر نتایج را دیده و جذابترین را انتخاب میکند.
- کاربر به دنبال جواب خود در آن وبسایت میگردد اگر پیدا کند که برای آن سایت بسیار خوب است.
- اگر نیازش رفع نشود دوباره به نتایج برگشته و سایت دیگر را انتخاب میکند و یا اگر رفع شده باشد صفحه را میبندد.
تمام این رفتارها توسط گوگل ردیابی میشود و اگر کاربران از یک وبسایت رضایت داشته باشند گوگل هم آن سایت را به رتبههای بالاتر هدایت میکند. به عبارتی رفتار کاربران یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو میباشد.
موتورهای جستجو معروف
شاید این قسمت برایتان جالب باشد که بدانید که ما فقط گوگل (Google.com) را نداریم، حتما موتورهای جستجو همانند بینگ (Bing.com) و یاهو (ِYahoo.com) را شنیدهاید. ولی ما موتور جستجوهای دیگری هم داریم که بسیار قوی عمل میکنند. سه موتور جستجویی که اشاره کردیم مربوط به کشور آمریکا است که طبیعتا گوگل حرف اول را میزند. ولی موتور جستجوی بسیار قدرتمند بایدو (Baidu.com) هم داریم که متعلق به کشور چین است. به لطف جمعیت این کشور، جزء ۱۰ سایت پرترافیک دنیا محسوب میشود. همینطور موتور جستجوی یاندکس (Yandex.com) که به کشور روسیه تعلق دارد امکانات جالبی دارد و ترافیک بالایی هم بر روی این سایت وجود دارد.
سهم موتورهای جستجو
بدون شک همه میدانیم که سهم موتور جستجوی گوگل از همه بیشتر است ولی شاید آمار زیر برای شما جالب باشد.

عکس بالا مربوط به سهم موتور جستجوی گوگل در دسکتاپ است و عکس پایین مربوط به سهم موتورهای جستجو در موبایل است.

انواع کلمه کلیدی در جستجوها
کلمات کلیدی که کاربران در جستجوها استفاده میکنند تقریبا به ۳ بخش کلی تقسیم بندی میشود:
- کلید واژه انتقال دهنده – Navigational
- کلید واژه اطلاعات – Informational
- کلید واژه تراکنش – Transactional
نگران این انواع نباشید، در ادامه آموزش به صورت کامل موارد را بالا تشریح خواهیم کرد.
کلید واژه انتقال دهنده – Navigational
این نوع کلمات کلیدی صرفا برای انتقال کاربر است. به عنوان مثال؛ شما سایت میزفا را میشناسید و برای آنکه وارد این سایت شوید در گوگل جستجو میکنید “میزفا” و بر روی سایت میزفا کلیک میکنید. این نوع کلمه کلیدی که به کلمه کلیدی برند هم گفته میشود صرفا کار انتقال را انجام داده است. به عبارت دیگر کاربر قبل از جستجو تصمیم خود را برای رفتن به یک سایت خاص گرفته است.
مثال واقعی: طبق گزارش سرچ کنسول گوگل (درباره سرچ کنسول در فصلهای آتی خواهیم گفت) در ماه اخیر ۲۰۱۹ نزدیک به ۵۰۰ بار عبارت “میزفا” در گوگل جستجو شده است که حدود ۴۰۰ نفر کلیک کردهاند. این نوع کلمات کلیدی اثرات بسیار خوبی بر روی سئو دارند و این تعداد جستجو برای این نوع کسب و کار ما هم بسیار مناسب و خوب است. البته کلید واژه های انتقال دهنده فقط بر روی سئو تاثیرگذار نیستند و بر روی جنبه های دیگر همانند بهبود برند، فروش و … اثرات مثبتی را میتواند داشته باشد.
کلید واژه اطلاعات – Informational
در این نوع جستجو کاربران به دنبال سایت خاصی نیستند، بلکه به دنبال اطلاعات خاصی هستند، مثلا “آب و هوای امروز تهران” و یا “قیمت دلار در ایران” و صرفا نیاز به اطلاعات دارد به همین منظور به این نوع کلید واژه ها، کلید واژه اطلاعات گفته میشود و اصولا تجاری نیستند. یعنی اگر جستجو میکند و وارد سایت x میشود در سایت x چیزی را نمیخرد. کیوردهایی (کیورد همان کلمه کلیدی میشود) که در این نوع وجود دارد گاهی بسیار سخت است به بتوانیم از طریق آنها رتبه کسب کنیم. هر چند کیوردهای دست نخورده بسیاری هم دارد.
پس به شکل خلاصه در این نوع کلمات کلیدی، کاربر به دنبال راهنما میگردد و قصد دارد مثلا وقتی جستجو میکند “نحوه تهیه پیتزا” بتواند از مقاله نهایت استفاده را ببرد.
کلید واژه تراکنش – Transactional
این نوع کلید واژه که از اسمش مشخص است یک قصد تجاری و معامله ای را دارد. مثلا “خرید گوشی سامسونگ” و یا مثلا “بهترین پیتزا در تهران” هدف از جستجوی این نوع کلمات کلیدی یک معامله آنلاین و یا آفلاین است، زمانی که این نوع کلمات کلیدی جستجو میشوند .
مخصوصا از زمانی که دستیارهای هوشمند وارد بازار شدهاند، این نوع کلمات کلیدی تراکنشی بیشتر جستجو میشود، دستیارهای مجازی مانند گوگل اسیستنت (Google Assistant) ، سیری اپل (Apple Siri) و الکسا آمازون (Amazon Alexa) که به صدای شما گوش میدهند و برای شما نتایج مد نظر را نشان میدهند. طبق بررسیهایی که در سال ۲۰۱۸ انجام شده به ترتیب دستیارهای گوگل، الکسا و بعد اپل عملکرد بهتری داشتهاند.
هر ساله جستجوی صوتی بیشتر صورت میگیرد.
کمی درباره صفحه ۱ و رتبه ۱ و رقبای دوست داشتنی
آمدن به صفحه ۱ همه را خوشحال میکند ولی رتبه ۱ چیز دیگریست، حال باید در نظر بگیرید که گاهی میشود با کسب رتبه ۲ و حتی ۳ به اندازه رتبه ۱ کلیک کرد، که ما این موارد را در آموزش های خصوصی سئو مطرح میکنیم. ولی نکته مهم این است که آمدن با ماندن فرق دارد. همانند انسانها که بسیاری آمدند ولی یادی نماده از آنها ولی حافظ، فردوسی و …آمدند و ماندند و زنده هستند :)
شما استراتژی سئو را که پیاده سازی میکنید فقط نباید به فکر آمدن باشید و برای آن تلاش کنید باید در هنگام برنامه ریزی برای آمدن به فکر ماندن هم باشید. چه بسا آمدن در صفحه ۱ راحت تر از ماندن در صفحه ۱ است. یک ضرب المثل داریم که میگوید “آسیاب به نوبت” و هر کسی رتبه برتری داشته باشد دائمی نخواهد بود. بنابراین چه رقبای شما و چه حتی شما، هر رتبهای که دارید به آن ننازید، تازه قدم اول هستید.
هر روز تعداد جستجوها بیشتر میشود، هر روز تعداد رقبا بیشتر میشود و هر روز قدرت رقبا افزایش پیدا میکند و هر روز الگوریتم های موتورهای جستجو تغییر می کند و هر روز وبسایتها در نتایج بالا و پایین میشوند. این اتفاق ها شرایط را سخت نمیکند، بلکه تغییرات در نتایج امید برای کسب رتبه را بیشتر میکند. وجود رقبا بیشترین نعمت است چرا که میتواند بزرگ ترین درسها را به شما بدهد. در صفحه ۱ گوگل درسهای بسیار نهفته ای وجود دارد که گاهی نیاز است صرفا جستجو کنید و به نتایج خیره شوید، تا یاد بگیرید.

شما باید هر روز در حال ارتقا و به روز بودن باشید. نباید کمال گرا باشید و نباید وبسایت تازه تاسیس خود را با سایتی که رتبه ۱ دارد مقایسه کنید. وبسایت رتبه ۱ الگوی خوبی برای شما میتواند باشد ولی مقایسه اصولی باید درونی باشد و باید هر روز خودتان را با دیروزتان مقایسه کنید. نیم نگاهی به رقبا داشته باشید و از آنها درس بگیرید ولی حق مقایسه ندارید مگر اینکه شرایط برابری داشته باشید و یا از جنبه محدودی این مقایسه را صورت دهید.
میزان نرخ کلیک
در نمودار زیر میتوانید اهمیت بالا بودن رتبه سایت در نتایج را ببینید. نمودار آبی مربوط به جستجویهای Desktop است، یعنی در لپ تاپ و یا کامپیوترها این جستجو انجام شده و نمودار قرمز مربوط به جستجوهای گوشی هست.

تحلیل نمودار: وقتی سایت شما رتبه ۱ نتایج باشد تقریبا ۳۰ درصد از جستجوها در دسکتاپ و ۲۲ درصد از جستجوها در گوشی را در برمیگیرد. به عبارت دیگر وقتی رتبه یک باشید از هر ۱۰۰ نفر در دسکتاپ که جستجو میکنند ۳۰ نفر آنها وارد سایت شما هم میشوند.
و اگر در رتبه ۲ باشید ۱۵ درصد از جستجوهای دسکتاپ و ۱۳.۵ درصد از جستجوهای گوشی وارد وبسایت شما میشوند و برای رتبه ۳ این اعداد به ترتیب دسکتاپ و گوشی ۱۰ درصد و ۹.۵ درصد است.
یک سوال پر تکرار و البته مهم: چرا در حالی که من رتبه ۱ هستم ولی کمتر از ۳۰ درصد وبسایتم کلیک میخورد؟
به این دلیل که گاهی ما “رتبه صفر” هم داریم.

بیایید شما هم کار عملی انجام دهید و فقط محتوا نخوانید ;-) عبارت “what is seo in digital marketing” را در گوگل جستجو کنید؛ متوجه میشوید که برخی عبارتها در قالب پاسخ غنی در گوگل (Rich Answers) داده شده است. البته گاهی به این عبارتها Rich Card هم گفته میشود که در قالب یک Featured Snippets هستند ولی مهم نیست، مهم این هست که شما منظور من را متوجه شدید. و علت آنکه گاهی علارغم رتبه ۱ ، کلیک کمتری بر روی وبسایت شما میشود این است. این مورد در جستجوهای گوشی بیشتر به چشم میآید.
اصطلاحاتی که باید در فصل ۲ یاد گرفته باشید:
- خزش شدن – Crawl
- ثبت شدن – Submit
- بودن در فهرست – Index
- انتخاب در نتایج – Picking the results
- کلید واژه انتقال دهنده – Navigational
- کلید واژه اطلاعات – Informational
- کلید واژه تراکنش – Transactional
- پاسخهای غنی در گوگل
سئو داخلی و تکنیکال

بخش سوم از دوره جامع سئو با پایه های اساسی سئو و قدمهای مهمی که عملی هستند آشنا خواهید شد، سئو داخلی وبسایت به مجموعه عملهایی گفته میشود که در داخل خود سایت ما صورت میگیرد. نکات بسیار مهمی در سئو داخلی اشاره شده و حتما این قسمت را کامل بخوانید اگر خود و همینطور سایتتان را دوست دارید.
سئو داخلی فوق العاده است، این فوق العاده را به شکل فــــوق الــعـــاده بخوانید تا حس من را به خوبی درک کنید. سالها بر روی سئو داخلی سایت میزفا کار کردیم و در بسیاری از کلمات کلیدی مهم رتبه عالی گرفتیم. این را گفتم تا اهمیت آن را هم در عمل درک کنید و هم بدانید که از زبان متخصص سئو میشنوید که ۷ سال فقط در همین حوزه کار نکرده است، بلکه زندگی کرده است.
برویم سراغ برخی از مهمترین فاکتورهای سئو داخلی، ولی صادقانه بگویم که نمیشود همه چیز را گفت؛ نوشتن همه چیز در سئو داخلی شاید حداقل ۲ سال وقت بگیرد، ولی من در اینجا مهمترینها را میگویم.
Meta tags
اگر شما وارد یک وبسایت شوید و دکمه Ctrl + U را فشار دهید، کدهای HTML آن سایت را میتوانید مشاهده کنید، در بین کدهای HTML یک سری کد متاتگ Meta Tag وجود دارد، درواقع متاتگها جزئی از کدهای مفهومی HTML هستند که در سئو تاثیرگذار است.
شاید بپرسید متاتگ چه کاری میکند؟ متاتگها محتوای وب سایت شما را برای رباتهای گوگل توصیف میکنند. مهم ترین متاتگها عبارت اند از متاتگ توضیحات (Meta Description) و متاتگ عنوان (Meta Title).

هر چند از نظر سئو فنی، پیاده سازی متاتگ ها کار سختی نیست. ولی کمک شایانی به درک و فهم بیشتر ربات ها میکند.
به نظر من متاتگ عنوان و توضیحات به تنهایی تاثیر زیادی در افزایش رتبه وبسایت شما و سئو ندارد. برای ثابت کردن این موضوع کافیست از خود بپرسید چرا هر کسی در عنوان و توضیحات خود از کلمه کلیدی “خرید گوشی” استفاده میکند رتبه برتر گوگل نیست؟ هر چند متاتگ به شکل کلی مهم است ولی نرخ کلیک یعنی CTR هم نیز بسیار بر اهمیت عنوان و توضیحات اثرگذار است. شاید بپرسید CTR چیست؟ CTR به درصد کلیکها نسبت به دیده شدنها است. مثلا اگر ۱۰۰ نفر سایت شما را در نتایج مشاهده کنند و ۱۰ نفر فقط کلیک کنند نرخ کلیک یا CTR میشود ۱۰ درصد. (هر قسمتی از متن را اگر متوجه نشدید حتما در نظرات این موضوع را مطرح کنید، پاسخگوی کامل شما خواهیم بود).
البته دقت داشته باشید که منظور ما این نیست که متاتگ عنوان Title و متاتگ توضیحات Description اهمیت ندارد. بلکه در سئو بسیار مهم است ولی باید یاد بگیرید که چطور یک عنوان خوب و توضیحات خوب بنویسید. از طرفی گاهی گوگل عنوان و توضیحات را تغییر میدهد تا به جستجوی کاربر نزدیکتر کند، این کار گوگل بیشتر زمانی دیده میشود که شما یک عنوان مناسب و یا توضیحات مناسب ننویسید. و یا گاهی گوگل برای بهبود تجربه کاربری بازدیدکنندگانش، چنین کاری را میکند.

یادتان میآید SERP چه بود؟ به صفحه نتایج در موتور جستجو SERP گفته میشود.
ابزارهای بسیاری هستند که به شما در نحوه بهینه سازی عنوان، توضیحات، آدرس وبسایت، محتوا و … کمک میکنند ولی بدانید که صرفا این ابزارها نقش یادآوری را دارند. افزونه معروف یوآست سئو Yoast وردپرس و افزونههای مشابه دیگر یک پلاگین هستند و یا بهتر است بگوییم شبیه یک ربات که صرفا فاکتورهایی را یادآوری میکنند و در بسیاری از جاها انعطافپذیر نیستند.
ذهن را وابسته به رباتها نکنید، از آنها استفاده کنید و بگذارید رباتها و افزونهها وابسته به ذهن خلاق شما باشند.

توجه داشته باشید که در زمان نوشتن عنوان جدا از آنکه فاکتورهای سئو را رعایت می کنید به تجربه کاربری هم اهمیت دهید. در فصل ۷ تجربه کاربری را خواهیم داشت. مبحثی بسیار مهم که خواندن آن از نان شب واجبتر است ;)
چک لیست سئو داخلی
به یک سری چک لیست در سئو داخلی را اشاره خواهیم کرد که میتوانید در هر نوع سایتی از آن استفاده کنید و دقت داشته باشید که این مقاله صرفا آموزش سئوی وردپرس نیست و برای هر نوع سایتی چه اختصاصی و چه غیر اختصاصی کاربردی است.
۱ – قبل از نوشتن مقاله به دنبال جستجوی کاربران باشید
شما میدانید کاربران چه چیزی جستجو میکنند تا بتوانید براساس جستجوی آنها در گوگل، مطلب را انتشار دهید؟ آیا برای تولید محتوای خود استراتژی مشخصی دارید؟ به عبارت دیگر آیا برنامه برای تولید محتوا دارید و مثلا میدانید که هفته آتی و ماههای آتی چه چیزی باید نویسنده و یا کارشناس تولید محتوای شما انتشار بدهد؟ آیا به فکر ارزش گذاری برای کاربران در محتوای خود هستید؟
تولید محتوا به همین راحتی نیست، همین مقاله پیش روی شما تلاش ماهها تیم میزفا بوده است و هزینه مالی و زمانی بسیاری داشته است. به همین منظور باید هدفمند به فکر تولید محتوا باشید و برای رسیدن به این هدف باید کلمات کلیدی مناسبی پیدا کنید. باید به سوالات بالا به دقت پاسخ دهید و مهم نیست که وبسایت شما مقاله محور است و یا یک فروشگاه محصول.
راههای زیادی برای پیدا کردن کلمههای کلیدی وجود دارد و بدانید که تحقیق درباره کلمات کلیدی یک امر اجتناب ناپذیر است. ما درباره چگونگی تحقیق درباره کلمات کلیدی در بخش ۵ به شکل کامل اشاره خواهیم کرد.

۲ – عنوان صفحه و زیرعنوانها
سعی کنید عنوان (Title) ، توضیحات (Description) و هدینگ های (منظور H1 الی H6 است) جذاب خلق کنید. و همینطور در تلاش باشید تا از کلمه کلیدی هدفمند خود به شکل اصولی و با منطق در جایگاههای اشاره شده استفاده کنید. به یاد داشته باشید که توضیحات و عنوانی که مینویسید تاثیر بسیاری بر روی نرخ کلیک یا همان CTR خواهد داشت.
عنوان و توضیحات، ابزارهای متقاعد کننده خوبی برای کاربر و همینطور ربات موتورهای جستجو هستند تا از بین وب سایتهای موجود، وبسایت شما را بیشتر کلیک کنند.
نکات آموزشی مهم:
- گوگل به اندازه ۷۰ کاراکتر عنوان و تقریبا ۱۵۵ کاراکتر هم از توضیحات یک وبسایت را در نتایج نشان میدهد.
- سعی کنید از تگ های مهمی همچون h1 تا h6 و … به شکل اصولی استفاده کنید و خوانایی کاربر را در اولویت قرار دهید.
- همچنین یک سری ابزارهایی وجود دارند که به شما قبل از انتشار مقالهتان در گوگل، پیش نمایش آن را در نتایج فرضی خودشان نشان میدهند. همانند ابزار seositecheckup و یا یک سری پلاگین ها همانند افزونه یوآست Yoast

۳ – داشتن یک URL کاربرپسند
اگر در گوگل جستجو کنید که “url فارسی بهتر است یا انگلیسی” مقاله میزفا لینک اول است و در آنجا به شکل بسیار کاملی درباره آدرس صفحات توضیح دادهایم. ولی قصد نداریم شما را به آن صفحه ارجاع دهیم و در همینجا خلاصهوار به نکات مهم اشاره خواهیم کرد.
www.example.com/2019/01/23/post332320f2
فرض کنید شما شبیه به آدرس بالا را در سایتی مشاهده کنید. طبیعتا با دیدن آدرس متوجه نخواهید شد که در آن صفحه درباره چه چیزی صحبت شده است و از طرفی به خاطر سپردن آن هم سخت خواهد بود.
www.example.com/blog/seo-training-topics/
ولی در آدرس بالا به خوبی مشخص است که یک محتوا وجود دارد (blog) و در آن محتوا درباره سرفصل های آموزش سئو صحبت شده است (seo training topics).
اگر یک سایت اختصاصی دارید سعی کنید در آدرس از عبارات مفهومی کلیدی استفاده کنید. حال میتواند آدرس فارسی باشد و یا انگلیسی، به نظر من پوریا آریافر آدرس انگلیسی تجربه کاربری (UX) بهتری دارد و علاقه به استفاده از این نوع آدرس را دارم با این حال آدرس فارسی هم میتواند مناسب باشد.
اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید در قسمت تنظیمات -> پیوندهای یکتا را انتخاب کنید. و پیشنهاد می شود بر روی گزینه “نام نوشته” تنظیم کنید.

طبیعتا برای یک متخصص سئو باید هم کاربر مهم باشد و هم موتورهای جستجو و زمانی که آدرسها فارسی باشند تجربه کاربری کمتری نسبت به آدرسهای انگلیسی پیدا میکنند هر چند مقدار کمی آدرس فارسی، سئو بهتری دارد. پس این به آن در ;-)
مهم آن است که آدرس کوتاه باشد و به خوبی در ذهن مخاطب نقش ببندد.

۴ – تاثیر تصاویر و عکس در سئو
تعامل کاربران یعنی معجزه در بهبود سئوی وبسایت شما، استفاده از عکس، اینفوگرافیک، نمودارها، ویدیوها و کلا محتوایی که به شکل سمعی و بصری عرضه شود، بیشتر مورد پسند کاربران است تا محتوای متنی. چرا که استفاده از تصاویر و عکس نرخ تعامل و مشارکت کاربران را افزایش میدهد.
در همین صفحه میزفا تعداد زیادی عکس یونیک و تولید خودمان را استفاده کردیم، عکسهایی که گاهی با یک نگاه معنای ۱۰۰ کلمه را انتقال میدهند، برخی عکسها نموداری هستند و برخی در قالب اینفوگرافیک هستند.
نکات آموزشی مهم:
- سعی کنید تصاویر را بهینه سازی کنید، به عبارت دیگر برای تصاویر alt (در وردپرس متن جایگزین میگویند) و نام مناسب انتخاب کنید و همینطور حجم و اندازه مناسب در خروجیهای عکس تولید کنید. تصاویر موجود میزفا را بررسی کنید، برخی تصاویر با اندازه ۱۰۰۰ پیکسل هستند و کیفیت بالایی دارند ولی حجم کمی دارند.
- سعی کنید متن ویدیو را در پایین آن درج کنید چرا که خزندهها نمیتوانند متوجه شوند که چه چیزی داخل آن ویدیو است.

۵ – لینک سازی داخلی و لینک سازی خارجی
لینک سازی خارجی یعنی ساختن لینک در سایر وبسایتها؛ سعی کنید در سایتهایی لینک سازی کنید که قدرت بیشتری از شما دارند و همینطور هر چقدر آن سایت مرتبطتر باشد لینک ساخته شده ارزش بیشتری نزد گوگل دارد.
لینک سازی داخلی بهترین ابزار برای نشان دادن و تبلیغ کردن سایر صفحات است، وقتی لینک داخلی مناسبی داشته باشید کاربران در بین صفحات شما میچرخند و تعامل افزایش پیدا میکند، از طرفی خزندههای موتور جستجو (رباتها) بیشتر و سریعتر میتوانند صفحات وبسایت شما را خزش کنند.
نکات آموزشی مهم:
- گاهی ساخت لینک خارجی ممکن است به صورت مستقیم تاثیری بر روی آن صفحه نداشته باشد ولی ممکن است بر روی دامنه اثر گذار باشد.
- سعی کنید به شکل اصولی از لینک سازی داخلی استفاده کنید و با توجه به طول محتوا لینک سازی داخلی را انجام دهید، در یک محتوای ۳۰۰ کلمهای جالب نیست ۱۰ تا لینک درست کنیم. دلایل بسیاری دارد ولی در همین حد بپذیرید.
- از ساخت لینک اسپم خودداری کنید، لینک ها توسط ربات های گوگل بررسی میشود و سعی کنید به فکر دور زدن و یا تقلب برای کسب رتبه نباشید چرا که پایدار نیست.

۶ – تعامل یعنی معجزه
تعامل یعنی چه؟ مثلا کاربر، یک محتوا را به اشتراک بگذارد، کامنت درج کند، لایک بکند، عضو خبرنامه شود، تماس بگیرد و … .
محتوای عالی خودش به شکل اتوماتیک به اشتراک گذاشته میشود و تعامل را ایجاد میکند، همانند این مقاله میزفا که هر ماه بالای ۱۵۰ بار به اشتراک گذاشته می شود، و همین موضوع باعث افزایش بازدید و تعامل بیشتر میشود، و باعث میشود بالای ۵۰ نظر در همین صفحه درج شود. و همه این موارد کمک به رشد صفحه میکند و باعث بهبود سئوی صفحات میشود.
سعی کنید دکمه به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی را در صفحات خود درج کنید و همینطور قسمت نظرات را در سایت فعال نگه دارید، همانند ما سعی کنید به تمام نظرات پاسخ دهید حتی اگر کاربر صرفا سلام میکند. هر چند اگر فقط از بُعد فرهنگی کشورمان نگاه کنیم، جواب نظری که فقط سلام کرده است هم واجب است :)

چک لیست سئو تکنیکال
تا الان درباره سئو داخلی صحبت کردیم، مواردی که در این آموزش بررسی کردیم بُعد فنی نداشت، حال قصد داریم مواردی از سئو داخلی را بررسی کنیم که کمی بُعد فنی و تکنیکی دارند و به آن اصولا “سئو تکنیکال” میگویند.
۱ – ابزار سرچ کنسول گوگل
بهترین ابزار سئو برای بهینه سازی وبسایت، ابزار سرچ کنسول گوگل به نشانی Search.Google.com است، البته نام قدیمی آن وبمستر تولز (Webmaster tools) بوده است. این ابزار قدرتمند و البته رایگان یک مانیتورینگ قوی از وبسایت شما در نتایج گوگل است. به عبارت دیگر به شما کمک میکند تا وبسایت خود را در نتایج نظارت کنید و مورد ارزیابی قرار دهید.
گزارشهایی نظیر اینکه چه تعداد رباتهای گوگل وارد سایت ما میشوند، چه خطاهایی در سایت شما وجود دارد، چند نفر با چه کلمهای کدام صفحه را در چه تاریخی کلیک کردهاند و کلی گزارش دیگر که موجود است. ما در میزفا، اولین سایتی هستیم که در زمینه سرچ کنسول فقط ۱۵ ساعت آموزش آن را آموزش دادهایم، اگر تمایل دارید ۰ تا ۱۰۰ این ابزار را بدانید دوره ویدیویی ۱۵ ساعت سرچ کنسول به شما پیشنهاد میشود.
نکات آموزشی مهم:
- پیشنهاد میشود هر هفته یک بار وارد سرچ کنسول وبسایت خود شوید و گزارش این هفته را با هفته قبل مقایسه کنید.
- شما با ابزار سرچ کنسول نمیتوانید رقبا را آنالیز کنید و صرفا دادههای وبسایت شما قابل اندازهگیری است.

