طراحی سایت چند فروشگاهی

فروشگاه اینترنتی چند فروشندگی؛ راهی برای افزایش سودآوری برندها

فروشگاه تجارت الکترونیک تک فروشنده یه بازار آنلاینه که توی اون فقط یه فروشنده محصولات خودش رو به مشتریان متعدد می‌فروشه. چنین وب‌سایت‌های مستقلی معمولا طیف وسیعی از محصولات و خدمات ارائه نمی‌کنند. در مقابل با طراحی سایت چند فروشندگی (Multivendor)، چندین فروشنده یا برند گرد هم جمع می‌شن تا محصولات و خدمات خودشون رو به مشتریان متعدد بفروشند. تو بازارهای آنلاین چند فروشندگی، مشتریان از فرصت مشاهده محصولات برندهای مختلف، مقایسه این محصولات و خرید اون‌ها برخوردار می‌شن. برای آشنایی با مزایا و نکات ساخت سایت چند فروشگاهی با ما در این مطلب همراه باشید.

مزایای طراحی سایت چند فروشندگی

مزایای طراحی سایت چند فروشگاهی

از سال ۲۰۲۰ تعداد مشتریان برندها که از روش خرید اینترنتی استفاده می‌کنند از رقم دو میلیارد نفر عبور کرده است. این آمار به‌تنهایی نشون‌دهنده دلیل محبوبیت سایت‌های فروشگاهی و نیز سایت‌های چند فروشندگی است. با این حال کسب‌وکارها و کارآفرینان موفق دریافته‌اند، سایت‌های فروشگاهی تک فروشنده، در جذب مشتریان به‌اندازه سایت‌های چند فروشنده موفق عمل نمی‌کنند. در اینجاست که خدمات طراحی سایت چند فروشندگی ارزش و اهمیت بالایی پیدا می‌کنه. چون این سایت‌ها دارای ویژگی‌هایی هستند که با ویژگی‌های سایت‌های رایج فروشگاهی تفاوت دارند. در ادامه برخی از مزایای طراحی سایت با این شیوه رو با هم مرور می‌کنیم:

  • گستره عظیم محصولات: سایت چند فروشندگی، کاتالوگ بی‌پایانی از محصولات متنوع برندهای مختلف رو در اختیار مشتریان احتمالی قرار می‌ده تا از بین اون‌ها انتخاب کنند.
  • فرصتی برای کسب‌وکارهای جدید: کسب‌وکارهای نوپا از این فرصت برخوردار می‌شن که در کنار برندهای مشهور و باسابقه، محصولات خودشون رو ارائه بدن و سهمی از بازار داشته باشند.
  • فرایند پرداخت متنوع: طراحی سایت چند فروشگاهی به‌گونه‌ایه که امکان پشتیبانی از چند روش پرداخت رو داره. بنابراین فروشندگان می‌تونند گزینه‌های پرداخت متنوع رو ارائه بدن.
  • سودآوری بیشتر: میزان کسب درآمد و سودآوری با پلتفرم‌های تجارت الکترونیک چند فروشنده که ترافیک زیادی رو جذب می‌کنند، بسیار بالاتر از سایت‌های تک فروشنده ست.
  • امکان تبلیغات درون‌فروشگاهی: برندها می‌تونند برای بیشتر دیده شدن، با پرداخت مبالغی، محصولات خودشون رو در صدر فهرست‌ها یا بخش محصولات پیشنهادی قرار بدن.

مثال‌هایی از سایت‌های چند فروشندگی

طی سال‌های اخیر، خرید و فروش در بازارهای آنلاین به موضوعی داغ برای کارآفرینان و مشتریان تبدیل شده. بنابراین جای تعجب نیست که تعداد بازارهای آنلاین و سایت‌های چند فروشندگی به‌طور چشمگیری بیشتر شده. در حال حاضر تعداد زیادی وب‌سایت تجارت الکترونیک چند فروشگاهی آنلاین و مشهور در دنیا در حال ارائه محصولات برندهای مطرح جهانی به خریداران هستند که برخی از اون‌ها عبارتند از:

  • آمازون (Amazon)
  • ایبی (eBay)
  • اتسی (Etsy)
  • زوماتو (Zomato)

نمونه‌ داخلی هم که همون دیجی‌کالای خودمون.

روش طراحی سایت چند فروشندگی

طراحی سایت چند فروشندگی چگونه انجام می‌شود؟

فروشگاه اینترنتی چند فروشگاهی یک موقعیت برد-برد رو هم برای فروشندگان، هم برای شرکت اپراتور سایت و هم برای خریداران فراهم می‌کنه. همین مساله باعث شده بسیاری از استارتاپ‌ها به‌دنبال دریافت خدمات طراحی سایت چند فروشندگی از طراحان سایت باشند.

