معایب طراحی سایت جوملا

سیستم مدیریت محتوای جوملا؛ ابزاری چالشی برای طراحی سایت

تو این چند سال‌ ‌اخیر، سیستم‌های ‌مدیریت محتوا از جمله وردپرس و جوملا به‌عنوان ابزارهای کاربردی طراحی سایت طرفداران پرو پا قرصی پیدا کردند. برای مثال، از شروع آغاز فعالیت جوملا تو سال ۲۰۰۵ تا امروز، بیشتر از ۹۹ میلیون کاربر اون رو دانلود کردند. جوملا به زبان PHP نوشته شده و از پایگاه داده MySQL برای ذخیره داده‌ها استفاده می‌‌‌کنه و تکنیک‌های ‌برنامه‌نویسی شیءگرا (object-oriented) توی اون به کار رفته. ‌قبلا در مقاله معرفی بهترین CMS ها مقایسه‌ای بین وردپرس و جوملا و دروپال داشتیم؛ در این مقاله قراره آشنایی مختصر با جوملا داشته باشیم (اگه حوصله توضیحات تخصصی ندارید، پیشنهاد می‌کنم بخش اول این مقاله رو رد کنید) و بعد هم بریم سراغ معایب طراحی سایت جوملا و مقایسه کردنش با وردپرس.

آشنایی مختصر با سیستم مدیریت محتوای جوملا (Joomla)

جوملا یه سیستم مدیریت محتوای متن‌بازه (CMS). یعنی این سیستم به شما کمک می‌‌‌کنه تا وب‌سایت‌ها و برنامه‌های ‌قدرتمند و پویایی تولید کنید. جوملا یه رابط کاربری دیداری داره که به شما کمک می‌‌‌کنه از قابلیت‌های ‌این سیستم مدیریت محتوا به‌طور کامل استفاده کنید و سایت مد نظر خودتون رو طراحی نمایید. صدها مقاله در وب وجود داره که به شما در مورد نحوه نصب جوملا کمک می‌‌‌کنه و بنابراین نصب کردنش خیلی کار سختی نیست. از طرف دیگه، دسترسی به خدمات میزبانی جوملا هم خیلی راحته.

جوملا از ساختار Model-View-Controller (MVC) استفاده می‌‌‌کنه. یعنی چی؟ یعنی با توجه به الگوی MVC، وقتی جوملا یه درخواست رو پردازش می‌‌‌کنه، اول URL رو تجزیه ‌و تحلیل می‌‌‌کنه. این مدل، حاوی داده‌های ‌مورد استفاده توی کامپوننته و وظیفه‌اش به‌روزرسانی پایگاه داده در زمان و مکان مورد نیازه. در جوملا view‌ها خروجی رو فراهم می‌‌‌کنند که می‌‌‌تونه برای دریافت اطلاعات مورد نیاز با مدل در تماس باشه. بعد از اینکه view خروجی رو تولید کرد، کامپوننت کنترل رو به فریمورک جوملا برمی‌گردونه و قالب رو اجرا می‌‌‌کنه.

مشکلات سایت های جوملا

طراحی سایت با جوملا چه چالش‌هایی دارد؟

انتخاب یه سیستم مدیریت محتوا (CMS) تصمیم مهمیه که می‌‌‌تونه عاملی تعیین‌کننده در کارایی وب‌سایت شما به شمار بیاد. مسلما شما هر سیستم مدیریت محتوایی که انتخاب کنید، با یه سری ایرادات، باگ یا چالش‌ها مواجه خواهید بود. از نظر ما بهتر اینه که شما قبل از تصمیم گیری به این چالش‌ها واقف باشید تا تصمیم بهتری بگیرید. و خب جوملا هم به‌عنوان یه CMS، ایرادات خودش رو داره. در ادامه مشکلات ‌سایت های جوملا رو بررسی می‌‌‌کنیم.

رابط کاربری پیچیده

رابط کاربری جوملا دارای پیچیدگی‌هاییه و اگه با برخی از اصطلاحات فنی آشنا نباشید (بخش اول مقاله رو که یادتون هست)، برای کار کردن با اون به صبر زیادی نیاز دارید. بنابراین، ممکنه این سیستم مدیریت محتوا چندان جذاب نباشه؛ اما اگi برای یادگیری اون وقت بذارید، می‌‌‌تونه یه سیستم خیلی جذاب باشه و به شما کمک کنه. از اونجا که جوملا دارای صفحه‌های ‌مدیریت مختلفیه، فراگیری اون برای افراد مبتدی معمولا با دشواری‌هایی همراه می‌شه.

دشوار بودن سئو سایت در جوملا

طراحی سایت با جوملا هم مانند وردپرس یک پلتفرم سئو پسند محسوب می‌شه (اگه با سئو آشنایی اولیه ندارید، مقاله سئو چیست رو مطالعه کنید تا خیلی سریع با مفهومش آشنا بشید)؛ یعنی می‌شه روی سئوش حسابی مانور داد. اگرچه در مورد تنظیمات سئو به دقت و توجه بالایی نیاز داره. اما چنانچه وب‌سایت رو به‌درستی راه‌اندازی کنید، پتانسیل خیلی خوبی برای کسب رتبه بالا تو موتورهای جستجو داره. در جوملا، می‌‌‌تونید URL‌ های ‌سازگار با موتورهای جستجو رو فعال کنید و اون‌ها رو هم برای انسان‌ها و هم برای خزنده‌های ‌موتورهای جستجو خواناتر کنید. علاوه بر این، بازنویسی URL رو هم فعال می‌‌‌کنه که به شما کمک می‌‌‌کنه از شر index.php تو URL خودتون خلاص بشید. در طراحی سایت با جوملا همچنین این امکان وجود داره که متادیتا و تگ ‌عنوان سئو رو به صفحه خودتون اضافه کنید.