۲ – ابزار سرعت وبسایت
مهم مهم مهم، افزایش سرعت سایت یک قسمت بسیار حیاتی برای بهبود سئو سایت است، اگر فرض بگیریم سئو ۲۰۰ فاکتور دارد سرعت سایت هر ساله جزء ۱۰ فاکتور مهم بوده و هست.
هر سال گزارشهای مختلفی انتشار پیدا میکند مبنی بر اینکه اگر سرعت لود سایت ۲ ثانیه طول بکشد و یا ۳ ثانیه طول بکشد و یا ۵ ثانیه طول بکشد؛ کاربران آن سایت را ترک میکنند، ولی به نظر من این اعداد کمی سخت گیرانه است و سرعت لود سایت اگر بالای ۸ ثانیه باشد باید نگران باشید.
نکات آموزشی مهم:
- زمانی که شما سرعت وبسایت را افزایش میدهید انگار بر روی تجربه کاربری سرمایه گذاری میکنید.
- سعی کنید یک هاست قوی و با تنظیمات بهینه سازی شده تهیه کنید، سعی کنید عکسها را بهینه سازی شده در وبسایت درج کنید.
- اگر به دنبال افزایش سرعت سایت هستید ابزار قوی GTmetrix.com را به شما پیشنهاد میکنم، ما نحوه آموزش استفاده از ابزار GTmetrix.com را به شکل کامل در قالب ۵۰ مقاله آموزش دادهایم. خروجی نگاه کردن به این آموزشها و پیاده سازی آنها میشود عکس زیر:

۳ – بهینه سازی وبسایت در گوشی
بهینه سازی موبایل یک امر ضروری است، و این ضرورت هر سال بیشتر ملموس میشود، تعداد کسانی که در گوشی جستجو میکنند هر روز بیشتر از تعداد کسانی میشوند که در دسکتاپ (لپ تاپ و یا PC) جستجو میکنند.
در مقاله Rolling out mobile-first indexing گوگل رسما اعلام کرد که الگوریتم رتبه بندی براساس گوشی خواهد بود، یعنی هر آنچه وبسایت شما در گوشی نمایش دهد، ملاک خواهد بود؛ به همین منظور باید به فکر واکنشگرا بودن (رسپانسیو بودن) وبسایت خود باشید.
البته شما میتوانید صفحات AMP هم داشته باشید، ای ام پی مخفف Accelerated Mobile Pages است، تکنولوژی AMP حدودا سال ۲۰۱۷ توسط گوگل معرفی شد و هدف آن بهبود و سبک کردن کدها بود. اطلاعات بیشتر در این باره را در مقاله AMP چیست بخوانید.
نکات آموزشی مهم:
- شما میتوانید در این لینک متوجه شوید وبسایت شما رسپانسیو است یا نه.
- پیشنهاد میشود در ابزار سرچ کنسول گوگل به کلمات کلیدی که در گوشی سرچ میشود هم دقت ویژهای داشته باشید.
- اصولا در طراحی به زیبایی وبسایت در نسخه دسکتاپ توجه میشود ولی پیشنهاد میشود به همان اندازه که به نسخه دسکتاپ توجه میکنید به نسخه گوشی هم توجه کنید، چرا که جستجو در گوشی بیشتر شده است و گوگل هم اهمیت بیشتری به نسخه گوشی میدهد. هر چند این موضوع بستگی به نوع کسب و کار هم دارد.
۴ – سایت مپ
سایت مپ (Sitemap) به ربات جستجو کمک میکند تا بهتر بتواند محتواهای سایت را ببیند و آن را خزش کند. سایت مپ یک روش عالی برای معرفی قسمتهای مختلف سایت است. مخصوصا اگر یک وبسایت بزرگ و با ساختار پیچیده داشته باشید یک روش عالی برای معرفی همه قسمت های سایت است.
البته باید دقت داشته باشید که وجود سایت مپ به معنای کسب رتبه برتر در نتایج نیست ولی رباتها دوست دارند و برای بهتر و بیشتر دیده شدن صفحات سایت ما وجود سایت مپ خوب است و شاید بهتر است بگوییم اثرات غیرمستقیم بر سئو دارد.
نکات آموزشی مهم:
- اگر سایت اختصاصی دارید باید به برنامه نویس بگویید برای شما سایت مپ بزند. اگر از سیستمهای آماده همانند وردپرس استفاده میکنید افزونه های خوبی همانند Google Sitemap Generator پیشنهاد میشود. البته در افزونه یوآست سایت مپ موجود است.
- سایپ مپ یک سری محدودیت ها دارد مثلا داشتن حداکثر حجم ۵۰ مگابایت هر سایت مپ ۵۰ هزار صفحه را معرفی میکند. هر چند این مورد مهم نیست و میتوان چندین سایپ مپ داشت.
- فرمت سایت مپ
.xml
است و اصولا شبیه به آدرس زیر باگذاری میشوند.
https://mizfa.com/sitemap_index.xml یا https://mizfa.com/sitemap.xml
۵ – فایل Robots.txt
Robots.txt یک فایل متنی با فرمت txt است و شما میتوانید با نرم افزار ساده Note ویندوز چنین فرمتی را بسازید. کاری که میتوان در این فایل انجام داد تعریف یک سری خطمشیها برای خزندهها و ربات ها است. اینکه به ربات بگویید این صفحات از سایت من را خزش نکن و یا این صفحات را فقط خزش بکن را میتوانید در این فایل تعریف کنید.
اصولا رباتهایی که حرف گوش کن باشند (اسپم نباشند) به این فایل توجه میکنند. نوشتن فایل Robots.txt یک سری ساختار استاندارد دارد که باید رعایت شود.
شکل کلی ساختار این فایل به صورت زیر است:
User-agent: * (sample: Googlebot) Disallow: / (sample: /blog/)
در قسمت User-agent
نام ربات درج میشود و در خط پایین از عبارت Allow
و یا Disallow
جهت نشان دادن مکان سایت استفاده می شود.
در مثال بالا وقتی از * استفاده کردیم یعنی همه رباتهای موجود در اینترنت به کل صفحات ( / معنی کل صفحات میدهد) دسترسی دارند.
نکات آموزشی مهم:
- اگر اطلاعات کافی ندارید پیشنهاد میشود به این فایل دست نزنید و یا آن را به یک متخصص سئو بسپارید.
- همه رباتها تابع این فایل نیستند و ربات های اسپم و تخریب کننده این فایل را نادیده میگیرند.
برخی موارد پیشرفته در سئو تکنیکال
- ابزار Google tag manger یک ابزار رایگان و قوی است که برای اعمال یک سری تنظیمات پیشرفته و جالب در سئو نیز کاربرد دارد. از بهبود رفتار کاربران گرفته تا مدیریت یک سری کدها جهت افزایش سرعت سایت. البته ما در کلاسهای خصوصی سئو به این موارد ۰ تا ۱۰۰ اشاره میکنیم ولی اگر قصد دارید یک آشنایی سطحی داشته باشید کافی است در گوگل جستجو کنید.
- فعال سازی پروتکل HTTPS هم اثرات مثبت در سئوی وبسایت دارد. اگر به آموزش فعال سازی HTTPS نیاز داشتید مقاله نحوه انتقال سایت از پروتکل http به https را مطالعه کنید تا بتوانید در کنار دامنه خود یک متن https سبزرنگ هم داشته باشید. جدا از سئو به اعتبار و امنیت سایت هم کمک میکند.
وقتی این پروتکل در وبسایت شما فعال نباشد گوگل در کنار دامنه شما در کروم عبارت “not secure” را درج میکند. همین موضوع در پرطرفدارترین مرورگر دنیا میتواند دلیلی باشد به مهاجرت HTTPS. - تگ Canonical هم از مهمترین تگهای سئو جهت نظم دادن اعتبار به صفحات سایت نزدیک رباتهای گوگل است.
پیشنهاد میشود اگر به دنبال یاد گرفتن بیشتر درباره موارد پیشرفته سئو هستید یا تک تک عبارت را در گوگل جستجو کنید و به خواندن آنها بپردازید و یا دوره ۱۵ ساعته سرچ کنسول میزفا را مشاهده کنید. اکثر این موارد به شکل عملی نشان داده شده است.
در پایان فصل ۳ باید بدانید:
- متاتگ چیست و کدام یک از متاتگها مهم است.
- اهمیت کلمات کلیدی را در عمل بدانید.
- چه نوع URL مناسب سایت است.
- اهمیت عکس و تصویر در سئو
- اهمیت لینک سازی داخلی و لینک سازی خارجی
- آشنایی با ابزارهای سرچ کنسول، GTmetrix.com و ابزار Google tag manager
- سایت مپ و همینطور فایل robots.txt
سئوی محتوا

بخش چهارم از دوره آموزش رایگان سئو به مبحث بسیار مهم محتوا میپردازیم، هر چند همه میدانند محتوا در سئو میتواند معجزه کند ولی آیا در عمل قدمهای خوبی برای تولید محتوا انجام میشود؟ چند سایت در ایران همانند این صفحه میزفا تولید محتوا میکنند؟ گاهی تولید محتوای عالی شبیه به یک کاتالیزور در رشد سئو میماند، نخواندن بخش چهارم مساوی با نخواندن کل این مقاله است، پس حتما مطالعه کنید.
گاهی میگویند محتوا پادشاه است، به عبارت دیگر اگر محتوا انتشار دهید نیازی به سئو ندارید، ولی از نگاه بنده کاملا اشتباه است، چه بسیار محتواهای عالی را بنده خودم پیدا کردم ولی در صفحات دوم و سوم گوگل بودند. تولید محتوا بدون سئو همانند داشتن طلا زیر خاک است.
نمیتوان یک محتوای باکیفیت را صرفا به خاطر کیفیت ارتقا داد و آن هم بدون بهینه سازی و بدون لینک سازی. و به همین ترتیب نمیتوان یک سایت را صرفا با لینک سازی و بهینه سازی و آن هم بدون محتوای با کیفیت در نتایج بالا آورد.
منظور از نمیتوان این نیست که ۱۰۰ درصد نمیشود، میشود ولی راه بسیار سخت و پرتلاطم است و پایداری مناسبی ندارد. در سئو و حتی دیدن آموزش سئو نباید سخت کار کرد، باید در کنار سختی کار هوشمندانه هم قدم برداشت، هر چند در هر کاری باید اینطور باشید تا بتوانید به هدف مد نظر برسید. یکی از مشکلات سخت کار کردن، از دست دادن زمان زیاد است و این یعنی فرصت بیشتر برای رقبا.
تکنیکهایی مثل بازاریابی محتوا (Content marketing) و کپی رایتینگ (Copy writing) منافاتی با سئوی محتوا ندارند، بلکه اگر این تکنیکها درست استفاده شوند هم جهت با سئو سازی محتوا است.

محتوا و سئو دو امر جداناپذیر هستند، در موتورهای جستجو، کاربری چیزی را سرچ میکند و براساس فاکتورهای سئو، محتوای یک سایتی نمایش داده میشود. بنابراین هر دو در یک میدان هستند. و باید در اینجا دقت کنید که اگر به دنبال کسی هستید که برای شما کار تولید محتوا انجام دهد و یا استراتژی تولید محتوا ایجاد کند باید حداقل ها را در سئو محتوا بداند. به عبارت دیگر سئو و محتوا همدیگر را همپوشانی میکنند.
برای تولید یک محتوا باید چه کنیم؟
- ابتدا باید نیازسنجی کنید و بررسی کنید که باید درباره چه موضوعاتی محتوا تولید کنید. و موضوعات را اولویت بندی کنید.
- سپس به بررسی کلمات کلیدی آن موضوعات بپردازید و آنها را پیدا کرده و اولویت بندی کنید. و به شکل منطقی از محتواها استفاده کنید. درواقع سئو محتوا را باید انجام دهید. هر چند این موضوع بحث بسیار گستردهای دارد.
- سپس پیشنهاد میشود محتوای تولید شده را به خدمات ارتباط دهید. به عبارت دیگر باید بازاریابی محتوا انجام دهید و یا به شکلهای مختلف و با منطق از کاربران اطلاعات دریافت کنید.
- کپی رایتینگ هم فراموش نشود، محتوا باید به زبان ساده و با صداقت نوشته شود، باید عنوان جذاب داشته باشد و همینطور ابتدای مقاله به شکلی باشد که کاربر را به خواندن کل مقاله ترغیب کند. چه چیزی باعث شده تا به اینجا شما مقاله ما را بخوانید؟
- در محتوا باید سعی کنید از ویدیو و عکس استفاده کنید تا کاربران صرفا با خواندن متن خسته نشوند. این عمل تعامل کاربران را هم بیشتر میکند.
- ارزیابی و رصد محتوای نوشته شده هم میتواند مورد اخر باشد، به کمک ابزارهای سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس میتوانید محتواهای خود را ارزیابی کنید.
روش های تولید محتوا
قبل از آنکه درباره روش های تولید محتوا و سئوی محتوا به شکل دقیق صحبت کنیم باید بدانید که محتوای یونیک و منحصربهفرد ارزش دارد، محتوای کپی از سایتهای مختلف و یا بازنویسی آنها، برای سایت و شرکت شما ارزش نمیآفریند. جدا از این مسئله، گوگل به راحتی میتواند کپی بودن متن و یا عکس شما را تشخیص دهد. کمتر مقالهای در میزفا وجود دارد که توسط دیگران کپی نشده باشد ولی همه کپیکاران، نه اعتبار خوبی نزد کاربران دارند و نه رتبه خوبی نزد گوگل دارند. خودتان باشید و سعی نکنید دیگران باشید.
یک محتوای عالی که ترغیب کننده باشد و نیاز کاربران را به خوبی رفع کند را بسازید، یک محتوای سئو شده که باعث ایجاد تعامل کاربران میشود را بسازید. هر چقدر بیشتر به کاربران ارزش بگذارید بیشتر سود خواهید کرد.
مقاله
بخش مقالات، مجله، پایگاه دانش، بلاگ (Blog) و یا هر چه که اسمش است در سالهای اخیر بسیار رشد داشته است. زمانی که شما در وبسایت خود بخشی با عنوان بلاگ دارید تعامل کاربران بیشتر میشود، بخش مقالهها یا بلاگ، جدا از آنکه برای فروشگاهها بسیار خوب است برای ارائه دهندگان خدمات و SaaS هم میتواند بسیار مفید باشد.
شما در مقالات وبلاگ سایت خود میتوانید راهنمای کاملی از خدمات خود ارائه دهید و یا آموزش هایی در حوزه کاری خود درج کنید. بلاگ میتواند مکانی جهت روشن کردن ذهن کاربر و رفع مشکلات او باشد.
چند نکته آموزشی:
- برای ربات، محتوا ننویسید، طبیعی باشید. انسان ربات نیست و این رفتار انسان است که بر سئو تاثیر قوی دارد.
- برای تولید محتوای کاربردی تحقیقات میدانی داشته باشید تا بتوانید دادههای مفید و منحصربهفرد ارائه دهید.
- به طولانی بودن و یا نبودن محتوا فکر نکنید، همیشه به کیفیت آن فکر کنید.
- در محتوا صداقت داشته باشید تا شما را دوست داشته باشند.
صفحات محصول
صفحه محصولات اصولا جزء مهمترین صفحات سایت است و باید بسیار شفاف و صادقانه نوشته شود و محتوای آن از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. اهمیت صفحات محصولات در رفتن کمپین تبلیغاتی دوچندان میشود و باید سعی کند در کنار حفظ منافع کسب و کار آن سایت، به منافع کاربر هم به خوبی پاسخ دهد. هر دوی این منافع به هم گره خوردهاند.
شاید بتوان گفت هر محصول برای خود یک لندینگ پیج یا صفحه فرود به حساب میآید. (لندینگ پیج به صفحهای گفته میشود که ورودی هدفمند و خوبی دارد و مناسب کسب و کار ما است) به عنوان مثال وقتی شما قصد دارید گوشی نوت ۵ را بفروشید و حتی رنگهای مختلف آن گوشی را هم داشته باشید، منطقی به نظر نمیرسد که برای هر رنگ یک صفحه محصول طراحی کنید و یا چندین صفحه محصول برای فروش یک گوشی بسازید. به همین منظور شما یک صفحه محصول برای گوشی نوت ۵ ایجاد میکنید و آن صفحه یک لندینگ پیج برای آن کلمه به حساب میآید، به همین ترتیب بقیه صفحات هم به نوعی لندینگ پیج هستند.
چند نکته آموزشی:
- تبلیغات اغراق آمیز آسیب زیادی به برند و فروش آن محصول میزند، حتما تبلیغ پراید ۱۳۱ را مشاهده کردهاید، زمانی که این تبلیغ را در گوگل جستجو میکنید برخی عنوانها نوشتهاند مسخرهترین تبلیغ پراید. صداقت و راستی قویترین تبلیغ است.
- در صفحات محصول سعی کنید دکمه CTA داشته باشید، این دکمه میتواند مسیر کاربر در سایت را به خوبی روشن کند.
- سعی کنید برای محصولات خود از عکسهای واقعی و اختصاصی استفاده کنید. محصول خوب نیازمند عکس خوب است.
- بالا بودن سرعت وبسایت و داشتن یک UX خوب نقش بسیار مهمی در بازخورد مثبت صفحات محصولات دارد.
نقد و بررسی
کاربران عاشق نقد و بررسی در هر زمینه هستند. برای این موضوع دلیل دارم، اگر کمی در فضای اینستاگرام فعال باشید نام اقای حمید سپیده نام را شنیدهاید، معروف به آقای تستر که شغل او تست کردن غذاهای رستورانها و نقد و بررسی آنها است. یکی از روشهایی که باعث به دست آوردن شهرت و ثروت این شخص شده، نقد و بررسی بوده و با این عمل آتش بر تعامل کاربران میزند.
نمونه دیگر آقای مسعود فراستی منتقد سینما که فردی مشهور در این زمینه است و همیشه در حال نقد و بررسی فیلمها و سریالهای ایرانی است و با این کار سروصدای بسیاری را به پا کرده است. و یا آقای دکتر مجید حسینی که همیشه در حال نقد و بررسی نظام آموزشی کشور است و تعامل کاربران در صفحات اینستاگرام ایشان به شدت بالا است.
به هر حال هر چه این نوع مقالههای تعاملی در سایت بیشتر باشد مقاله ما سئو بهتری میگیرد.
چند نکته آموزشی:
- نقد و بررسی باید منطقی صورت بگیرد. برخیها برای خودنمایی نقد میکنند که نتیجهای در دراز مدت نخواهد داشت.
- در نقد و بررسی باید دانش و تجربه فراوان داشت.
- در مقالات نقد و بررسی استفاده از نظرات سایرین و کاربران به اعتبار آن مقاله میافزاید.
- قرار نیست با نقد و بررسی یک اینفلوئنسر شویم ولی باید سعی کنیم تاثیر مثبت داشته باشیم و اگر مشهور هستیم باید بیشتر بر روی قدمهایی که برمیداریم دقت کنیم.
مقالات پژوهشی
این نوع مقالات به شدت در ذهن مخاطب جای میگیرد. منظور از مقالات پژوهشی همان تحقیقاتی است که شما در یک زمینه انجام میدهید و به مطالعه میپردازید و سپس حاصل آن را در قالب یک مقاله انتشار میدهید. به این روش در زبان انگلیسی میگویند “Case study” و مطالعه در یک مورد صورت میگیرد، اسم دیگر آن مطالعه موردی است.
این نوع مقالات که در قالب دادههای بسیار جالب هستند بیشتر بین مردم به اشتراک گذاشته میشوند و از همه مهمتر چون اصولا این مقالهها همراه با دادههای عددی است بیشتر در ذهن مخاطب ها جای میگیرد.
مثلا تحقیق درباره اینکه چه فاکتورهایی در سئو یک سایت فروشگاه بیشترین اثر را دارد و یا تحقیق درباره تفاوت رفتار کاربران در دو سایت فروشگاهی و یا اگر یادتان باشد در بخش ۲ موتورهای جستجو دادههای آماری و آزمایشی دادیم و گفتیم سهم موتورهای جستجو چقدر است و یا درباره نتیجه آزمایش نرخ کلیک، نموداری دادیم. بنابراین شمایی که قصد دارید سئو را یاد بگیرید باید الان حرکت کنید و سعی کنید آزمایشهای مختلف را انجام دهید و به فکر پیدا کردن دادههای جالب در حوزه کسب و کار خودتان باشید.
چند نکته آموزشی:
- زمانی که دکتر سمیعی در برنامه دورهمی حضور داشت، گفت که اکثر حرفهایی که از جانب بنده در زمینه پزشکی به اشتراک گذاشته میشود، دروغ است و صحت ندارد. نباید مقالات پژوهشی ما صرفا جنبه ظاهری داشته باشد و فقط به دنبال کاربر باشد، باید واقعی باشد.
- همهی مقالههای پژوهشی نباید درباره آزمایشهای موفقیت آمیز صحبت کنند، بسیار جالب خواهد بود که شما درباره شکستها و راههایی که رفتید ولی نشد بنویسید. این نوع مقالات بیشتر از سمت کاربر مورد توجه قرار میگیرد.
اینفوگرافیک
اینفوگرافیک یک نوع محتوای دوست داشتنی است، چرا که درک آن ساده است، اشتراک گذاری آن ساده است هر چند تولید آن ساده نیست :) اگر بخش ۱ این آموزش جامع سئوی سایت ما را یادتان باشد یک اینفوگرافیک در قالب سئو داخلی و سئو خارجی طراحی شده است، شاید نگاه کردن به آن عکس سریعتر مفهوم را به ما برساند تا آنکه متن را بخوانیم.
در سالهای اخیر وب ایران، رشد بسیار خوبی در جهت تولید اینفوگرافیک با کیفیت رخ داده است و حتما در شبکه اجتماعی تلگرام اشتراک گذاری اینفوگرافیک را بسیار مشاهده میکنید.
چند نکته آموزشی:
- به کلمه اینفوگرافیک دقت کنید، اینفو یعنی داده در قالب یک گرافیک. پس در اینفوگرافیکهای خود از متن خالی استفاده نکنید چرا که ماهیت اینفوگرافیک را از دست میدهد.
- لازم نیست همه چیز را در اینفوگرافیک بگویید. نکات مهم و خلاصه متن گفته شود کافی است.
- از نمودارها، عکسها، آمارها و چیزهای جذاب استفاده کنید. خشک و خالی نباشد.
- رباتهای جستجو نمیتوانند داخل اینفوگرافیک را بخوانند پس در بالا و پایین اینفوگرافیک از متن در جهت تشریح داخل اینفوگرافیک استفاده کنید. به شکل خلاصه اینفوگرافیک را سئو کنید.
راهنما، چگونه و ترفندها
فرض کنید در یک مسیر ناشناخته هستید که نمیدانید قدم بعدی چه اتفاقی رخ خواهد داد و نمیدانید چه چیزی را چطور دریافت خواهید کرد. ولی اگر تمام مسیر را یکی قبلا به شما گفته بود چه؟ وجود مقالات راهنما همین نقش را بازی میکنند، مثل راهنمای خرید، راهنمای بهینه سازی سایت و از این دسته بسیار کمک میکند به تجربه کاربری سایت شما و وجود یک تجربه کاربری مناسب یعنی سئوی خوب.
چند نکته آموزشی:
- درج ویدیو راهنما و یا گفتن یک ترفند در داخل ویدیو اثربخشی بیشتری دارد، طبق آمار یک وبسایت (طبق گزارشهای سایت hubspot) درج ویدیو باعث افزایش ۸۰ درصدی تعامل کاربران میشود.
- سعی کنید مقالات راهنما را هدفمند ایجاد کنید، همانند سایتهای خبری ایرانی نباشید که یک بار درباره در مینویسند و یک بار درباره دیوار. درباره محصولات و یا خدمات خود راهنما بنویسید تا آگاهی کاربران بالاتر رود.
بهترین ها را لیست کنید
کاربران سایت شما همیشه دارای محدودیتها هستند، محدودیت زمانی، مالی و انرژی. به همین منظور دیدن بهترین محصولات و یا مشاهده بهترین مقالات کمک بسیار خوبی به آنها میکند. به عنوان مثال ما در میزفا در قسمت منوها <<برایشماست>> صفحههایی با عنوان “نوشتههای پربازدید” ، “نوشتههای پرنظر” ، “نوشتههای جدید” و “محصولات پرفروش” را درج کردهایم. و این جدا از دادن حس خوب به کاربران، تعامل آنها را هم افزایش میدهد.
چند نکته آموزشی:
- صداقت فراموش نشود، نباید به خاطر منافع خودمان مثلا گرانترین محصولات را به عنوان پرفروشترین درج کنیم.
- در هر کسبوکاری این موضوع قابل پیاده سازی است. نوشتهها، محصولات، خدمات و …
مصاحبه
چند وقت پیش یک گفتگو مصاحبهای مانند از سایت الوپیک مشاهده کردم، وقتی نظرات را بررسی میکردم مصاحبه برای آنها جذاب بود و تشکر کرده بودند. مصاحبه از برنامه نویس دیجی کالا برای برنامه نویسها جذاب است، مصاحبه با متخصص سئو دیجیکالا برای فعالان سئو جذاب است. میخواهم بگویم که هر مصاحبهای برای یک گروه خاصی جذاب است. سعی کنید در حیطه خود افراد ماهر را پیدا کنید و از آنها مصاحبه کنید.
مثلا مصاحبه آقای لقمان آوند موسس سون لرن در وبسایت سکان آکادمی شاید برای برنامه نویسها و دانشجویان آی تی بسیار جذاب باشد و در صفحه این مصاحبه بالای ۸۰ نظر وجود دارد.
وجود چنین مقالههایی تعامل را افزایش میدهد. حتی گاهی با خود مصاحبه کنید و دو طرف بحث پرسش و پاسخ خودتان باشید. با این ترفند دانش درونی و نگاه درونی شما در قالب قلم خارج میشود و این میتواند برای مخاطب جذاب باشد.
چند نکته آموزشی:
- سعی کنید در مصاحبه با لیدرها گفتگو کنید، مثلا مدیر فنی الوپیک و یا مدیر سئو علیبابا و از این قبیل.
- یک ساختار روشن و طراحی شده در مصاحبه داشته باشید و بدانید در چند ساعت آتی چه چیزی را خواهید پرسید.
- تحقیق درباره فردی که قصد مصاحبه با او را دارید به دانش شما و کیفیت آن مصاحبه بسیار کمک میکند.
ویدیو
قصد دارید کاربران بیشترین تعامل را داشته باشند؟ و یا بیشترین اشتراکگذاری صورت گیرد؟ قصد دارید لینک های اتوماتیک به سمت شما هدایت شود؟ این حداقل مزیتهای تولید محتوای ویدیویی است. طبق گزارشهای سایت hubspot ویدیو، نرخ تبدیل را ۸۰ درصد افزایش میدهد. نرخ تبدیل یعنی کاربری که تبدیل میشود به مشتری.
منظور از اسکریپت ویدیو همان متن و محتوایی است که داخل ویدیو گفته میشود. حال نکات را بخوانید.
چند نکته آموزشی:
- اسکریپت ویدیو را در قالب متن در زیر ویدیو درج کنید. برای سئو ویدیو خوب است.
- همیشه اسکریپت را آماده کنید و بعد ویدیو تولید کنید.
- اگر بتوانید برای ویدیو خود زیر نویس همان زبان ویدیو را درج کنید عالی میشود.
کتاب الکترونیکی
کتاب های الکترونیکی در سایت ها بیشتر برای جذب و دریافت اطلاعات کاربران است. در زبان انگلیسی به این کار میگویند lead generation و باید سعی کنید در کتاب الکترونیکی و یا PDF چیزی برای گفتن داشته باشید تا کاربران را ترغیب کند که اطلاعات خودشان را بدهند و بخوانند.
با PDF میتوانید باعث بهبود برند هم شوید و با تولید یک مینی کتاب خوب سطح آگاهی از محصولات را بالاتر ببرید، و اگر در وبسایتهای دانلود PDF به اشتراک بگذارید و داخل PDF لینک داشته باشید اثرات سئو خوبی میتواند داشته باشد.
چند نکته آموزشی:
- با کتابهای الکترونیکی همانند کتاب چاپی برخورد کنید و سعی کنید اصول اولیه مانند فهرست مناسب، درباره نویسنده، مقدمه، ویراستاری کتاب و … را داشته باشد. طراحی جلد و صفحات کتاب بسیار مهم است و همه این موارد تاثیرات غیرمستقیم در سئو دارند.
- انگیزه باعث حرکت میشود، برای دانلود PDF و یا مشاهده آن، به کاربر انگیزه دهید؛ محتوای منحصربهفردی و یا ترفندهای خاص بنویسید که مخاطب را مُجاب به دانلود کردن کند.
طول محتوا چند کاراکتر باشد؟ و اثر آن در سئو
چند سال پیش زمانی که محتوای طولانی نوشته میشد به راحتی رتبه بالا در نتایج کسب میکرد ولی دیگر از این خبرها نیست. هدف اصلی سایت میزفا از این مقاله طولانی، جدا از دادن حس خوب و دانش مناسب، سنجش و تفاوت رفتار کاربران در مقایسه با مقالات غیرطولانی است.
طول مقاله اولویت اصلی نیست و باید به فکر جذب کاربران به شکل هدفمند باشید، به عنوان مثال استفاده از رنگبندی مناسب، بولد کردن متنهای مهم، استفاده مناسب از H1 الی H6 و …
درباره طول مقاله آزمایشها و نظرات مختلفی مطرح میشود که گاهی همین آزمایشها و نظرات با هم اختلافات ۱۸۰ درجهای دارند. ولی سایت مدیوم در این مقاله طبق آزمایشهایی که انجام داده به این نتیجه رسیده که مقاله مناسب از نظر تجربه کاربری ۷ دقیقه خواندن آن به شکل میانگین طول میکشد. از طرفی سایت backlinko طبق آزمایشهایی که در این مقاله انجام داده به این نتیجه رسیده که محتواهای ۲ هزار کلمهای جایگاه بهتری در رتبه دارند.
نتیجه: مقالههای ۲ هزار کلمهای تقریبا ۷ الی ۹ دقیقه طول میکشد توسط مخاطب مطالعه شود پس این دو آزمایش یک نتیجه را نشان میدهد ولی بدانید که طول محتوا از نظر من پوریا آریافر اولویت ندارد و بهتر است به مفید بودن مقاله توجه کنیم.

تاثیر محتوای کپی و تکراری در سئو سایت
متاسفانه در بعضی قسمتهای ایران کپی یک فرهنگ شده است. جدا از آنکه به برند آسیب میزند نتیجه مطلوبی هم نمیتوان از کپی کردن گرفت. در حال حاضر همه مقالات میزفا بارها توسط سایتهای مختلف و حتی برخی سئوکارها و هاستینگهای معروف کپی و یا بازنویسی شده ولی رتبه خوبی در آن مقاله کسب نکردهاند. پس سعی کنید از سایر سایتها کپی نکنید.
ولی محتوای تکراری در داخل سایت چی؟ گاهی به دلایل فنی و یا موضوعی برخی محتواها در سایت تکراری میشوند. و اگر محتوای آن صفحه درصد تکرار بالایی دارد و یا کلا تکراری است پیشنهاد میشود یا از عمل ریدایرکت 301 استفاده کنید و یا از تگ کنونیکال تا بتوانید محتواهای تکراری در داخل سایت را به حداقل برسانید.
البته گوگل مقالهای درباره محتواهای تکراری هم در این صفحه نوشته که باید چه کاری انجام دهند.
کپی محتوا و در نتیجه ایجاد محتوای تکراری یک نوع دزدی ادبی محسوب میشود و شما که در حال خواندن این آموزش سئوی حرفه ای هستید، باید حرفه ای کار کنید و در حرفه کپی کردن جایی ندارد. هر چند استفاده از سایر مقالات بسیار مفید است، به عنوان مثال ما در این مقاله برای آنکه یک اموزش جامع و کامل در زمینه بالا بردن رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجو داشته باشیم نیاز به یک سری ازمایشها، اطلاعات و دادههای جذاب و البته کاربردی از برخی سایتهای معتبر داشتیم و آنها را در این مقاله درج کردیم ولی با ذکر منبع.
.

در پایان فصل ۴ باید بدانید که:
- محتوا چه جایگاهی در سئو دارد.
- روند تولید محتوای سئو شده چگونه است.
- روش های تولید محتوای اصولی چیست. (۱۰ مورد)
- طول هر محتوا چقدر باید باشد.
- تاثیر محتوای کپی در سئو چگونه است.
کلمه کلیدی

بخش پنج از دوره جامع آموزش سئو به موضوع مهم کلمه کلیدی میپردازیم، تحقیق کلمه کلیدی، انواع کلمات کلیدی، نحوه انتخاب و اولویت بندی کلمه های کلیدی و اینکه کلمات کلیدی چه تاثیری بر روی هدف نهایی کسب و کار من خواهند داشت. باید چطور سختی یک کلید واژه را درک کنیم فرق بین کوئری یا کلید واژه چیست؟ اگر این قسمت از مقاله را با دقت نخوانید یادگیری شما در سئو با شکست مواجه خواهد شد.
تولید محتوای با کیفیت و سئو شده بدون تحقیق کلمه کلیدی تقریبا امکان پذیر نیست و عدم تحقیق و اولویت بندی کلمات کلیدی در تولید محتوا شبیه به رها کردن تیر به تاریکی است و شاید در فضای بیکران به هدفی اصابت کند. برای افزایش ترافیک و همینطور بهینه سازی سایت و محتواهای آن، باید بدانید چه کلید واژه هایی مورد هدف شما است و کدام در کجا اولویت دارد، تا بتوانید یک ترافیک هدفمند به سمت سایت هدایت کنید.
کلمه کلیدی چیست
به همه کلمات و عباراتی که توسط کاربر در موتورهای جستجو همانند گوگل جستجو میشود کوئری گویند و اگر آن کوئری، مناسب کسب و کار ما باشد کلمه کلیدی محسوب میشود؛ به عبارت دیگر هر عبارتی که در گوگل جستجو میشود نمیتواند کلمه کلیدی برای ما محسوب شود.
تحقیق کلمه کلیدی
۱ – ابزار Google Keyword Planner
ابزار گوگل کیورد پلنر که به اختصار GKP هم گفته میشود قبل از سال ۲۰۱۶ یک ابزار بسیار کاربردی برای پیدا کردن کلمات کلیدی و همینطور میزان سرچ آنها در گوگل بود، ولی بعد از ۲۰۱۶ یک سری تغییرات در این ابزار انجام شد و دیگر مثل سابق میزان سرچ دقیق کلمات را نشان نداد و صرفا یک بازه بسیار کلی را نشان میدهد ولی به هر حال یک منبع نسبتا خوب برای تحقیق کلمات کلیدی است.
۲ – کلام نزدیکان شما
خیلی ها در زمان تولید محتوا برای تحقیق کلمات کلیدی صرفا به فکر کلید واژه های پر جستجو و پر مخاطب هستند، در حالی که رتبه گرفتن در کلمات پر جستجو دشوار است و از طرفی بسیاری کلمات وجود دارند که مخاطبها کم و بیش جستجو میکنند ولی رقابتی بین آنها نیست. برای پیدا کردن چنین کلید واژههایی پیشنهاد میشود از منبع قوی که در اطراف دارید استفاده کنید و سعی کنید از خانواده، دوستان و نزدیکان در فضای واقعی و مجازی طرح مسئله کنید تا بتوانید کلمه های کلیدی مختلف نسبت به آن کسب و کار را پیدا کنید.
هر چند این روش بسیار زمانگیر است ولی میزان موفقیت شما در این روش کاملا بستگی به نحوه پیاده سازی آن سناریو فرضی برای نزدیکانتان دارد. هنر فهماندن مسئله را باید تمرین کنید تا بتوانید کلمات کلیدی را از ذهن اطرافیان استخراج کنید.
۳ – از گوگل استفاده کنید
گوگل برای آنکه بتواند نتایج حاصل از جستجو کاربران را نمایش دهد به کمک الگوریتمهای خود پردازشهای بسیاری را انجام میدهد و سپس خروجی را نمایش میدهد. در این خروجی که به آن SERP گفته میشود درسها و نکات بسیاری وجود دارد. یکی از مهمترین نکات، ایده گرفتن در کلمات کلیدی است. شما در ۴ مکان مختلف میتوانید در نتایج گوگل ایده بگیرید.
- سمت پیشنهادات گوگل (کادر قرمز)
- عنوان رقبای عزیز و دوست داشتنی (کادر سبز)
- توضیحات رقبای عزیز و دوست داشتنی (کادر آبی)
- کلمات مرتبط با جستجوی شما (کادر مشکی)

۴ پارامتر مهم در کلمه کلیدی را باید بخوانید
- حجم جستجو کلمات کلیدی
- طول کلمات کلیدی
- چگالی کلمه کلیدی
- سختی کلمه کلیدی
کلمه کلیدی طولانی مرتبط با میزبان جستجوی بالا (حجم جستجوی بالا) و رقابت کم یک ایده بسیار عالی برای وبسایت شما میباشد ولی متاسفانه همیشه نمیتوان یک کلمه کلیدی با همهی این ویژگیها پیدا کرد و باید گاهی برخی ویژگیها و فاکتورها را بالا و پایین کرد. در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
از طرفی باید به خاطر بسپارید که نباید بر روی یک سری کلمه کلیدیهایی خاص تمرکز کنید، مخصوصا اگر اول کار باشید این عمل به رشد سئو سایت شما آسیب جدی وارد میکند. هر چند توضیح این مورد به کارفرماهایی که از حوزه سئو دور هستند بسیار سخت است و اصولا نگاههای بسیار غلطی دارند.
طول کلمه کلیدی یا حجم جستجو؟
به کلمه کلیدی طولانی Long tail keywords میگویند. باید بپذیریم که هر چه کلمه کلیدی ما طولانیتر باشد حجم جستجوی Search volumes آن کمتر میشود ولی آیا این موضوع همیشه بد است؟ به شما بگویم که ما در وبسایت میزفا یک سری کلمات طولانی را انتخاب کردیم که کمترین رقابت را دارد ولی مشتریان واقعی آن را جستجو میکنند و پروژههای میلیونی ما به لطف این کلمات طولانی ولی هدفمند است. البته اگر شما در حوزه سئو فعالیت میکنید برای پیدا کردن این کلمات خیلی تلاش نکنید چرا که به دلیل کم جستجو شدن آنها نمیتوانید با ابزار خاصی آنها را پیدا کنید ها ها ;-)
هر چند ما اینجا هستیم تا به شما یاد بدهیم بهترین را برای خود انتخاب کنید و نگران پیدا کردن یک کلمه کلیدی خوب نباشید.
باید بدانید که در شروع کسب و کار بهتر است از کلمات کلیدی طولانی و یا از کلمات کلیدی متوسط استفاده کنید، به عنوان مثال برای سایتهای دانلودی در زمینه نرم افزار “دانلود نرم افزار” یک کلمه کلیدی سخت و با حجم جستجو بالا است و شاید مناسب وبسایتهایی که تازه شروع به فعالیت کردهاند نباشد. کلمه کلیدیهایی مثل “دانلود فتوشاپ ۲۰۱۹ نسخه جدید” از کلمات کلیدی نسبتا طولانی و سادهتر است.

