ایجاد نخستین پروژه ASP.NET Core MVC

با عرض سلام خدمت تمامی همراهان و علاقمندان به دوره آموزشی طراحی سایت با ASP.NET Core MVC ، با یکی دیگر از جلسات آموزش ASP.NET در خدمت شما دوستان هستم در جلسه گذشته در مقالهی آموزشی نصب ویژوال استدیو با چگونگی نصب نرم افزار Visual Studio آشنا شدید ، در این جلسه از اموزش ASP.NET Core نحوهی ایجاد پروژه ASP.NET Core در ویژوال استدیو را خواهید آموخت پس تا پایان این مقاله آموزشی با ما همراه باشید.
آشنایی با ساختار پروژه های ASP.NET Core MVC
در زمان ایجاد پروژه ای از نوع ASP.NET Core ویژوال استدیو انتخابهایی در مورد محتوای نخستین پروژه در اختیارتان قرار میدهد. نیت اصلی برای انجام این کار این است که فرایند یادگیری افراد تازه کار ، با ارائه بهترین ویژگی های مورد نیاز پروژه ، سریع تر و آسانتر شود.
یکی از ویژگی های خوب MVC و ASP.NET انعطاف پذیری آنها در سازگاری با سبک های مختلف برنامه نویسی و روش های توسعهی نرم افزار است ولی نماها (Views) وکلاس هایی (Classes) که ویژوال استدیو به پروژه اضافه میکند ، این احساس را در برنامه نویس ایجاد میکند که گویی در پروژه شخص دیگری کار میکند. حقیقت این است که کد پیکربندی و سایر محتوایی که اضافه میشود ، کلیتر از آن است که بتواند به راحتی مورد استفاده قرار گیرد . چاره ای هم نیست . از آنجا که ویژوال استدیو به روشنی از پروژه ای که میخواهید ایجاد کنید باخبر نیست ، همه محتوایی که احتمالا مورد نیاز شما خواهد بود را اضافه میکند . در چنین وضعیتی معمولا مجبور به حذف بخش بزرگی از کدهای ویژوال استدیو خواهید بود (چون اصلا مورد نیاز شما نیستند)
ساخت نخستین پروژه ASP.NET Core2
ابتدا نرم افزار ویژوال استدیو2017 را اجرا کنید پس از اجرای نرم افزار با صفحه ای همانند تصویر زیر مواجه خواهید شد. لازم به ذکر است که من از ویژوال 2017 نسخه 15.5.4 استفاده میکنم در صورتی که شما از ویژوال 2015 یا نسخه های پایین تر ویژوال 2017 استفاده میکنید ممکن است ساختار نرم افزار شما با تصاویر گرفته شده از مراحل ایجاد پروژهی ASP.NET Core2 اندکی متفاوت باشد.

حالا از منو بالا ، گزینه File سپس New و پس از آن Project را انتخاب کنید تا پنجره New Project برای شما گشوده شود. هم چنین شما میتوانید برای ایجاد یک پروژه جدید بر روی گزینه Create New Project در قسمت پایین صفحه Start Page کلیک کنید.

در پنجره New Project از پنل سمت چپ ابتدا Installed و پس از آن #Visual C را انتخاب نمایید سپس از بخش NET Core. ، نوع پروژه خود را ASP.NET Core Web Application را انتخاب کرده و سپس در بخش پایین پنجره New Project در قسمت Name یک نام برای پروژه خود انتخاب کنید و از قسمت Location مسیر پیش فرضی که میخواهید پروژههای شما در آنجا ذخیره شوند را مشخص نمایید سپس بر روی گزینهی Ok کلیک کنید.

در مرحله بعد با پنجره ای همانند تصویر زیر مواجه خواهید شد . در ایجاد پروژه ای از نوع ASP.NET Core با چهار انتخاب روبه رو هستید ، الگوی Empty ، الگوی Web API ، الگوی Web Application و الگوی Web Application (Model – View – Controller) ، که در ادامه مقاله به معرفی این الگوها خواهیم پرداخت .

