میشه اینطور گفت که هرچیزی که ما در فضای آنلاین و تحت وب میبینیم، محتوا ست. روزانه میلیونها محتوا در سرتاسر دنیا منتشر میشه. هدف اصلی این محتواها یا درواقع اینطور بگیم که هدف فرایند تولید محتوا به طور کلی، جذب کردن مشتریهای جدید و ترغیب کردن اونها به برگشتن و تقاضا داشتن یا خرید کردن دوباره است. در این بین، رایجترین و نتیجهبخشترین نوع تولید محتوای سایت، بلاگنویسیه.
درواقع تولید محتوا برای سایت یا بلاگ نویسی دقیقاً به عنوان یه لینک عمل میکنه که میتونه نیازها، عقاید و احساسات کاربر رو از یه سمت و پیام، خدمات و پاسخهای شما رو از سمت دیگه به هم وصل کنه.
تو این مقاله از سری مقالات تخصصی محتوا در میزفا، میخوایم به طور دقیقتری بدونیم کار تولید محتوا یعنی چی و با اهمیت تولید محتوا برای کسب و کار آشنا بشیم. با ما همراه باشید.
سرفصلهای پست
انوع محتوا
محتوا میتونه انواع و اقسام خیلی گوناگونی داشته باشه از جمله:
- محتوای نوشتاری: مثل بلاگ، مقالات سئو شده، کتابهای الکترونیکی، ایمیل و غیره
- محتوای تصویری: مثل اینفوگرافیک
- محتوای صوتی: مثل پادکست یا حتی کتاب صوتی
- محتوای ویدئویی: مثل وبینار یا مثلاً انیمیشن
اینکه شما کدوم یک از این انواع راههای تولید محتوا رو برای سایتتون انتخاب کنید، به دو عامل بستگی داره:
یک) مخاطبشناسی
دو) ماهیت و نگرش وب سایت شما.
اما در مجموع بهترین شیوهای که یه محتوانویس میتونه در پیش بگیره، ترکیبی از هر چهار نوع فرمت محتواست بلکه دامنه بیشتری از کاربران (و مشتریان احتمالی) رو بهدست بیاره.
به هر حال، تمرکز ما توی این مقاله، روی بحث بلاگ و اهمیت تولید محتوای متنی برای سایت هست. در بخش بعدی مقاله روی این موضع دقیق میشیم و میگیم چرا مهمه که یه محتوای با کیفیت داشته باشیم.
تولید محتوا برای سایت
تولید محتوای سایت بحث گستردهایه که قبل از هر چیزی تحقیق و فکر کردن زیادی نیاز داره. محتوانویس، باید تحقیقاتش رو در وهله اول به گونهای انجام بده که بتونه به طور تقریباً کامل، برای خودش و تیم سئو و مارکتینگ، توضیح بده که مشتریان چطور تصمیمگیری میکنند و چه محتوایی رو میپسندند.
اصلیترین هدف تولید محتوای سایت و همینطور تمام محتواهایی که تا به حال تولید کردید یا تولید خواهید کرد اینه که از موتور جستجو lead بگیرید. این یعنی شما باید محتوایی بنویسید که هم به مذاق موتور جستجو و الگوریتمهای بررسی محتوای اون خوش بیاد و هم منظور و نیاز و مقصود مخاطب رو در نظر بگیره. این میشه یه محتوای خوب.
البته محتوای خوب یا درواقع همون محتوای با کیفیت رو میشه مشخصتر هم تعریف کرد. در حقیقت همه شما از قبل میدونید تولید محتوای با کیفیت چیه و شاید بهتره اینجا به جای تکرار کلیشهها، از این حرف بزنیم که «چطور میشه برای سایت محتوای با کیفیت تولید کرد؟» جواب همینجاست.