به شکل خلاصه، ما در این قسمت از آموزش بهینه سازی سایت به شما توصیه میکنیم که از کلمات کلیدی طولانی استفاده کنید مخصوصا اگر اول کار هستید، به این دلیل که این نوع کلمات هدفمندتر هستند و نرخ تبدیل بهتری دارند و از طرفی سادهتر میتوانید در آنها رتبه کسب کنید.
توجه اورژانسی: همان طور که در بالا به شکل غیرمستقیم اشاره کردیم ابزارهای آنلاین کیورد (کیورد=کلمه کلیدی) ممکن است میزان جستجوی کلمههای کلیدی طولانی را بسیار کم بزنند مثلا ماهی ۱۰۰ نفر و یا صفر نفر بزنند و داده دقیقی نشان ندهند. به عبارت دیگر آن چیزی که در واقعیت است و جستجو خوبی دارد را نتوانند دقیق به شما نشان دهند. ذهن را به رباتها وابسته نکنید.
چگالی کلمه کلیدی
دقیق خاطرم نیست ولی نزدیک سال ۲۰۱۰ به قبل بود که هر مدیر سایتی در فضای سئو برای کسب رتبه بهتر، هر چه بیشتر یک کلمه کلیدی را تکرار میکرد تقریبا رتبه بهتری میگرفت، این روند باعث شده بود که مدیران برای بالاتر بردن رتبه خود به شکل غیرطبیعی (همانند عکس زیر) از یک سری کلمات کلیدی بیش از حد استفاده کنند. در مثال پایین کلمه “چگالی کلمه کلیدی” بیش از اندازه استفاده شده است.
ولی در این سالها این مورد چندین آسیب جدی به سایتها میرساند که مهمترین آن دادن حس بد به کاربران است یعنی کاربران با خواندن مثال پایین (متن داخل عکس) حس بدی دریافت میکنند و برخی جملات معنای خوبی نمیدهد از طرفی دیگر سئو = چگالی کلمه کلیدی نیست. اگر شما بیش از اندازه و به شکل غیرطبیعی یک سری کلمات را تکرار کنید گوگل این برداشت را میکند که قصد دارید برای ربات بنویسید و نه برای کاربران. هر چند دیگر ربات مثل گذشته به این موارد نه تنها اثر مثبت نمیدهد بلکه ممکن است اثر منفی را وارد کند و سایت را در شرایط پنالتی قرار دهد.
برای کاربران بنویسید تا رباتها شما را دوست داشته باشند. به همین سادگی

سختی کلمه کلیدی
زمانی که کلمه های کلیدی را پیدا کردید کار اصلی از این مرحله شروع میشود، درواقع یک نوع اولویت بندی قرار است شما بر روی کلمات کلیدی خود ایجاد کنید. سختی کلمه کلیدی یا به انگلیسی Keyword difficulty به شما در این اولویت بندی کمک بزرگی میکند. گاهی برخی کلمات آنقدر سخت و زمانگیر هستند که با بودجه اولیه کسب و کار ما سازگاری ندارند و باید این سختیها در همان اول کار مشخص شود.
همیشه در تحقیق کلمه کلیدی باید به دنبال تحقیق سختی کلمات کلیدی هم باشید و به آن از ۰ تا ۱۰۰ سختی دهید و هر چه به ۱۰۰ نزدیک تر باشد سخت تر است، سخت تر یعنی نیاز به هزینه زمانی و مالی بیشتر در کنار تخصص حرفه ای تر میباشد.
شاید بپرسید باید چطور مقدار سختی را تشخیص دهیم؟ مثلا کلمه “دانلود نرم افزار” و یا “دانلود نرم افزار فتوشاپ” چه مقدار سختی دارند؟ ابزارهای بسیاری وجود دارند که سختی کلمه کلیدی را مشخص میکنند و کافی است در اینترنت جستجو کنید tools keyword difficulty و میتوانید ابزارهای زیادی مشاهده کنید. ولی یک ابزار چشمی قوی هم وجود دارد و آن چشم دقیق شما است در کنار دانشی که دارید. پیشنهاد میشود شما آن کلمات را جستجو کنید و ببینید کدام رقیب رتبه یک را دارد و آن سایتهایی که رتبههای بالاتری دارند را مورد ارزیابی قرار دهید. هر چند این مورد کار راحتی نیست ولی به نظر من قویترین ابزار میتواند همین ارزیابی چشمی یک متخصص سئو باشد.
نکته مهم : باید دقت داشته باشید که گاهی رقبای کمی داریم ولی قدرتمند هستند و گاهی تعداد رقبای زیادی داریم هر چند قدرت بالایی ندارند.

تحقیق کلمه کلیدی در دیگر منابع
اگر دقت کرده باشید ما در همین بخش ۵ در قالب آموزش تحقیق کلمه کلیدی به سایر فاکتورهای مهم موجود در کلمات کلیدی هم اشاره کردیم ولی تحقیق کلمه کلیدی بسیار دنیای بزرگی دارد و شاید من بتوانم ۱۶ ساعت صرفا در کلاسهای خصوصی سئو درباره این موضوع صحبت کنم. با این حال در تلاش هستیم یک سری منابع دیگر که به شما در پیدا کردن بهتر کلمات کلیدی کمک کند را درج کنیم.
- اگر کلمات انگلیسی بیشتر مد نظر دارید سایتهای Quora و Reddit پیشنهاد میشوند.
- انجمنهای فارسی منابع عالی برای پیدا کردن دغدغهها و کلمات کاربران است.
- بلاگ و نوشتههای سایر وبسایتها هم می تواند به شما ایده خوبی دهد.
- اتوکامپلیت گوگل یا همان Google Autocomplete که در بالا به عنوان کادر قرمز رنگ بود.
- نظرات و بازخورد کاربران در سایتها بسیار منبع قوی است.
- مکالمات تلفنی که با کاربران داریم را با دقت گوش دهیم. در بین صحبتهایشان کلمات کلیدی خوبی میگویند.
- گروههای تلگرامی هم میتواند یک منبع خوب برای پیدا کردن کلمات کلیدی ناب و دست نخورده باشد.
منابع بهتر از این داریم؟ خوب بودند؟ :) اگر استفاده کنید خوب میشود وگرنه طلا هم بدهیم و استفاده نکنید که خوب بودن فایده ندارد.
نکته طلایی: باید بدانید که تحقیق کلمه کلیدی بدون یادداشت برداری یعنی آب در هاون کوبیدن و هیچ فایدهای ندارد، بنابراین سعی کنید در هر تحقیق و پیدا کردن کلمه کلیدی آن را تحلیل کنید و مورد ارزیابی قرار دهید و در گوگل آن کلمه را جستجو کنید، سختی آن را پیدا کنید و کلمات مشابه آن را هم کشف کنید و دوباره همین چرخه بیپایان را برای کلمه کلیدی جدید انجام دهید تا به اندازه کافی کلمه کلیدی خوب پیدا کنید. وقت گیر است و باید وقت بگذارید. موفقیت یک شبه نیست. هر چه بیشتر تحلیل کنید و بیشتر تحقیق کنید کلمات کلیدی هدفمندتر و بهتری پیدا میکنید.
LSI چیست و اهمیت آن
LSI که مخفف عبارت Latent Semantic Indexing است را قبلا به شکلهای غیرمستقیم در بخش ۵ اشاره کردیم، به عکس زیر نگاه کنید، من یک کلمه کلیدی اصلی به نام “دانلود نرم افزار فتوشاپ” تایپ کردم ولی زیر این کلمه، کلمه های کلیدی دیگر وجود دارد که مرتبط است ولی دقیقا از کلمات “دانلود نرم افزار فتوشاپ” استفاده نکرده است. پس LSI با مفهوم کلمه کلیدی کار دارد و این عمل را به کمک هوش مصنوعی که توسط گوگل در حال پیاده سازی است تشخیص میدهد.
مثال دیگر، در LSI فرقی بین کلمات “سئو” ، “بهینه سازی سایت” و “افزایش رتبه سایت” وجود ندارد و همه را یک خانواده در نظر میگیرد. ولی میداند که “بهینه سازی آب” با “بهینه سازی سایت” فرق دارد و یا حتی اگر دیکته یکسانی داشته باشند مثل “شیر آب” با “شیر حیوان” را میتواند تشخیص دهد.
سایت lsigraph یک منبع خوب و رایگان است که میتوانید کلی ایده و کلمات کلیدی در موضوع مد نظر خودتان پیدا کنید.

در پایان فصل ۵ باید بدانید که:
- کلمه کلیدی چیست و فرق آن با کوئری؟
- روشهای مختلف برای تحقیق کلمه کلیدی چه بود؟
- حجم جستجو کلمات کلیدی هر چه بیشتر باشد خوب است؟
- طول کلمات کلیدی چه تاثیری در سئو دارد؟
- چگالی کلمات کلیدی باید چطور باشد؟
- سختی کلمه های کلیدی را چطور متوجه شویم؟
- LSI چیست و چه اهمیتی در کلیدواژه ها دارد؟
لینک سازی

در بخش ۶ از آموزش تخصصی سئو به مبحث لینک سازی یا لینک بیلدینگ اشاره خواهیم کرد. ما درباره اهمیت لینک، ساخت لینک با کیفیت و اصول ایجاد لینک در مکانهای مختلف صحبت خواهیم کرد. ولی لینک سازی یعنی بازی با چاقو، خطرناک ولی مهم و ضروری. بنابراین با دقت بخوانید.
هدف از لینک، ایجاد ارتباط در بین وبسایتها است. زمانی که ما یک لینکی را میسازیم به این امر میگویند لینک بیلدینگ (Link Building) یا لینک سازی. رباتهای موتورهای جستجو به کمک همین لینکها به خزیدن خود ادامه میدهند و از نظر سئو لینک اهمیت بسیار بالایی دارد و جزء فاکتورهای همیشه تاثیرگذار بوده است.
اهمیت لینک سازی
موتور جستجو با کمک لینک ها سایتهای جدید را پیدا میکند و همینطور برای رتبه دهی وبسایتها در نتایج از لینکها استفاده میکند. درواقع با لینکها محتواهای جدید را کشف میکند و محاسبه بخشی از قدرت وبسایتها را براساس لینکهایی که خارج از آن وبسایت هستند اندازه گیری میکند.

بنابراین یکی از مهمترین فاکتورهای سئو، لینک سازی است و براساس لینکها نتایج، تغییرات بسیاری میکنند. به یاد داشته باشید که وقتی میگوییم تغییر به معنی همیشه ارتقا نیست و ممکن است با همین لینک سازی ولی به روش نامناسب رتبه کاهش پیدا کند.
اما هر لینکی لینک نیست. ضرب المثل “هر گردی گردو نیست” را یاد دارید؟ در لینک هم به همین شکل است و هر لینکی لینک نیست و لینکهایی اثرگذاری مثبتی دارند که در مکان مناسب و به روش مناسب درج شده باشند؛ درواقع گوگل تمایل دارد که مدیر وبسایت B به شکل طبیعی و بدون هیچ گونه توافقی وبسایت A را لینک کند و اینطور نباشد که مدیر وبسایت A به B پولی دهد و یا توافقی کند و سپس براساس سلیقه مدیر A، مدیر B آن را لینک کند.
توجه: به لینک هایی که در وبسایتهای دیگر برای سایت شما ایجاد میشود بک لینک (Backlink) هم گفته میشود. به عنوان مثال شما که در حال خواندن این مقاله هستید یک وبسایت x دارید و من در میزفا یک لینکی را برای وبسایت x میسازم، حال میتوانیم بگوییم که وبسایت x یک بک لینک دارد.
انواع بک لینک
به شکل کلی دو نوع لینک میتوانیم از سایر وبسایتها دریافت کنیم:
- بک لینک نوفالو (NoFollow)
- بک لینک فالو (Follow)
بک لینک فالو یعنی مبدا، مقصد را تایید میکند و اعتباری به آن میدهد و اثری مستقیم بر سئو وبسایت دارد. حال این اثر میتواند مثبت و یا منفی باشد. به بک لینک فالو، بک لینک دوفالو (Dofollow) هم گفته میشود.ساختار یک بک لینک فالو به این صورت است:

بک لینک نوفالو یعنی مبدا، مقصد را لینک کرده ولی اعتباری نمیدهد و مقصد، مورد تایید مبدا نیست. (به ویرگول جمله قبل دقت داشته باشید. “مقصد، مورد تایید مبدا نیست” با جمله “مقصد مورد تایید، مبدا نیست” فرق دارد) دقت داشته باشید که این نوع لینک اثر منفی برای مقصد و همینطور مبدا نخواهد داشت. اصولا اگر سایتی را نمیشناسید و نمیدانید چه وضعیتی نزد گوگل دارد ولی قصد لینک کردن آن را دارید میتوانید از این نوع لینکها استفاده کنید.

چند نگاه شخصی از من پوریا آریافر (نتیجه: نگاه شخصی همیشه درست نیست):
- پیشنهاد میشود لینکهایی که در کامنت (نظرات سایت) وجود دارند را نوفالو کنید.
- پیشنهاد میشود لینکهای شبکههای اجتماعی کسب و کار خود را فالو کنید.
- پیشنهاد میشود لینکهای تبلیغات داخل سایت خود را نوفالو قرار دهید.
- کمتر به ویکیپدیا لینک دهید. به خدا در همه جستجوها برای خودش شاخی شده :)) شوخی بود.
اگر اطلاعات بیشتری از لینکها خواستید مقاله انواع لینک و همینطور لینک نوفالو را مطالعه کنید.
انکر تکست
هر لینکی دو قسمت مهم دارد، یکی آدرس لینک و دیگری متن لینک (نام انگلیسی: انکر تکست). هر دو این ویژگیها در سئو اثرگذار هستند و ترکیب آنها جدا از افزایش پیچیدگی، تنوع خوبی به لینک سازی میدهد. به نظر من متن لینک حتی مهمتر از بقیه اجزا یک لینک است چرا که تنها قسمتی از لینک که قابل رویت است و میتواند کاربران را ترغیب به کلیک کردن کند انکر تکست یا همان متن لینک میباشد.
از طرفی در بخش ۵ که درباره کلمه کلیدی صحبت کردیم، میتوانیم از کلمات کلیدی در انکرتکست استفاده کنیم ولی استفاده نادرست از این موضوع باعث حساس شدن الگوریتمهای گوگل به سایت ما میشود و ممکن است اثرات منفی برای سایتمان داشته باشد.

بنابراین هوشیار باشید که در انکرتکستها چه چیزی درج میکنید و شبیه به ربات عمل نکنید و سعی نکنید همیشه از یک انکرتکست برای لینک کردن یک صفحه خاص استفاده کنید. مثلا برای تنوع انکرتکست چطور عمل کنیم:
- کلمه کلیدی و عبارت (دانلود فتوشاپ)
- برند (اسم سایت و یا اسم شرکت)
- کلمه کلیدی با برند (دانلود فتوشاپ در فلان سایت)
- کلمات عمومی (این صفحه یا این نرم افزار)
- آدرس به عنوان انکرتکست (example.com)
- دعوت به اقدام CTA ها (کلیک کنید و یا بخوانید)
کیفیت بک لینک
یک نکته مهم درباره کیفیت بک لینکها بگویم که کیفیت هر بک لینک از نگاه من خیلی به سازنده آن ربط دارد؛ درواقع یک متخصص سئو میتواند به شکلی در سایتهای اسپم لینک بسازد که اثر منفی برای سایت نداشته باشد و یک متخصص سئو میتواند به شکلی در یک سایت ضعیف لینک بسازد که اثر مثبت برای سایت داشته باشد. اینکه چطور چنین کارهایی امکان پذیر است را حقیقتا نمیتوان در اینجا شرح داد چرا که بسیار به اما و اگرها ربط دارد و مبحث پیچیدهای است که ما یا در پروژههای خود پیاده سازی میکنیم و یا در کلاسهای خصوصی سئو به دانشجویان میگوییم که چطور در هر جا بتوانند لینک خوب داشته باشند. به شکل خلاصه نحوه لینک سازی اهمیت بیشتری دارد تا اینکه در کجا لینک بسازیم. این حرف البته به این معنی نیست که کجا ساختن لینک مهم نیست و نباید به این موضوع به شکل صفر و یک نگاه کنیم.
یک سری وبسایتها برای اندازه گیری کیفیت لینکها فعالیت میکنند هر چند خود گوگل قبل از سال ۲۰۰۰ به سایتها نمرهای با نام PageRank میداد ولی دیگر سالها است PageRank بهروز نمیشود. ولی سایتهای MOZ و همینطور سایت Majestic هر کدام یک سری پارامترها برای لینکها دارند که به شرح زیر است:
- Moz Page Authority – PA
- Moz Domain Authority – DA
- Majestic Trust Flow – TF
- Majestic Citation Flow – CF
زمانی که یک دامنه را در پارامترهای فوق بررسی میکنید عدد بالا معنای کیفیت خوب و ارزش مناسب دامنه و یا آن صفحه را نشان میدهد، مخصوصا اگر دامنه دارای پسوندهایی چون edu و gov باشد چه بهتر. پسوند چیست؟ خیلی خلاصه اگر بخواهم بگویم به انتهای دامنه میگویند، مثلا پسوند دامنه میزفا com است.
مثال عملی: اگر خواستید در سایت x لینک سازی انجام دهید میتوانید آن سایت را در وبسایت Majestic بررسی کنید و اگر Trust Flow بالایی داشته باشد نشان دهنده آن است که آن سایت لینکهای خوب و با کیفیتی دارد و لینک سازی شما در آن سایت اثرات خوبی میتواند داشته باشد هر چند همانطور که قبلا اشاره کردم چگونه ساختن هم مهم است.
و اگر Citation Flow بالایی سایت x داشته باشد یعنی تعداد لینکهای بالایی دارد. حالت بد این است که Citation Flow بسیار بالا باشد ولی Trust Flow کم باشد یعنی اختلاف این دو پارامتر بالا باشد، چنین سایتهایی با توجه به پارامترهای Majestic پیشنهاد نمیشود چون آن سایت تعداد بالایی لینک دارد ولی اکثرا باکیفیت نیستند. درواقع به کمیت توجه کرده و کیفیت خوبی ندارد.
مرتبط بودن بک لینک ها
در بحث کیفیت، “شاخصه مرتبط بودن” نقش بسیار حیاتی دارد. پیشنهاد میشود در وبسایتهایی که با موضوعات شما مرتبط هستند لینک بسازید، مثلا اگر در حوزه “گیربکس” ماشین فعالیت میکنید دریافت کردن لینک از سایت “دانلود نرم افزار” جالب نیست.
مکان بک لینک
یک بحثی را قبلا در همین بخش ۶ مطرح کردیم که چطور و کجا لینک ساخته شود مورد اهمیت است. در بحث کجا یک سوالی مطرح میشود که در کدام سایت باید درج کنیم و سپس مکان لینک در آن سایت موضوع بعدی ما است. حال قصد داریم به یکی از بخشهای کوچک لینک سازی که زیر مجموعه کجا است، یعنی به مکان لینک بپردازیم و موضوع کلی یعنی کجا ساخته شود را به شکل پراکنده اشارههایی قبلا کردهایم. البته این نوع تقسیم بندی براساس سلیقه بنده یعنی پوریا آریافر است و یک نظر کاملا شخصی است.

بعد از آنکه شما یاد گرفتید چطور و در کجا لینک بسازید باید به فکر مکان لینک باشید یعنی مثلا متوجه شدید سایت x برای لینک سازی خوب است، حال سایت x مکانهای مختلفی دارد مثلا فوتر سایت (پایین سایت) و یا در داخل محتوا و …
بهترین مکانها برای لینک سازی و ساخت لینک در داخل مقالهها است و یا در یک بخشی از سایت که البته آن بخش در همه صفحات لود نشود. قسمتهایی مثل فوتر و یا سایدبار گزینههای اخر برای لینک سازی است و به نظر من این مکانها به کیفیت مکان لینک در داخل مقالهها نمیرسد. و به شکل خلاصه وجود لینک در یک بخشی از صفحه اثر بهتری دارند تا اینکه لینکها در کل سایت باشند.
از طرفی لینکهای موجود در فوتر و یا هدر یک سایت ممکن است ترافیک خوبی را به سایت ما ارسال کند و این هم یک مزیت است.
چند تکنیک لینک سازی
خیلی صادقانه بگوییم که ساخت لینک باکیفیت کار راحتی نیست. یک سری تکنیکهایی قبلا وجود داشت که ساده بودند ولی منسوخ شدهاند و دیگر غیرکاربردی هستند، مثل لینک سازیهای دوطرفه و یا ثبت سایت در directory ها. با این حال یک سری روش ها وجود دارند که امروزه متداول است و ما آنها را فقط لیست میکنیم ولی به منظور تایید و یا عدم تایید نیست.
- تولید محتوای سئو شده: شاید بتوان گفت یک روش باکیفیت و طبیعی برای لینک سازی است و زمانی که شما محتوای با کیفیت داشته باشید کاربران نیز شما را لینک میکنند.
- فعالیت در شبکههای اجتماعی: زمانی که در شبکههای اجتماعی فعال باشید و پستهای خوبی ارسال کنید، میتوانید ترافیک خوبی را به سایت انتقال دهید و این فعالیتها به ساخت لینک با کیفیت کمک خوبی میکند.
- رپُرتاژ نویسی: نوشتن یک مقاله در سایر سایتها با درج چند لینک که احتمالا پولی هستند را گویند. و اگر رایگان بود نباید رپُرتاژ دوطرفه و یا سه طرفه برای سایتها پیاده سازی شود چرا اینکه گوگل به راحتی متوجه میشود.
- خرید لینک و خرید بک لینک: یک روش پر استفاده و البته خطرناک است که در سایتهای ایرانی و خارجی وجود دارد و اگر قصد دارید این روش را انجام دهید پیشنهاد میشود حتما از یک متخصص سئو مشاوره بگیرید.
- پیدا کردن لینکهای رقبا: یک روش به ظاهر ساده ولی زمانگیر وتحلیلی. شما میتوانید به کمک یک سری ابزارهای آنلاین همانند ahrefs.com لینک هایی که رقبا ساختهاند را پیدا کنید و شما هم مثل آن و یا بهتر از آن رقیب کار کنید.
- تکنیکهای سئو سیاه و یا سئو خاکستری: روشهایی مثل PBN که در سالها قبل وجود داشت و خیلی جالب نیست ولی در آموزشهای خصوصی میزفا نسخه پیشرفته و کاملا طبیعی PBN را به دوستان آموزش میدهیم. و دیگر روشها مثل لینک سازی در نظرات، انجمنها و … به این علت میگویم سیاه و یا خاکستری چون که همین PBN و یا سایر روشها را میتوان به روش سئو سیاه، خاکستری و حتی سئو خاکستری که بسیار شبیه به سئو سفید است پیاده سازی کرد و مرز بین این روشها به هم بسیار نزدیک است.
با این حال شاید بتوان گفت که بهترین لینک ها و مطمئنترین لینکها، لینک هایی هستند که توسط خود کاربران به شکل طبیعی و بدون دخالت شما ایجاد میشود. که اثر خوبی دارند ولی بسیار زمان گیر هستند، تکنیک های سئو سیاه و خاکستری و نقش آنها در پنالتی سایت
ما نمیگوییم لینک نخرید ولی بدون مشاوره خریدی نکنید و قدمی برندارید. در اجاره لینک و یا روشهای PBN قدیمی با دقت بالا قدم بردارید. خرید بک لینک هیچ گاه مورد تایید گوگل نیست و گوگل لینک طبیعی را دوست دارد به همین منظور سعی کنید در خرید لینک طبیعی باشید درواقع خودتان را طبیعی جلوه دهید تا طبیعی دیده شوید.
روش PBN (غیر از روش PBN میزفا) بسیار پرهزینه و تکنیکی است و هزینه های بسیاری دارد مثلا هزینه انواع هاست و دامنه و نگهداری و مدیریت آنها درواقع کمرشکن هستند جدا از آنکه معلوم نیست آیا اثر مثبت میگذارد و یا اثر منفی.
این روشها ریسک هستند و اگر دقت لازم را نداشته باشید و توجه کافی نکنید و گوگل متوجه این موارد شود، کیش و مات شدهاید و وارد فاز خشم گوگل میشوید.
پنالتی گوگل
گوگل الگوریتمهای زیادی دارد که هر کدام وظیفه خاصی دارند. الگوریتم دوست داشتنی پنگوئن همیشه آماده است تا لینکهای بیکیفیت و یا خریدنی را پیدا کند، همیشه به دنبال پیدا کردن روشهای اسپم است تا بتواند جلوی آنها را بگیرد و حتی جریمه سنگینی کند.
اگر لینکهای بیکیفیت و اسپم وار بسازید کم کم نگاه گوگل نسبت به وبسایت شما عوض میشود و ممکن است در گامهای اول و به شکل موقت مثلا ۱ الی ۷ روز در برخی کلمات که سئو منفی انجام دادهاید در جایگاه اصلی خود نباشید و به صفحات پایینتر اُفت کنید و یا حتی کلا در هیچ صفحه ای از نتایج نباشید. و یا ممکن است خودتان هیچ لینک اسپمی نسازید ولی رقبا و در یک سری سایتها چنین کاری را انجام دهند و در این صورت باید آن لینکها را پیدا کنید و Disavow کنید.
چه نکاتی را باید در انتهای موضوع ساخت بک لینک بدانید؟
- گرفتن یک بک لینک باکیفیت بهتر از گرفتن ۱۰ ها بک لینک بیکیفیت است.
- سعی کنید در وبسایتهای مرتبط لینک بسازید و یک بار ساختن کافی نیست.
- پیشنهاد میشود انکرتکست توزیع شده داشته باشید و به نکاتی که گفتیم توجه کنید.
- بدون متخصص سئو سراغ روشهای خرید بک لینک و ساخت شبکه لینک سازی نروید.
- به اینکه چطور و در کجا لینک بسازید دقت داشته باشید و از طرفی مکان لینک همیشه یکسان نباشد.
- یک روش خوب با ریسک کمتر، پیدا کردن لینکهای رقبا و تحلیل حرفه ای بک لینک های آنها است.
تجربه کاربری

اگر همه این مباحث آموزش جامع سئو را بخوانید ولی به "تجربه کاربری" توجه نکنید سودی نخواهید کرد. سئو به تجربه کاربری گره خورده است و این دو پویایی خاصی دارند. ما در این بخش یاد میگیریم چطور با تجربه کاربری یک همافزایی در وبسایت ایجاد کنیم تا شاهد رشد سئو در سایتمان باشیم.
اگر یادتان باشد بارها در بخشهای مختلف این آموزش جامع درباره تعامل و میزان درگیری مثبت کاربر و اهمیت آن در سئو صحبت کردیم ولی باید بتوانیم آنالیز لازم بر تعامل کاربران را داشته باشیم و آنها را رصد کنیم. به یاد داشته باشید که آنالیز همانند چشمهای شما در این مسیر پررمز و راز فضای وب است. پاراگراف بعدی را در واقعیت اجرا کنید تا درباره اهمیت آنالیز بیشتر بدانید:
یک کار عملی: بلند شوید و با چشمهای بسته حرکت کنید، در زمان حرکت در محیطی که برایتان آشنا است چه حسی دارید؟ آیا حس ترس را ندارید که یک لحظه ممکن است به اشیاء اطراف برخورد کنید؟ آیا چشم بسته حرکت کردن بهتر است یا چشم باز؟ شما این آزمایش را در یک محیط آشنا از یک دنیای محدود (کره زمین) انجام دادهاید ولی فضای آنلاین آیا محدود است؟ شما در فضای آنلاین نامحدود و ناآشنا هستید و شدیدا نیاز به چشم هوشیار و دقیق دارید، نه یک چشم معمولی. نقش این چشم در فضای آنلاین را ابزارهای آنلاین میتوانند ایفا کنند، از معروفترین و قوی ترین ابزارهای رایگان میتوان به گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) و گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) اشاره کرد.
بنابراین با آنالیز کردن میتوانیم تجربه کاربری را تا حدی بهبود دهیم. در سئو صرفا کسب رتبه بالا کافی نیست و نگه داشتن رتبه شاید کار سختتری باشد، یکی از قویترین فاکتورها برای نگه داشتن راحتتر سایت در رتبه های بالاتر همین تجربه کاربری یا UX است.
تجربه کاربری دقیقا چیست
بگذارید با یک سری سوال تجربه کاربری را برایتان تعریف کنم، زمانی که وارد سایت میزفا شدید و در حال خواندن این مقاله هستید نسبت به میزفا چه حسی پیدا کردید؟ حس خوب یا بد؟ آیا احساس کردید که ما برای نوشتن تک تک خطها کلی زمان گذاشتهایم؟ آیا محتوا برایتان جذاب و کاربردی بود؟ آیا حس کردید که چقدر زمان برای تولید عکسهای این صفحه گذاشته شده است؟ آیا این به شما حس خوب میدهد؟ و یا نه حس خاصی نداشتید و یا حتی حس بد دریافت کردید؟ به این حس شما از سایت میزفا میگویند تجربه کاربری که شما نسبت به میزفا دارید.
رنگ فونت، اندازه فونت، چینش متن، کیفیت محتوا، ساختار سایت، رفتار و اکشنهای سایت و … باعث میشود شما نسبت به سایت نگاهی پیدا کنید و یک حسی کسب کنید؛ این حس همان تجربه کاربری است.
تجربه کاربری به بزرگی جهان
تجربه کاربری بسیار قدیمیتر از دیگر مباحث فضای آنلاین است، مثلا برای ساخت یک خودرو (البته خودروهای ایران را در نظر نگیرید) چه امکانات و یا ویژگیهایی درج شود و یا چه امکانی را بهبود دهیم تا کاربران حس بهتری در زمان رانندگی کسب کنند.
تجربه کاربری پایانناپذیر است و در همه مراحل وجود دارد، از زمان قبل تولید محصول تا در زمان تولید محصول و سپس خدمات پس از فروش نیز وجود دارد و باید همیشه در حال بهبود آن باشید.
در تجربه کاربری هم باید به مباحث بهبود محتوا فکر کرد و هم باید به مباحث بهبود طراحی سایت و موارد تکنیکی فکر کرد و هر دو میتوانند بر حس کاربر اثری مستقیم داشته باشند. بگذارید خیلی ساده بگویم تا خیالتان راحت باشد، تجربه کاربری در همه جا هست حتی در غذا خوردن شما هم وجود دارد. ولی مشکل اصلی این است که نمیتوان به همه ]چیز اهمیت داد در این صورت دیگر کلمه “اهمیت” معنا ندارد. به عبارت دیگر اگر همه چیز مهم باشد پس دیگر هیچ چیز مهم نیست. موارد مهمی که میتواند در بهبود تجربه کاربری نقش اساسی ایفا کند به شرح زیر است:
- طراحی
- ساختار سایت
- ساختار محتوا
- کیفیت محتوا
- راحتی خرید
- رفتار سایت
- موارد تکنیکی سئو مثل سرعت سایت
- پشتیبانی در لحظه سایت
- توسعه وب و آپدیتها
البته ما همه موارد را درج نکردیم و ممکن است برای هر کسب و کاری فاکتورها تغییر کند و نحوه اولویت بندی عوض شود.

