مراحل طراحی سایت فروشگاهی

مشتریان را در جریان روند طراحی سایت قرار دهید

طراحی سایت فرآیندیه که گاهی چند ماه طول می‌کشه تا سرانجام نتیجه‌ای ایجاد کنه که مشتریان این خدمات از اون رضایت داشته باشند. بعضی از تیم‌های توسعه وب از خودشون می‌پرسند چطور می‌تونیم هم این زمان رو توجیه کنیم و هم نتیجه دلخواه رو به‌دست بیاریم. جواب این پرسش اینه که باید روند طراحی رو مرحله به مرحله پیش ببرید و تو هر مرحله، مشتریان رو در جریان پیشرفت کار قرار بدید و نظر اون‌ها رو جویا بشید. تواین مطلب از سری مطالب نکات مهم در طراحی سایت میزفا، با تمامی مراحل طراحی سایت فروشگاهی آشنا می‌شیم.

قبل از شروع بحث، این موضوع رو هم مد نظر داشته باشید که اگه هدف شما طراحی مجدد یا ریدیزاین سایت هست، مراحل متفاوتی داره و پیشنهاد می‌کنیم مقاله روش بازطراحی سایت رو مطالعه کنید.

آغاز مراحل طراحی سایت با تعیین خدمات و محصولات و شناخت مخاطب

نقطه آغاز در مراحل طراحی سایت فروشگاه اینترنتی، تعیین اهداف سایت یا بهتره بگیم، اهداف صاحبان کسب‌وکار از ایجاد این وب سایته. این اهداف چند موضوع رو دربرمی‌گیرند که عبارتند از: نوع سایت، زمینه کسب‌وکار، محصولات و خدمات قابل ارائه، اهداف اقتصادی سایت و همین‌طور شناخت پرسونای مخاطبان هدف سایت.

پس از قطعی شدن سفارش طراحی سایت از سمت مشتری، اولین مرحله از روند طراحی سایت با اولین مذاکره با مشتریان شروع می‌شه. طی گفتگوهای متعدد تو این مرحله، خیلی از اهداف اولیه و عمومی روشن می‌شن و برای بعضی‌ها هم نیازه که طراحان دست به تحقیق بزنند. برای مثال می‌تونید از تحلیل وب‌سایت‌های رقبای کسب‌وکار مورد نظر شروع کنید و بعد در مورد ویژگی‌های مخاطبان کسب‌وکار تحقیق کنید.

مرحله برنامه‌ریزی و ایجاد وایرفریم‌ها در روند طراحی سایت

در طول مرحله برنامه‌ریزی، کارهای تحقیقاتی بیشتری انجام می‌شه. تو این مرحله می‌تونید ایده‌ها و نمونه‌های اولیه برای برآورده کردن انتظارات مشتریان رو به اون‌ها ارائه کنید. برنامه‌ریزی شامل این موضوعات می‌شه:

  • ساختار اطلاعات: نوع برنامه‌ریزی شما برای ارتباطات بین انواع محتوا در صفحات سایت
  • نقشه سایت: این نقشه هم نحوه توزیع محتوا و هم دسته‌بندی صفحات رو روشن می‌کنه
  • وایرفریم‌ها: طرح اولیه صفحات و ماکت‌ها تو این مرحله ایجاد می‌شن. وایرفریم‌ها بلوک‌های ساختگی و گرافیکی برای بازتولید یک ساختار اطلاعاتی به صورت شماتیک هستند
  • بررسی بازخورد مشتری: با دریافت بازخورد می‌تونید بعضی از تنظیمات و ایده‌های اولیه رو اصلاح کنید یا کاملا تغییر بدید

مراحل طراحی سایت

مرحله اجرا یا دیزاین در روند طراحی وب‌سایت

نوبت این رسیده که از فاز برنامه‌ریزی و ارائه ماکت، وارد فاز اجرایی بشیم که همون شروع طراحیه . این مرحله شامل انتخاب و ایجاد ویژگی‌ها در زمینه‌های سبک کار و تعیین عناصریه که فضای کلی سایت رو ایجاد می‌کنند. همچنین این مرحله کارایی، زیبایی و جذابیت سایت رو تضمین می‌کنه.

بعضی از این موارد رو با هم بررسی می‌کنیم:

  • انتخاب رنگ‌ها: انتخاب رنگ‌ها متناسب با اهداف زیبایی‌شناختی، روانشناسی رنگ‌ها و تناسب اون‌ها با حال‌وهوای کسب‌وکار و محصولات و خدمات انجام می‌شه
  • عناصر برندسازی: تو این مرحله، عناصر هویت بصری برند ایجاد می‌شن
  • تایپوگرافی: انتخاب سایز و نوع فونت برای محتواهای متنی و استفاده از نشانه‌های نوشتاری در تصاویر و محتواهای ویدئویی و انیمیشن
  • طراحی عناصر بصری: این عناصر شامل آیکون‌ها، دکمه‌ها، کنترل‌ها و … هستند
  • جلوه‌های بصری متحرک: تو سال ۲۰۲۲ جایی برای سایت‌های ایستا وجود نداره و باید از ظرفیت تصاویر متحرک در سبک‌ها و فرمت‌های مختلف استفاده کنید