این سایت‌ها رو می‌شه با پلتفرم‌های سایت‌ساز مثل وردپرس یا با کدنویسی و طراحی سایت از صفر طراحی کرد (در مقاله فرق وردپرس با سایت اختصاصی تفاوت این دو روش طراحی سایت و مزایای هر کدوم رو توضیح دادیم). با این حال نکاتی هست که پیش از طراحی باید به اون‌ها توجه داشته باشید. برخی از این نکات رو با هم مرور می‌کنیم:

  • شما باید بدونید سایت چند فروشندگی شما از چه نوعیه. در این‌جا منظور ما، دسته‌بندی براساس نوع محصول یا خدماتیه که برای فروش یا انجام ارائه می‌شه. بر این اساس، سه نوع فروشگاه اینترنتی چند فروشنده وجود داره که عبارتند از: بازار محصولات و خدمات، بازار پروژه و بازار هیبریدی.
  • برای تعیین شرایط و ویژگی‌های سایت باید به یه سری پرسش‌ پاسخ بدید: مخاطبان سایت چه کسانی هستند؟ حوزه تخصصی سایت چیه؟ مدل مالی و دریافت و پرداخت و کمیسیون چطوریه؟ ساختار مدیریتی این بازار آنلاین بر چه اساس پایه‌ریزی شده؟

کدنویسی از ابتدا و طراحی سایت کاملا اختصاصی

اگه می‌خواید یک وب‌سایت خدمات تجارت الکترونیکی چند فروشنده رو براساس ایده‌ها و تصورات خودتون و از اولِ اول بسازید، می‌تونید به یک تیم متخصص و حرفه‌ای، سفارش طراحی سایت اختصاصی بدید. در این حالت، همه‌چیز تحت فرمان شما خواهد بود و نیازی به هیچ پلتفرم شخص ثالثی ندارید. 

البته این روش کدنویسی چالش‌هایی هم داره. برای مثال این روش می‌تونه بسته به شرایطی که شما تعیین می‌کنید، زمان‌بر و گران‌قیمت هم باشه. همچنین موفقیت شما تو این روش، به تبحر و دانش طراحانی که باهاشون همکاری می‌کنید بستگی داره (میزفا یه تیم متخصص و متبحر، و البته جوان، برای این طراحی داره که می‌تونید از طریق بخش تماس با ما، باهاشون در این مورد صحبت کنید). در مقابل، مزیت این روش هم توی اینه که مالکیت تام و تمام روی سایت خودتون دارید و هرگونه تغییراتی که بخواید رو هم می‌تونید در آینده با کمک طراحان روی اون اعمال کنید.

استفاده از پلتفرم‌های سایت‌ساز

دیگر روش طراحی سایت چند فروشندگی استفاده از پلتفرم‌های سایت‌ساز مانند شاپیفای (Shopify) و مگنتو (Magneto) هست. شما همچنین می‌تونید از پلتفرم‌های مدیریت محتوا و تجارت الکترونیک مشهوری مثل وردپرس برای طراحی سایتی استفاده کنید که نیازهای خاص بازار آنلاین شما رو برآورده می‌کنه.

پلتفرم‌های سایت‌ساز همچنین گزینه‌های سفارشی‌سازی بسیاری رو به شما ارائه می‌دن. در واقع اگه بخواید از افزونه‌ها و ابزارهای آماده برای طراحی سایت وردپرس استفاده کنید، این پلتفرم‌ها، گزینه‌هایی مقرون‌به‌صرفه هستند.

برای دسترسی به مقالات تخصصی آموزش کار با وردپرس در میزفا کلیک کنید.

روش‌های دیگر برای راه‌اندازی بازار آنلاین چند فروشنده

یه روش دیگه برای راه‌اندازی یک بازار آنلاین چند فروشنده، استفاده از پلتفرم‌های نرم‌افزاری از نوع نرم‌افزار به‌عنوان سرویس یا بازار به‌عنوان سرویسه. البته این روش، محدودیت‌های خاص خود و نیز طرفداران خاص خودش رو داره. با این حال این روش هم می‌تونه تجربه کاربری مناسبی رو در اختیار برندها و مشتریان اون‌ها قرار بده.

با طراحی سایت چند فروشگاهی به یکی از رهبران بازار تبدیل شوید

فقط دو مثال فروشگاه آمازون در سطح بین‌المللی و فروشگاه دیجی‌کالا در عرصه داخلی، کافیه تا بدونیم راه‌اندازی یک سایت چند فروشگاهی می‌تونه یکی از بهترین روش‌ها برای استارتاپ‌ها و کارآفرینان باشه. در این روش ما قطعا به کمک طراحان سایت متخصص نیاز خواهیم داشت. در این مقاله سعی کردیم مهم‌ترین نکات ساخت سایت چند فروشگاهی رو بگیم و امیدواریم براتون مفید بوده باشه.

موضوعات طراحی سایت

تماس بگیر

سلام، من علی اسماعیلی هستم، مدیر بخش طراحی سایت میزفا، شما میتونی از طریق واتس‌آپ و یا مستقیم با من در تماس باشی.