رفع خطای 500 Internal Server

رفع خطای 500 Internal Server
رفع خطای 500 Internal Server

درباره رفع ارور ترسناک 500 قرار است در این مقاله بپردازیم. اینکه خطای 500 چیست و چگونه میتوان این ارور را حل کرد؟ یکی از بدترین اتفاق‌ها برای یک مدیر سایت یعنی شما این است که وقتی وارد سایت خود می‌شوید با مشکلی به نام “500 Internal Server” روبه‌روشوید و بدتر از آن اینکه نمی‌دانید این خطا چه زمانی رخ داده، آیا ۱ ساعت و یا ۱ روز؟

به همین منظور جدا از آنکه باید درباره نحوه حل و رفع ارور ۵۰۰ بدانید، باید بتوانید سایت خود را مانیتورینگ کنید. در میزفا مقاله با عنوان 15 ابزار برتر مانیتورینگ سایت معرفی شده که این ابزارها میتوانند به خوبی سایت شما را رصد کنند و اگر مشکلی به وجود بیاید از طریق ایمیل اطلاع رسانی کنند. در این صورت شما دیگر نگران بدنام شدن برند خود و یا فروش کم نخواهید بود.

اینفوگرافیک همه ارورها در یک نگاه

اینفوگرافیک همه ارورها در یک نگاه
اینفوگرافیک همه ارورها در یک نگاه

ارور 500 Internal Server چیست

خطای 500 Internal Server error که معنای آن مشکل در سرور داخلی500  می‌باشد یکی از متداول‌ترین کد وضعیت‌های HTTP  در رنج کدهای 5xx است. ارور 500 به این معنا است که موضوع یا مسئله‌ای اشتباه بر روی سرویس‌دهنده‌ی وب‌سایت (سرور یا هاست) قرار دارد که سرور یا سرویس‌دهنده قادر به تشخیص دقیق مشکل نیست که وجود این خطا در مدت زمان طولانی مثلا بالای ۶ ساعت، تاثیری بسیار نامناسب بر روی سئو و بازاریابی آنلاین کسب وکار شما دارد.

البته اکثر خطاهای 5xx به جز خطای 503، این اثر بد در سئو را دارند و اگر سریع‌تر رفع نشود ممکن است ربات‌های گوگل این خطا را مشاهده کنند. برای همین به شما در بالا گفته شد که حتما از ابزارهای مانیتورینگ استفاده کنید.

آیا شما مدیر سایت هستید؟ اگر خطای سرور داخلی 500 را در یک یا بیش از یک صفحه از وب‌سایت خود ملاحظه کردید، به منظور دریافت راهکارها یا پیشنهادات بهتر، به روش‌های رفع ارور 500 Internal Server error در وب‌سایت خود که در پایین صفحه قرار دارد مراجعه کنید.

پیغام خطای 500 Internal Server error ممکن است به شکل‌های متعددی نمایان شود چرا که هر وب‌سایتی می‌تواند و اجازه دارد این پیغام را به دلخواه خود سفارشی سازد همانند صفحه 404 که طراحی هر سایتی بر روی این خطا متفاوت است.

خطای 500 سایت readme که کاستومایز کرده
خطای 500 سایت readme که کاستومایز کرده

برخی از متداول‌ترین پیغام‌هایی که شما می‌توانید در آن خطای HTTP 500 را مشاهده نمایید به صورت زیر است:

500 Internal Server Error
HTTP 500 - Internal Server Error
Internal Server Error
HTTP 500 Internal Error
 500 Error
HTTP Error 500
500. That's an error

وقتی که یک ارور سرور داخلی مثل ارور 500 به وسیله‌ وب‌سایتی که شما در حال بازدید از آن هستید رخ می‌دهد، این خطا را در هر مرورگر، سیستم عامل و حتی تلفن هوشمندتان نیز قابل رویت است، در بسیاری از اوقات یک خطای 500، در پنجره‌ی مرورگر اینترنت به شکل و شمایل سایر صفحات نمایان می‌شود (به بیان دیگر این خطا به صورتی نمایان می‌شود که یک صفحه‌ی عادی در مرورگر وب نمایان می‌شود).

ارور ۵۰۰
500 internal server error

دلایل بروز خطاهای HTTP 500

همان‌گونه که در بالا اشاره کردم، پیغام‌های خطا 500 حاکی از آن است که یک چیز یا مسئله‌ای در کل سایت اشتباه است.