نقش طراحی UI و UX در روند طراحی سایت

طراحی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) دو قسمت مهم از مراحل طراحی سایت فروشگاهی (و حتی غیرفروشگاهی) هستند که هرکدوم اقدامات مختلفی رو شامل می‌شن. رابط کاربری در واقع مجموعه‌ای از عناصر زیبایی‌شناسی (از نوع بصری) هست که باعث جذب مخاطبان و تعامل اون‌ها با سایت و توجه به محتوا، برند و محصولات و خدمات می‌شه. در مقابل، تجربه کاربری ارتباط مستقیمی با راحتی کاربر در زمان حضورش توی سایت، ناوبری مناسب و طی کردن آسون مراحل خرید و ثبت سفارش داره.

توسعه وب‌سایت؛ فرآیند جان‌بخشی به سایت

تمامی ایده‌های اولیه و عناصری که برای سایت ایجاد و طراحی کردید تو مرحله توسعه وب‌سایت جون می‌گیرند و شاهد مدل اولیه عملکرد اون‌ها هستیم. این مرحله، خودش دارای موارد مختلفیه که از جمله اون‌ها می‌شه به تبدیل طراحی به قالب HTML/CSS کارآمد و در صورت نیاز، تبدیل قالب HTML/CSS به سایت مبتنی‌بر CMS اشاره کرد.

در مرحله توسعه باید به این موارد دقت کنید:

  • چارچوب (Framework): طراحی سایت با برنامه‌نویسی از صفر، استفاده از یه سیستم مدیریت محتوا یا استفاده از فریم‌ورک‌های سایت آماده
  • استانداردهای وب: بهینه‌سازی کدها و ساختار مناسب بر اساس استانداردهای وب
  • دسترسی: شامل ریسپانسیو بودن و برخورداری از ویژگی موبایل فرندلی
  • امنیت: در دنیایی که بیش از ۹۰ درصد سازمان‌ها حملات فیشینگ رو تجربه کرده‌اند، باید امنیت رو در اولویت قرار بدید
  • سئو سایت: بهینه سازی موتورهای جستجو یا SEO به منظور افزایش رتبه سایت در گوگل مهم‌ترین عامل برای هدایت ترافیک از صفحات سرچ گوگل به وب‌سایت شما است
  • تست سایت: شامل آزمایش QA و برطرف کردن مشکلات سایت پیش از راه‌اندازی

روند طراحی سایت فروشگاهی

راه‌اندازی؛ آخرین مرحله در روند طراحی سایت

اسم این مرحله راه‌اندازیه و البته بعد از تست سایت اجرا می‌شه؛ با این حال نباید تصور کنید که این یعنی دیگه هیچ مشکلی در سایت وجود نداره. چون این تازه آغاز تجربه کاربری واقعیه و سایت‌ها دارای صفحات، محتواها، منابع، عناصر و فرآیندهای داخلی خیلی زیادی هستند؛ بنابراین در این مرحله باید منتظر رویارویی با خطاها و چالش‌های غیر منتظره باشید!!

مرحله راه‌اندازی، شامل این موارد می‌شه:

  • تست‌های نهایی در زمینه‌های امنیت، تجربه کاربری و عملکرد سایت
  • انتقال وب‌سایت به سرور مشتری
  • ادغام بخش‌های اضافی مانند امکانات بازاریابی ایمیلی، تبلیغات و…

بعد از طی روند طراحی سایت، نگهداری سایت را مد نظر قرار دهید

بهترین تیم‌های طراحی سایت، تیم‌هایی هستند که بعد از راه‌اندازی سایت و ارائه اون به مشتری، خدماتی رو هم در زمینه‌های پشتیبانی و نگهداری وب سایت ارائه می‌دن. این خدمات ممکن در زمینه‌هایی مثل: افزودن ویژگی‌های جدید، اضافه کردن افزونه‌ها، به‌روزرسانی محتوا، تولید محتوا، تست‌های امنیتی مداوم، عیب‌یابی و دیگر خدمات پشتیبانی باشند. البته، لازم به ذکره که ما تو دپارتمان طراحی سایت میزفا تمام این موارد و بلکه بیشتر رو پوشش می‌دیم.

در پایان همچنین می‌تونیم به این مساله اشاره کنیم که اگه در هر کدوم از مراحل طراحی سایت تعامل مناسبی بین مشتری و تیم طراحی سایت انجام بشه، هم اشتباهات کاهش پیدا می‌کنند و هم تناسب بیشتری بین انتظارات مشتری، زمینه کسب‌وکار و اهداف و نتایج کسب‌وکار ایجاد می‌شه.

ممنون که تا انتها همراه ما بودید و براتون آرزوی موفقیت داریم.

موضوعات طراحی سایت

تماس بگیر

سلام، من علی اسماعیلی هستم، مدیر بخش طراحی سایت میزفا، شما میتونی از طریق واتس‌آپ و یا مستقیم با من در تماس باشی.