- الگوی Empty (خالی)
ایم الگو تنها دارای ارجاعات لازم برای ASP.NET Core است ولی کتابخانه ها و پیکربندی لازم برای ایجاد پروژههای MVC را ندارد . الگوی پروژهی MVC Core شامل ASP.NET Core و MVC به همراه پروژهی ساده ای برای نمایش روش دریافت و پردازش درخواستهای Ajax از سوی مشتری است.
- الگوی Web API
Web API الگویی جدید برای پروژههای مبتنی بر وب در NET. است که بر مبنای اصول و الگوهای موجود در ASP.NET MVC ساخته شده و توسعه گران وب را قادر میسازد تا با استفاده از یک الگوی ساده که در کنترلرها (Controllers) پیاده سازی میشود، وب سرویسهای مبتنی بر پروتکل HTTP را با کدها و تنظیمات کم ایجاد کنند. این الگوی جدید برای ایجاد وب سرویسها، میتواند در انواع پروژههای NET. مانند ASP.NET MVC، ASP.NET Web Forms، Windows Application و … استفاده شود.
- الگوی پروژه Web Application
این الگو دارای عناصر مورد نیاز برای ASP.NET به همراه برنامه ی نمونهای برای نمایش روش ایجاد محتوای HTML است.
- الگوی پروژهی Web Application (Model – View – Controller)
این الگو دارای عناصر مورد نیاز برای ASP.NET وMVC به همراه برنامه ی نمونهای برای نمایش روش ایجاد محتوای HTML است. چهار الگوی معرفی شده میتوانند جهت اعتبارسنجی کاربران در هنگام ورود به سایت و تعیین سطح دسترسی آنها ، پیکربندی شوند.
وجود الگوهای پیشنهاد شده ممکن است این تصور را پیش آورند که برای ایجاد نوع ویژه ای از برنامه های ASP.NET مجبور به حرکت در مسیر از پیش تعریف شدهای هستید. درحالی که این گونه نیست. الگوها تنها نقاط شروع مختلف برای رسیدن به کارآیی یکسانی هستند و پس از ایجاد پروژه ، بدون در نظر گرفتن این که کدام را انتخاب کرده باشید ، هر ویژگی و کارآیی مورد نیاز را میتوانید به آنها بیافزایید.
بنابراین تفاوت بین الگوهای پیشنهادی در مجموعه ی کتابخانه ها ، فایلهای پیکربندی ، کد و محتوا است که ویژوال استدیو به پروژه اضافه میکند.به همین دلیل از نظر محتوای آغازین ، تفاوت زیادی بین ساده ترین نوع آنها ، الگوی خالی و پیچیده ترین آنها ، الگوی Web Application (Model – View – Controller) وجود دارد.
برخی از فایل های اضافه شده به الگوی Web Application (Model – View – Controller) ممکن است ترسناک به نظر برسند در حالی که بیشتر آنها پیاده سازی ویژگی های معمولی ASP.NET هستند.(مانند فرم لاگین).
برخی دیگر، تنظیم های MVC و یا پیکربندی ASP.NET هستند. برخی دیگر ، کتابخانه های کد سمت مشتری هستند که در صفحه های HTML کاربرد دارند.
توصیه بنده این است که در شروع کار و پیش از این که سبک شخصی خود را پیدا کنید از الگوی آماده Web Application (Model – View – Controller) برای ایجاد پروژه های خود استفاده نمایید. حالا با کلیک بر روی دکمه Change Authentication و اطمینان از اینکه گزینه No Authentication انتخاب شده است پروژه را ایجاد نمایید . در این پروژه نیازی به هیچ نوع خاصی اعتبارسنجی نخواهیم داشت.

سپس با کلیک بر روی Ok پروژه را ایجاد کنید. پس از ایجاد پروژه و باز شدن محیط آن در ویژوال استدیو ، فایل ها و پوشه های مختلفی را در Solution Explorer خواهید دید همانند تصویر زیر :

برای اجرای پروژه (یا محتوای پیش فرضی که ویژوال استدیو در آن ایجاد کرده است) ، از فهرست debug گزینه Start debugging را انتخاب کنید (اگر پیامی در مورد فعال بودن دیباگ برنامه نمایان شد بر روی Ok کلیک نمایید ). با انجام این کار ، ویژوال استدیو پس از کامپایل پروژه ، برنامه به نام IIS Express را برای اجرای آن به کار میبرد. پس از این کار با باز کردن یکی از مرورگرهای اینترنت نصب شده بر روی کامپیوتر ، تقاضایی برای نمایش محتوای برنامه به IIS Express ارسال میکند و صفحه ای همانند تصویر نمایش داده میشود :