بسیاری از اوقات، ارور 500 به معنی وجود مشکل در سرور (هاست) یا برنامه‌نویسی سایت است، و گاهی پیدا کردن این مشکل سخت و گاهی موقت است و به سادگی رفع می‌شود.

توجه: هر خطای 500 خودش زیرمجموعه های مختلفی می‌تواند داشته باشد، در بیشتر موارد اطلاعاتی ریز درباره‌ی علت بروز  یک خطای HTTP 500 ، زمانی ارائه می‌شود که آن خطا در یک سرور که از نرم‌افزار مایکروسافت IIS استفاده می‌کند، رخ دهد. به ارقامی که پس از عدد 500 ظاهر می‌شود توجه کنید مانند خطای HTTP 500.19– خطای سرور داخلی که به این معنی است که داده‌های پیکربندی نامعتبر است. پیغام‌های دیگر را در همین صفحه کمی پایین‌تر اورده‌ایم.

چگونگی رفع خطای 500 Internal Server

همان‌گونه که در بالا اشاره داشتم، خطای 500 ، خطایی است که از سوی سرویس‌دهنده (سرور) است، به این معنی که مشکل احتمالاَ ناشی از سیستم رایانه یا اینترنت، شما نیست، بلکه در عوض این مشکل به سرویس‌دهنده سایت شما (یا به اصطلاح هاست) بر‌می‌گردد.

ممکن است چیز اشتباهی از سوی شما باشد که البته این بیان درباره بروز این مشکل غیرمحتمل است و در ادامه این احتمالات برای بروز این خطا را تشریح خواهیم کرد.

رفع خطای 500 سمت کاربر

  1. مرورگر خود را بارگذاری کنید. می‌توانید این کار را با کلیک کردن بر دکمه بارگذاری مجدد (Refresh) و یا فشردن دکمه F5 (صفحه‌ی کلید) و یا امتحان دوباره‌ی نشانی اینترنتی در نوار آدرس، انجام دهید.
    حتی اگر خطای 500 Internal Server، مشکلی در سرور وب باشد، مسئله ممکن است موقتی باشد. تلاش دوباره برای دسترسی به صفحه، در بیشتر موارد موفقیت‌آمیز خواهد بود.
    راه دیگر این است که وارد ادرس downforeveryoneorjustme.com شده و همانند عکس زیر نام ادرسی که قرار هست وارد شوید را بزنید، مثلا در اینجا mizfa.com تایپ شده. اگر با پیغام Up مواجه شدید به این معنی است که سیستم شخصی شما مشکلاتی دارد و اگر Down روبه‌رو شدید به احتمال زیاد مشکل از سمت شما نبوده و سرور مشکلاتی دارد.

