معایب سایت سازها

سایت ساز؛ یکی از ابزارهای طراحی سایت

اگه قصد دارید یه سایت طراحی کنید، گزینه‌های مختلفی پیش روی شما یا طراح سایت شما قرار داره. سایت سازها هم از جمله ابزارهایی هستند که بعضی از صاحبان کسب ‌و کار برای شروع فعالیت خودشون تو فضای وب، از اون‌ها استفاده می‌کنند. در این مقاله از سری مقالات نکات مهم طراحی سایت میزفا، ضمن مروری بر مفهوم و کاربردهای سایت سازها، به بررسی مزایا و معایب اون‌ها برای طراحی سایت می‌پردازیم. در نهایت هم به مقایسه وردپرس و سایت ساز خواهیم پرداخت.

سایت ساز چیست؟

سازندگان وب سایت یا سایت سازها ابزارهایی برای طراحی سایت هستند که از «اجزای از پیش‌ساخته» برای ایجاد یک وب سایت کاربردی استفاده می‌کنند. اکثر سایت سازها از یک برنامه drag and drop استفاده می‌کنند که به شما اجازه می‌ده طرح وب سایت خودتون رو به راحتی تغییر بدید. پس از کمی تمرین، می‌تونید وب سایت‌هایی ایجاد کنید که از نظر زیبایی به نظر می‌رسه توسط یه طراح حرفه‌ای ساخته شدند. سایت سازهایی مثل Wix و Squarespace مجهز به قالب‌های وب‌سایتی از پیش ساخته شده‌ هستند که متناسب با طیف گسترده‌ای از نیازها می‌تونند مورد استفاده قرار بگیرند. در ادامه سعی می‌کنیم به این پرسش که آیا سایت سازها برای طراحی سایت خوبن پاسخ بدیم.

مزایا و معایب سایت سازها

مزایای سایت سازها

یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های استفاده از سایت ساز برای طراحی سایت، سهولت استفاده از اون‌هاست. شما برای راه‌اندازی وبسایت خودتون با این روش، نیاز به هیچ دانشی از کدنویسی ندارید. ابزارهای ساده سایت سازها به شما این امکان رو می‌دن که به راحتی وب سایت خودتون رو با قابلیت کشیدن و رها کردن (drag and drop) راه‌اندازی کنید. همین مزیت، باعث شده بسیاری از افراد به استفاده از سایت‌ سازها برای طراحی سایت روی بیارن.

معایب سایت سازها برای طراحی سایت

کاربرد سایت سازها برای طراحی سایت، علی‌رغم مزیت سهولت استفاده، معایبی هم داره. این معایب باعث می‌شه که افراد یا از ابتدا به سراغ سایت سازها نرن و یا پس از مدتی به فکر استفاده از ابزارهای دیگر برای سفارش طراحی سایت باشند. برخی از این معایب رو با هم مرور می‌کنیم.

عدم امکان تغییرات سایت متناسب با توسعه و مقیاس کسب‌وکار

سایت سازها برای کسانی که به یه وب سایت سریع و ساده نیاز دارند که از نظر زیبایی‌شناسی دلپذیر باشه، عالی هستند، اما برای کسب و کارهای متوسط و سازمان‌های بزرگتر که به وب سایت‌های پیچیده‌تری نیاز دارند، چندان کاربردی نیستند و توصیه نمی‌شن. با استفاده از سایت سازها برای طراحی سایت، کسب و کارها چندان کنترلی بر سایت خودشون نخواهند داشت.

سفارشی‌سازی محدود

سایت سازها گزینه‌های سفارشی‌سازی زیادی رو ارائه می‌دن. در نهایت اما شما با محدودیت‌های این ابزار مواجه خواهید شد. کسب و کار و یا مجموعه شما، در طول زمان تغییر و تحولاتی رو تجربه خواهد کرد و به موازات این تغییر و تحولات، وب سایتی که شما طراحی کردید، ممکنه نیاز به تغییر و اضافه کردن یه سری اجزا داشته باشه. انجام این تغییر و تحولات روی سایت سازها کار دشواریه. اینجاست که مزیتِ مابقی ابزارهای طراحی سایت که در ادامه یه نمونه از اون‌ها رو معرفی می‌کنیم، ثابت می‌شه.

