سرفصلهای پست
دوره آموزش طراحی سایت با Asp.Net MVC
با عرض سلام خدمت تمامی همراهان مباحث آموزشی طراحی سایت از سری آموزش های سایت میزفا، با اولین جلسه ی آموزشی طراحی سایت با Asp.Net MVC در خدمت شما عزیزان هستیم در این جلسه به معرفی معماری ام وی سی (MVC) میپردازیم .
معماری ام وی سی (MVC) در دهه 70 میلادی به دنیا معرفی شد اما از ورژن 2 تا 4 چندان مورد استقبال برنامه نویسان قرار نگرفت وقتی موتور قدرتمند Razor در MVC4 اضافه شد توسعه دهندگان وب وارد مبحث کاری MVC شدند.
معماری MVC چیست ؟
MVC یک معماری سه لایه است که هدفش جداسازی بخش های مختلف یک برنامه است . نام ام وی سی (MVC) از سه کلمه گرفته شده است M معادل Model (مدل) ، V در MVC معادل View (نمایشگر) و C معادل Controller (کنترلگر) است حال به معرفی این سه بخش می پردازیم .
-
Model :
تمامی ارتباطات با بانک اطلاعاتی (Database) در این محیط صورت میگیرد در واقع این قسمت وظیفه ی ذخیره سازی داده ها در بانک اطلاعاتی ، تبدیل داده ها به شی (object) ،و بازیابی آن ها را برعهده دارد .
-
View :
این بخش داده هایی که از مدل (Model) درخواست شده است را به کاربر نمایش می دهد ، این لایه واسط کاربری برنامه را میسازد و کدهای HTML در آن نوشته میشود.
-
Controller :
این لایه همانند یک پل ارتباطی بین View و Model عمل میکند و قلب معماری MVC را تشکیل میدهد ، این بخش اطلاعات را از Model گرفته و برای نمایش به کاربر به View میفرستد ، هر کنترلر داری چندین متد با سطح دسترسی public است .
نحوه عملکرد معماری MVC :
به منظور درک بهتر این معماری ، نحوه ی عملکرد آن را با یک مثال برایتان توضیح میدهم .
زمانی که کاربر آدرس یک سایت را در مرورگر وارد می کند یک درخواست به سمت کنترلر (Controller) فرستاده می شود Controller این درخواست را اعتبارسنجی میکند و سپس درخواست را به سمت مدل (Model) میفرستد Model به بانک اطلاعاتی مراجعه کرده و داده های بازیابی شده را به Controller ارسال میکند ، Controller داده هایی که از مدل دریافت کرده است را به View میفرستد و View اطلاعات دریافت کرده را به کاربر نمایش میدهد .
تصویر زیر معماری MVC را نشان می دهد.
[box type=”note” align=”alignright” class=”” width=”100%”]
توجه کنید :
- از فریم ورک MVC در پروژه های بزرگ استفاده میشود .
- موتور Razor در Asp.Net MVC یک موتور اسکریپت نویسی قدرتمند در بخش View است که این موتور به ما امکان به کار بردن کدهای #C در بین کدهای HTML را میدهد برای این منظور از علامت @ پیش از کدهای #C استفاده می شود.
[/box]
خب به پایان این جلسه ی آموزشی رسیدیم در جلسه آینده به معرفی پیش نیازهای دوره ی آموزش طراحی سایت با Asp.Net MVC خواهیم پرداخت .
5 پاسخ
من کلا توی زندگیم نظر ندادم توی وبسایتی.
ولی اینقدر مطالبتونو خوب ارائه میدید که اصلا نمیشه نظر مثبت نداد.
مشخصه که کار کردید روی تولید محتوا.
فقط لطفا قیمت دوره هارو کمتر کنید یا آف بزارید. من خودم دانشجو ام مثل خیلی از کاربران دیگتون واقعا سخته واسم هزینه پکیج asp.net core mvc
با تشکر
سلام وقتتون بخیر
ممنونم و خوش حالم که از مطالب ارائه شده راضی هستید
دوره ها در مناسبت ها تخفیف میخورن حتما در مناسبت ها به سایت آکادمی میزفا مراجعه کنید تا در جریان تخفیف ها قرار بگیرید
موفق باشید.
با سلام
با عرض پوزش اگه جای اشتباهی دارم سوالم رو مطرح میکنم.
یک سوالی داشتم در مورد IHttpAsyncHandler
پروژه ای هست حاوی فایل ashx .میخاستم ترتیب فراخوای توابع IHttpAsyncHandler و IAsyncResult رو بدونم.
در واقع وقتی پستی ارسال میشه اول کدوم تایع کدوم دو تا از این کلاس ها فراخوانی میشه.
از مطلبتون استفاده کردم
بسیار ممنون
تشکر … موفق باشید.