طراحی سایت با بوت استرپ

آشنایی با فریم ورک بوت‌ استرپ

از اونجایی که وب‌سایت‌ها به بخش جدایی‌ناپذیر کسب‌وکارها تبدیل شده‌اند، درک صحیح از تمامی پلتفرم‌های طراحی سایت برای افرادی که قصد شکوفا شدن در این زمینه دارند، بسیار اهمیت داره. این دلیل می‌تونه مقدمه خوبی برای این مقاله از مجموعه مقالات طراحی سایت میزفا باشه. در این مقاله می‌خوایم ببینیم آیا طراحی سایت با بوت استرپ خوب است یا نه؟

این روزها کلمه بوت استرپ (Bootstrap) در کنار فریم ورک‌های مشهور دیگه مثل CSS دیده می‌شه. در واقع بوت استرپ فریم ورکیه که به شما اجازه می‌ده وب‌سایت‌هایی کاملا ریسپانسیو طراحی کنید. در این مطلب قصد داریم شما رو با ویژگی‌های طراحی سایت با بوت استرپ، تاریخچه، مزایا و معایب Bootstrap آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

تاریخچه مختصری از بوت استرپ

بوت استرپ در سال ۲۰۱۱ از نظر توسعه‌دهندگان، به عنوان پرطرفدارترین فریم ورک فرانت اند سال انتخاب شد. این فریم ورک به صورت رایگان و اوپن سورس در اختیار همه قرار داره. طراحی سایت با Bootstrap بسیار سریع و آسونه، از این جهت کماکان به عنوان محبوب‌ترین فریم ورک برای طراحی صفحات وب واکنشگرا (ریسپانسیو) شناخته می‌شه. منظور از صفحات ریسپانسیو (Responsive) یعنی اینکه وب‌سایت شما می‌تونه در هر دستگاهی (اعم از موبایل، تبلت، تلویزیون هوشمند، کامپیوتر و لپ‌تاپ) به صورت کامل و بدون ایراد بارگذاری بشه. از مزایای طراحی سایت با بوت استرپ نسخه پنج اینه که به شما کمک می‌کنه تا در زمان نوشتن کدهای CSS زیاد صرفه‌جویی کنید و زمان بیشتری رو به طراحی صفحات وب اختصاص بدید.

ویژگی های طراحی سایت با بوت استرپ

مزایای طراحی سایت با Bootstrap

دلایل زیادی وجود داره که طراحی سایت با Bootstrap رو قابل توجیه می‌کنه. این فریم ورک که آخرین نسخه اون 5.2 هست (مقاله در اوایل ۲۰۲۳ نوشته شده)، به یکی از پرطرفدارترین فریم ورک‌های CSS در سال ۲۰۲۲ تبدیل شده که در ادامه با برخی از ویژگی‌های اون آشنا می‌شید:

عدم پشتیبانی از مروگرهای قدیمی مانند اینترنت اکسپلورر

با به پایان رسیدن عمر مرورگرهای مایکروسافت – اینترنت اکسپلورر ده و یازده – دیگه خبری از پشتیبانی چنین مرورگرهایی در آخرین نسخه بوت‌ استرپ نیست. توسعه‌دهنده‌های بوت‌ استرپ با کنار گذاشتن کدهای پشتیبانی اینترنت اکسپلورر، طراحی سایت با بوت استرپ رو بسیار سریع‌تر کردند و محدودیت‌هایی قبلی که سر راه اونا وجود داشت رو هم برداشتند. مرورگر دردسرساز اینترنت اکسپلورر از ویژگی‌های سفارشی‌سازی پشتیبانی نمی‌کرد و با حذف اون توسط مایکروسافت، Bootstrap 5 تونست منعطف‌تر و قابل برنامه‌ریزی‌تر عمل کنه.

مجهز شدن به جاوا اسکریپت خالص

یکی دیگه از مزایا طراحی سایت با Bootstrap نسخه پنج که مورد توجه توسعه‌دهندگان وب قرار گرفته، استفاده این فریم‌ ورک از Vanilla JS یا جاوا اسکریپت خالصه. این جابجایی، امکانات و ویژگی‌های مدرن‌تری رو به این فریم‌ ورک محبوب اضافه کرده.

امکان استفاده از کتابخانه آیکون پیشرفته

طراحی سایت با Bootstrap نسخه ۲۰۱۸ بیش از پیش جذاب و راحت شده. بوت استرپ در حال حاضر به یه کتابخانه آیکون با فرمت SVG مجهزه که هم اکنون بیشتر از ۱۴۰۰ آیکون رو در خودش جای داده. از این کتابخانه نه تنها می‌شه برای اجزای فریم ورک استفاده کرد، بلکه امکان استفاده از اون‌ها تو پروژه‌های دیگه هم وجود داره. آیکون‌هایی که با فرمت SVG طراحی می‌شن، به کاربر این اجازه رو می‌دن تا به راحتی مقیاس‌بندی و پیاده‌سازی بشن.

افزایش کارایی مستندات بوت‌ استرپ

مستندات در آخرین نسخه بوت‌ استرپ افزایش چشم‌گیری داشتند، تا حدی که نحوه شخصی‌سازی و کدهای آماده در صفحات وب بهتر از قبل شده‌اند. برای مثال، تا قبل از بوت استرپ نسخه 5، هر برنامه‌نویسی یا توسعه‌دهنده وبی با یک نگاه می‌تونست تشخیص بده که آیا وب‌سایتی با بوت استرپ ساخته شده یا خیر. اما، حالا مزیت طراحی سایت با بوت استرپ 5.2 اینه که امکانات شخصی‌سازی بیشتری نسبت به گذشته ارائه می‌ده و ظاهر متفاوت‌تری به خودش گرفته.