چالش سئو با تجربه کاربری
تجربه کاربری همیشه در راستای سئو قدم برنمیدارد و گاهی برخلاف هم قدم برمیدارند. البته این مورد از قصد نیست، تجربه کاربری میگوید مسیر A بهتر است ولی سئو میگوید مسیر B بهتر است و ممکن است هر کدام از جنبه های خود راست بگویند. شاید بشود با یک تیر دو نشان زد و اینجاست که تجربه و دانش شما میتواند زمینه ساز خلاقیت و راه حل چالشها باشد و کاری کند که هم برای سئو خوب باشد و هم برای تجربه کاربری.
برخی تکنیکها در طراحی سایت وجود دارد که اگر خوب پیاده سازی شود باعث بهبود فوق العاده تجربه کاربری میشود ولی از نظر سئو چی؟ طلا زیر خاک به چه دردی میخورد؟ پیاده سازی این قابلیتها زمانی ارزشمند است که دیده شوند و یکی از راههای بسیار مقرون به صرفه برای دیده شدن، سئو کردن سایت است.
تکنیکهایی مثل infinite scroll که برای مشاهده بیشتر موارد موجود در یک صفحه با کمی اسکرول کردن مرورگر رخ میدهد. همانند سایت Pinterest.com و یا تکنیک Ajax Pagination که برای دیدن بیشتر موارد موجود باید صفحه دوم یا صفحات دیگر را کلیک کرد ولی زمانی که وارد سایر صفحات میشویم دیگر کل سایت بارگزاری نمیشود. هر چند این موارد را میتوان از نگاه سئو مدیریت کرد ولی موارد بسیار پیشرفته سئو میباشد که باید با ادغام دانش برنامه نویسی و تخصص سئو راهحلی پیدا کرد، به همین منظور پیشنهاد میشود اگر متخصص سئو ندارید و یا نیازی به وارد شدن به چنین چالشهایی ندارید از این موارد در سایت خود استفاده نکنید.
سمت راست infinite scroll و سمت چپ Ajax Pagination

استفاده از برخی تکنیکهای به روز در کدنویسی مثل SPA در سایت به کمک زبانهای انگولار (Angular) ، ویو جی اس (vueJS) و … هر چند بسیار خوب و دلنشین هستند و تجربه کاربری فوق العاده عالی دارند، ولی از نگاه سئو پیشنهاد میشود حداقل در خروجی که قرار است کاربران عمومی و ربات مشاهده کنند، استفاده نشود و بیشتر برای پنل مدیریت مناسب است.
البته به این معنا نیست که نمیشود وبسایتها را با این زبانها سئو کرد ولی فرایند سئو سازی چنین سایتهایی سختتر است. از طرفی برخی موتورهای جستجو از این زبانها پشتیبانی نمیکنند.
با آنالیز چطور بهبود دهیم
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) بهترین و قویترین سایت برای آنالیز دادههای وبسایت شما است و میتوانید با استفاده از این سایت آنالیز در کسب و کار خود معجزه کنید ولی بدانید که بهترینها زمانی برای شما در عمل بهترین را ثابت میکنند که کار با آن ابزار را به خوبی بدانید و نحوه آنالیز را بلد باشید، در غیر این صورت استفاده نادرست میتواند به بهترین شکل شما را نابود کند. به هر حال در کارش بهترین است چه در سمت خوب چه در سمت بد.
اندازه گیری تعامل کاربران در گوگل آنالیتیکس
میزان تعامل یا مقدار درگیری کاربران در سایت را باید بتوانید در هر برهه زمانی بدانید تا امکان مقایسه داشته باشید. به عنوان مثال در این صفحه “آموزش سئو” کاربران به شکل میانگین در یک ماه چه مقدار زمان سپری کردهاند و ماه قبل چقدر بوده؟ آیا شاهد پیشرفت هستیم و یا پسرفت؟
یک سری مقادیر (Metrics) در گوگل آنالیتیکس وجود دارد که میتوانید با آنها میزان تعامل کاربران (Engagement Rate) خود را بسنجید. معیارهایی از قبیل “Bounce rate” ، “Pages/session” و “Avg. session duration” که اصولا در هر گزارش از گوگل آنالیتیکس قابل مشاهده است.

در قسمت Exit Page شما میتوانید صفحاتی که کاربران از آن طریق بیشترین خروج از سایت را داشتهاند مورد ارزیابی قرار دهید. برای رفتن به این قسمت آدرس زیر را در گوگل آنالیتیکس دنبال کنید.
Behavior -> Site Content -> Exit Pages

در قسمت Behavior Flow شما میتوانید مسیر کاربران را در سایت رصد کنید و متوجه شوید که کاربران آیا مسیر شما را طی میکنند و یا در سایت شما هستند ولی مسیر خودشان را میروند. و این موارد را میتوان با Goal در گوگل آنالیتیکس تعریف کرد و با پارکتر Drop-off میتوان متوجه شد که چه مقدار از کاربران دقیقا همان کاری را انجام میدهند که ما میگوییم.
Behavior -> Behavior Flow

با Goal میتوانید اهدافی که مد نظر دارید را در قالب یک مسیر در گوگل آنالیتیکس تعریف کنید. سپس در قسمت Funnel Visualization در Goal میتوانید میزان خروج کاربران از آن مسیر را به خوبی متوجه شوید و برای بهبود تجربه کاربری آن صفحه را بهینه سازی کنید.
Conversions -> Goals -> Funnel Visualization

شاید احساس کنید توضیحات قسمت گوگل آنالیتیکس برایتان کافی نبوده ولی در نظر بگیرید که خود این ابزار بسیار گسترده و کمی پیچیده است و ما در کلاس های خصوصی نزدیک به حداقل ۲۰ ساعت آموزش برای این ابزار در نظر میگیریم. با این حال سعی کردیم یک سری سرنخها به شما بدهیم و امیدواریم برایتان مفید واقع شده باشد. اگر به این ابزار قوی علاقه دارید آموزش گوگل آنالیتیکس را دنبال کنید.
ضبط فیلم و نقشه حرارتی از رفتار کاربر
Heatmap یا همان نقشه حرارتی (نقشه گرمایی) یک تصویرسازی از رفتارهای کاربران در یک بازه زمانی براساس تُن رنگها میباشد. به عبارت دیگر با استفاده از رنگ بندی، داده کاربران سایت شما را در آن صفحه ارائه میدهد. اصولا قسمتهایی که کاربران تعامل بیشتری دارند را با رنگهای گرم مثل زرد و نارنجی و قرمز نشان میدهد و قسمتهایی که تعامل کمتری رخ داده با رنگهای سرد مثل آبی و بنفش علامت گذاری میکند.

سایتهایی مثل Hotjar و Smartlook ابزارهای قوی برای بهره بردن از نقشه حرارتی است. همین ابزارها قابلیت ضبط رفتار کاربران (Recordings) در سایت را هم دارند. یک راه عالی و جذاب برای آنکه متوجه شوید کاربرانتان دقیقا چه کاری را انجام میدهند. نسخه رایگان سایت Hotjar از نظر تعداد ضبط شما را محدود میکند ولی نسخه رایگان سایت Smartlook از نظر زمانی شما را محدود میکند و از تعداد بینهایت میتواند از کاربران شما فیلم تهیه کند.
نقشه حرارتی (Heatmap) و ضبط فیلم از کاربران (Recordings) هر دو ابزارهای قوی هستند که میتواند به بهبود سئو و تجربه کاربری بسیار کمک کنند. نقشه حرارتی همان چیزی را نشان میدهد که کاربران اهمیت میدهند، چه چیزی بهتر از این؟ و فیلم کاربران رفتاری را نشان میدهد که دقیقا کاربران دارند. چه چیزی بهتر از این؟
البته نکتهای که باید در ضبط فیلم کاربران در نظر بگیرید این است که اگر بازدید بالایی دارید این قابلیت را فقط در صفحات مهم خود فعال کنید، مثل صفحه محصول و یا لندینگ پیجهای خود.
استفاده از دادههای داخل سایت
برای بهبود تجربه کاربری به نکات زیر دقت کنید تا کاربران سایت شما نهایت لذت را در وبسایتتان ببرند.
- به نظرات کاربران توجه ویژه کنید، هر چه به کاربران توجه داشته باشید این توجه به خود شما برمیگردد، به عبارت دیگر هر چه به کاربران اهمیت دهید به خود اهمیت دادهاید. به قولی از هر دست بدی از همون دست پس میگیری. به عنوان مثال ما در میزفا ۹۹ درصد نظرات، پاسخ کاربران را دادهایم، و یا اگر نظرات کاربران نبود هیچ گاه دوره ۸ ساعت آموزش افزایش سرعت سایت را برگزار نمیکردیم.
- محتوای سایت از مهمترین نکات در رضایت کاربران است، میدانید هزینه تولید محتوای همین صفحه که مربوط به آموزش های سئو میباشد چقدر شده است؟ نزدیک به ۸ میلیون تومان!! هزینه زمانی که من خودم گذاشتم که حدود ۸ هفته طول کشید و همینطور هزینه ساخت عکسهای اختصاصی در کنار ادیت ویسهای موجود در این صفحه. برای محتوای خود هزینه کنید، هزینه زمانی و مالی تا بهترین را به کاربران بدهید.
- زمانی که کاربران نظری را ارسال کردند، در زمان دریافت پاسخ به آنها ایمیل کنید.
- تماس با ما در سایت داشته باشید.
- سرعت سایت خود را بهبود دهید.
- و …
مرور فصل تجربه کاربری
- نقشه حرارتی و فیلم کاربران خود را تهیه کنید تا متوجه شوید چه سایت پرمشکلی دارید.
- تجربه کاربری پایان ناپذیر است و در همه مراحل وجود دارد.
- چالش های سئو با تجربه کاربری را به متخصصین بسپارید.
- با چشم باز حرکت کنید، آنالیز چشمهای شما است.
- بهترین ابزار برای آنالیز، گوگل آنالیتیکس است.
- برای توجه کردن به خود، به کاربران توجه کنید.
آزمون سئو

خب امیدوارم از این دوره جامع سئو و البته کاملا رایگان لذت برده باشی و حالا وقتش هست که دانش اندوخته خودتان را تثبیت کنید و در آزمون سئو سایت میزفا شرکت کنید. یک هدیه ویژه هم داریم. پس بزن بریم ...
در این ازمون سئو ساده ولی مهم ۲۰ سوال درج شده است که پیشنهاد میشود حتما خود را مورد ارزیابی قرار دهید و بعد از پایان آزمون در صورت قبولی و کسب نمره بالای ۸۰ درصد گواهی از سمت میزفا برای شما به شکل آنلاین صادر میشود.
مرحله اول: دادن آزمون
مرحله دوم: دادن نام و مشخصات
مرحله سوم: دیدن نتیجه آزمون
مرحله چهارم: ارائه مدرک به نمرات بالای ۸۰ درصد + جایزه

درباره جایزه:
-> اگر بالای ۸۰ درصد نمره بگیری ۳۰ هزارتومن کمک هزینه برای خرید دوره میدیم + گواهی
-> اگر نمره ۱۰۰ بگیری ۹۰ درصد (دیگه تقریبا رایگان میشه) هدیه برای خرید دوره بهت میدیم + گواهی طلایی
تمام این دوره ها که هدیه داده میشه در جهت یاد گرفتن بیشتر مطالب سئو است.
تا الان 829 نفر در آزمون آنلاین سئو شرکت کرده اند.
سوالات آزمون سئو:
0 از 20 سوالات تکمیل شده است .
پرسش و پاسخ:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
اطلاعات
با قدرت برو جلو
در حال حاضر آزمون را تکمیل کرده اید . شما نمیتوانید دوباره شروع کنید.
آزمون در حال بارگذاری است
شما برای اجرای آزمون باید عضو شده باشید یا وارد پنل کاربری شوید
شما برای شروع این آزمون باید آزمون های مشخص شده را تکمیل نمائید :
" آزمون سئو " احسنت
شما به 0 سوال از 20 سوال بدرستی جواب دادید
زمان سپری شده است
امتیاز نهایی شما : 0
پاسخ داده شده : 0
تعداد سوالات صحیح : 0 مورد و امتیاز دریافتی 0
تعداد سوالات غلط : 0 مورد و امتیاز دریافتی 0
میانگین امتیاز |
|
امتیاز شما |
|
-
دسته بندی نشده
پاسخ های انتخابی : 0
تعداد سوالات صحیح: 0 و امتیاز شما 0
تعداد سوالات غلط : 0 و نمره منفی 0
-
قبول شدی عزیزم. افرین 🙂
ولی ببین این پایان کار نیست و پیشنهاد میکنم بری منابعی که در فصل ۹ گفتیم رو هم بخون.حالا که قبول شدی و از طرفی دوست داشتی بیشتر بدونی میتونی از کوپن ۳۰ هزارتومان برای دوره افزایش سرعت سایت استفاده کنی:
30user-gt
این کوپن فقط ۳۰ بار میشه ازش استفاده کرد و امیدوارم هنوز شانس استفاده کردنش رو داشته باشی.
-
دوباره مقاله بالا بخون و تلاش کن عزیزم، درسته قبول نشدی الان، ولی میدونی چیه؟ یک قدم دیگه تا قبول شدن فاصله داری، خیلی دوستت داریم 🙂
-
اوه اوه نمره ۱۰۰ گرفتی بابا. ایووووول 🙂 میدونی فقط ۱ درصد این نمره رو میگیرن؟
روی قول خودمون بودیم و ۹۰ درصد تخفیف که تقریبا رایگان میشه براتون گذاشتیم برای دوره افزایش سرعت سایت استفاده کنی:
uservip90-gt
این کوپن فقط ۳۰ بار میشه ازش استفاده کرد و امیدوارم هنوز شانس استفاده کردنش رو داشته باشی.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- پاسخ داده شده
- مرور
منابع بیشتر