با این حال، در طراحی سایت با جوملا، بهینه‌سازی مناسب یا همون سئوی این CMS به‌هیچ‌وجه ساده نیست؛ به‌خصوص برای کاربرانی که اولین بار دارند از اون استفاده می‌‌‌کنند. بنابراین حین سئوی وب‌سایتی که با جوملا طراحی شده، حتما باید از یه فرد متخصص تو این زمینه کمک بگیرید. پس در مقایسه جوملا و وردپرس از نظر SEO، برتری کاملا از آن وردپرس هست. برای سئو وردپرس کلی مقالات رایگان و مفید و کاربردی وجود داره که می‌تونید تو دسته بندی مقالات سئو وردپرس میزفا مطالعه کنید و یاد بگیرید.

دسترسی محدود به قالب‌های ‌رایگان

اگرچه جوملا یک CMS متن‌بازه و ۱۰۰% توسط کاربران اجرا می‌‌‌شه، اما یکی از مشکلاتش دسترسی محدود به قالب‌های ‌رایگانه. اغلب قالب‌های طراحی سایت جوملا که کاربردی و جذاب هستند، به‌صورت رایگان در دسترس نیستند. به‌طورکلی، قالب‌های ‌با کیفیت و رایگان زیادی در جوملا وجود نداره. بذارید اینطور بگیم که قالب‌هایی که جوملا به‌طور پیش‌فرض عرضه می‌‌‌کنه، یعنی Protostar و Beez، کاملا بی کیفیت هستند. کار کردن با این قالب‌ها واقعا چالش‌برانگیزه و هیچ طراح سایت حرفه‌ای، یک سایت جوملا رو با استفاده از قالب‌های ‌پیش‌فرض این سیستم مدیریت محتوا اجرا نمی‌کنه. پس اگه بخوایم بدونیم از نظر دسترسی به قالب‌های رایگان، جوملا بهتره یا وردپرس، با هم پاسخ وردپرس هست.

جوملا بهتره یا وردپرس

جوملا بهتره یا وردپرس؟

یکی از تفاوت‌های جوملا با وردپرس در راحتی کار با پلاگین‌های ‌اون‌هاست. وقتی‌که به پلاگین‌های برتر در این CMS‌ ها نگاه می‌کنیم، گزینه‌های ‌وردپرسی کاربرپسندتر هستند. برای مثال، مقایسه ساده دو ابزار مشهور Yoast SEO (ابزار وردپرس) و EFSEO (ابزار جوملا) این موضوع رو اثبات می‌کنه. درحالی‌که پلاگین EFSEO دارای قابلیت‌هایی هم‌تراز با Yoast SEO هست، اما به‌طورکلی افزونه Yoast متعلق به وردپرس تجربه بهتری رو برای کاربران رقم می‌‌‌زنه.

در مورد شخصی‌سازی طراحی سایت هم در یک طرف تم‌های وردپرس و در طرف دیگر قالب‌های جوملا وجود دارند، و همون داستان افزونه‌ها در اینجا هم تکرار می‌شه. نه‌تنها پیدا کردن تم‌های ‌با کیفیت وردپرس آسون‌تره، بلکه اغلب کاربرپسندتر از قالب‌های ‌جوملا هستند. بهترین قالب های رایگان وردپرس رو قبلا معرفی کردیم که می‌تونید مطالعه کنید.

وردپرس به کاربران خود این امکان رو می‌ده تا محتواشون رو به‌راحتی مدیریت کنند. هرکس می‌تونه وردپرس رو نصب کنه و نحوه ایجاد صفحات یا انواع پست‌های سفارشی رو در عرض چند دقیقه یاد بگیره؛ درحالی‌که جوملا رابط کاربری پیچیده‌ای داره و برای یادگیری اون باید وقت زیادی رو صرف کنید.

طراحی سایت با وردپرس؛ راهکاری به‌صرفه‌تر و راحت‌تر از جوملا

جوملا توی دهه گذشته به محبوبیت بالایی رسیده و از پرکاربردترین سیستم‌های ‌مدیریت محتوا در سطح جهانه. با این حال، وقتی صحبت از سئو، امکانات شخصی‌سازی طراحی سایت و مدیریت محتوا به میون می‌آد، طراحی سایت با وردپرس به‌عنوان رقیب جوملا عملکرد بسیار بهتری از اون داره. علاوه بر این، کار با وردپرس برای کاربران مبتدی که آشنایی چندانی با دانش فنی طراحی سایت ندارند، ساده‌تره. بنابراین، اگر به دنبال این هستید که در کوتاه‌ترین زمان سایت خودتون رو راه‌اندازی کنید و بعدش هم چالش‌ها و دردسرهای کمتری داشته باشید، بدون شک وردپرس گزینه بهتری برای شماست.

موضوعات طراحی سایت

تماس بگیر

سلام، من علی اسماعیلی هستم، مدیر بخش طراحی سایت میزفا، شما میتونی از طریق واتس‌آپ و یا مستقیم با من در تماس باشی.