وجود افزونه‌های جاوا اسکریپت

یکی دیگر از دلایلی که باعث شده طراحی وب‌سایت با Bootstrap مورد توجه قرار بگیره اینه که علاوه بر المان‌های HTML و CSS، افزونه‌های جاوا اسکریپت (JavaScript) هم تو این فریم ورک وجود دارند. افزونه‌های بسیار ساده و در عین حال کاربردی اسلایدر، تب و آکاردئون به شما کمک می‌کنند المان‌های اینتراکتیو رو در کمترین زمان ممکن به سایت خود اضافه و با چند کلیک ساده محتوای وب‌سایتتون در صفحه رو مدیریت کنید.

وجود منابع آموزشی فراوان و رایگان

از اونجایی که خود فریم‌ ورک بوت‌ استرپ به صورت رایگان در اختیار عموم قرار داره، در وهله اول، استفاده از اون هیچ هزینه‌ای برای شما به عنوان طراح وب‌سایت نداره. از طرفی، با یه جستجوی ساده تو گوگل متوجه می‌شید که آموزش‌های مختلفی در قالب ویدئوها یا کتاب‌های آموزشی وجود دارند. آموزش‌هایی که به طراحان نوپای وب‌سایت کمک می‌کنند ساخت سایت با Bootstrap رو مو به مو و با جزئیات بیشتر یاد بگیرند. همچنین، نمونه کدهای فراوان و قالب‌های طراحی شده بسیاری وجود دارند که می‌تونند نقطه شروع قابل اتکایی در این زمینه باشند. این مجموعه گسترده از منابع، برای افرادی که به تازگی به کدنویسی روی آورده‌اند از امکانات هسته بوت استرپ هم با اهمیت‌تره.

معایب طراحی سایت بوت استرپ

معایب طراحی سایت با بوت استرپ

آیا بوت استرپ به عنوان یه فریم ورک طراحی سایت بدون ایراده؟ در جواب به این سوال باید گفت که وجود المان‌های آماده (آیکون، قالب، و کدها) در Bootstrap که یه مزیت به شمار می‌ره، در حال حاضر هم‌زمان یکی از معایب طراحی سایت با بوت استرپ هم در نظر گرفته می‌شه. البته هر پلتفرمی معایب خودش رو داره و این مختص بوت استرپ نیست؛ مثلا قبلا درباره معایب سایت سازها و مقایسه اون‌ها با وردپرس صحبت کردیم.

بسیاری از کدنویس‌ها و طراحان وب اعتقاد دارند که ساخت سایت با بوت‌ استرپ باعث شده بسیاری از وب‌سایت‌ها شبیه به هم بشن، در نتیجه فضای اینترنت تا حد قابل توجهی کسل کننده و تکراری به نظر می‌رسه. از طرفی، این نوع طراحی وب‌سایت اونچنان نیازی به داشتن دانش عمیق کدنویسی نداره و طراحی‌ها فقط محدود به همون چیزاییه که تو پلتفرمه. این روند به صورت ناخودآگاه از خلاقیت طراحان کم می‌کنه، درست می‌گم؟ البته هرچند که طراحان خبره از فریم‌ ورک Bootstrap تنها برای افزایش سرعتشون استفاده می‌کنند.

یکی دیگه از نقاط ضعف بوت استرپ اینه که کدهای اون برای طراحی یه سایت عموم،ی نسبتا سنگینه. در نقطه شروع، این فریم‌ ورک ۱۲۶ کیلوبایته و اگه بخواید از ساده‌ترین المان‌ها هم استفاده کنید، این عدد به شدت افزایش پیدا خواهد کرد. به این حجم باید کدنویسی‌ها و طراحی‌های اختصاصی رو هم اضافه کرد تا بشه به یه خروجی موفق دست پیدا کرد. در نتیجه، ممکنه که وب‌سایت شما در تمامی پلتفرم‌ها به خوبی نمایش داده بشه، اما به دلیل تاخیر زیاد، باعث می‌شه کاربران زیادی صفحه شما رو ببندند.

بوت‌استرپ: خوب، بد، کاربردی

همونطور که گفتیم، ویژگی‌های طراحی سایت با Bootstrap مثل ریسپانسیو بودن و همچنین وجود کتابخانه‌هایی از المان‌ها، آیکون‌ها و موارد کاربردی دیگه، بسیار مورد توجه قرار گرفته. اما خب این فریم ورک اونچنان بی‌عیب و نقص نیست و توضیح دادیم که چرا.

امیدوارم از این مقاله میزفا لذت برده باشید. یادتون نره که برای اینکه یک وب‌سایت عالی داشته باشید، بهتره کار طراحی سایت اون رو به یه مجموعه کاردان و خلاق بسپارید. ما در مجموعه میزفا، با بیش از ده سال تجربه در عرصه‌های مختلف مرتبط با دنیای دیجیتال، در کنارتون هستیم تا آرزوی شما رو به واقعیت تبدیل کنیم. از طراحی وب‌سایت و خدمات گوگل ادز تا تولید محتوا سئو شده و تحلیل وب‌سایت، همگی در مجموعه میزفا توسط متخصصین جوان و باانگیزه اون انجام می‌شه.

 

موضوعات طراحی سایت

تماس بگیر

سلام، من علی اسماعیلی هستم، مدیر بخش طراحی سایت میزفا، شما میتونی از طریق واتس‌آپ و یا مستقیم با من در تماس باشی.