    ابزاری آنلاین جهت فهمیدن اینکه ایا سایت up هست یا down
    ابزاری آنلاین جهت فهمیدن اینکه ایا سایت up هست یا down
  2. حافظه‌ی پنهان مروگر خود را پاک کنید. حافظه پنهان یا کش (cache) گفته می‌شود، اگر مشکلی در ارتباط با نسخه کش مربوط به صفحه در حال بازدید پیدا شود، این امر ممکن سبب بروز HTTP 500 شود.
    توجه: خطاهای سرور داخلی غالبا ناشی از مسائل مربوط به کش نیست ولی من مواردی را دیده‌ام که پس از پاکسازی، این خطا رفع شده است. این کار آسان و بی‌خطر است بنابراین نسبت به آن بی‌تفاوت نباشید.
  3. کوکی‌های مرورگر خود را حذف کنید. کوکی (cookies) داده‌های بسیار کوچکی هستند که وقتی شما از سایتی بازدید می‌کنید به سمت مرورگر شما ارسال می‌شود، برخی از مسائل مربوط به خطای 500 Internal Server را می‌توان با حذف کوکی‌های مرتبط با سایتی که شما در بازدید از آن با خطا مواجه شده‌اید را تصحیح کرد.
    پس از حذف کوکی‌ها، مرورگرتان را راه‌اندازی مجدد کنید و آن را (جهت دستیابی به وب‌سایت مورد نظرتان) دوباره امتحان کنید.
  4. این خطا را همانند خطای 504 عیب‌یابی کنید.
    برخی سرویس‌دهنده‌ها، خطای 500 Internal Server را وقتی نمایش می‌دهند که خطای 504  وجود داشته باشد؛ البته این امر خیلی معمول نیست.
  5. تماس مستقیم با وب‌سایت، گزینه‌ی دیگر است. مدیران وب‌سایت‌ها به احتمال زیاد از بروز خطای 500 آگاه هستند اما چنان‌چه شما گمان می‌کنید آن‌ها از این امر اطلاع ندارند، خوب است آن‌ها را نسبت به آن آگاه سازید.
    نکته جالب: در توییتر  معمولا  زمانی یک سایت به طور کامل Down یا به اصطلاح خوابیده می‌شود، به ویژه اگر سایت Down شده جز وب‌سایت‌های محبوب و پرمخاطب باشد، مملو از بحث های در قالب تویت می‌شود و اگر مثلا شما چنین مشکلی خوردید در سایت های بزرگ، می‌توانید به این شبکه ها سر بزنید و با یک جستجو به اطلاعات لازم درباره خطاهای اخیر در آن سایت می‌رسید. مثلا می‌توان از هشتک های مثل  #websitedown در توییتر استفاده کرد برای پیدا کردن یک سایت خاص. به عنوان مثال زمانی که سایت فیسبوک برای مدت کوتاهی Down شد هشتک facebookdown در این شبکه اجتماعی مورد استفاده زیادی قرار گرفت. یا سایت آمازون هم در این شبکه اجتماعی مورد هدف کاربران گرفته و با هشتک amazondown تویت های بسیاری را می‌بینیم. در واقع این روش، ترفندی عالی برای اطلاع از وضعیت دیگر سایت‌ها به جز توییتر است.
  6. بعدا مراجعه کنید. متاسفانه در رابطه با خطای 500 Internal Server بایستی گفت که این خطا بدون تردید خارج از کنترل شما (کاربران سایت) است و در نهایت بایدتوسط کسی دیگر (مدیر وب‌سایت) رفع شود.
    اگر پیغام ارور 500 به هنگام خرید آنلاین پدیدار می‌شود، ممکن است ناشی از ایجاد اختلال در سایت باشد- معمولاَ در این حالت، انگیزه‌ای قوی برای رفع آن در اسرع وقت توسط فروشگاه آنلاین ایجاد می‌شود. اگر شما حتی در سایت‌هایی که برای خرید و فروش نیستند مانند یوتیوب، توییتر، ایسنتاگرام و یا تلگرام مشکل 500 برخوردید، کم‌ترین کار ممکنی که می‌توانید انجام دهید، صبر کردن است چرا که خداوند صابران را دوست دارد 🙂

رفع خطای 500 سمت ادمین

همان‌طور که در بالا ذکر شد علت خطای 500 Internal Server در سمت سرور یا هاست است و ممکن است نحوه کدنویسی (اسکریپت) موجود در هاست مشکلاتی را به وجود بیاورد.

دلایل زیادی وجود دارد که چرا سایت شما خطای 500 را به کاربرانتان نمایش دهد، اما از متداول‌ترین دلایل بروز این خطا عبارتند از:

  1. خطا در دسترسی (Permissions Error) ارور 500 Internal Server در بسیاری از موارد به علت اجازه یا دسترسی نادرست در یک یا بیش از یک فایل یا پوشه (فولدر یا دایرکتوری) است. یک دسترسی نادرست در اسکریپت PHP و CGI در بسیاری از موارد علت اصلی است. این موارد معمولاَ باید به صورت 0775 دسترسی داده شود.
  2. وقفه در پی اچ پی (PHP Timeout). اگر اسکریپت شما به منابع خارجی متصل باشد و در آن‌ منابع وقفه ایجاد شود، یک خطای HTTP 500 می‌تواند رخ دهد. مقررات مربوط به وقفه و یا بررسی خطا در اسکریپت شما چنان‌چه علت بروز خطای 500 باشند، می‌توانند (جهت رفع خطا) کمک‌کننده باشند.
  3. خطای کدنویسی در htaccess این خطا اگرچه خیلی متداول نیست، اما از بررسی آن در وب‌سایت خود و ساختار درست htaccess اطمینان پیدا کنید.
  4. مشکل کش و یا کوکی دارد. گاهی وقت ها مخصوصا کسانی که وردپرس دارند یا جوملا دارند با خطای زیر روبه رو می‌شوند.
    This page isn’t working site.ir is currently unable to handle this request.
    HTTP ERROR 500
    در این حالت ابتدا پیشنهاد می‌شود که در حالت مخفی سایت را مشاهده کنید یعنی اگر کروم داری کلیدهای ترکیبی Ctrl + Shift + N فشار دهید و یا اگر موزیلا داری Ctrl + Shift + P فشار دهید اگر سایت به راحتی بالا آمد پس مشکل از کش یا کوکی داخل مرورگر هست و پیشنهاد میکنم کش و داده های فقط مربوط به سایت خودت را از مرورگر پاک کنید.