پشتیبانی ضعیف سایت سازها

وب سایت یه بخش زنده و پویا از استراتژی برندینگ شماست و برای اینکه رشد کنه، باید اون رو تقویت کنید. اگه از سایت سازها برای طراحی سایت استفاده ‌کنید، در صورتی که بخواید وب سایتتون رو بزرگ‌تر کنید، پشتیبانی شرکت توسعه‌دهنده رو از دست می‌دید. آیا اگه وب سایت شما با مشکل مواجه بشه، دانش فنی لازم برای تعمیرش رو دارید؟ اگه روزی بخواید اون رو گسترش بدید، آیا زمان و منابع لازم برای نگهداری‌اش رو دارید؟ اگه جوابتون به این سوالا منفیه، با سایت سازها به دلیل کمبود خدمات پشتیبانی به مشکل خواهید خورد. در اغلب موارد، روی سایت سازها هیچ نوع سیستم مدیریت محتوایی وجود نداره و در نتیجه به‌روز نگه داشتن سایت، نیاز به تلاش فنی زیادی داره. حتی سایت سازهایی که CMS ارائه می‌دن، اغلب سیستم مدیریت محتواشون چندان ظرافتی نداشته و منحنی یادگیری طولانی و تجربه کاربری ضعیفی دارند. در مقاله بهترین CMS برای طراحی سایت، به بررسی ۳ سیستم مدیریت محتوای معروف پرداختیم که می‌تونید مطالعه کنید.

علاوه بر این، اگر تصمیم به همکاری با یک تیم حرفه‌ای از توسعه‌دهندگان و طراحان برای ساخت وب سایت خود دارید، به هیچ وجه نمی‌تونید سایت فعلی خودتون رو به جایی دیگر انتقال بدید. بنابراین برای اینکه فعالیت خودتون رو از سایتی که به کمک سایت سازها ایجاد کردید به یه وب سایت اختصاصی یا وردپرس انتقال بدید، همه چیز باید از نو در قالب یه سیستم مدیریت محتوا تنظیم بشه. طبیعیه که این فرآیند با صرف زمان و هزینه زیادی همراه خواهد بود. البته خبر خوب اینه که تیم طراحی سایت میزفا، خدمات فنی و مشاوره‌ای کامل این موارد رو انجام می‌ده و در صورت نیاز، کافیه با متصدیان مجموعه تماس بگیرید.

در ادامه به مقایسه وردپرس و سایت سازها می‌پردازیم.

سایت ساز یا وردپرس

جایگزین مطلوب سایت سازها: سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS)

سایت سازها پلتفرم‌هایی کاربردی هستند که خیلی از کسب‌‎وکارهای کوچیک برای کاهش هزینه‌هاشون و سرعت‌بخشیدن به طراحی سایت از اون‌ها استفاده می‌کنند. با این حال بیشتر این کسب‌وکارها بعد از مدتی و به‌دلیل معایب سایت سازها (که بهشون اشاره کردیم) و مسائل دیگری مثل عدم مالکیت و استقلال سایت، مجبور می‌شن به دنبال جایگزین بگردند و از روش‌های دیگه‌ای استفاده کنند.

یکی از بهترین روش‌های جایگزین برای طراحی سایت، استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) مثل وردپرسه. وردپرس در حال حاضر، ۴۰ درصد از سایت‌ها رو در تمام فضای اینترنت پشتیبانی می‌کنه. محبوبیت این پلتفرم دلایل گوناگونی داره که از جمله اون‌ها می‌شه به آرشیو غنی قالب‌های آماده و پلاگین‌ها برای طراحی آسان سایت اشاره کرد. همچنین قالب‌های سایت در وردپرس از مزیت سفارشی‌سازی و تنظیمات بسیار برخوردار هستند که باعث شده سفارش طراحی سایت وردپرس روز به روز طرفداران بیشتری پیدا کنه. مزایای وردپرس نسبت به سایت سازها اون رو به گزینه مطلوب‌تری برای طراحی سایت جدید کسب و کار تبدیل می‌کنه. در نهایت اگه بخوایم به پرسش پرتکرار «سایت ساز یا وردپرس» پاسخ بدیم، جواب ما بدون شک وردپرس خواهد بود.

موضوعات طراحی سایت

تماس بگیر

سلام، من علی اسماعیلی هستم، مدیر بخش طراحی سایت میزفا، شما میتونی از طریق واتس‌آپ و یا مستقیم با من در تماس باشی.