همیشه باید در حال یادگیری سئو باشید و هر مقاله در زمینه سئو را مشاهده میکنید، مطالعه کنید و همان مقاله را آنالیز کنید. در این بخش برخی لینک های تکمیلی مخصوصا کسانی که قصد دارند آموزش تخصصی سئو را دنبال کنند درج کردیم.
سعی کردیم این آموزش رایگان سئو برای افراد مبتدی تا حرفه ای مورد استفاده قرار بگیرد تا بتوانید از ابتدا یاد بگیرید. از طرفی هم بدانید که این آموزش سئو برای سایت وردپرس ، جوملا و هر نوع CMS عمومی و اختصاصی با هر زبان برنامه نویسی مثل PHP و یا ASP کاربرد دارد، هر چند این آموزش در این صفحه کافی نیست. هیچ آموزشی در زمینه سئو در هیچ سایتی کافی نیست و شما همواره باید در تلاش باشید تا یاد بگیرید. یادگیری سئو و هر چیز دیگری نقطه پایان ندارد، بلکه هر یادگیری یک نقطه شروع برای وارد شدن به یک اقیانوس پر از داده است.
اگر تازه کار هستید و قصد دارید آموزش پایه سئو را شروع کنید پیشنهاد میکنیم مقالات دسته آموزش سئو مبتدی را بخوانید و یا اگر اطلاعات کلی را میدانید و برنامه نویس هستید و یا علاقه دارید مسائل فنی را بدانید آموزش سئو تکنیکال هم میتواند برای شما کاربردی باشد. به کسانی که اطلاعات خوبی در زمینه سئو دارند و در جهت تکمیل دانش خود هستند آموزش سئو پیشرفته را پیشنهاد میکنم.
کسانی که به دنبال آموزش های تکمیلی بیشتری هستند و یا آموزش های ویدیویی را بیشتر میپسندند دو دوره زیر را حتما بررسی کنند، هر کدام از دورههای زیر در موضوعات خود بسیار جامع تدریس شدهاند و نمونه ایرانی به این صورت نداریم.
مقالات رایگان سئو که اشاره کردیم و یا دورههای ویدیو سئو هر کدام را که انتخاب کنید به شما کمک بسیاری میکنند و قدمهای خوبی میتوانید در مسیر سئو بردارید ولی صادقانه بگوییم هیچ کدام مثل دورههای آموزش خصوصی سئو میزفا نمیباشند. به چند دلیل، در مقالهها و فیلمهای آموزشی عمومی طبیعتا باید مثالهای کلی از سایر سایتها زد ولی در کلاس های خصوصی مثال فقط از سایت شما زده خواهد شد و یا از پروژه سئویی که دارید مثال زده میشود. چینش سرفصلهای آموزشی براساس دانش و مهارت شما و همینطور شروع کلاس به شکل فشرده و سریع، انتخاب ساعت و روز دلخواه، ارائه مطالب بسیار به روز در سئو، ضبط تصویری از کلاس و … از مزیتهایی هستند که به شکل طبیعی در این کلاسها وجود دارد و درواقع امکان اجرای این مزیتها در مقالههای رایگان و چه حتی پولی طبیعتا غیرممکن است. آموزش های خصوصی سئو صرفا به کسانی که علاقه دارند در زمینه سئو متخصص شوند و یا عجله دارند ولی به دنبال کیفیت بالا در آموزش هستند، پیشنهاد میشود.
سوالات متداول بعد از مشاهده آموزش سئو
از همین صفحه میزفا میتوانید به یادگیری سئو بپردازید. مطالب گفته شده در این دوره آموزشی به مدت ۴ ماه طول کشیده و میتواند یک منبع خوب برای شما در زمینه سئو و افزایش رتبه باشد. یادگیری سئو را از همین امروز شروع کنید نه فردا.
در یک جمله، عالی هر چند میزان عالی بودن به خود شما بستگی دارد.از طرفی تخصص اهمیت زیادی دارد، اینکه چقدر تخصصی سئو را بدانید و کار کرده باشید و همینطور چقدر در پروژه های خود صداقت و دلسوزی را در اولویت های ابتدایی قرار میدهید. بازار کار سئو در تهران و غیر تهران بسیار مناسب است.
به عبارت دیگر من قصد دارم از سئو کسب درآمد داشته باشم و صرفا برای یک سایت نیاز ندارم، من میخواهم متخصص سئو شوم و این سوال را میپرسم.
در ابتدا پیشنهاد میکنیم بدون هزینه مالی و با هزینه زمانی کم، دوره رایگان سئو میزفا را پیش بگیرید مطالب گفته شده در این دوره بسیار مفید و کاربردی هستند، سپس اگر احساس کردید کافی نیست میتوانید در آموزش های خصوصی سئو شرکت کنید، در میزفا آموزش عمومی به دلیل عدم کاربردی بودن آن برگزار نمیشود. صرف نظر از ویژگی های شخصی دانشجو، سئوی هر سایتی متناوت میباشد. در آموزش های خصوصی ما براساس دانش شما، براساس نیاز شما آموزش میدهیم.
سئو یک دانش است و این دانش صرفا برای وردپرس یا سایت غیر وردپرسی محدود نیست، اگر شما به دنبال آموزش سئو وردپرس هستید بهترین منبع رایگان، دوره صوتی سئو سایت میزفا است و شما میتوانید بدون هزینه مالی در زمان کم به شکل مفید و خلاصه وار اموزش ها را گوش کنید این اموزش ها هم در سایت وردپرسی و هم در سایت های غیروردپرسی کاربرد اساسی دارد.
درآمد متخصص سئو بستگی به مهارت و دانش و تجربه او دارد، درآمد ماهانه ۲ میلیون الی ۵۰ میلیون هم میتواند باشد. آنچه که من در رشد درآمد خود تجربه کردم این است که هر چه بیشتر بر روی پروژه های خود دل بسوزانید بیشتر درآمد خواهید داشت.
سال ۹۷ به دلایلی از یکی از پروژه های خود قصد انصراف را داشتم، کارفرما روز بعد با خرید ۱۰ گیاه گران قیمت و شیرینی در دفتر ما حاضر شد و صرفا هدف اون بازگشت ما به پروژه بود، این را گفتم تا یک تلنگری بر شما باشد که دلسوزاندن چه تاثیری بر رفتار کارفرما دارد در غیر این صورت هدف از این تجربه بنده خودنمایی یا نمایش غرور نیست، هر چند نداریم ;-)
بسیاری از دوستان این سوال را از بنده میپرسند. در ابتدای متخصص شدن شما نیاز به یک همت و صبر است، بدون تلاش و صبر امکان متخصص شدن در سئو دشوار است. اگر چنین پیش نیازهایی را در خود مشاهده میکنید به دنبال آموزشی باشید که خصوصی باشد تا کمترین زمان و بیشترین بهره را ببرید، به جای رفتن به ۵ کلاس عمومی و یا خریدن و یا دانلود کردن ده ها آموزش مختلف سئو، به فکر رفتن به یک کلاس خصوصی باشید تا دقیقا براساس دانش شما، براساس نیاز شما، آموزش لازم داده شود. اگر شما متخصص شوید بنده تضمین میدهم که برای شما همیشه پروژه سئو موجود است، چرا که این امر را ما برای برخی از دانشجوهای خصوصی که داشتیم تجربه کردیم.
مزیت کلاس خصوصی های میزفا این است که مهم نیست شما در تهران هستید یا غیر تهران و کلاس ها با کیفیت بالا برگزار میشود.
درباره نویسنده مطلب
حال نوبت شماست
در صورت مفید بودن مقاله برای شما خوشحال میشویم با سایرین به اشتراک بگذارید.
تعداد اشتراک تا این لحظه: 742
327 پاسخ
سلام وقت بخیر من میخوام روی سایتم افزونه گوگل انالیستیک(monster insight) نصب کنم
بعد نصب و کامل کردن ستاپ اولیه باز میخواد ازم ستاپ رو کامل انجام بدم … هاستمم پارس پک هست امکان داره مشکل از هاستم باشه؟؟
سلام
ما این افزونه رو پیشنهاد نمیکنیم و برای همین چون باهاش هم خیلی وقته کار نکردیم اطلاعاتی از تنظیماتش نداریم.
سلام اقای اریافر ممنون از اموزش خوبتون
چطور میتونم دوره های اموزشی شما با دیگر سایت ها رو مقایسه کنم مثلا اموزش سرچ کنسول شما هزینه خیلی کمتری داره نسبت به اموزش سرچ کنسول نو سئو
من برای اموزش این دوره رایگان رو با گوشی مطالعه کردم وسط صحبت ها میخواستم ویس رو متوقف کنم تا یادداشت برداری کنم باید اسکرول میکردم بالای صفحه و خب برای من راحت نبود. پیشنهادم اینه برای نسخه موبایل نوار ویس بالای صفحه باشه تا راحت بشه متوقفش کرد.
سوال اخر من در این مورد هست که شما به عنوان متخصص سئو اگر بخوایید راهنمایی کنید که چطور میشه به متخصص سئو تبدیل شد چه مراحلی رو پیشنهاد میدید؟
در اخر بازم ممنون از اموزش خوبتون واقعا برام مفید بود و کلی نکته یاد گرفتم
سلام وقت بخیر باشه
نه نظر شما بهم ریخته نیومده و مشکلی نداره.
۱ – خیلی ساده هست میتونی سرفصل ها رو نگاه کنی، سرفصل های سرچ کنسول ما ۱۰ برابر بیشتر هست. اگر قیمت رو پایین نگه داشتیم و شک داری میتونیم قیمت رو بکنیم مثلا ۵ میلیون تا حس بهتری داشته باشید که دوره خیلی خفنی هست :)) راستی بعدش میتونیم خیلی ساده همه رو گول بزنیم تخفیف ۸۰ درصد بدیم و همه حس کنن چقدر زرنگ هستند دوره ۵ میلیون رو ۹۰۰ هزارتومن خریدن درحالی که قیمت اصلی دوره همون ۹۰۰ هزارتومن هست.
۲ – ممنون از پینشهاد شما. میتونید pdf کنید و کنترل p بزنید.
۳ – داخل دوره در انتها گفتم. این مقاله هم بخونید درباره همین موضوع هست.
موفق باشید.
سلام وقت بخیر
من در آزمون قبول شدم و بالای 80 درصد رتبم شد. برای مدرک باید چیکار کنم؟
تشکر
اسم و ایمیل و شماره تلفن باید داشته باشیم تا گواهی صادر کنیم و بعد بهتون ایمیل کنیم.
الان شما اسم و ایمیل رو درج کردید. شماره تلفن هم ارسال کنید تا صادر بشه.
تلفن شما در نظرات همانند ایمیل قابل نمایش نخواهد بود.
ممنون از آموزش خوبتون مفید بود
با سلام
بنده به صورت کامل آموزش رو دیدم و در آزمون نمره کامل گرفتم. اما کوپن تخفیف رو که در سبد خرید وارد می کنم قبول نمی کنه…
درود بر شما
کار میکنه لطفا دوباره تست کنید.
سلام
باید برای هر کلمه کلیدی یک صفحه جداگانه داشته باشیم تا اون صفحه رو برای اون کلمه سئو کنیم؟
اگر چند کلمه مترادف بود به ازای هر کلمه یک صفحه تشکیل و با محتوای مشابه پر کنیم بهتره یا صفحات رو به یک صفحه اصلی ریدایرکت یا canonical کنیم؟
کلا بهترین راه حل برای سئو کلمات کلیدی مترادف و محتوای مشابه اونا چیه؟
سلام
باید ببینیم منظور شما از کلمات کلیدی مترادف چی هست.
در کل بهتره برای کلمات کلیدی مترادف که یک هدف رو دارن یک صفحه تشکیل بشه و نه چندین صفحه جدا.
ریدایرکت و کنونیکالی که اشاره کردید برای این موضوع کاملا بی معنی و نادرست هست.
سلام.
من یک سوالی داشتم.
من تقریبا دو ماهه سایتی با وردپرس زدم.با سرچ عنوان سایت در جستجو گوگل صفحاتی از سایت رو توی نتایج میاره ولی صفحه اصلی یا همان صفحه فرود رو اصلا نمیاره.خود دامنه رو هم وقتی که در گوگل سرچ میکنم چیزی نمیاره.باید چیکار کنم؟
سلام
باید دید تا نظر درست داد.
بهتره به یک متخصص سئو دسترسی بدی تا بررسی کنه.
البته این موارد برای سایت های تازه تاسیس دور از انتظار نیست.
سلام
می خواستم بپرسم که شما در آموزش سرچ کنسول درس 15 درباره سرچ موبایل و دسکتاپ گفتید، آیا راه حلی برای بهبود آن در موبایل هست؟ و سوال دوم : CDN چیست و آیا برای هر سایتی ما باید CDN داشته باشیم و اگر جواب مثبت هست از کجا باید تهیه کرد که معتبر باشد؟
ممنون
سلام
درس ۱۵ که نداریم در سرچ کنسول الان.
اگر دوره ۱۵ ساعت فیلم اموزشی سرچ کنسول رو میگید که بهتره در صفحه محصول بپرسید.
CDN چیست رو بخونید و همینطور نظراتش رو.
سلاااام
من یه سایت دارم که در مورد کسب و کار خودمونه و یکسری مطالب برای اعتماد سازی مشتریامون باید بزارم که کوتاهن مثلا یک فیلم و دوسه خط توضیح میخاستم بدونم اینا تاثیر منفی روی سئو سایتم میزاره؟
به عبارت دیگه درست اینه ک فقط مطالب با کیفیت و طولانی اموزشی بزارم یا اگر از این دسته مطالب هم در کنار مطالب با کیفیتمون بزارم اشکال نداره؟
سلام
هر چیزی که باعث بشه اعتماد کاربر بیشتر جذب بشه ب نظر من روی سئو اثر مثبت داره چون باعث میشه کاربران بیشتر تو سایت بمونن.
کیفیت مطلب هم همیشه مهم هست
سلام خدا قوت
ببخشید من چطوری میتونم با هزینه کم یک سایت برای خودم درست کنم(منظورم هاست و دامین و ..) تا بتونم سئو تمرین کنم؟
سلام محمد
از نت افراز هاست بخر اونم پنل های ارزان و اقتصادی.
سالانه ۱۶۹ هزارتومن هست
اینم کد تخفیف من ازش دارم:
UC382UNO
دامنه ir بهت رایگان میدن. تقریبا با این تخفیف میشه ۱۵۰ هزارتومن. هزینه اش برای یک سال فکر کنم خیلی کمه دیگه.
سلام و عرض ادب
خسته نباشید میگم به شما
ممنون از آموزش خوبتون خیلی عالی بود
میشه در مورد آزمون سئو کمی بیشتر توضیح بدید؟
اینکه گفتید نمره 80 درصد به بالا جوایز و گواهی داره. درسته یا خیر؟
سلام وقت بخیر
سلامت باشید.
اره تو همین صفحه نوشتیم و در بخش ازمون
سلام وقت بخیر ، وقتی در یک سایت ما یک سری برگه داریم که اینارو به هیچ وجه در داخل سایت لینک ندادیم (مثلا دموی یک قالبو ریختیم و یک سری از صفحاتو کلا نیاز نداشتیم و از فهرست حذف کردیم )و هیچ لینکی هم از صفحات بهش ندادیم، آیا باز از سمت گوگل ایندکس میشه ، در صورتی که جواب بله هست ، صفحاتی که بسازیم و انتشار ندیم چی ، تشکر
سلام
حتما توی سایت مپ بوده و ربات به سایت مپ ها هم دسترسی داره.
با سلام
به سئو علاقه دارم و قبلا کار کردم(فقط روی سایتهای وردپرسی که خودم همه کارهاشو میکردم) ولی چون خیلی اماتور بودم تصمیم گرفتم اطلاعاتم رو تکمیل کنم و بعد وارد عمل بشم
و الان تنها مشکلم اینه که به کدنویسی علاقه ای ندارم و فکر میکنم این نقطه ضعف نمیذاره تو سئو پیشرفت کنم
ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام فراهانی.
قرار هست برنامه نویس حرفه ای باشی. باید بتونی حداقل ها رو بدونی مثلا html و css رو. این موارد هم ساده هستن. ما هم به صورت رایگان و جامع درباره اینا مقاله نوشتیم:
آموزش htmlآموزش css
سلام ممنون از جوابتون. تازه پیامتون رو دریافت کردم. سوالم رو یه طور دیگه مطرح می کنم:
من یه سوالی در مورد استراتژی سئو صفحات منقضی شده دارم ازتون که در واقع میخوام یه مشورتی باهاتون داشته باشم و نظرتون رو بدونم،، ما یه شرکت هستیم که به کسب و کارها شعبه آنلاین میدیم تا کارشون و محصولاتشون رو اونجا بذارن و تبلیغ کنند،، سوال من درباره استراتژی درست از نظر سئو برای کسب و کارهای منقضی شده هست
شیوه کار به این صورت هستش که ما به این کسب و کارها صفحه ای با اعتبار 1 ساله و یا 5 ساله میدیم… و بعد از این مدت اگر با ما تمدیدی انجام ندهند، صفحه و کسب و کارشون منقضی میشه. استراتژی ما برای این صفحات اینه که صفحه سیاهی نشون میدیم با همون آدرس کسب و کار، و در اونجا مینویسیم که این کسب و کار منقضی شده است.
اما فکر می کنیم که این کار از نظر سئو خیلی درست نباشه! حالا دنبال استراتژی درستش هستیم… پیشنهاد اول اینه که توی همین صفحه سیاه یسری دسته بندی های مشابه با اون کسب و کار رو نشون بدیم تا کاربر به صفحه جدید هدایت بشه.
حالا نکته دیگری که هست اینه که این کسب کارها شاید بخوان با تاخیر یکی دوماهه با ما تمدید کنند، تو این مدت چی نشون داده بشه توی این صفحه سیاه؟ آیا ریدایرکت کنیم به همون دسته بندی ها که گفتم یا خیر؟ اگه آره، 301 باشه یا 302؟ چون اگه 302 باشه، با تغییر URL به صفحه دسته بندی ها، بعد از اینکه تمدیدش رو انجام داد، دوباره باید ریدایرکت بشه به صفحه قبل، که صفحه خودِ کسب و کار بوده. این کار از نظر سئو درسته؟
خیلی ممنونم از پاسخگوییتون
سلام. باید دید طراحی اون صفحه سیاه به چه صورت هست و کدهاش رو دید تا بشه نظر درست داد.
با این حال شاید نمایش دسته بندی براساس این اطلاعات کمی که از حرف شما فهمیدم گزینه بهتری باشه.
گزینه بعدی هم میتونه کنونیکال کردن باشه به جای ریدایرکت کردن.
سلام. مرسی از آموزش های خوب و عالیتون. من یه سوالی درباره لینک ریدایرکت 301 داشتم… اولین سوالم این هست که آیا از نظر سئو، انجام چند ریدایرکت روی یک صفحه کار درستی هست یا خیر؟ (مثلاً توی سایت فروشگاهی، کسب و کاری که شارژ سالانه اش رو انجام نداده، وقتی کلیک میشه روی صفحه اش، کاربر صفحه ای با عنوان این صفحه منقضی شده است رو ببینه) اما سوال دومم اینه که بخاطر استراتژی جدید سایت، میخوایم داخل اون صفحه یه سری پیشنهادات جدید مثل منو، کادر جستجو یا دسته بندی های مشابه اش رو پیشنهاد بدیم. این مرحله هم میشه ریدایرکت درسته؟ و اینکه لینک این صفحه چطور باید باشه؟ مثلاً دوباره تغییر کنه به صفحه دسته بندی ها یا صفحه اصلی سایت؟ این مورد از نظر سئو چطوره؟
پیشاپیش از پاسخگویی شما ممنونم
سلام مریم.
متاسفانه من دقیق سوال شما رو متوجه نشدم و فکر کنم باید سایت رو دید و بررسی کرد تا بشه دقیق جواب داد. ریدایرکت ۳۰۱ هم میتونه خوب باشه و هم و بد و نحوه استفاده از اون مهمه.
سلام
خیلیییییی ممنونم بابت مطالب عالیتون
یه سوال دارم
برخی سایت ها هستن که به صورت رایگان لینک میدن و فقط کافیه داخل سایتشون ثبت نام کنیم و لینک خودمون رو ثبت کنیم
نظرتون راجب اینجور لینک گرفتن چیه
سلام رضا.
بد نیست ولی بیشتر هدف از این نوع سایت ها (مثل دیوار) این هست که مشتری جذب کنیم و هدف سئویی زیاد نداره.
سلام فقط خواستم بگم عین همین مطلب را توی سایت …. هم نوشته! برای کپی مقالات برنامه ای ندارید؟ در حقیقت اینجور مواقع چکار می کنید؟
سلام آزاده. خوشحالم مقالات ما کپی میشن چون این معنی رو میده که حتما کیفیت خوبی داره که کپی میشه. ولی کسانی که کپی میکنن به جایگاهی در گوگل نمیرسن. وقتی کسی چیزی از خودش نداره قطعا خدماتش هم مثل مقالاتش هست.
گوگل هم این روزها به خوبی هوشمند هست. این سایتی هم که فرستادی رو دیدم جایگاه خاصی هم نداشت و به خاطر همین کپی هاست.
اورجینال یعنی وجود ۳۰۰ نظر داخل مقاله و کپی که دیدی یعنی ۰ صفر داخل مقاله. چیزی که خودت داری میبینی 🙂
ما هم کاری نمیکنیم چون ارزشی نداره، از طرفی هم میگم نشون میده که کارمون خوب بوده که کپی کردن.
موفق باشی.
سلام وقتتون بخیر. دوره آموزشی بسیار مفید بود و ممنون از اینکه این آموزش رو در اختیارمون گذاشتید. سه تا سوال داشتم از خدمتتون ممنون میشم راهنمایی کنید: سوال اول اینکه برای کلمات کلیدی در محصولات فروشگاهی با نام یکسان و مدل نامبرهای متفاوت آیا درست هست که مدل نامبر اون محصول رو فقط وارد کنیم؟ چون اگر با نام اون محصول کامل وارد بشه کلمات کلیدی مشابه زیاد میشوند، هم اینکه طولانی می شوند.
سوال دوم اینکه میشه از گوگل ترند برای مقایسه کلمات کلیدی و حجم استفاده آنها استفاده کرد؟ چون هیچ منبع رایگان و معتبری که میزان حجم استفاده از کلمات کلیدی را بدهد پیدا نکردم
سوال سوم اینکه من بسیار به گذراندن دوره گوگل آنالیتیک و گوگل کنسول شما علاقه دارم، و نیاز شغلمم هست. اما از نظر مالی شرایط تهیه این دوره هارو ندارم. امکانش هست از روش دیگه ای بتونم تخفیف این دوره ها رو بگیرم و آنهارو تهیه کنم؟
با سپاس از محبتتون
سلام دلیله.
پوزش به خاطر تاخیر در پاسخ. نظر شما داخل اسپم رفته بود و مشاهده نکردم.
۱ – طبیعتا هر محصول یک ویژگی منحصر به فرد داره نسبت به سایر محصولات حتی هم برند خودش پس بهتره روی این ویژگی شاخص کار کنید چون احتمال سرچ داره.
۲ – ما کلا منبع رایگان و معتبر کم داریم چون این دو تا عبارت بهم نمیخورن. منابع زمانی معتبر میشن که به شدت هزینه های سنگین کنن و شرکت ها وقتی این هزینه سنگین رو میکنن نمیتونن رایگان بدن. عملا رایگان بدن ورشکست میشن. با این حال برای مقاله بله خوبه ولی حجم نه.
۳ – میتونید به پشتیبان پیغام بدید و اگر دوره انالیتیکس رو تهیه کنید کنسول رایگان داده میشه.
موفق باشی.
سلام .
سوالی داشتم .
بنده یکماه پیش چترومی رو ساختم
در قالب از تگ های اچ یک تا اچ سه استفاده کردم
متا تگ هارو هم تقریبا کامل گذاشتم
فایل ربات رو هم به شکل زیر به صورت خودکار بود دست نزدم .
User-agent: *
Disallow: /vote
Disallow: /User/
Disallow: /user/
Disallow: /Polls/
Disallow: /rating/
Disallow: /Forum/User/
Disallow: /Forum/Add/
Disallow: /Forum/Tanks/
Disallow: /Forum/Thanks/
Disallow: /Forum/New_Post/
Disallow: /Forum/New/Answer/
Disallow: /Quote/
Disallow: /include/captcha/
Crawl-delay: 1
و در سرچ کنسول نیز ثبت کردم
وبگاه چتروم فقط یه صفحه داره
اما هنوز در گوگل نمایش داده نمیشه
با ابزار هایی مثل جی تی متریکس هم چک کردم مشکلی نبود
در سرچ کنسول از قسمت کادر سرچ آدرس و رو سرچ کردم و لایو تست رو زدم سپس عبارت زیر رو دیدم :
URL is available to Google, but has issues
If it gets indexed and selected as canonical, it could appear in Google Search results. However, some issues prevent it from being eligible for all enhancements. Learn more
به نظرتون ایراد از کجاست؟
سلام
تک صفحه ها این مشکلات رو دارن مخصوصا سایت تو که پاپ آپ داره و همینطور موبایل فرندی هم نیست.
سلام خدا قوت..
ممنونم بابت آموزش خوبتون، واقعا مفید بود و عالی
یک سوال داشتم، اینکه وقتی سایت های مشهور اسمشون رو سرچ میکنیم علاوه بر اینکه داخل نتیجه اول یک سری از لینک های پر بازدید سایت رو برای ما لیست میکنه، سمت دیگر نتایج یک باکس ظاهر میشه و یک بیوگرافی از سایت و مکانش روی نقشه رو به ما نشون میده. مانند تصویر پیوست…
میخواستم ببینم چطوری میتونم همچین چیزی رو برای سایت خودم داشته باشم. با گذر زمان خود گوگل برامون اینکار میکنه یا باید یک روند رو طی کنیم؟
سلام سعید.
میتونید مقاله نحوه ساخت باکس اطلاعات سایت در گوگل مطالعه کنید.
سلام. خیلی لذت بردم. واقعا عالی بود. من دچار سردرگمی بودم که با این مطالب سازماندهی شده واقعا مطالب توی ذهنم طبقه بندی شد. خیلی ممنون. خیلی دوسدارم جدولی باشه که مثلا مواردی که زیرمجموعه سئو داخلی یا سئو خارجی هستن رو بصورت لیستی بیاره. بدون توضیح. (مثلا سئو خارجی شامل: ….. و ….. و…….و….. هست. )
سوال: توی ویس ها سئوداخلی، سئو محتوا، سئو تکنیکال رو گفتین. اما عنوان و چک لیست سئو خارجی بصورت مستقل نبود. آیا سئو خارجی فقط شامل لینک سازی هست؟
ممنون بخاطر همه چیز و حتی آزمون پایان دوره که من موفق شدم روی دوره سرعت سایت کد تخفیف بگیرم> مطمئنم اون دوره هم عاااالی خواهد بود.
سلام شراره.
خوشحالم برات مفید بوده.
سئو خارجی فقط لینک سازی نیست. توی فصل اول یعنی بخش مقدماتی یک اینفوگرافیک هست که داخل اون عکس گفتیم سئو خارجی چه چیزهایی هست.
سلامت و موفق باشی.
سلام
ممنون بابت آموزش مفیدتون.
سئوی سایت چند زبانه به چه صورت هست.
سایت من وردپرس هست و از wpml استفاده کردم و زبان پیش فرض فارسی هست.
برای شروع کار روی سئو، به دلیل اهمیت ، قراره از سئوی سایت عربی شروع کنم. منتها یخورده سردرگم شدم. و یک سوالاتی برام پیش اومده:
1- برای لینک سازی (بک لینک) به سایت عربی، حتما باید در سایت های عربی زبان اینکار انجام بشه؟
2- اگر بخوام برای سایت رپورتاژ برم، رپورتاژ در رسانه های فارسی(مثلا تابناک، خبرآنلاین و …)، تاثیری روی ارتقا رتبه سایت زبان عربی داره؟
3- در کل آیا اگر همزمان روی سئوی دو زبان سایت کار کنم، با بالااومدن رتبه عبارات در سایت فارسی، تاثیری در سایت زبان عربی داره؟
ممنون از شما
سلام سمانه
۱ – طبیعتا بهتره عربی باشه.
۲ – من این کار نمیکنم ولی ممکنه اثر داشته باشه هر چند کم
۳ – نه نداره.
موفق باشی.
سلام . سوالم این هست که اگر ما سئو در زبان فارسی رو یاد بگیریم یک سایت زبان انگلیسی هم با همین روش ها میتونیم سئو کنیم و بالا بیاریم؟ یه سری موارد که قطعا یکی هست و تفاوتی نمیکنه اما نحوه انجام بعضی هاش فکر کنم فرق کنه درسته؟
سلام پژمان
من که فرقی ندیدم. پروژه به زبان آلمانی و انگلیسی داشتیم و هیچ فرقی هم نداشته. فقط ابتدای راه کمی برامون سخت بود که کلمات مثلا المانی در فلان حوزه رو متوجه بشیم، به عبارت دیگه پیدا کردن و شناخت کلمات در ابتدای راه سخته اگر اون زبان رو بلد نباشی ولی این مورد هم کم کم در روند پروژه اوکی میشه.
نکته بعدی اینکه در زمان سئوی یک سایت باید به فرهنگ اون کشور هم توجه ویژه کنم
سلام.
در مورد زبان های دیگه سایت (مثلا انگلیسی)، ساخت لینک خارجی و بک لینک به چه صورت هست؟ حتما باید از سایت هایی به همون زبان، بک لینگ بگیریم؟
سلام. همون جواب یک بنده میشه.
بهتره انگلیسی باشه و طبیعتا اگر انگلیسی باشه بهتر جواب میگیرید ولی بایدی در کار نیست
سلام خسته نباشید ببخشید کپی ممنوعه شنیدم ولی من متن هام همش خودم نوشتم و عکس ی اپلیکشن و یا ماشین رو از قسمت جستجو تصاویر گوگل برداشتم و تو سایت قرار دادم خوب خودم عکس نمیتونستم بسازم ک این مشکلی در سئو بوجود میاره ؟ راه حلی داره اگه مشکلی بوجود میاره رفعش کنم
سلام سیدرسول.
داشتن عکس های اختصاصی کمک زیادی میتونه برای سئو سایت مخصوصا سئو عکس شما بکنه. ولی اگر کپی باشه اثر منفی نداره و اثر مثبت هم نداره. بیشتر خنثی هست.
سلام. ممنونم از آموزش خوبتون خیلی مفید بود
من تصمیم دارم وارد کار پشتیبانی سایت و تولید محتوا بشم
برای همین مقاله میخونم و مدام توی اینترنت سرچ میکنم تا چیزای بیشتری یاد بگیرم.
ممنون میشم اگه بهم راه های دیگه هم نشون بدید اینکه مثلا برای پشتیبانی و تولید محتوا بجز سئو و کمی وردپرس دیگه به چه چیزی نیازه؟
و اینکه در ماه پشتیبان چند سایت میتونم باشم؟ یعنی از نظر زمانی هر سایت در روز چقدر وقتم رو میگیره میتونم مثلا سه تا سایت رو باهم هندل کنم؟
سلام غزل.
پیشنهاد میکنم کم کم پروژه بگیر. اگر ابتدای راه هستی یک پروژه کافی هست و سعی کن بیشتر یاد بگیری. کم کم که تجربه کسب کردی متوجه میشی چند تا میتونی بگیری. من الان خودم بعد ۱۰ سال دارم رو زمینه سئو کار میکنم نهایتا ۴ تا پروژه میگیرم و بیشتر نمیگیرم.
همین چیزهایی که نام بردی رو یاد بگیری در ابتدای مسیر کافی هست. نمیتونی الان همه چیو یاد بگیری.
مقاله خوبی بود
ممنون
منتها موقع خوندن کلافه شدم
از لپ تاپ میخوندم عادت دارم با کرسر حرکت کنم
دائما موقع خوندن به جای رفتن به صفحه قبل و بعد به فصل قبل و بعد میپرید
به نظرم این خلاف تجربه کاربریه
اینطور نیست؟
درود
تست کردیم مشکلی نداشت. شاید برای شما بد لود شده. همینطور گزارشی تا حالا از کاربران ارسال نشده.
همینطور وقتی با ابزارها بررسی میکنیم این مشکلی که اشاره کردید رو برای کاربری ندیدیم.
با این حال سعی میکنیم بیشتر بررسی کنیم و اگر مشکلی بود حل کنیم
سلام
خیلی ممنون.واقعا مقاله خوب و مفیدی بودوفقط من توی بحث کلمات کلیدی به یه مشکلی خوردم که ممنون میشم راهنماییم کنید.
فعالیت سایت من در زمینه فروش آنتی ویروسه و برای انتخاب کلمه کلیدی برای صفحه اصلی طبق آموزش شما جلو رفتم ولی نتونستم کلمات خوبی پیدا کنم.مثلا من کلمه “خرید آنتی ویروس” رو در گوگل سرچ کردم(چون بنظرم برای صفحه اصلی کلمه خوبیه و موضوع سایتم رو به طور کامل پوشش میده ) تا بتونم از پیشنهادات خود گوگل استفاده کنم اما پیشنهادات گوگل اینها بودند:
خرید آنتی ویروس نود 32
خرید آنتی ویروس kaspersky
خرید آنتی ویروس bitdefender
لایسنس آنتی ویروس نود 32
خرید آنتی ویروس eset internet security
لایسنس eset
این کلمات اگرچه کلمات خوب و پرجستجویی هستند امافکر میکنم برای صفحه دسته بندی محصولات مناسب باشند و نه صفحه اصلی و من غیر از کلماتی که خودم حدس میزنم، هیچ کلمه کلیدی مناسبی برای صفحه اصلی سایتم نتونستم پیدا کنم از این روش.
خیلی ممنون میشم اگر راهنماییم کنید که چطور میتونم به کلمات مناسبی برای صفحه اصلیم برسم.آیا باید از همین کلماتی که گوگل پیشنهاد داده استفاده کنم؟
سلام سینا.
خب از خرید آنتی ویروس برای موبایل یا کامپیوتر استفاده کن یا خرید آنتی ویروس جدید و قوی (اورجینال) …
کاش یکم بیشتر توضیح میدادید که چطور به این کلمات رسیدید.
بعدا درباره کلمات کلیدی مقاله مینویسیم. در کامنت ها نمیگنجه.
موضوع کلمات کلیدی شاید کم کم ۱۰ مقاله طولانی بشه