 

موارد دیگری که ممکن است با خطای سرور داخلی 500 مواجه شوید

در  برخی مرورگرهای اینترنت، پیغام The website cannot display the page، غالباَ زمانی نمایش می‌شود که ارور 500 Internal Server به وجود بیاید ولی گاهی در این مرورگرها در خطای 405 چنین پیغامی را هم نشان می‌دهد که شما در این صورت باید عنوان صفحه را مشاهده نمایید تا دریابید که خطای 500 است و یا خطای 405.

وقتی سرویس‌های گوگل مانند جیمیل یا گوگل‌پلاس ویا تلگرام با خطای 500 Internal Server مواجه می‌شوند، غالباَ این پیام به شکل موقت بوده و شاید کمتر از ۵ دقیقه هم حل شود.

اگر وب‌سایتی که خطای 500 را گزارش می‌دهد، در حال اجرای مایکروسافت IIS باشد، شما ممکن است با پیغام خطای اختصاصی‌تری نظیر آن چه که در زیر آمده مواجه شوید:

500.0 - Module or ISAPI error occurred.
500.11 - Application is shutting down on the web server.
500.12 - Application is busy restarting on the web server.
500.13 - Web server is too busy.
500.15 - Direct requests for Global.asax are not allowed.
500.19 - Configuration data is invalid.
500.21 - Module not recognized.
500.22 - An ASP.NET httpModules configuration does not apply in Managed Pipeline mode.
500.23 - An ASP.NET httpHandlers configuration does not apply in Managed Pipeline mode.
500.24 - An ASP.NET impersonation configuration does not apply in Managed Pipeline mode.
500.50 - A rewrite error occurred during RQ_BEGIN_REQUEST notification handling. A configuration or inbound rule execution error occurred. Note Here is where the distributed rules configuration is read for both inbound and outbound rules.
500.51 - A rewrite error occurred during GL_PRE_BEGIN_REQUEST notification handling. A global configuration or global rule execution error occurred. Note Here is where the global rules configuration is read.
500.52 - A rewrite error occurred during RQ_SEND_RESPONSE notification handling. An outbound rule execution occurred.
500.53 - A rewrite error occurred during RQ_RELEASE_REQUEST_STATE notification handling. An outbound rule execution error occurred. The rule is configured to be executed before the output user cache gets updated.
500.100 - Internal ASP error.

 

اطلاعات بیشتر در مورد این کدهای تخصصی IIS در این آدرس قابل دسترسی است.

دقت کرده باشید که اگر مدیر سایت هستید برای کنترل و مدیریت بهتر این خطاها و همینطور مانیتورینگ از ابزارهای مثل سرچ کنسول استفاده کنید، آموزش سرچ کنسول مشاهده کنید.

 