در ادامهی دوره آموزش ASP.NET Core ، برای ایجاد برنامه مورد نظرمان ، محتوای پیش فرض ویژوال استدیو برای پروژه را ، به آرامی با کدی مناسب ، جایگزین خواهیم کرد . هم اینک برای پایان دادن به اجرای پروژه ، یا پنجره مرورگر را ببندید و یا در محیط ویژوال ، از منوی بالا بر روی گزینه Debug کلیک کرده و سپس Stop Debugging را انتخاب کنید.
بسیار خب به پایان این مقاله آموزشی رسیدیم در صورتی که سوالی پیرامون مقالات اموزش ASP.NET داشتید حتما در قسمت نظرات این مقاله آموزشی مطرح کنید.
سلام
وقتی که پروژه رو پابلیش کردم روی IIS با این خطا مواجه شدم
پروژه فقط یک صفحه است که دیتا توش وارد میشه، همه رو هم با کدهای آماده core ساختم
آیا میدونید دلیلش چیه؟
Error.
An error occurred while processing your request.
Request ID: 0HLMSS42SQHI8:00000001
Development Mode
Swapping to Development environment will display more detailed information about the error that occurred.
Development environment should not be enabled in deployed applications, as it can result in sensitive information from exceptions being displayed to end users. For local debugging, development environment can be enabled by setting the ASPNETCORE_ENVIRONMENT environment variable to Development, and restarting the application.
سلام وقت بخیر
پیشنهاد میکنم کد زیر که داخل فایل Starup.cs هست رو با کد
appBuilder.UseDeveloperExceptionPage();
جایگزین کنید تا راجب جزییات خطا اطلاعات به دست بیارید و بتونید خطا رو رفع کنید.سلام خسته نباشید
ببخشید برای ایجاد یک پروژه Asp.Net Core توی ویژوال.. وقتی که نیو پروجکت میزنیم، هم در قسمت Web و هم در قسمت .Net Core ،
Asp.Net Core Web Application هست. میشه بگین کدومش رو باید انتخاب کنیم و در واقع فرقشون چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام ممنون … فرقی ندارند هرکدوم رو که انتخاب کنید یک پروژه ASP.NET Core براتون ایجاد میکنه.
سلام من از نسخه 2015 استفاده میکنم و .NET Coreرا ندارم میشه راهنمایی کنید چکار کنم؟نسخه ی net core 2.1.3 را هم نصب کردم اما فایده ای نداشت
با سلام … ممنون … برای نصب NET Core . حتما باید ویژوال 2015 آپدیت 3 را نصب داشته باشید … من خودم با نصب Core روی ویژوال 2015 خیلی به مشکل برخوردم بنابراین پیشنهاد می کنم که حتما ویژوال 2017 رو نصب کنید.
سلام من همین الان .net core 2.1.3
رو دانلود و نصب کردم و نصب هم با موفقیت تمام شد ولی وقتی توی ویژوال استودیو میرم و میخوام یه پروژه core بسازم
نسخه coreکه میزنم فقط نسخه 1 داره
چی کار کنم؟
با سلام …. ویژوال استدیو رو Restart کنید به احتمال زیاد بعد از ری استارت مشکلتون حل میشه … اگر مشکل حل نشد از طریق این لینک میتونید نسخه net core 2.1.3 را دانلود و مجددا نصب کنید من خودم امتحان کردم و بعد از نصب نسخه core 2 به ویژوالم اضافه شد.
موفق باشید.
سلام
خانم ابراهیمی ، آموزش تون عالی هست
امیدوارم این آموزش ها تا سطح بالا ادامه داشته باشه
موفق باشید
با سلام ممنون … خوشحالم که تا به اینجا آموزش های دوره برای شما رضایت بخش بوده … موفق باشید.
مرسی عالی بود
سلام… خواهش میکنم … ممنون بابت حضورتون موفق باشید.