سلام آقای آریافر
ممنونم از مقاله خوبتون
آیا داشتن مدرک سئو در رزومه لازمه و تاثیر داره؟
کسی که تازه اموزش دیده و رزومه قوی نداره چگونه پروژه بگیره؟
سلام رضا.
مدرک سئو ضروری نیست ولی اثر داره.
پروژه از فامیل، دوست و آشنا، برای خودش سایت بزنه و کلی کار میتونه بکنه.
بدرود میزفا
قصد داشتم بعضی دوره هاتونو بخرم ولی دیدم پشتیبانی ندارید.
چند روزه پیام دادم ولی …
نظر شما قبلا به صورت جامع پاسخ داده شده. هر چند ناراحت هستیم از تصمیم شما ولی با این حال شما هر جور که تمایل دارید میتونید قضاوت کنید.
ی وقت رد شدی به ما هم سر بزن خوشحال میشیم 😉
هر جا هستی موفق باشی. بدرود عزیزم
سلام و خسته نباشید
شما در مبحث لینک سازی عرض کردید که برای رتبه گرفتن یکی از مقاله هاتون به سایت رقبا که در کلمه کلیدی مورد نظر شما صفحه یک بودند لینک دادید و رتبه یک شدید. برای استفاده از این روش اگه رتبه الکسا و دامین آتورتی سایت رقبا پایین تر از سایت ما باشه هم میشه نتیجه مثبت گرفت؟ حتما باید در استفاده از این روش رتبه الکسا و دامین آتوریتی سایت رقبا باید بالاتر از سایت ما باشه؟
سلام
شاید یکی از پارامترهای کلی و تقریبا غیر دقیق رتبه الکسا و دامین آتوریتی باشه ولی سایر پارامترها هم هست. کیفیت محتوا و یا هم موضوع بودن و …
ممنون از پاسخگوییتون و آموزش های خوبتون
خواهش میکنم موفق باشید.
با سلام و خسته نباشید
چند تا سوال داشتم اولش خواستم اینجا در بین نظرات ببینم که یک موقع سوالم تکراری نباشه دیدم نظرات خیلی زیاده
1- افزونه yoast علاوه بر سئو قسمت خوانایی هم داره که اصلا معلوم نیست چطوری سبز میکنه یا قرمز ، شایدم با فارسی مشکل داره. آیا خوانایی هم تاثیر داره روی سئو و چطوری؟
2- من یک نوشته خودم رو هر از چندگاهی آپدیت کنم آیا اینکار تاثیری روی سئو دارد؟ مثلا همین آموزش سئو که شما نوشتید مثلا مطلب جدید بهش اضافه بشه آیا اینکار روی سئو تاثیرگذار است؟
3- چرا درمورد برچسب ها هیچ چیزی نگفتید و چطور برچسب ها رو انتخاب کنم؟
4- ایکاش یک متن مثلا 500 کلمه ای رو بصورت فیلم آموزشی تمام نقاط سئو را روی اون انجام بدین (بصورت کاملا عملی)
5- در ساخت اکانت رايگان موز دات کام شماره کارت معتبر مثل ویزاکارت ميخاد. من که ميخام رايگان رو ايجاد کنم چيکار کنم؟
6 – یک سوال عجیب خواهم پرسید که تو مرحله بعدی میپرسم 😬
پیشاپیش از جواب سوالات ممنونم
سلام وقتت بخیر و شادی باشه.
۱ – روی تجربه کاربری میتونه اثر بذاره و نتیجه تجربه کاربری طبیعتا روی سئو اثر داره.
۲ – اگر صوت ها رو گوش میکردی درباره این موضوع صحبت کرده بودم. بله اثر خیلی خوبی میتونه بذاره.
۳ – چون یک مبحث پیچیده و طولانی هست که نمیشد دقیق حرف زد. بعدا باید در مقالات دیگر صحبت کنیم.
۴ – در آکادمی میزفا به زودی دوره سئوی محتوا رو تولید میکنیم. درباره محتوا و افزونه یوست نزدیک ۱۰ ساعتی حرف خواهیم زد.
۵ – خیر راهی نیست، کارت معتبر هم میگیره ولی بهت یک مدت رایگان میده که دوباره سوءاستفاده از ابزار به سرت نزنه که بیای از رایگانش صد بار استفاده کنی.
نکته: به نظرم کمی صبرت رو تقویت کن، فکر میکنم خیلی بی صبر هستی که نمیتونی صبر کنی پاسخ نظرت بیاد. نزدیک ۱۲ شب پنج شنبه نظر ارسال کردی و الان صبح شنبه هست ۴ تا نظر ارسال کردی که چرا جواب من داده نشده. نتونستی ۳۰ ساعت صبر کنی. تازه از این ۳۰ ساعت نصفش خواب بودی باید فقط ۱۵ ساعت صبر میکردی!! با این وضع فکر نکنم بتونی سئو رو هم خوب پیاده سازی کنی چون سئو کلا یعنی صبر. همنطور اگر عجله داشتی میتونستی نظرات رو مطالعه کنی. نظرات همانند متن مقاله آموزنده هستن.
موفق باشی.
سلام و خسته نباشید خدمت شما و همههههههههههه همکار های خوب و گلتون. من هنوز آموزش رو کامل نکردم ولی نتونستم بیشتر از این صبر کنم. من هم مثل خیلی های دیگه در زمینه سایت و سئو بسیار بسیار و باز هم بسیار مبتدی هستم ولی نکتش اینکه برای آموزش دیدن انگیزه داشتم و اولین آموزش در زمینه سئو رو اینجا دیدم و شروع کردم به جرات میتونم بگم که تا حالا با هیچ آموزشی به این شکل رو به رو نشده بودم اینقدر که کامل، ساده، و خلاصه عالیه. حتی تصمیم گرفتم در اولین فرصت که بشه بیام تهران و از نزدیک هم آشنا بشیم. یعنی اینقدر تاثیر گذار هست مطالبتون. بیش از این وقتتون رو نمیگیرم و فقط خواستم تشکر کنم.
خودمم برم بقیه آموزش رو کامل کنم.( الان تا اخر مبحث “متن لینک” یا همون “انکر تکست” رسیدم)
سلام رامین عزیز.
وقتی نظرت رو خوندم خستگی امروزم رفع شد و بهم انرژی دادی. حضورت باعث افتخاره و خوشحالیم میزبان شما دوست عزیز و پرانگیزه هستیم. امیدواریم مباحث سئو و آموزش های موجود در سایت به شما کمک زیادی کنه و سوالی بود حتما در نظرات مطرح کن.
موفق باشی.
سلام و عرض ادب
آیا ایندکس کردن صفحه سایت توسط گوگل ارتباطی به الکسا دارد؟
یعنی اگر دو تا سایت الکسای متفاوت دارند ارتباطی با زودتر ایندکس شدن صفحه سایت دارند؟
سلام پیمان
نه نداره. مقالات مربوط به الکسا میتونه برای شما مفید باشه.
سلام ووقت بخیر ـممنونم به خاطر اموزشهاتون. ما یه سایت ارایشی داریم که یه سری مخصولات توش تکراری هست اونم به خاطر رنگبندی که دارن و توضیحات این محصولات هم خوب طبیعتا یکی هست میخاستم بدونم به نظرتون باید چیکار کنیم؟
سلام.
امیدوارم خوب باشید.
محصولات اینطوری باید در قالب یک محصول تعریف بشن و متغیر داشته باشن و بشه همون جا رنگ رو انتخاب کرد و خرید.
سلام
من تا الان 5 تا از پادکست های اموزشتون رو گوش کردم واقعا عالی بود ممنون.من چند تا سوال داشتم:
یکی اینکه این ابزار سرچ کنسول من میخام وارد بشم نیاز به verify domain داره من تازه کارم سردر نمیارم چجوریاست؟
دوم اینکه من یه سایت دارم تا الان براساس کلمات کلیدی که خود کارفرما از من میخواسته داشتم کار میکردم با ابزار yoast سئو همه رو اوکی کردم.سه ماه اول رشد خوبی داشتیم حتی در بعضی کلمات که حالا سختیشون کم بوده صفحه اولیم ولی الان سه ماهه با اینکه هر هفته نوشته میزارم ولی تغییر چندانی نکردیم نمیدونم مشکل از کجاست کلمات کلیدی مناسبی انتخاب نکردیم یا …
الان یسری کلمات اساسی و مهم برای کارفرمام سختی کلمه بالاست( مثلا نزدیک به یک میلیون 500 نتیجه خود گوگل پیدا کرده)ولی با این حال ایندکس شدیم اما صفحه 7 چیکار کنم که بتونیم بیایم بالا؟؟
بنظرتون اگر من بیام از اول با این روشهایی ک شما گفتین کلمات کلیدی مناسبتری پیدا کنم و روی مقالاتم و محتوام کلماتو عوض یا اصلاح کنم به همین سئویی ک هم تا الان به این سطح رسیدم ضربه میخوره؟ یا نه باز صبر کنم
سلام samin
۱ – مقاله ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل بخون.
۲ – به معنای سئو توجه کنید، وقتی میگی سئو میکنم یعنی داری بهینه سازی میکنی و داری بهبود میدی پس اگر به سایتت ضربه بزنی سئو نیست. با این حال سوال شما رو نمیشه جواب داد چون اطلاعات دقیق از پروژه نداریم. با این حال گوش دادن و اجرای صحیح کارها حتما به پروژه شما کمک میکنه. همینطور موردی هم که اشاره کردی طبیعی هست و باید استراتژی اصولی چید. مثلا وقتی شما باشگاه بدن سازی میری اول وزنه ۵ کیلو میزنی، حالا سوال اینه ایا بعد از ۲ سال کار کردن بازم وزنه ۵ کیلو میزنی به امید اینکه رشد کنی؟ نه و وزنه بالاتر میره تمرین ها سخت تر و تقریبا برنامه کاری شما خیلی با ابتدا فرق خواهد کرد. سئو هم همینطور هست.
موفق باشی
ممنون از پاسختون
من یه سوال دیگه داشتم اگر روی کلمات کلیدی expand شده از یک کلمه خاص یا کلماتی که خود google sugestion نشون میده کار کنیم ایا در بالا اومدن اون کلمه کلیدی تاثیری میزاه یا نه؟
به طور مثال: کلمه کلیدی درب ضد سرقت
کلمات کلیدی google sugestio:
درب ضد سرقت ونوس- درب ضد سرقت تبریز…..نصب درب ضد سرقت(رو اینا کار کنیم تاثیری رو بالا اومدن روی کلمه کلیدی درب ضد سرقت داره؟)
.
.
بله حتما میتونه تاثیر بذاره اگر اصولی کار بشه.
یه سوال درباره استفاده تگ و برچسب در نوشته ها دارم.ایا استفاده از تگ رو شما توصیه میکنید؟
چه کلماتی رو به عنوان تگ در نظر بگیریم بهتره؟
بله بله. خیلی هم مهمه ولی اصولا ۹۰ درصد سایت ها درست استفاده نمیکنن. بعدا یک مقاله جامع درباره این موضوع مینویسیم.
سلام ببخشید خواست بپرسم سایت هایه وردپرسی ارزش کمتری دارن در سئو؟
سلام علی.
اصلا سئو کاری نداره شما وردپرس هستید یا اختصاصی یا php هست یا asp. خروجی کار مهم هست. الان از هر سه سایت دنیا یکی وردپرس هست.
خلاصه سئو ربطی به این موارد نداره.
با عرض سلام و خسته نباشید
میخواستم بدونم امکانش هست چند بار ازمون بدیم؟؟؟
درود. بله
سلام و تشکر از مطالب مفیدتان
استفاده از پوستههای پولی نال شده Null مانند پوسته جنت وردپرس، آیا برای سئو سایت مشکلی ایجاد میکند؟ چون این پوسته سرعت و امکانات سئو بینظیری داشت میخواستم استفاده کنم.
سلام مجتبی.
نال شده یعنی راه رفتن روی آب.
وقتی قالب خوبه برید بخرید خب. مسیر مطمئن انتخاب کنید.
تشکر از استاد پوریا
کاملا درست فرمودید اما چون سایت داخلی مطمئنی برای فروش قالب اورجینال خارجی نمی شناختم مجبور به دانلود نال قالب شدم. میدانم که سوالم ربط مستقیمی به سئو ندارد اما همین عدم اطلاع ما از شرکتهای مطمئن طراحی و فروش باعث خیلی مشکلات سئو میشود خوشبختانه شما شرکت هاست و دامین خوبی را معرفی کردید اگر راهنمایی کنید و سایت مطمئنی برای فروش تم اورجینال معرفی کنید ممنون میشوم.
سلام مجتبی.
سایت خارجی تم فارست بهترین گزینه هست.
تشکر
سلام خسته نباشید خواستم همونطور که محتوای این دوره به من حس خوبی داد و بسیار مفید بود من هم این حس خوب رو منتقل کنم و تشکر کنم ازتون بابت وقتی که گذاشتین و مطالب مفیدی که در اختیار ما گذاشتین.من که همه رو نت برداری کردم و بسیار لذت بردم.
یک نقد و پیشنهاد هم دارم اینکه در قسمت نتایج آزمون کاش سوالاتی که غلط جواب دادیم و جواب درستش قابل نمایش بود.
امیدوارم همیشه موفق باشید
سلام الهه
خیلی خوشحالم از اینکه تونستی از دوره استفاده کنی.
قبلا درباره این نقد در نظرات صحبت شده و علت کامل توضیح داده شده و اتفاقا خودمون چنین کاری میکنیم، در آزمون های بین المللی که در سطح حرفه ای برگزار میشه این کار درست تره که پاسخ صحیح نمایش داده نشه.
موفق باشید.
سلام
وقت شما بخیر
من در مجموع ۷ تا سایت دارم و یکی از این سایت ها در حال حاضر فورشگاهیه و اون ۶ سایت حالت اموزشی دارن در موضوعات مختلف مثل تکنولوژی / برنامه اندروید
من قصد دارم توی ساید بار این ۶ تا سایت محصولات اون یک سایت فروشگاهی رو بزارم که کاربرایی که وارد اون ۶ سایت میشن اون محصولات رو ببینن. حالا سوال اینجاست این لینک گذاشتن در ساید بار رو باید به چه صورت بزارم ؟ نوفالو باشه یا اسپانسر؟ منظورم اینه نمیخوام اون سایت فورشگاهیم جریمه شه
ممنون میشم بهترین راه حال رو پیشنهاد بدین
سلام رضا جان
من باشم نوفالو و اسپانسر میذارم.
البته در نظر بگیر که جریمه شدن در گوگل به همین سادگی نیست که ۶ تا لینک بذاری و جریمه بشی ولی خب احتیاط خوبه.
سلام.
این کلمات کلیدی منظورتون اینه توی اون 5 تا باکس مثلا yoast وارد کنیم یا این کلمات کلیدی مثلا “دانلود فتوشاپ 2020 جدید” باید توی متن بکار ببریم به عنوان کلمه کلیدی؟
این کلمات کلیدی حالا مثلا 15 تا پیدا کردیم، کجا اینارو پیاده کنیم؟
سلام مستر.
خودت همین صفحه ما رو بررسی کن و فکر میکنم پاسخ سوالت رو بگیری.
داخل متن تقریبا دستت بازه برای اینکه بتونی از اون ۱۵ تا استفاده کنی. همینطور باید یک بخش مهمی از کلمات رو در عنوان و توضیحات صفحه هم استفاده کنی.
سلام
اگر من 20 عکس در یک صفحه داشته باشم و اسامی همه را با کلمه هدف یکسان انتخاب کنم در سئو سایتم چه تاثیری دارد؟
اگر سایت من استاتیک باشه و روی یه سری جمله های هدف بهینش کنم و بعد از مدتی تصمیم بگیرم با وردپرس داینامیکش کنم چه اتفاقی برای جمله های هدف بهینه شده میفته؟
اگر شرکت من اسمش تعمیرات موبایل شیراز باشه و جمله هدف من هم (تعمیرات موبایل شیراز) باشه و تو سرچ این جمله رتبه یک رو کسب کنم آیا رتبه سایتم تو سرچ جمله (تعمیرات موبایل) هم میشه رتبه اول؟
بهتره بین این دو عبارت رو کدوم کار کنم؟چرا؟
سلام افشین.
۱ – من که پیشنهاد نمیکنم. آیا تو میای یک عکس رو ۲۰ بار توی یک صفحه لود کنی؟ پس همین کار رو با کلمه نکن. هر عکس طبیعتا یک موضوع خاصی رو داره اشاره میکنه و میتونه alt اون یا متن جایگزین اون فرق کنه.
۲ – بستگی به کسی داره که میخواد سایت شما رو از استاتیک به داینامیک انتقال بده. باید دید چه مهارتی داره. همینطوری کیلویی کار نکنه. میتونه انتقال طوری باشه که به مشکل نخوری. هر چند درک نمیکنم چرا باید یک سایت استاتیک باشه ولی میشه به راحتی داینامیک زد.
۳ – نه. در کل اینا ربطی بهم ندارن. شاید اثر بذاره ولی نه زیاد.
۴ – خیلی ساده هست، شما اگر شیراز هستی مگه تعمیر موبایل کسی که ارومیه هست رو انجام میدی؟ اگر نه پس کیورد شیراز رو اولویت قرار بده. اگر میگی اره بازم میگم کیورد تعمیرات موبایل شیراز رو فعلا اولویت قرار بده، چون ساده تره بهتر و سریع تر رتبه میگیری.
موفق باشی.
سلام خسته نباشید عزیز من به تازگی یک سایت فروشگاهی تحت عنوان چند فروشندگی راه اندازی کردم.
از برنامه linkedin سعی کردم بهتون پیام بدن ولی نتونستم،یک راه ارتباطی میخواستم که چنتا سوال و راهنمایی هم در مورد سرعت سایت هم در مورد SEO داشتم و میخواستم در کلاس های پیشرفتتون شرکت کنم ممنون میشم اگر راه ارتباطی تونو برام بزارین یا ایمیل کنید.
با تشکر از تاپیک های جامع و پیشرفتتون.
سلام محمد.
لطفا سوالات خودتون رو در مقاله های مرتبط به خودش بپرسید تا ما پاسخ بدیم. اگر توجه کردی باشی نظرات در میزفا سعی میشه به صورت کامل پاسخ داده بشه.
اگر منظورتون از کلاس پیشرفته همون کلاس خصوصی هست باید بگم تا اخر سال ظرفیت کلاس تکمیل شده و پیشنهاد میکنیم از مقالات رایگان ما استفاده کنید.
موفق باشی.
سلام و عرض خسته نباشید جناب آریافر
1-میخواستم بدونم کلاس های خصوصیتون به صورت حضوری هستش یا میشه که غیر حضوری هم شرکت کنیم ایشالا سال بعد رو.
2-در رابطه با لینک سازی فرموده بودین اگر اعلام آمادگی کنیم سایت هارو به هم معرفی میکنید در رابطه با بک لینک ها.
3-برداشت من از صحبتای کامل شما این بود بهترین متن ها متن هایین که توسط خود شخص بدون کپی نوشته بشن و فرمودین که نباید به ربات های یوهاست زیاد توجه کنیم بهتره که تو مسیر ربات ها کارها انجام بشه ولی اگر جایی لازم بود که غیر اون انجام بده متنمونو فدایه تایید کردن ربات نکنیم میخواستم بدونم این قسمت رو درست متوجه شدم یا نه.
4-فرموده بودین که بک لینک ها نو فالو باشن آیا میشه تو سایت برای مقایسه قیمت از بک لینک های نوفالو استفده کنیم یا این که از نظر شما اصلا برایه مقایسه از سایت های دیگه استفاده نکنیم
ممنون از جواب های کامل و راه نماییاتون.
با تشکر
درود
۱ – توضیحات بیشتر در لینک روبه رو https://mizfa.com/?p=2179
۲ – بله ولی الان چون تعداد درخواست ها به شدت بالا رفته الان متوقف کردیم تا بتونیم کیفیت رو نگه داریم تعداد بالا بره کمی کنترل خارج میشه.
۳ – کاملا. به ابزارها توجه میکنیم ولی ذهن رو به اونا نمیدیم. قوی ترین ابزار سئو چشم انسانه (این نظر شخصی من هست و میتونه اشتباه باشه)
۴ – نفهمیدم منظورتون رو. بیشتر لطفا توضیح بدید
درود بر شما جناب آریافر
منظورم از گزینه 4 این بود که من میخواستم از لینک های خروجی در سایتم برایه مقایسه قیمت ها با سایت های دیگه بزارم (مثلا کالایی مثل گوشی موبایل گذاشتم در دیجی کالا هم اون کالا موجوده ولی بنا به دلایلی قیمت من پایین تره و برایه مقایسه میخواستم یه لینک خارجی به دی جی کالا بدم.)
نظرتون درباره این کار چیه یا این که اصلا این کار بازتاب خوبی داره و این که ایا میتونه مثلا سایت دیجی کالا از من شاکی بشه بابت این کار.
باز هم خیلی ممنونم از بابت راهنمایی های بسیار خوب و مفیدتون.
پپیروز و موفق باشد.
درود درود
شاکی نه نمیتونه بشه.
میتونید بذارید و یا حتی عکس از اون صفحه محصول بگیرید و مقایسه کنید.
سلام مجدد خسته نباشید
عزیز میخواستم بدونم آیا مقاله ای برای بهترین ساعات انتشار پست در گوگل دارین
اگر نه ممنون میشم که بگید تو چه ساعات و روز هایی انتشار بدیم پستامونو که بازتاب بهتری داشته باشه.
ممنون از سایت بسیار بسیار آموزندتون.
درود بر شما
نظم مهمه. داشتن یک نظم مشخص برای انتشار پست ها کاری سخت و البته عالی هست که میتونه به مرور زمان اثر مثبت بذاره. با این حال سئوی سایت مثل اینستاگرام زیاد به ساعت انتشار اهمیت نمیده و واکنش نشون نمیده ولی انتشار با نظم پست ها میتونه روش اثر بذاره.
سلام با تشکر از مطالب عالی سایتتون
ما در حال طراحی مجدد یک سایت فروشگاهی هستیم حالا بخش طراحی وب اون شرکت پیشنهاد داده که سایت جدید را با دامنه جدید طراحی کرده و سایت قبلی رو هم نگه داریم و بعد از 6 ماه دامنه خود را یکی کنیم نظر شما در این مورد چیست و به نظرتون می تونه مفید باشه یا نه؟
سلام علیرضا
خب این کار رو کردم ته این کار چی میشه؟ روش به درد نخوری هست و غیراصولی.
البته این نظر من هست.
در زمان طراحی دقت داشته باشید آدرس های سایتتون عوض نشه.
موفق باشید.
سلام.
ممنون ازمقاله خوب تون
من یک قالب وردپرسی دارم که بعضی از قسمت های سایت از تگ h1استفاده شده و تم این قابلیت نداره که من بتونم تگ های این موارد اصلاح کنم.این موضوع روی سئو سایت تاثیر گذاشته.با چه روشی میتونم نوع این تگ ها رو تغییر بدم؟
با تشکر
سلام سمانه. به کمک کدنویسی و یا کمک کردن از پشتیبان قالب.
سلام/من ميخواستم يک سايت مجله اي پزشکي راه اندازي کنم…در مرحله اول ميخواستم خودم در سايت محتواي سئو شده منتشر کنم.و در کنار اين کار هم ميخواستم پزشکان رو به سايتم جذب کنم و امکان ايجاد پروفايل شبيه اينستاگرام را برايشان ايجاد کنم تا آنها هم عکس با محتوا زيرش منشر کنند…پزشکان با انتشار محتواي کپي در سايتم ممکن است به سئو سايتم آسيب بزنند..من چطوري ميتونم بخش پروفايل و صفحات باز شده توسط پزشکان را جدا از بخش محتواهاي خودم بکنم؟تا سايتم فقط با محتواي سئو شده خودم بالا بياد…و در کنارش اگر با کلمه کليدي مثلا=دکتر زيبايي در تهران- بتونم با دسته بندي پزشکان هر شهر، در گوگل بالا باشم بهتر است…مثل سايت آگهي ديوار که با زدن کلمه کليدي خريدساعت در تهران بالا مياد>>ممنون ميشم راهنماييم کنيد/////
سلام سهراب. دیوار یا سایت های مثل این اصولا اگهی هایی که دست مردم هست و انتشار میدن رو نواندیکس میکنه درواقع از متا تگ نوایندکس استفاده میکنن.
باسلام
قبل از هر چیزی تشکر می کنم از مطالب فوق العاده خوب سایتتون
بنده چندتا سئوال داشتم در زمینه سئو دسته بندی و برچسب ها
۱-به نظر شما باید برچسب ها و دسته ها در گوگل ایندکس گردد یا خیر؟
۲-جایی خواندم که نوشته بود که نام دسته و برچسب نباید نام کلید واژه باشد. آیا این مطلب صحیح هست یا خیر؟
۳-اگر نام دسته نمی تواند نام کلیدواژه باشد آیا می توان ترکیبی از کلیدواژه و یک کلمه دیگر می تواند نام دسته باشد یا خیر؟
۴-زمانی که برچسب ها در گوگل ایندکس می گردد در چه صورت مطالب تکراری یا Duplicate content از نظر گوگل ایجاد می گردد
باتشکر از شما و تیم خوبتون
سلام سید مهدی.
۱ – بستگی به کسب و کار داره و همینطور چی میسازیم
۲ – بله، البته بازم بستگی داره کلید واژه برای کدوم صفحه انتخاب کردیم
۳ – بستگی داره عزیزم. کلا کلمه کلیدی رو باید دقیق دید و تحلیل کرد و متاسفانه این کار بسیار وقت گیر هست. وگرنه جواب شما هم بله هست و هم خیر
۴ – زمانی محتوای تکراری هست که من اومده باشم یک مقاله نوشته باشیم به نام دوره سئو و بعدش اومده باشیم یک برچسب به نام دوره سئو ساخته باشم.
سلام علیکم
ممنونم بابت دوره و مقاله خوبتون
جناب آریافر میخواستم بدونم که آیا ما مثلا در سایتمون یک سایت دیگه رو لینک بکنیم ( مثلا همین سایت میزفا ) ، تاثیری در رتبه سایت ما هم داره ؟؟؟ اگر تاثیر داره این تاثیر به چه صورت هستش ؟؟ یعنی چه جوری تاثیر میزاره در حالی که ما سایت دیگه رو لینک کردیم ؟!!
و سوال بعدیم هم اینه که آیا وقتی ما یک سایتی رو لینک میکنیم اون سایت متوجه میشه که توسط ما لینک شده ؟؟؟
اگه لطف کنید و زود جواب بدید ممنون میشم….
درود بر شما
سوالات کلی هستند و طبیعتا پاسخ ها هم کلی خواهند بود.
۱ – میتونه داشته باشه میتونه نداشته باشه. میتونه اثر مثبت بذاره میتونه اثر منفی بذاره. خیلی بستگی داره. ولی اگر دقیقا همین مثال باشه یعنی میزفا رو لینک کنید اتفاقا اثر مثبت داره، سایت هایی که در گوگل پسند هستند رو وقتی لینک میکنیم اثر خوبی میتونه برای ما هم داشته باشه. مخصوصا اگر اول راه باشیم باید لینک داشته باشیم.
۲ – بستگی به مدیرش داره میتونه متوجه بشه به کمک ابزارها. ابزارها رو هم در ویس ها من معرفی کردم.
موفق و پیروز باشید.
سلام و درود خدمت تیم خوب میزفا
بخصوص آقای آریافر
ممنون بابت آموزش خیلی خوبتون.
یک سوال داشتم؛ ایا با کلماتی مثل “اینجا”، “کلیک کنید” یا “این صفحه” بعنوان انکور تکست به کلمه کلیدی تارگت شده ضربه ای وارد نمیشه؟
آخه در پادکستتون فرموده بودین این کارو کنیم ولی من از ی جای دیگه شنیدم ک به هیچ وجه نباید این کار کرد و خطرناک هست.
میشه توضیح بدید که چطور و چقد موثره این کار؟
نمیشه بجای این کلمات از کلمات ترکیبی و با کانسپت یکسان برای اون کلمه کلیدی انکور بدیم ؟
سلام اقای احمدی.
بستگی داره منظور اون شخص چی باشه، مثلا اگر توی همه صفحات و حتی بین متن ها و لابه لای مقاله ها همش از کلمات اینجا و این صفحه استفاده کنیم بله میتونه اثر مثبت رو سئو نذاره ولی هر چیزی سر جای خودش.
من در دسته بندی مقالاتم ترجیح میدم از همین کلمات روتین استفاده کنم. کلمه کلیدی رو هم تمایل دارم در جای خوب مثل بین متن های داخل مقالاتم استفاده کنم.
یک پزشکی داد میزنه میگه نمک نخورید ضرر داره و کلا ممکنه بمیرید. یک پزشک دیگه میگه نمک خوبه و مشکلی نداره.
هر دو راست میگن ولی چیزی که در حرف های بالا اشاره مستقیم نشده مقدار هست. حالا حرف های بالا رو شفاف کنیم:
یک پزشکی داد میزنه میگه نمک زیادی نخورید ضرر داره و کلا ممکنه بمیرید. یک پزشک دیگه میگه نمک به مقدار کافی خوبه و مشکلی نداره.
موفق باشی.
خیلی ممنونم از پاسختون
سلام بنده یک سوال خیلی مهم دارم که برام بسیار حیاتی هستش ممنون میشم پاسخ بدید.
بنده یک سایت در زمینه تعمیرات آیفون های تصویری دارم که البته توی کلمات کلیدی که میخواستم اول هستم مانند تعمیرات آیفون تصویری تکنما و …
من بابت این کلمات کلیدی هرکدوم یک محتوای کامل نوشتم به طوری که مدت زمان حضور متوسط شخص در سایتم حدود ۵ دقیقه هست اما سایتهای رقیب بابت همین کلمات کلیدی فقط یک صفحه ساختند که هیچ محتوای مهمی هم نداره اما گوگل تازگی برخی از اونهارو بالاتر از من قرار میده. به طوری که فقط یک صفحه ساختند مثلا تعمیرات آیفون تصویری سیماران…
در ضمن بنده جدیدا اومدم یک صفحه دیگه ساختم با عنوان خدمات آیفون های تصویری و اومدم تعمیرات آیفون تصویری و نصبش رو با تگ h2 گذاشتم و همینطور برای هر آیفون یک صفحه به نام خدمات آیفون فلان.
سوال اولم که پرسیدم چرا اونها با این که هیچ محتوایی ندارند در برخی کلمات اول هستند؟ آیا گوگل زمانی که کسی تعمیرات آیفون تصویری رو سرچ میکنه به دنبال محتوای آموزشی مثل من میگرده یا نه به دنبال سایت هایی که خدمات ارائه میدن؟
آیا این کار من درست بود که بابت هر آیفون نیز یک صفحه خدمات ساختم تا اگر دید گوگل اینچنین است صفحات رتبه بگیرند؟
آیا با این کار به مطالب آسیب میرسه؟
حتما صفحات باید زیر مجموعه هم باشند؟
خواستم مطالب تعمیرات آیفون تصویری … رو تغییر بدم به آموزش تعمیرات آیفون… اما ترسیدم رتبه هامو از دست بدم.
درضمن اگر توی توضیحاتم مثلا گروه مهندسی سریر تصویر که برند ما هست زیاد تکرار بشه مشکل ساز هست؟ چون توی خدمات اینطوری نوشتم.
ببخشید به هیچ سایتی نتونستم اعتماد کنم بابت همین تمام سوالات خودم رو از شما پرسیدم.
سلام مصطفی.
شما یک سری سوال ها پرسیدی که ما خودمون چندین ماه تو برخی پروژه ها طول میکشه انجام بدیم و به نتیجه برسیم. بنده چطوری تو کامنت ها توضیح بدم؟
برای پاسخ دادن به این نوع سوال ها یک نیاز اساسی داره و باید بررسی دقیق صورت بگیره و ازطرفی شما سوال میکنی برای پاسخ دادن باید ما ۱۰ ها سوال از شما بپرسیم تا بفهمیم شرایط چطوری هست جدا از تحلیل های خودمون. سوال شما شبیه به سوال معروف “چطوری سئو کنم” هست که من اومدم پاسخ این سوال رو در قالب ۱۶۰ صفحه یعنی همین صفحه که داری مشاهده میکنی پاسخ دادم.
پیشنهاد میکنم پیش یک مشاوره برید و سوال بپرسید خیلی بهتره.
با این حال پوزش اگر بنده توان پاسخ به این سوال های کلی رو در نظرات ندارم. موفق باشید.
واقعا ممنون بابت اطلاعات عالی که در اختیار ما گذاشتید. من الان چند روز دارم تحقیق میکنم ولی اولین سایتی هستید که اطلاعاتش برام مفید و تا اخر دنبال کردم و تصمیم دارم از تمام راهنمایی هاتون استفاده کنم. ممنون بابت انرژی مثبتتون.من هیچ اطلاعاتی از سئو نداشتم و میخواستم از ی جا شروع کنم اطلاعات بدست بیارم ولی فقط شما تونستید تا حدودی کمکم کنید.از نوشته هاتون مشخصه در کارتون هم دلسوز هستید و تلاش میکنید کامل باشید و این موضوع باعث موفقیت شما میشود.براتون ارزوی موفقیت دارم و بازم ممنون
سلام مائده. خیلی خوشحالم که آموزش ها برای شما مفید بوده و ممنونم از نظر پرانرژی شما. امیدوارم بتونیم این مسیر رو با حمایت شما دوستان گرامی با قدرت چند برابری ادامه بدیم.
ممنونم از حضورتون.
سلام خیلی سپاسگذار از اموزش خوبتون
با توجه به اینکه گوگل به ssl اهمیت زیادی میده اون را برای سایتم فعال کردم،قبلا در گوگول کنسول و گوگل انتالیتیس سایتم را با ادرس http ثبت کردم،ایا حالا که ادرسم با https میشه،باید دوباره اون را در گوگل کنسول و گوگل انالیتیکس ثبت کنم؟!
سلام علی عزیز. بله
آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول ما رو مطالعه کنید.
سلام
نمره آزمون سئو من 100 شده و گفته شده که از 90 درصد تخفیف میتونم برای دوره <> استفاده کنم.
در صورتیکه من میخوام واسه خرید دوره دیگه ای ازش استتفاده کنم. میتونم استفاده کنم؟؟؟
سلام محمدرضا.
نه امکانش نیست اگر بود که حتما مینوشتیم تا همه استفاده کنن.
روز خوبی داشته باشه.
سلام.
یک سوالی برام پیش اومده و میخام شما به این سوال جواب بدید لطفا.
من سایتمو به یک سئو کار دادم که روی افزایش ترافیک و آوردن کلمه کلیدی به صفحه اول گوگل که در صفحه اول بود انجام بده.