پوریا آریافر
اولین کسب و کار آنلاین خودم رو در فیسبوک راه‌اندازی کردم، سال ۲۰۱۱ یکی از پرتعامل‌ترین صفحات فارسی با ۸۰ هزار فالور فعال رو داشتم. بعد اینکه فیسبوک خالی از کاربر ایرانی شد وارد دنیای شبکه شدم و در انتهای سال ۲۰۱۲ مدرک MCSE مایکروسافت رو دریافت کردم، در حالی که نمره بالا گرفتم ولی کسی به دلیل به خطر افتادن موقعیت شغلی خودش به عنوان کارآموز منو قبول نمی‌کرد، بعدش با شروع دوران خدمت سربازی، مسئول بهینه سازی یک سایت خبری معتبر شدم و سئو یاد گرفتم. در ابتدای سال ۲۰۱۴ تونستم از رتبه ۱۵۰۰۰ به ۴۰۰ الکسا نزدیک کنم، اون زمان الکسا خیلی مهم بود. وارد دانشگاه شدم، به دلیل عدم علاقه به دانشگاه سعی کردم زودتر تمومش کنم و سه ساله در مقطع کارشناسی IT فارغ التحصیل شدم، توی دانشگاه هر کسی منو میدید یاد سئو میوفتاد، در همون سال آخر دانشگاه بزرگ‌ترین کانال تلگرامی IT با ۴۰ هزار عضو رو داشتم، که به مجتمع فنی فروختم تا بتونم تمرکز رو فقط بر روی عشق خودم یعنی سئو بذارم، وقتی کانال تلگرام فروختم حس پرواز بهم دست داد، هرچند درآمد چندین میلیون ماهانه رو از دست دادم ولی دوباره باید مثل گذشته با پوستی نو یک فصلی نو رو میساختم. در این چندین سال فعالیت‌های سئو به شکل تخصصی بنده در قالب پروژه‌های مختلف و آموزش‌های حضوری و غیرحضوری در دفتر میزفا و دانشگاه علامه طباطبایی تهران صورت ‌گرفته، تجربه بهینه سازی موفقی در بهبود UX و CRO پروژه‌های سئو کسب کردم. در اکثر ابزارهای کاربردی گوگل تسلط کاملی دارم. عاشق کسب تجربه های جدید هستم. راز پیشرفت در هر کاری رو یادگیری و یاددادن می‌دونم و میزفا که در اواخر ۲۰۱۶ راه‌اندازی شد تونست چنین بستر مناسبی رو برام فراهم کنه. همینطور در حال حاضر مدیریت یک تیم ۱۰ نفری از جوانان فعال و پرانگیزه رو در میزفا به عهده دارم. نقد و بازخوردهای سازنده شما، جوهر تلاش‌های مستمر ماست تا یک قدم خودمون بهبود بدیم. منتظریم …

6 نظر

6 پاسخ

  1. سلام مشکل من اول Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute بود که در اینترنت راه حلش حذف فایل maintenance. در وردپرس بود که بعد از پاک کردن کلا دیگه چیزی نمیاره و فقط همین ارور500 The website cannot display the page میده باید چکار کنم؟

    1. سلام، خب در مقاله درباره ارور 500 نوشتیم دیگه، شما مقاله رو مطالعه کردید و راه حل‌های اشاره شده رو بررسی کردید؟

      1. سلام این خطا از طرف مدیر هست و از طرف کاربر صفحه ی خالیه راه حلی نگفتید

        1. سلام، من دقیق منظور شما رو متوجه نشدم. سایت شما خطای 500 نشون میده درواقع صفحه خالی نیست و داره یک خطایی اشاره میکنه و این خطا برای همه کاربران داره اتفاق میوفته پس از سمت سرور مشکل هست و ما در مقاله بالا راه حل های لازم برای رفع این خطا در سمت سرور رو نوشتیم. اگر شما نتونستید به حل مشکل 500 سایتتون بپردازید به پشتیبانی هاستتون تیکت ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حداکثر حجم فایل برای آپلود: 1 مگابایت. فایل‌های مجاز برای آپلود: عکس, ویس, ویدیو, ورد یا پی دی اف, فایل متنی, زیپ. شما می‌تونید برای بهتر پرسیدن سوالتون، عکس یا ویس یا حتی فیلم در بخش نظرات میزفا آپلود کنید. برای ضبط ویس می‌تونید از خود واتس آپ استفاده کنید و بعد اینجا آپلود کنید و برای ارسال عکس هم کافی هست اسکرین شات بگیرید. Drop file here

با موفقیت ثبت شد، میزفا از شما برای عضویت در خبرنامه هفتگی تشکر میکند.

عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:

  • فیلم و مقاله رایگان سئو
  • آموزش‌های UX ، GA و GTM
  • مقاله های تخصصی ASP.NET Core
  • اطلاع رسانی از محصولات
فیلم آموزشی asp.net core 2
ترک میزفا خوب نیست!
معرفی جامع‌ترین ابزار سئو در ایران
بالای ۱۰ هزار عضو
PHZpZGVvIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzUwIiBwb3N0ZXI9Imh0dHBzOi8vbWl6ZmEuY29tL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjMvMDUvcG9zdGVyLW1pemZhLXRvb2xzLXZpZGVvLW1pbi5wbmciIGNvbnRyb2xzIHByZWxvYWQ9Im5vbmUiPiANCiAgIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJodHRwczovL21pemZhLmNvbS9ibG9nL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIzLzA1L21pemZhX3Rvb2xzXzcyMHAubXA0IiB0eXBlPSJ2aWRlby9tcDQiPg0KPC92aWRlbz4=