حالا ما دعوامون گرفته و من میخوام از ایشون شکایت کنم.
حالا میخوام بدونم آیا با استفاده از سئوی منفی میشه رتبه و سئوی سایتمو کاهش داد(خراب کرد سئورو)؟
ممنونم
سلام بله میتونه.
مگر یک متخصص سئو حرفه ای تر بیارید و خنثی کنه و حتی اثر مثبت بذاره.
هر چند من شما رو به صلح دعوت میکنم 🙂
موفق باشید.
چطوری میتونه این کار بکنه؟
میشه راهنماییم کنید؟
زمانی متوجه میشید که چطوری میشه این کار رو کرد که خودتون متخصص سئو بشید. پلیس تقریبا همه ترفندهای یک دزد حرفه ای رو میدونه که میتونه دزد رو بگیره، درواقع پلیس حرفه ای و دزد حرفه ای یک مهارت دارن ولی یکی خوب یکی بد.
راهنمایی که من ۴ ماه وقت گذاشتم این صفحه رو نوشتم. لطفا بشینید و خوب مطالعه کنید و کلی زمان بذارید تا بعد ۶ ماه تقریبا بتونید کار سئو رو یاد بگیرید.
سلام
ممنون از دورهی خوبتون
من یه سایت انگلیسی دارم، ولی بعضی وقتا تغییرات متن رو سئو قبول نمیکنه مثلا لینک داخلی میدم اونم 3 تا ولی باز تو توضیحات سئو زده که لینک داخلی باشه ! یا یه متن 447 کلمه ای رو میگه 80 کلمه هست واقعا کلافم کرده نمیدونم چیکار کنم ! میتونید کمکم کنید ؟
ممنون
سلام طناز.
وقتی این سوال میپرسی سه مورد به ذهنم میرسه.
۱ – شما دارید درباره افزونه یوآست یا Yoast SEO صحبت میکنید.
۲ – همینطور شما به این افزونه سئو میگید درحالی که سئو یک متخصص هست و ابزار نیست.
۳ – من درباره این افزونه صحبت کردم، گفتم یک سری مشکلات داره، پیشنهاد میکنم اگر این دوره رو گوش دادی، دوباره گوش بده ولی نوت بردار.
موفق باشی.
سلام سلام
وقت به خیر جناب آریافر عزیز
اول از همه یه تشکر کنم بابت بازنشر علمتون و لطفی که دارید
یکی دو سالی هست گه گداری این مقالرو چک میکنم و نگاهی بهش میندازم
اگر امکانش بود یه چنج لاگ طور اضافه میکردید که متوجه بشیم چه مطالبی اضافه یا بروز شدند خیلی کمک میکرد
باز هم سپاس، مانا باشید
سلام عرفان جان. این مورد رو توی اکثر مقالات سئو ما انجام میدیم مثلا مقاله سئو داخلی دقیقا تاریخ زدیم که این متن اضافه کردیم یا مقالاتی مثل کنونیکال و …
برای این دوره سئو اپدیت داریم ولی صوتی. حدود ۲ روز دیگه در صفحه صوت دوره چندین پادکست جدید اضافه میشه از یکی از همکاران متخصص ضبط کرده که به زودی کسانی که عضو باشن اس ام اس زده میشه.
موفق و سلامت باشی.
سلام وقت بخیر
سال نو رو تبریک میگم و تشکر میکنم از تیم بسیار خوبتون و آموزشهای عالی و بینقصتون.
جناب آریافر سایت شرکت ما در زمینه تایپ و ترجمه و برنامهنویسی هست. با توجه به اینکه اکثرا تاکید میشه که محتوا خیلی مهم و تاثیرگذاره و محتوای خوب در واقع پادشاهه! اما تو حوزه کاری ما سایتهایی هستند که توی صفحات اول گوگل هستن ولی هیچ محتوایی تولید نمیکنن! و سایتهای ارائه خدمات هستند. میشه توضیح بفرمایید بدون استفاده از فاکتور محتوا چطور میشه به چنین رتبههایی رسید؟
درود اقا مهدی. همچنین بر شما.
در ابتدا این نگاه شما هست و جسارتا میتونه نگاه شما اشتباه باشه (نگاه منظورم تحلیلی که روی محتوای سایت های رتبه یک در نتایج گوگل داشتید)
دوم اینکه سئو فقط محتوا نیست و ۱۰۰ ها فاکتور دیگه داره، شما فکر میکنید یک پادشاه بدون دولتش میتونه کاری کنه؟ نه نمیتونه پس درسته که پادشاه هست ولی همه کاره نیست. هر چند تمام این تاج رو هم سئو به محتوا میده و به تنهایی هیچی نیست.
موفق باشید.
دوره بسیار کامل و جامعی بود و واقعا برام کاربردی بود.
حتما این دوره رو با بقیه دوستانم به اشتراک میزارم
به امید موفقیت و پیشرفت روز افزون
سلام اقا رضای عزیز.
خوشحالم از اینکه براتون مفید بوده.
سلام وقت بخیر ، خسته نباشید ، استاد پوریا چند مرتبه از علم شما استفاده کردم بار دیگر زحمت دارم براتون
من توی کار تبلیغات و چاپ هستم و مثلا میخوام درباره چاپ کارت ویزیت مقالات زیادی بنویسم و هدف این است که در کلمه کلیدی چاپ کارت ویزیت بیام صفحه اول گوگل
حالا سوالم اینه تا الان کلی مقاله نوشتم که در تیتر مقاله از کلمه چاپ کارت ویزیت استفاده کردم و در خود مقاله هم همون نسبت حدود 2 درصد در متن مقاله رو اوردم ، اما هر مقاله با مقالات قبل متفاوته و متن تکراری نیست اما کلمه کلیدی چاپ کارت ویزیت هم در تیتر و هم در متن به نسبت لازم تکرار شده ، آیا اینکه این کلمه کلیدی این همه در تیتر مقالات سایت من و داخل خود مقالات مختلف بارها تکرار شده و در قمست کلمات کلیدی مقالات مختلف بارها اومده ایراد داره ؟
لطفا یک توضیح کامل به من لطف کنین ببینیم بعد نوشتن این همه مقاله و تکرار این کلمه اشتباره بزرگی مرتکب شدم ؟ اگر بله چاره چیه و چه باید بکنم
سپاس بی نهایت
سلام رضای عزیز.
ما اینجا متاسفانه استادی نداریم که اسمش پوریا باشه 😉 ولی یک نفر هست اسمش پوریاس کمی از سئو میدونه و مقاله مینویسه.
گفتید که “ما در تیتر مقاله از کلمه چاپ کارت ویزیت زیاد استفاده میکنیم”
نظرمن: خب شما فکر نکنید تا تیترهای زیاد چاپ کارت ویزیت رتبه خوبی میگیری. از طرفی ب نظر من حرف شما تناقض داره، شما میگید حدود ۲ درصد از متن کلمه کلیدی بوده ولی از طرفی میگی کلمه کلیدی به نسبت لازم تکرار شده. اگر فرض کنیم این نسبت لازم براساس نیاز کار هست خب ۲ درصد یا ۱ درصد یا ۳ درصد مهم نیست. مهم درواقع کاربر هست. توی همین صفحه که داری مقاله من رو میخونی و جضور داری تو کلمه اموزش جامع سئو (البته در این تاریخ) رتبه ۱ یا ۲ هست. ولی شاید ۲ بار کلا از این کلمه استفاده شده. ۲ بار در ۲۰ هزار کلمه موجود در این صفحه.
با این مثال فکر کنم متوجه بشید که کار شما چندان ایده آل تو سئو نیست. اینکه چی ایده ال هست رو هم نمیشه خیلی دقیق تو زمینه کلمه کلیدی گفت و برای هر کسب و کاری فرق داره، متاسفانه فرمول خاصی نداره. هر جا فرمولی باشه به راحتی همه استفاده میکنن و بر روی ربات ها بی اثر میشه. ربات ها به راحتی فرمول ها رو پیدا میکنن.
شاید فرمول قشنگ انعطاف پذیری باشه.
پیشنهاد میکنم صوت های من رو گوش کنید و اگر یک بار گوش کردید دوباره گوش کنید. من تجربه نگاه کردن یک فیلم اونم ۳۸ بار رو داشتم و وقتی هر بار اون فیلم (جنگجوی صلحطلب) نگاه میکنم نکات جدیدی یاد میگیرم. تکرار اثر خوب داره و باعث میشه وارد عمق بشیم و از سطحی رد بشیم.
موفق باشی.
اقا پوریای گل شما نه تنها استاد سئو هستی ( اگر نبودی چنین سایتی با چنین رتبه ای نداشتی)
بلکه استاد نوشتن هم هستید ( بسیار عالی مینویسید و من لحن نوشته های شما رو که کاملا عامیانه است بسیار دوست دارم و تا حالا از این نظر به زیبایی شما نوشته ندیدم ، چاپلوسی نکردم ، اگر سایر کاربران نگاهی به مقالات کتابی نوشته شده سایر سایتها بندازن ، زیبایی قلم شما رو در نوشتن درک میکنن )
استاد فکر کنم سوالم رو بد مطرح کردم ، ببینین من خدمت شما عرض کردم یک سایت دارم تو کار چاپ کارت ویزیت ، درباره کارت ویزیت مقالات زیادی نوشتم ، توی تیر همه مقالات کلمه چاپ کارت ویزیت رو اوردم ، در متن همه مقالات هم حدود 2-3 درصد چاپ کارت ویزیت رو تکرار کردم
چند روز پیش مقاله ای دیدم که گفته بود برای هر کلمه کلیدی نباید بیشتر از یک صفحه مقاله داشته باشین و حتی اگر دو مقاله درباره یک کلمه کلیدی داشته باشیم اشتباهه
حالا من که اومدم این همه برای چاپ کارت ویزیت مقاله نوشتم و چاپ کارت ویزیت رو در تیتر و متن این هم مقاله تکرار کردم ،تکلیفم چیه ؟
1- آیا واقعا برای هر کلمه کلیدی فقط باید یک صفحه در سایت خودم داشته باشم ؟ اگر این طوریه چجوری با یک صفحه مقاله در یک کلمه کلیدی در این رقابت سخت موفق بشیم ؟
2- آیا من اشتباه کردم ؟
3- اگر اشتباه کردم ، حالا چیکار کنم و ببخشید چه گلی به سرم بگیرم ؟
یک دلیل دیکه که کارتون درسته اینه که هر سوالی که کاربران میپرسن نه تنها پاسخ میدین بلکه واقعا در کمتر از 24 ساعت که گفتین پاسخ میدین ، خدا خیرتون بده
سپاس فراوان
سلامت باشی.
۰ – این کار اشتباه هست، هر کلمه کلیدی یا بهتر است بگم هر خانواده از کلمات کلیدی و یا عبارات کلیدی باید به یک صفحه اشاره کنن. هر صفحه هم باید برای خودش خانواده ای از کلمات کلیدی داشته باشه.
۱ – شما فکر میکنید مگه همه سرچ میکنن چاپ کارت ویزیت؟ کم کم در حوزه شما به نظر من بالای ۵ هزار کلمه کلیدی وجود داره، من تو زمینه گیربکس ماشین نزدیک به ۷ هزار کلمه کلیدی پیدا کردم. باید تحقیق بر روی کلمات کلیدی خودتون رو بیشتر کنید و بعد سازماندهی کنید. ممکنه من سرچ کنم نمونه کار قشنگ از کارت ویزیت. شما برای این صفحه دارید؟
۲ – با عرض پوزش و با اجازه بزرگ ترها بله 🙂
۳ – خب خلاصه راه حل گفتم. برای تحقیق کلمه کلیدی باید خیلی زمان گذاشت تا زیاد پیدا کنی، بعدش سازماندهی کرد یعنی اومد کلمه های کلیدی هم معنی رو کنار هم گذاشت و برای اونا استراتژی چید، مثلا مشخص بشه این ۱۰ کلمه کلیدی برای فلان صفحه هست و هر صفحه دیگر اگر از اون ۱۰ کلمه کلیدی استفاده کردن باید به صفحه مورد نظر لینک بدن. امیدوارم متوجه شده باشید ولی باید یک حقیقت رو بگم و این هست که تقریبا این کار جزء سخت ترین کارهایی هست که خود من میکنم و خیلی فشار ذهنی وارد میکنه چون با صدها کلمه کار داریم و باید درست بچینیم. پایه های سئو و قدم اول و حتی قدم های پایانی همش به این موضوع وصل هست.
سوالی داشتی بپرس. فدای شما. سلامت باشید و شاد.
خیلی از شما ممنونم که بی منت و رایگان این همه برای پاسخ به من تایپ کردین واقعا قدردان هستم
استاد فرمایشات شما کاملا متین ، اما من هنوز دقیق متوجه نشدم ، شمادرست میفرمایید همه چاپ کارت ویزیت رو جستجو نمیکنن، اما چاپ کارت ویزیت جز کلمات کلیدی بسیار مهم کار منه
حالا من نفهمیمدم اگر قرار باشه برای هر کلمه کلیدی مثل چاپ کارت ویزیت فقط یک صفحه داشته باشیم ، چطور با این یک صفحه در این رقابت سنگنین بیایم صفحه اول گوگل ؟
شرمنده و سپاسگزارم از وقتی که میزارین
خواهش میشه.
من باشم کلمات کلیدی دیگه رو انتخاب میکنم.
جواب دقیق برای سوال شما این میشه، باید سئو کنی. لطفا فاکتورهای سئو رو مطالعه کنید.
درباره کلمات کلیدی هم باید سعی کنم یک مقاله بنویسم چون تو کامنت ها نمیشه کامل دربارش صحبت کرد.
سلام و عذرخواهی مجدد از زحمات
استاد پوریا کار من برای اینکه پاسخ این سوال رو متوجه نشدم متوقف مونده و نمیدونم باید چه کنم سوالم اینه :
1- حالا من نفهمیمدم اگر قرار باشه برای هر کلمه کلیدی مثل چاپ کارت ویزیت فقط یک صفحه داشته باشیم ، چطور با این یک صفحه در این رقابت سنگنین بیایم صفحه اول گوگل ؟
2- کلی مقاله با کلمه کلیدی چاپ کارت ویزیت نوشتم رو باید حذف کنم از سایتم ؟
میشه لطفا در حد خلاصه بگین چه کنم اگر هزینه ای هم لازمه امربفرمایید پرداخت کنم
تشکر
سلام رضا.
۱ – اخه این سوال که خیلی کلی هست. برای پاسخ دادن به این سوال من نزدیک به ۱۰۰ مقاله در میزفا نوشتم. مثل این میمونه رفته باشید زیر پست یک پزشک قلب بگید خب من الان قلبم درد میکنه چطوری باید عمل کنم قلبم رو. اون باید چطوری پاسخ شما رو بده؟ من در توانم تونستم نزدیک به ۱۰۰ مقاله بنویسم. باید اونا رو بخونید تا بتونید بیارید صفحه اول.
۲ – نه. حذف کردن یعنی یک خراب کاری دیگه.
ما برای عید یک برنامه ویژه رایگان گذاشتیم و به داشنجوهای اکادمی ایمیل زدیم. پیشنهاد میکنم اکادمی میزفا سرچ کنید، اونجا یک لینک واتس آپ هست مربوط به پشتیبان میزفا، بهش پیغام بدید و بگید میخوام در دوره خصوصی سئو آنلاین که مربوط به عید هست شرکت کنم.
ما این برنامه رو به مدت ۱۰ روز عید قرار دادیم. میتونید از این فرصت رایگان استفاده کنید و اونجا سوالاتتون رو بپرسید و کمی دقیق تر بیان کنید چون سوال کلی پاسخ کلی داره.
پیروز باشی.
سلام پیشاپیش سال نو بر شما مبارک
طبق لطفا شما ، در سایت اکادمی میزفا ثبت نام کردم برای دوره خصوصی عید.
استاد به فرمایش شما سوالم رو ازحالت کلی به حالت محدودتر مطرح میکنم .
شما فرمودین برای رسیدن به صفحه اول گوگل باید 100 مقاله ای که نوشتین رو مطالعه کنم و حتما هم منظور شما اینه برای رسیدن به صفحه اول گوگل خیلی کارهای زیادی باید انجام بشه .
استاد با فرض اینکه من همه موارد رو رعایت کردم ، سوال من فقط در بخش نوشتن مقاله است ، با فرض اینکه همه موارد رو رعایت کردم برای رسیدن به صفحه اول گوگل ، فقط با نوشتن یک مقاله برای یک کلمه کلیدی و کلمه های هم خانواده آن کلمه کلیدی ، به صفحه اول گوگل میشه رسید فقط با یک مقاله برای یک کلمه خاص؟
من فکر میکردم برای هر کلمه کلیدی باید ده ها مقاله بنویسیم تا بیاد صفحه اول و اون کلمه کلیدی رو در تیر و لینک و داخل متن ده ها مقاله به کار ببرم ( با فرض رعایت بقیه موارد سئو )
حالا همچنان با فرض رعایت بقیه موارد سئو ، چطور میشه فقط با نوشتن یک مقاله به صفحه اول گوگل رسید؟ ( چون نمیشه از یک کلمه کلیدی در چند مقاله استفاده کرد) چطور؟
سپاس از پاسخگویی شما استاد گرامی .
سلام اقا رضا.
عید شما هم مبارک باشه و سلامت باشی.
بستگی به پروژه داره و همینطور استراتژی اون کسب و کار، بله میشه و نه نمیشه. مثلا در فروشگاهی امکان پذیر نیست ولی ممکنه در خرید شارژ امکان پذیر باشه بدون مقاله بیاد بالا. مهم اینکه اون کسی که داره این کار رو میکنه قبلا تجربه انجام داشته یا نه و فرق این دو تا پروژه رو میدونه یا نه.
میزان استفاده از مقاله ها و بک لینک ها و سایر موارد روی این مورد دخیل هستند. گاهی مقاله زیاده و بک لینک کمه. گاهی برعکس و گاهی مساوی، گاهی هم جزیره ای کار میشه یعنی هر بخش از سایت فرق داره.
موفق باشید.
استاد عاشق سئو ، که روز اول عید پاسخ کامنت ها رو میدین ، عید بر شما مبارک ،انشاالله سال پرروزی و پرنشاطی داشته باشین
استاد پوریا این طوری نمیشه و من نفهمیدم چه کنم اخرش و چطوری عمل کنم
لطفا هزینه بگین و منو کامل روشن کنین چه باید انجام بدم
میخواین هزینه کنید پس دو سال فقط رو سئو وقت بذارید و هزینه زمانی کنید، مقاله ها رو بخونید (منابع انگیسی مخصوصا) و چند سایت سئو کنید و دندون رو جیگر بذارید تا متوجه بشید چی کار کنید. مگر انتظار زیاد داشته باشید و بخواین با خوردن کپسول سئو (اونم تو نظرات) همه چی روشن بشه.
البته انتظار داشتم در همون دوره سئو عید (رایگان هم هست) این سوالات رو بپرسید تا بگم بهتون ولی خب حس میکنم صبر ندارید شما و از طرفی مُصر هستید برای پرسیدن سوالات کلی که راه حل های کلی داره 🙂
سوال وقتی دقیق و زیر هست جواب ریز هم داره. ولی وقتی میپرسی چطوری قلبم رو عمل کنم چه انتظاری برای پاسخ داری؟
لطفا پس صبر داشته باشید برای دوره و اونجا بپرسید تا وارد جزئیات بشیم. موفق باشید.
از اول بهتر بود عنوان سایتت رو چاپ کارت ویزیت انتخاب میکردی. الانم میتونی تغییرش بدی. اینطوری بهتر نیست؟
سلام آقای نکوئی
ببخشید که من در مقابل استاد آریافر پاسخ میدم
ولی یک چیزی به ذهنم رسید که در پاسخ به سوالی که پرسیدین طبق تجربه بسیار کم خودم در سئو بگم:
بنظرم من شما باید کانسپت کلمات رو پیدا کنید به این ترتیب که خواسته کاربر رو از هر عبارت سرچ شده متوجه بشید.
بطور مثال، چاپ کارت ویزیت ونمونه های چاپ کارت ویزیت هر دو دارای دو کانسپت متفاوت هستند که کاربر با سرچ اولی، دنبال جایی میگرده کارت ویزیت براش چاپ کنن و دومی دنبال جایی میگرده که فقط نمونه های طراحی شده رو ببینه در نتیجه ما باید با توجه نیاز کاربر صفحات وب سایتمونو درست هدف گذاری یا به اصطلاح تارگت کنیم که برای همون کلمه کلیدی بیاد بالا.
ممنون واقعا از مقاله خوب و کاربدی و رایگانتون
سوال من اینه
این که بعدا بیایم و به مقالاتی که ماکزیمم 10 روز پیش منتر شدن و ایندکس نشدن تصویر داخلشون اضافه کنیم، مشکلی پیش میاد؟
سلام محمدهادی. نه مشکلی نداره ولی مشکل این هست که شما مقاله انتشار دادی ۱۰ روز گذشته و هنوز ایندکس نشده؟ این خودش مشکل هست. ما در میزفا وقتی مقاله انتشار میدیم تقریبا کمتر از ۲ دقیقه گوگل مقاله رو متوجه میشه در نتایج میاره.
سلام خیلی ممنون
چون هنوز موفق به دسترسی سرچ کنسول برای سایتم نشدم و دارم سعی می کنم با استفاده از اموزش های فوق العاده شما تا جایی که می تونم کار های سایت رو خودم انجام بدم.
من یک دانشجوی تازه فارق التحصیل هستم و علاقه مند به یادگیری سئو
متاسفانه از پس هزینه های دوره شما بر نمیام. شما برنامه ای برای جذب کاراموز ندارید؟
سلامی دوباره محمدهادی عزیز.
من دو تا نظرت رو با اجازه یکی کردم.
محمدهادی برای شروع کار چرا اصلا به فکر هزینه مالی هستی؟ شما برای شروع کار باید به فکر هزینه زمانی باشی، زمان بذار مطالعه کن و اگر یک الی دو سال پیوسته و آهسته این کار رو بکنی میتونی به اون چیزی که مد نظر داری در دنیای سئو برسی.
مقاله های آموزشی میزفا هم اگر دقت کرده باشی باکیفیت هست و من خودم خیلی تلاش کردم مقاله ها تو زمینه سئو عالی باشن، سعی کن مقاله ها رو بخونی و سوالی داشتی نظر ارسال کنی و خودت رو توی چالش بندازی.
پیشنهاد من اینکه هزینه نکنی هر چند به خاطر عید این روزها تخفیف گذاشتیم ولی برای شروع میتونی مقاله ها رو بخونی و اگر مقاله ها رو خوندی برو دنبال اموزش های دیگه.
بهترین ها رو برات ارزو میکنم.
سلام. همه چی عالی. همانطور که قبلا گفته بودم تمام فایل ها رو توی مسیر رفت و برگشت به خانه گوش کردم، اما به سایتتون متاسفانه بدبین شدم و آنهم به خاطر سر کار گذاشتن مخاطب هست.
در آزمون سئو شرکت کردیم و امتیاز بالای 80 گرفتیم، داره یک ماه از این قضیه می گذره و حتی دو بار در ایمیل پی گیر این قضیه شدم.
اما متاسفانه جوابی نشد.
موفقیت فقط رتبه بهتر داشتن و بالا اومدن توی نتایج گوگل نیست، صادقت شما در بلند مدت اعتبار اصلی شماست.
سلام اقا بهزاد
به نظر من شما خودتون رو متاسفانه سرکار گذاشتید چون ما چنین قصدی رو نداریم. شما ایمیل زدید و خود بنده پاسخ شما رو کمتر از ۴ ساعت دادم و گفتم باید سیستم گواهی رو پیاده سازی کنیم و اگر اماده شد ارسال میشه. در این مسیر نه به شما قولی دادم که بخوام زیرش بزنم و یا پولی گرفته شده که بخوایم نادیده بگیریم.
ین پیغام خیلی شفاف هست، حالا شما میتونید ده بار دوباره همون سوال قدیمی رو بپرسید بدون اینکه به پاسخ اولیه دقت کنید و این باعث میشه خودتون اذیت بشید و دست به قضاوت بزنید. و این بسیار بی انصافی هست که بگید ایمیل زدید ولی جواب نگرفتید. همین الانم کمتر از ۱ ساعت جواب شما داده شد.
موفقیت یعنی کسب رضایت اکثر کاربرها، نه همه کاربرها و این طبیعی هست. کاربری که دقت نمیکنه و خودش رو اذیت میکنه رو ما نمیتونیم کاری کنیم جز ارزوی موفقیت. چون نظری همانند نظر شما شاید ۱ در هزار داشته باشیم.
موفق و پیروز باشید.
سلام خسته نیاشید .
میخواستم بپرسم اگه من سرچ کنسول گوگلمو پاک کنم و دوباره اجراش کنم به مشکل میخورم چون حس میکنم ی مشکلاتی پیش اومده موقع اجراش
اگه راهنماییم کنید ممنون میشم
سلام. سرچ کنسول مشکلی نداره، مشکلی هم داشته باسه سراسری میشه و برای همه سایت ها رخ میده. اصولا مشکلات سرچ کنسول خیلی کم و شاید مثلا سالی یک بار باشه و موقت هست. اگر شما مشکلی دارید مربوط به نت و یا سیستم خودتون هست و یا سایتتون.
سلام خدمت اقای اریا فر . ممنون از مطالب مفید و باارزشتون
یه سوال ک فکرمو درگیر کرده بود اینه ک اگ ما هروز بخواییم سه الی چهار ساعت برای یادگیری سئو بزاریم
چه زمانی به اون حد میرسیم ک خودمون به تونیم یه سایتی رو سئو کنیم
یعنی چقد طول میکشه ک کامل یادش بگیریم
منظورم از سه الی چهارساعت اینه که تو اون چهار ساعت با بهترین روش ها مثل نوشتن نکات مهم یا خلاصه نویسی مطالب است نه اینکه فقط گوش بدیم و بریم پادکست بعدی . من در عین حال هم میخوام سئو رو خوب اموزش ببینم و هم میخوام متحوا نویسی رو خوب اموزش ببینم واسه همین هر روز وقت میزارم روی این مطالب ها ک هر روز بیشتر بدونم در موردشون چون کارم ساخت تیزر و تبلیغات حضوری و غیرحضوری هستش میخوام این مواردم یاد بگیرم که یه پکیج کامل تبلیغات برای شرکت ها و حالا هر کسی ک تبلیغ خواست باشم…و اینکه اگ از همین سایت شما برم جلو و مطالب رو یادبگیرم کافیه ؟ خودتون گفتید ک کافی نیست ولی منم به قول شما نمیخوام از این سایت به اون سایت بپرم و شاخه شاخه باشه چون مطالب رو قاطی میکنم و میخوام با سایت شما برم جلو تا اشتباه نکنم …..بازم ممنونم ازتون
سلام سجاد عزیز.
۳ ساعت شما کاملا بستگی به بازدهی شما داره. ممکنه توی ۳ ساعت من ۵ نکته یاد بگیرم و شما در ۳ ساعت ۲۰ نکته یادبگیری.
منبع ما کامل نیست و هیچ سایتی منبع کامل اصلا نمیتونه داشته باشه ولی همین نکاتی که در سایت میزفا نوشتیم رو بلد باشی بسیار جلو هستی.
باید خلاصه نویسی کنی و جزوه داشته باشی بدون جزوه فایده نداره.
موفق باشی.
سلام آقای آریایی فر عزیز . . اول از همه میخواستم تشکر کنم بابت این دوره صوتی و مقاله بسیار پربار و خوبتون . . واقعا لذت بردم و به اطلاعاتم اضافه شد . . فقط یه سوال داشتم . . میخواستم بدونم که این تخفیف 90 درصدی در صورت جواب دادن همه سوال های آزمون این دوره شامل دوره جامع و حرفه سئو شما هم که به صورت حضوری هست میشه یا خیر ؟ البته من به احتمال زیاد اگه بخوام شرکت کنم به صورت غیر حضوری و آنلاین شرکت میکنم ولی فقط میخواستم ببینم جزوش هست یا نه ، امیدوارم که باشه . . چون خودتون گفتین تخفیف برای هر دوره ای در سایت . . من خیلی دوست دارم این دوره رو شرکت کنم (:
سلام حسین عزیز. خواهش میکنم.
فقط برای دوره gtmetrix هست.
ممنونم از حضورت. امیدوارم موفق باشی.
سلام استاد خسته نباشید ممنون بابت مقاله کامل و خوبتون
یک سوال داشتم از خدمتتون بنده مشکلم اینه که میتونم مقالات و سئو کنم ولی نمیدونم صفحاتی مثل تماس با ما و دیگر صفحات که مطلب آنچنانی توش نیست و چطوری سئو کنم که به رتبه سایت کمک کنه
یک سوال که ذهن بند خیلی درگیرشه میخواستم بدونم اگر سایتی یک مطلب و از سایت ما کپی کنه و در سایت خودش بزاره بدون عکس ها و غیره و صرفا متن باشه و سئو خوبی هم انجام بده از اون مطلب میتونه رتبه بگیره ؟؟ و گوگل متوجه این موضوع که متن کپی هست میشه یا خیر؟
سلام مبین عزیز.
خواش میکنم.
صفحات تماس با ما و این نوع صفحات که نیاز به سئو کردن ندارن. این صفحات صرفا جهت ارتباط هستند از طرفی سئو کردن این صفحات هم فایده ای نداره. باید این صفحات فقط جلوی کاربرها باشن تا به راحتی بتونن با شما ارتباط برقرار کنن.
گوگل متوجه متن کپی میشه ولی به شرطی که متن شما رو زودتر دیده باشه. به عبارتی قانون جنگل رو ما داریم و گوگل متن تازه رو توی هر سایتی میبینه میگه واس اونه (اگر بدون لینک منبع باشه). احتمال رتبه گرفتن سایت کپی کار هم وجود داره ولی این موارد خیلی بعید هست ولی تجربه این موارد داشتم و شده.
درضمن من استاد نیستم 😉
موفق باشی.
ممنون از اینکه جواب دادین
اگر اشکال نداره ینده یک سوال خارج از این درس دارم بنده سایتم وقتی پیوند یکتا و تغییر میدم ارور 404 میزنه تمام راه کار های توی سایت های مختلف و انجام دادم اما هیچ اتفاقی نیفتاد از نصب یوآست تا ریدایرکت ها تا غیر فعال سازی افزونه ها و غیره و غیره میخواستم ببینم شما نظری در این باره میتونین به بنده ارائه کنید؟ ممنون از شما و تیم خوبتون
مبین عزیز درباره 404 ما یک مقاله داریم و هر چیزی که میدونستیم گفتم. مقاله خطای 404 بررسی کن و همینطور نظرات رو هم بخون.
سلام
آموزشتون عالی بود
خدا خیرتون بده
همه دنبال پول هستن ولی شما رایگان یاد دادید
من هیچ چیز از سئو نمیدونستم ولی با این آموزش خیلی چیزها یاد گرفتم
ممنونم که تجربه چندسالتون را به رایگان در اختیار ما گذاشتین
بار اول که وارد سایت شدم صوتی ها برام اومد
الان برام نمیاد چرا؟؟؟😭😭😭
من میخوام دانلود کنم و گوش کنم
سلام حدیث.
خیلی خوشحالم که تونستید از این اموزش استفاده کنید. نظرتون به ما هم انرژی میده.
برای دانلود فایل های صوتی دوره سئو میتونید اینجا کلیک کنید.
با سلام و تشکر از مطلب کامل و مفیدتون
برای آدرس بلاگ سایت
blog.sitename.ir
باsitename.ir/blog
تفاوتی تو سئو داره یا نهپیشاپیش از کمکتون متشکرم
سلام علی جان.
باید به موضوع بلاگ دقت کنیم که در چه راستایی هست، اگر به دامنه ما و خدمات ما ربط داره پس حالت دومی برای سئو به نظر من بهتره. اگر ربط نداره حالت اولی بهتره.
امیدوارم دوره سئو ما رو شرکت کردی باشی. موفق باشی.
سلام ممنون از شما بابت مطالب جامع درباره سئو من از این مطالب برای سایتم خیلی استفاده کردم خواستم تشکر لازم رو انجام دهم.
سلام خواهش میکنم. موفق باشی.
سلام مقاله خوبی بود
اون کد تخفیف 90 درصدی که فرمودین میشه بدین ؟
من آزمون 80 درصد نمره گرفتم
سلام جلال جان.
متاسفانه امکانش نیست. باید نمره قبولی مد نظر برای این کد تخفیف بگیرید. پیشنهاد میکنم تلاش کنید، بخونید و این نمره رو بگیرید اینطوری براتون جذاب تر و لذت بخش تر خواهد بود.
موفق باشی
سلام و خسته نباشید میخواستم بپرسم تفاوت محتوای مهم (دائمی) با محتوای شاخص چی هستش و عایا در خصوص محتوای اصلی از مطلب اصلی به سایر مطالب هم لینک داده بشه یا از سایر مطالب مرتبط و زیر مجموعه مطلب اصلی به اون مطلب لینک داخلی داده بشه ممنون از شما
سلام محسن. این تعریف ها ممکنه برای هر ابزاری متفاوت باشه و یا نه فقط ممکنه با اصطلاحات بازی کنن و صرفا هدف یکی باشه. به محتوای شاخص شاید یک لندینگ پیج هم گفته بشه.
خلاصه هر صفحه از سایت باید یک هدف داشته باشه و همه صفحات هم باید در راستای هدف اصلی اون شرکت باشن و این هدف ها هم باید در جهت رضایت کاربر قدم برداره تا سایت بتونه زنده بمونه.
موفق باشی.
محتوا های ایجاد شده بسیار مناسب و خوب هستند اما باید توجه داشت که دنیای سئو بسیار بزرگ هست .
در محتوای صفحه زیر شما به سادگی می توانید مقدار سئو سایت خود رو افزایش بدید و به صورت کاربردی و عملی پایه و اساس سئو رو انجام بدید .
با سلام آریافر
ایا امکان انتشار و میکس(فایل های تبلیغاتی اوش اضافه بشه ) فایل های اموزشی شما امکان پذیر هست خودمون میتونم این کار رو انجام بدیم
سلام اقای زارع.
به هیچ وجه و اصلا کار مناسبی نیست.
سلام آقای آریا فر.ممنونم بابت مطالب خوبتون. من فارغ التحصیل رشته حسابداری هستم. من از دنیای برنامه نویسی و کد نویسی و طراحی سایت کلا دورم. من اگه بخوام وارد این حوزه بشم آیا لازمه از قبلش یک پیش زمینه داشته باشم یا میتونم از صفر شروع کنم ؟
من فقط یک مدرک icdl دارم. لطفا منو راهنمایی میکنید. آیا میتونم از صفر صفر
شروع کنم و حرفه ای بشم؟
سلام اشکان. امیدوارم خوب باشی.
من صبح صفحه نظرات باز کردم میخواستم جوابت رو بدم که فراموش کردم. پوزش برای تاخیر.
چرا که نه. میتونید شروع کنید. بهترین شروع همین دوره رایگان من هست. میدونی بدون هزینه مالی و بدون ریسک شروع کنی. فقط باید زیاد گوش بدی و زیاد سرچ کنی و زیاد کنجکاو باشی.
شروع کن و حرفه ای شو. امیدوارم بهترین خودت در این حوزه بشی.
خیلی ممنون. عالی بود
سلام. خواهش میکنم محمد. بازم به ما سر بزن 😉
سلام
کاش بعد از اتمام آزمون سوالاتی که اشتباه داشیتم را نمایش بدید تا رفع کنیم و بفهمیم مشکمون کدام قسمت بوده
سلام الیاس عزیز.
علت این کار قبلا در نظرات گذشته چندین بار گفته شده. میتونید به پاسخ های قبلی مراجعه کنید.
به نظر من انقدر تلاش کن تا به ۱۰۰ برسه. این جذاب تره.
آقا سلام ، فوق العاده کامل و جذاب و کاربردی بود ممنون از زحماتتون
سلام میثم جان. خوشحالم برات مفید بوده 🙂
سلام. خیلی ممنونم بابت این دوره رایگان و بسیار مفید؛ من با بقیه دوستانم هم به اشتراک گذاشتم.
خودم بسیار استفاده کردم.
در آزمون شرکت کردم و فکر میکردم همه سوالات رو درست جواب دادم! اما 4 غلط داشتم میشه بدونم کدوم سوالات رو اشتباه جواب دادم.
ممنونم
سلام فرشته.
خوشحالم برات مفید بوده و ممنون برای اشتراک گذاری و زمانی که در میزفا سپری کردی.
اصولا تو آزمون های آنلاین پاسخ سوالات رو نمیدن و اینطوری باعث میشه شخص بیشتر یاد بگیره. با این حال برات ایمیل کردم ولی پیشنهاد میکنم نگاه نکن و دوباره بخون و تلاش کن. اینطوری نتیجه بهتری میگیری.
بازم به ما سر بزن. موفق باشی.
سپاس فراوان دارم از آموزش بینظیرتان
مهرتان مانا
سلام. خواهش میکنم. خوشحالیم میزبان شما بودیم.
موفق باشید و شاد 🙂
سلام خسته نباشین ببخشید یه سوال داشتم ممنون میشم کمکم کنید .
یک کلمه کلیدی توی دو صفحه سایتمون سئو شده
*****
و
****
در صورتی که نباید اصلا صفحه سرچ ایندکس میشده ولی اشتباه رو انجام دادن و این اتفاق افتاده .
حالا میخوام تمامی صفحاتی که اینطور هستن رو اعتبار صفحشون رو از صفحه سرچ به صفحه محصولات بدم و صفحه سرچ رو کلان از حالت ایندکس خارج کنم.
میشه راهنمایی کنید چطور میشه این کار رو درست انجام داد که اعتبار صفحه سرچ از دست نره و منتقل بشه به صفحه محصولات و همچنین خود صفحه سرچ هم نمایش داده بشه (البته به صورت نو ایندکس )
سلام وقتتون بخیر باشه اقای احمدوند عزیز
بنده متاسفانه نمیتونم راهنمایی لازم رو انجام بدم چون سایت کدنویسی اختصاصی داره و طبیعتا شما باید این مورد رو به برنامه نویس و یا اون شرکتی که پشتیبان طراحی سایت شما رو انجام میدن، بگید تا این شرایط فراهم بکنه و بتونید از تگ کنونیکال در جهت رفع این مشکلات استفاده کنید.
سلام مهندس
مقاله تون بسیار عالی بود و بسیار لذت بردم از خوندنش
به نکات ریز و جالبی اشاره کرده بودید ولی به نظرم میتونستید (و البته میتونید) به نکات بیشتری اشاره کنید
با ارزوی موفقیت
سلام مجید جان. خوشحالم دوره سئو مورد پسند شما واقع شده. البته نکات سئو که تمومی نداره، هر چقدر بیشتر بگیم تازه متوجه میشیم که چقدر بیشتر کم گفتیم 🙂
حدودا ۱۰۰ نکته در این ویس ها بود. بیشتر باید روی پیاده سازی عملی این نکات تمرکز کنیم تا دریافت نکات بیشتر. پیاده سازی همین نکات برای من سال ها وقت گرفته.
موفق باشی عزیز.
سلام خسته نباشید میگم خدمتتون
جناب مهندس آریافر آیا امکانش هست یک دوره آموزشی کامل در مورد بک لینک (نحوه ساخت) ارائه بدین . ممنون.
سلام حسام جان.
قدیم به فکر این بودم که یک دوره بک لینک بذارم ولی دیدم نمیشه چرا که ما برای هر پروژه نحوه لینک سازی متفاوتی داریم. درواقع برای هر کسب و کاری فرق داره. اصول بسیار مهمی که توی همه این پروژه ها اجرا میشه و گاهی برخی همکارانم میلیونی میفروشن رو من به راحتی در این دوره رایگان سئو گفتم ولی عملی نشون دادن و ساختن اون کار اصلا راحتی نیست و خیلی وقت ها به دلیل گستردگی و وابستگی ها غیرممکنه بتونیم یک دوره کاملی که مفید باشه برگزار کنیم.
با این حال ممنونم از پیشنهادت و اگر روزی درباره سرفصل هاش و نحوه ارائه این موضوع به نتیجه خوبی رسیدم حتما برگزار میکنم
ممنون از پاسختون
درست میفرماین مبحث بک لینک واقعا دشواره و من فکر میکنم کار بسیار خطرناکی باشه
عرض بنده این بود من چون تا به حال این کارو انجام ندادم و بلد هم نیستم , فقط میخواستم بصورت عملی این کارو ببینم و یاد بگیرم
باز هم از شما و تیمتون تشکر میکنم و خسته نباشید میگم خدمتتون
سلام . کل فایل های صوتی شمارا شنیدم اطلاعات خوبی دریافت کردم ممنون فقط ای کاش تخصصی تر و ریز تر بود.
سوال مهمی که از شما دارم و تقریبا در هیچ منبعی پیدا نکردم :
من سایت وردپرسی خبری/فروشگاهی با 26 مقاله دارم که در مورد 2 محصول خاص فعالیت می کنم.
اشتباهی که انجام دادم در تگ گذاری مطالب هستش. متاسفانه تگ های زیادی برای هر مطلب اختصاص دادم (چه در افزونه all in one و چه وردپرس) که حس می کنم باعت گیج شدن گوگل در مورد مطالب سایت من شده است .
از طرفی امکان ویرایش ندارم که آدرس تگ site.ir/tag/sample حذف و 404 نشه و صفحات ایندکسمون در گوگل به شدت کاهش خواهد داشت .
همچنین قدرت و فرصت نوشتن مقالات بیشتر با tag های فعلی رو در حال حاضر نداریم. ممنون میشم راهنمایی کنید .
سلام امیرحسین عزیز. خوشحالم که افتخار دادی و صوت ها رو گوش دادی.
همین نکاتی که در صوت ها گفتم ما در پروژه ها انجام میدیم و نتیجه میگیریم. سعی کردم به زبان ساده مفاهیم تخصصی و پیچیده رو ارائه بدم. داخل صوت ها و متن ها نکات بسیار تخصصی و خوبی وجود داره ولی در قالب بیان های ساده، مطمئن هستم هر بار ویس رو گوش بدی نکته جدیدی یاد میگیری.
من که خودم این ویس هام رو گوش میکنم چیز جدید پیدا میکنم چون فقط گوش نمیدم بلکه تحلیل میکنم، تحقیق میکنم و بعد عمل میکنم و در نهایت ارزیابی میکنم عملی که انجام دادم رو، حالا دیگه مونده به شما و تکرارهایی که باید بکنید.
درباره سوالی که پرسیدی باید زمان زیادی گذاشته بشه تا بررسی بشه و بعد بتونیم پاسخ بسیار صحیح بدیم با این حال باید دونه دونه تگ ها رو نگاه کنی و ببینی کدوم بازدید داره و کدوم نداره، اونی که نداره رو ۴۰۴ کن و ریدایرکت بکن به صفحه مشابه. اونی که بازدید داره بستگی به مقاله و محصولات داره. و نمیشه در قالب کامنت بگم چون به شدت طولانی میشه و باید با عکس و … نشون بدم. سعی میکنم یک مقاله درباره این موضوع بنویسم.
ممنونم از حضورت.
خیلی ممنون از پاسختون.
من خیلی تو منابع فارسی و انگلسی به دنبال این پرسش بودم متاسفانه پاسخی پیدا نکردم. میتونم شنبه چند دقیقه ای تلفنی مزاحمتون بشم از راهنماییتون استفاده کنم؟ ممنون
ان شالله مقاله نوشته میشه و از مقاله استفاده کنید. تلفنی امکان تشریح این موضوعات نیست. مقاله مینویسیم تا همه دوستان بتونن استفاده کنن. موفق باشید.
سلام .. وقت بخیر …سایت تازه تاسیسی دارم البته دامنه اون حدود یک سال و اندی پیش خریداری شده و با یه قالب اماده وردپرس بالا بوده اما الان یک ماهو نیمه که روش کار شده و باز طراحی شده ، حدود ۲۰ ۲۵ تا محتوا (پست و صفحه ) توی این بازه روی سایت قرار دادم و خیلی دارم روی محتواش کار میکنم که بهینه باشه
حدود ۵۰ بک لینک از منابع مختلف ساختم (تو سایتای مختلف ، با روش های مختلف ) این کار به نظرتون در ادامه باعث نمیشه گوگل منو جریمه بکنه؟
کلا لینک سازی رو ادامه بدم یا فعلا متوقفش کنم؟
سلام شهاب جان.
۲۰ الی ۲۵ میگی یا ۲ هزار ۵۲۰ تا ؟؟؟ اگر دومی باشه خب مشخص هست کپی شده و به درد نمیخوره اگر منظورتون ۲۰ الی ۲۵ تا محتوا هست باید بررسی کنی ببینی نیاز کاربرهات رو این مقاله ها رفع میکنه؟ مثلا الان شما اینجا بودی چه حسی به این مقاله ما داشتی؟ خوب بود یا بد بود؟ حالا برو تو سایتت به عنوان کاربر به مقاله های خودت نگاه کن و فکر کن هیچ دانشی نداری. ایا مقاله رو متوجه میشی؟ اگر اره پس مقاله خوبه، پس کاربر تو سایت به احتمال زیاد میمونه. این خودش اثر داره توی پنالتی.
با این حال کارهای غیرطبیعی از نظر گوگل مشخص هست، من در صوت ها به این موضوع اشاره کردم که ۵۰ تا لینک یا ۱۰ تا لینک یا هر چند تا، نمیشه قضاوت کرد. درباره نحوه لینک سازی صحبت شد. پیشنهاد میکنم یک بار دیگه اون قسمت گوش کنید. بخش لینک سازی هست.
سعی کنید نرمال و طبیعی و در طول زمان سودی پیش برید و این روند رو پیوسته کار کنید. این بهترین جمله ای بود که به ذهنم رسید بهتون بگم. امیدوارم پاسخم براتون مفید بوده باشه. سوالی داشتی بازم بپرس.
موفق باشی.
سلام و تشکر ویژه.
یه سوال برام پیش اومده.
از لحاظ سئو آدرسِ پست ها به چه شکلی باشه بهتره؟
بین این دو گزینه:
1- آدرس سایت/ اسم پست
2- آدرس سایت/ دسته بندی/ اسم پست
سلام پوریا جان.
توی بحث سئو اثر ناچیزی داره و قابل مشخص نیست ولی توی بحث های انالیز مورد دومی کمک زیادی میتونه بکنه.
ممنونم از حضورت
سلام و خسته نباشید
ممنونم از شما بابت این همه مطالب خوب
میزفا و پوریا آریافر و سایر عوامل خدا قوت
سلام. وقت شما به شادی.
ممنونم از بازخورد شما و حضورتون 🙂
با تشکر از شما بابت مطالب خوبتون.
در زمینه لینک سازی ها بسیار تاکید داشتید که حتما از یک متخصص کمک بگیریم.
آیا شما خودتان این کار را انجام میدهید ؟و اینکه شرایط همکاری به چه صورته؟
سلام وقت شما بخیر باشه. خواهش میکنم.
خیر ما پروژه فقط لینک سازی انجام نمیدیم. کیفیت لینک سازی در این صورت پایین میاد. پروژه کلا ۰ تا ۱۰۰ میگیریم.
موفق باشید.
سلام و وقت بخیر
بنده دوتا سوال داشتم
1)نابراین هوشیار باشید که در انکرتکستها چه چیزی درج میکنید و شبیه به ربات عمل نکنید و سعی نکنید همیشه از یک انکرتکست برای لینک کردن یک صفحه خاص استفاده کنید. مثلا برای تنوع انکرتکست چطور عمل کنیم:
کلمه کلیدی و عبارت (دانلود فتوشاپ)
برند (اسم سایت و یا اسم شرکت)
کلمه کلیدی با برند (دانلود فتوشاپ در فلان سایت)
کلمات عمومی (این صفحه یا این نرم افزار)
آدرس به عنوان انکرتکست (example.com)
دعوت به اقدام CTA ها (کلیک کنید و یا بخوانید)
اینو میشه بیشتر بازش کنید، مثلا در پستهای سایت عیبی ندارد اسم خود سایت به صفحه اصلی لینک بشه و پستهای دیگر با همان نام چندین بار در پستهای دیگر لینک داده بشه ؟ ارگ امکانش هست بیشتر توضیح دهید
و سوال دوم اینکه فایل صوتی این مقاله مطالب اضافهای رو بیان میکنه؟ (چون من نمیتونم گوش بدم)
سلام محمدرضا. سوال اول رو من هر چقدر بیشتر باز کنم بیشتر گنگ میشه. یک دره ای هست که انتها نداره. مثلا برند شما میزفا هست و من اینطور برداشت کردم که میگید اشکال نداره من میزفا رو به صفحه اصلی لینک بدم و همین کلمه رو به سایر صفحات؟ خب اگر سوال شما این هست من میگم چرا مشکل داره، البته بازم موضوع کمی پیچیده میشه چون این کلمه برند است ولی تمرکز اصلی این کلمه در لینک سازی داخلی باید صفحه اصلی باشه.
سوال دوم هم چون ویسی است و گاهی فعل بداهه نکاتی گفتم که شاید در متن این دوره سئو نباشه از طرفی در ویس نحوه ارائه مطلب فرق داره و احساس و نحوه گویش میتونه در بهتر درک کردن این مطالب اموزشی به شما کمک کنه. من پیشنهاد میکنم ویس گوش بدید و در کنارش متن ها رو دنبا کنید. موفق باشی عزیز
بله، صفحه اصلی رو مد نظرم بود.
متشکرم از شما، موفق و پیروز باشی
سلام.
ابتدا تشکر میکنم از تیم میزفا وآقای اریا فر بابت تهیه این مقاله خوب و جامع
ودر ادامه چندتا سوال داشتم از آقای اریا فر در رابطه با مهارت هایی که یک سئو کار باید کسب کنه تا بتواند وارد بازار کار شود.ممنون میشم اگه به صورت قدم به قدم بیان کنید.
واینکه وضعیت بازار کار برای متخصص سئو به چه صورت است؟(غیر از تهران، مثل مشهد).
در آگهی استخدامی که برای سمت سئو کار در سایت های مختلف درج شده علاوه بر تخصص در سئو سایت مهارت تولید محتوا خیلی بیان شده(حداقل من زیاد برخوردم)ایا این مهارت برای سئو کار ضروریه؟حتما باید به تولید محتوا تسلط داشته باشد؟یا حداقل برای افرادی مثل من که ابتدای راه هستیم و تخصص زیادی در سئو نداریم برای ورود به این بازار کار باید برای یادگیری این مورد زمان بگذاریم یاخیر؟
باتشکر
سلام وقت شما بخیر باشه. خوشحالم براتون مفید بوده. درباره پاسخ سوال شما رو میشه ساعت ها صحبت کرد و من یک مقاله در سایت شخصیم نوشتم که بازار کار سئو در ایران چطوری هست
ariafar.name/2018/07/09/440/
کسی که تولید محتوا میکنه باید حداقل های سئوی محتوا رو بدونه. توی کلاس هایی که ما داریم شاید ۲۰ درصد از کل آموزش رو درگیر همین موضوع باشیم. سئوی محتوا اهمیت زیادی داره. ولی اینکه بگیم باید حتما بیان عالی داشته باشیم و نویسنده فوق العاده ای باشیم، نه.
این مهارت کم کم میتونه به دست بیاد و اکتسابی است.
سلام .مطالب خیلی خوبی بود . واقعا ممنون .
خواهش میکنم م ت
سایت خوشمزه ای هم دارید 🙂
ممنونم از توجهتون
من معمولا عادت ندارم مطالب طولانی را بخونم آنقدر مطالب شما خوب و عالی بود که گفتم بیام بابت مطالب خوبتون که براش زحمت کشیدن و به خوبی توضیح دادین تشکر کنم و بهتون خسته نباشید بگم واقعا خسته نباشید و براتون آرزوی بهترین ها را دارم
سلام حامد جان. خوشحالم دوره سئوی ما برات مفید بوده.
آرزوی موفقیت برای شما دارم و ممنونم از حضورتون.
دقیقا من هم همینطور. توی 3 ساعت در دو روز وقت گذاشتم و استفاده کردم. دوره صوتی رو هم ثبت نام کردم و شروع می کنم به گوش دادن. تمام متن بالا مثل کتابهای معتبر، با کمترین اشکالات املایی و انشایی و با بهترین ویرایش نوشته شده. معلومه که خیلی روش کار کردید. خدا قوت خدمت جناب آریافر و تیم پرتوانش.
سلام سعید جان.
نظر شما به من انرژی زیادی داد و ممنونم از وقتی که گذاشتی و بازخوردت رو ارسال کردی. امیدوارم بتونیم بیشتر این نوع مقالات رو در سایت انتشار بدیم.
ممنونم از حضورت.
ان شاءالله.
آرزوی موفقیت بیشتر دارم براتون.
سوال: چطوری میشه فهمید که رقبای مهم از چه کیوردایی استفاده میکنن؟ منظورم کیوردایی که توی گوگل کنسول رقبا زیاد impression داره و کلیک میخوره؟ دنبال راهی میگردم که بگه فلا رقیبت از این کیوردا زیاد بازدید داره
راه مستقیمی برای این مورد نیست. این بحث کمی پیچیده هست و نمیشه در قالب متن پاسخ داد و ساعت ها میشه دربارش صحبت کرد و حتی در پروژه های سئویی که ما داریم گاهی کیوردهای خوب رو بعد از چند ماه کار روی پروژه به دست میاریم. سعی میکنیم در ماه های آتی مقاله هایی در این زمینه بیشتر انتشار بدیم.
سایت خیلی خوبی دارید.ممنون بابت زحماتتون.فقط من نتایج این تست رو ندیدم.کجا باید پیداش میکردم.
سلام دوستم. نتیجه آزمون بعد از پایان ازمون مشخص میشه و میگه ایا قبول شدید یا نه ولی تشریح سوال ها که مثلا کدوم اشتباه نوشتید یا کدوم صحیح گفتید بعد از پایان ازمون مشخص نیست. دلیلش رو هم در نظرات پایین تر قبلا اشاره کردیم.
یه سوال مهم:
من دوتا سایت دارم A و B (دوتا دومین متفاوت) که هر دوشون یه دیزاین, یه کانتنت و روی یه سرور با آِی پی مشابه هستن…سایت A سایت اصلی منه ولی سایت B رو فقط برای حسابرسی مالیاتی گذاشتم…میخام بدونم آیا این وضعیت روی سایت A که سایت اصلی هس تاثیر منفی داره؟ اگه آره راحل چیه؟ اینکه منتقلش کنم رو یه سرور دیگه؟ ولی دیزاین و کانتنتو نمیتونم عوض کنم به دلایلی
سلام امین. شما بدترین کاری که ممکن است تو سئو تاثیر منفی بذاره رو دارید انجام میدید. شما یا باید از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنید و یا از کنونیکال استفاده کنید و یا بهترین کار اینکه کلا اون سایت رو maintenance کنید یعنی هر کسی میبینه پیغام بده که این سایت در دسترس نیست و فقط برای کسی نشون بده که لاگین میشه.
البته میشه از متا تگ noindex هم استفاده کرد.
اینکه میگی ریدایرکت خب من نمیخام این دوتا به هم ریدایرکت بشن چون دوتا دومین جدا هستن.
maintenance هم نمیشه چون برای اداره مالیات لازمه که سایت آپ باشه.
راه های دیگه رو تست کنید، اشاره کردم در نظر قبلی.
با سلام بعد از این ازمون مدرک بذامون صادر میکنین ؟؟؟؟ میشه در موردش توضیح بدین
سلام امیرحسین. مدرک درواقع نیست. تو ایران کسی صلاحیت دادن مدرک سئو نداره. بلکه گواهی داده میشه. چون تعداد شرکت کننده ها بسیار بالا بوده با تاخیر گواهی ها اماده میشه. گواهی سئو به صورت آنلاین هست
خیلی ممنون
سلام و با تشکر از سایت خوبتون
من چند وقتی هست که آموزش سئو را در سایت شما دنبال می کنم.
چند بار هم آزمون دادم و متاسفانه قبول نشدم.
کاش می شد بعد از آزمون موارد دارای نقطه ضعف را بگید که با تمرکز بیش تری اون مطالب را دنبال کنیم.
ضمن اینکه بعضی از سوالا به نظرم از متن آموزش سئوی شما نیومده (فکر می کنم)
ممنون میشم راهنماییم کنید.
سلام عباس جان. خواهش میکنم.
این مورد بحث های رواشناسی داره. به همین خاطر در دوران دبستان، راهنمایی، دبیرستان، دانشگاه و حتی ازمون های آنلاین خود گوگل نتیجه ریز و دقیق که مثلا کدوم رو اشتباه زدی و … رو نمیگن. خیلی خوبه که جواب سوالی رو در متن ما پیدا نکردی چون اینطوری باید مسیر تحقیق رو پیش ببری. در گوگل جستجو میکنی و بیشتر از گذشته سئو رو یاد میگیری. موفق باشی
با تشکر ویژه از مدیریت و نویسندگان سایت بابت ارائه مطالب کاربردی و مفید،
من چندتا سئوکار فوق العاده توی سایت خدمات یاب دیدم که کارشون حرف نداره…
*****
🙂
سلام جناب آریافر وقت بخیر. ممنون از درسهای عالیتون
ببخشید یه سوال داشتم. من برای صفحه تماس با ما و صفحه ثبت سفارشم از تگ canonical استفاده کردم تا ترافیک رو بفرستم سمت صفحه اصلی. همچنین ابزار گوگل آنالیتیکس هم نصب کردم و تگ گوگل منیجر مربوطه رو در صفحاتم قرار دادم. از روزی که این کارها رو کردم رتبه الکسای سایتم هی داره بیشتر میشه. حدودا ۴ روز میشه اینکار رو کردم رتبه الکسام حدود ۵۰۰۰ تا بیشتر شده!!! ممنون میشم اگه کمکم کنید.
سلام عزیزم. خواهش میکنم.
اول از اینکه به نظرم شما اشتباه کردید تگ کنونیکال تماس با ما رو به صفحه اصلی دادید چون این صفحات به شکل کلی ربطی به هم ندارن و همینطور صفحه سفارش رو. درواقع صفحه سفارش ازش محتوایی اگر نداره بهتره نوایندکس بشه.
از طرفی در فرآیند سئو، شما نباید الکسا رو ملاک قرار بدید. الان برای خود میزفا الکسا گاهی بالا میره گاهی پایین میره و اصلا ارتباط مستقیمی با سئو نداره. درحالی که سئو میزفا هر روز داره بهتر میشه ولی الکسا این موارد نشون نمیده. در بحث پیشرفت سئو، خیلی با الکسا نسنجید.
نصب آنالیتیکس هم هیچ ارتباطی با الکسا نداره
ممنونم از حضورت.
ممنون از جوابی که دادین و از گمراهی بیرونم آوردین 🙂
😉
سلام، خدا قوت، ممنون از صوتهای عالی و خلاصه نویسی شما
سوالی داشتم: من به تازگی سایتی نوشتهام در خصوص ارائه خدمات طراحی سایت. حدود یک ماه است که سایت را روی وب قرار دادهام. موارد مربوط به سئوی داخلی را سعی کردهام تا آنجا که میدانم و میتوانم رعایت کنم. در تست gtmetrix درصد خوبی دارم. در سایتم وبلاگ هم قرار دادهام اما هنوز انتشار مقاله نداشتهام. لینکسازی هم نداشتهام. به عنوان یک فرد با تجربه در حوزه سئو، آیا توصیه خاصی برای من دارید؟؟ ممنون
درود بر شما محمد عزیز. خوشحالم صوت ها مورد استفاده شما قرار گرفته.
تولید محتوای با کیفیت اونم به شکل پیوسته و با نظم. این بهترین چیزی بود که به ذهنم رسید.
سلام، ارادت
سپاس بيكران از مطالب بي نهايت مفيد و set to point شما
اميدوارم كسب و كارتون روز به روز موفق تر و در مسير رشد و تعالي باشد.
من به بخش چهارم رسيدم و بسياري از سوالاتم رو در اينجا پاسخ گرفتم، در مدت هفته گذشته كه كاربر سايتتون شدم، مطالب انقدر جذاب بوده كه به اجبار از كارم مي زنم و مطالب شما رو مطالعه مي كنم
واقعاً دمتون گرم
سلام نیما جان. بسیار خوشحالم دوره سئو ما براتون کاربردی بوده. و از بازخوردی که ارسال کردی هم بسیار خوشحال شدم و بهم انرژی داد.
امیدوارم همیشه میزبان خوبی برای شما باشیم 🙂
سلام و عرض ادب استاد آریافر عزیز
در دوره و آزمون شرکت کردم و بسیار بهره بردم. حقیقتا سپاسگذارم. لطفا راهنمایی بفرمایید با چه ابزار یا راهکاری میشه رقبایی که در serp بالاتر از ما هستند رو آنالیز کنیم. آیا راهی هست که به تشخیص نقاط قوت اونها کمک کنه و از منظر فاکتورهای مختلف سئو بشه مقایسه ای بین سایت خودمون با آنها انجام داد؟
سلام علی جان وقت بخیر. صرفا اگر نیاز به ابزار سئو دارید کافی هست سرچ کنید seo tools در گوگل و کلی ابزار هست حداقل فکر کنم بالای ۵۰ ابزار خوب در سئو داریم. ولی بدونید نحوه استفاده از ابزارها مهمه که باعث میشه از رقبا جلو بزنیم. میتونید طوری آنالیز کنید که باعث پسرفت شما بشه و مسیر اشتباه به شما بگه و میتونید برعکس، به شکلی آنالیز کنید که بیشترین استفاده رو ببرید. الان خیلی ها حتی ابزارهای رایگان خود گوگل استفاده نمیکنن و یا به خوبی نمیتونن آنالیز کنن. ما فقط ۳۰ ساعت درباره گوگل آنالیتیکس و ۱۵ ساعت درباره سرچ کنسول کلاس داریم. هر کسی بتونه همین ۲ ابزار رو عالی یاد بگیره دیگه وقت نمیکنه به سایر ابزارها بپردازه چون همین دو تا کلی ایده و راه کار به شما میده که پیاده سازی اونا نیاز به عمری بی انتها داره.
با این حال پیشنهاد میشه در اینترنت seo tools جستجو کن و بررسی کن چون تمایل داری از جنبه های مختلف رقبا رو بررسی کنی پس نیاز به انواع ابزارهای مختلف داری. البته نحوه یادگیری این ابزارها مهم تره.
موفق و پایدار باشید.
سلام. ممنون بابت این دوره سئو. برای من که پراکنده در مورد سئو مطالعه داشتم، این دوره یک جمع بندی خیلی عالی بود و مهم ترین چیز اینکه به جای توجه به ابزارها به کاربر و تجربش توجه کنم. شاید بد نبود که توی نتیجه آزمون میشد دید کدوم یک از سوالات رو اشتباه پاسخ دادیم. باز هم ممنون ازتون.
سلام وقت شما دوست عزیز گرامی.
ممنونم از حضورتون و فیدبکی که ارسال کردید.
شما سوال “لینک بیلدینگ چیست” و سوال مربوط به محتوای ضعیف و الگوریتم ها رو اشتباه پاسخ دادید و بقیه سوال ها همون طور که میدونید درست بوده و ۹۰ درصد گرفتید. افرین به شما 🙂
ممنونم از لطفتون. البته منظورم این بود که خود سایت در آخر آزمون اعلام کنه خطاها رو نه اینکه شما واسه شخص من این زحمت رو بکشید. باز هم متشکر
خواهش. به خاطر مباحث روانشناسی درج نشده.کسانی که از جنبه های روانشناسی و همینطور آموزش تحقیقات گسترده کردن به این نتیجه رسیدن که پاسخ سوال ها نباشه بهتره.
سلام و عرض ادب خدمت شما
یسوال کوچیک , من یک صفحه رزومه دارم که میخوام ایندکس بشه
کلا یه سایت با یه صفحه رزومه
از ابزار گوگل وبمستر هم استفاده کردم
اما سایتم تو گوگل حتی ادرس رو هم میزنی بالا نمیاد
رفتم داخل گوگل وبمستر این اخطار رو بهم داده که ایندکس شده صفحه ولی
URL is on Google, but has issues
It can appear in Google Search results (if not subject to a manual action or removal request). However, some issues prevent it from being eligible for all enhancements.
نمیدونم چکار کنم حالا,امید من تو سئو یه صفحه نابود شد چبرسه سایت بزرگ:)
سلام محسن جان. خوشحال باش که به چالش خوردی. همین چالش های کوچیک و مشکلات اینجوری هستند که شما رو میتونه رشد بده و باعث بشه بتونی سایت های بزرگ رو مدیریت کنی. هر کسی الان سئوی سایت بزرگ دستش هست مدیون این جور تک صفحه ها و مشکلات سئویی است.
اما درباره مشکلی که مطرح کردی. گوگل توی این پیغام مشخص نکرده که دقیقا مشکل شما چه چیزی هست و به شکل خلاصه میگه شاید شما یک سری مشکلاتی داره که مانع پیشرفت اون میشه. حالا این مشکلات میتونه هر چیزی باشه و باید بررسی کنی. مثلا فایل robots بررسی کن و یا متاتگ robots بررسی کن، سرعت سایت و یا هاست و …
خواستی ویس های این دوره منو گوش بده شاید بتونه بهت کمک کنه.
موفق باشی عزیز.
محتوای با کیفیت و استفاده از اینفوگرافیک های خلاقانه باعث شد که من مقاله را تا انتها بخونم
همچنین قراردادن یک ازمون در انتها باعث شد تا خودمونو محک بزنیم
واقعا علی بود.!!!!!!!
سلام میلاد جان. خوشحالیم که مقاله ما براتون مفید بوده. راستی میتونید عضو خبرنامه بشید و از اخرین مقاله های رایگان در زمینه سئو اطلاع پیدا کنید.
سلام جناب آریافر ضمن تشکر بابت آموزش، سه تا سوال دارم خدمتتون. یکی از مشکلات من اینه که نمیدونم چقدر و به چه میزان باید به کلمه کلیدی اصلی و کلمه های کلیدی مرتبط با کلمه اصلیم در مطلب بپردازم. در واقع گاهی میترسم غذا رو زیادی شور کنم و گاهی هم از کم نمک بودنش (استفاده کم از کلمات کلیدی) نگران میشم. در واقع همیشه در مرز بین توجه به کاربر و ربات گیر میکنم. به خصوص در سایتهای تجاری خدماتی. مثلا داخل یک صفحه با عنوان قیمت بیل مکانیکی، خب چند بار باید از قیمت بیل مکانیکی صحبت کرد که هم ربات راضی بشه و هم کاربر! خب عنوان صفحه قیمت بیل مکانیکی، محدوده محتوا رو خیلی محدود میکنه و حرف خیلی خاصی جز قیمت نمیشه زد اما خب محتوای یک پاراگرافی در مورد قیمت رو نتونستم در رتبه های بالا بیارم.
جمع بندی میکنم سه تا سوال دارم
اول اینکه یک مثال عددی لطفا بزنید برام کلمه کلیدی اگه “خرید گوشی” باشه، منطقیه چقدر مثلا در محتوایی به اندازه همین صفحه آموزش سئو، خرید گوشی تگرار بشه؟ چون شاید پاسختون اینه که بستگی به حجم مطلب داره لااقل بر اساس معیار کلمه ای بگید. شایدم همه این معیارا نادرسته!
دوم اینکه آیا علاوه بر کلمه کلیدی اصلی، کلمات کلیدی فرعی هم داریم؟ و اگر داریم فراوانی آنها چطور باید باشه؟
و سوال آخر چون من محتوای خوب خیلی کم دیدم که ازش یاد بگیرم، میشه مثلا بگید کلمه کلیدی اصلی این صفحه آموزش سئو چی بوده تا فراوانی هاشو ببینم و یاد بگیرم؟
سلام شهریار جان، ممنونم از حضورتون در سایت.
درباره کلمه کلیدی هر چی بگیم کم گفتیم، به ظاهر ساده میاد ولی به نظر من پیچیده و بسیار گسترده هست. از طرفی نحوه استفاده این کلمات در هر کسب و کاری میتونه فرق داشته باشه. حتی وقتی استراتژی میاد وسط به تنهایی کلی فرق در روند کار ایجاد میکنه.
۱) خوب نیست که دنبال عدد باشی ولی تکرار کلمه کلیدی و یا به عبارت دیگه چگالی کلمه کلیدی ۲ الی ۳ درصد از کل محتوا خوبه. هر چند من خودم خیلی به این مورد توجه زیادی نمیکنم.
۲) فرعی هم داریم، فراوانی اونا به شکل منطقی باید باشه.
۳) ما اصلا توجه به چگالی کلمه کلیدی این دوره متنی سئو نکردیم. بیشتر برامون مفهوم کلمه کلیدی مهم بود تا کلمه کلیدی و پیشنهاد میشه خودتون این مورد رو به عنوان یک مورد مطالعاتی بررسی کنید و قطعا جذاب خواهد بود. از طرفی قرار نیست هر محتوایی به شکل مستقیم به شما آموزش بده و هر محتوایی مستقیم و غیرمستقیم بسیار میتونه آموزنده باشه. بیشتر آموزش هایی که در همین صفحه مشاهده میکنی رو باید کشف کنی و غیرمستقیم