راهکارهای نوشتن یک محتوای با کیفیت
ما برای این بخش از مقاله، از فصل چهارم کتاب Return on Engagement از تیم فریک استفاده کردیم که متأسفانه هنوز به فارسی ترجمه نشده. فریک تو این کتاب که سال ۲۰۱۰ به چاپ رسونده، از این حرف میزنه که با یه سرچ ساده عبارت «محتوانویسی برای وب سایت» ما به 86900000 نتیجه میرسیم که نزدیک نود هزار کتاب بینشون هست و یه چیزی حدود ۱۸ میلیون مقاله تخصصی. اگه شروع به بررسی نمونهای این موارد کنیم، خواهیم دید که یه سری راهکارها بین همهشون مشترکه:
- محتوا باید با زبان و کلماتی که مخاطب به کار میبره نوشته بشه
- محتوا باید از نظر دستوری و نگارشی بدون ایراد باشه
- محتوا باید خلاصه و ساده باشه بلکه کاربرها بتونند حتی گاهی روزنامهوار بخوننش
- محتوا باید از نظر تنوع انواع کلمات کلیدی غنی باشه بلکه بتونه هم پیام شما برای کاربر رو برسونه و هم به بهترین شکل با موتور جستجو تطبیق پیدا کنه
- محتوا باید از پاراگرافهای کوچیک یا لیستهای کوتاه و مختصر تشکیل شده باشه و نه برعکس
به نظر شما این مقالهای که الان دارید میخونید چندتا از این موارد رو رعایت کرده؟
چرا محتوای باکیفیت مهم است
بین هزاران محتوا و مقالهای که رقبای شما روزانه تولید میکنند، محتوای شما باید باکیفیتترین باشه بلکه بتونه روی مخاطبان و مشتریان بالقوهای که دارید تأثیر لازم رو بذاره. یعنی نه تنها باید تولید محتوای شما روی وب سایت خوب باشه، بلکه باید پاسخی باشه به نیازهایی که کاربر داره. علاوه براین، تولید محتوای شما نه تنها نباید مخاطب رو خسته یا ناامید کنه، برعکس، باید مخاطبی که خسته یا نامید شده رو دوباره سرحال بیاره و جذبش کنه. در نتیجه، میشه اینطور خلاصه کرد که محتوای با کیفیت به شما کمک میکنه تا:
- در بین رقبا کسب اقتدار کنید
- مخاطبان، مشتریان و لیست ایملهایی که دارید رو افزایش میده
- ترافیک سایت رو میبره بالا و باعث افزایش ورودی گوگل میشه
- تعامل بین شما و مشتری رو پایدار نگه میداره
- سودتون رو افزایش میده
درحقیقت، این نکته رو هم بگیم که ۸۱ درصد از شرکتهای بزرگ دنیا به تولید محتوای بلاگ به عنوان یه استراتژی ضروری نگاه میکنند و بخش کلانی از بودجهشون رو روی اون سرمایهگذاری میکنند. همینطور ۱۰ درصدشون هم معتقدند که تولید محتوا، بزرگترین تضمینکننده بازگشت سرمایه و ابزار سودآوریه. [منبع]
باز هم اگه بخوام خلاصهتر توضیح بدم، اهمیت تولید محتوا برای کسب و کار اینه که ۴ کار برای شما انجام میده: یکی اینکه افراد و کاربرانی جدید به سایت شما میآره؛ یکی اینکه امکان تعامل با کاربران جدید و قدیم رو میبره بالا؛ یکی اینکه شهرت برند شما رو افزایش میده و درنهایت هم آگاهی از برند رو.
مراحل تولید محتوا برای وبسایت
میرسیم به بخش آخر مقاله و مراحلی که باید قدم به قدم برای تولید محتوای سایت انجام بدیم. قدم اول مرور هدفِ ما از تولید محتوا و تعیین اینه که میخوایم چه نقطهای از مسیر خرید مشتری رو هدف قرار بدیم. بعد از تعیین این دو، میرسیم به ایدهپردازی. راهکار مدیر محتوای ما در میزفا برای ایدهپردازی محتوا، تکنیکِ طوفان فکری یا brain Storming هست که به زودی مقالهای درباره آموزش این راهکار براتون مینویسیم.
مرحله سوم تولید محتوای سایت، تحقیقه. بعد از اینکه یه ایده ابتدایی از محتوا داشتید، باید شروع به تحقیق کنید. تو این مرحله، ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی میتونند کمک خیلی زیادی به شما کنند. بعد از تحقیق، نوبت میرسه به انتخاب فرمت و نوع محتوایی که میخواید بنویسید و بعد هم مرحله تولید. مرحلهی ششم و آخر، منتشر کردن و پروموت کردن محتواییه که تولید کردید. البته میشه یه مرحله هفتم هم متصور شد: مرحله بازبینی و بهینهسازی.
پایانبندی
تو این مقاله سعی کردیم در خلاصهترین صورت ممکن، اطلاعات جامعی راجع به اینکه تولید محتوای سایت چیست و چه اهمیتی داره بهتون بدیم و موارد متعددی که به ذهنمون میرسه یا این ور و اون ور خوندیم و یاد گرفتیم و به بقیه یاد دادیم رو براتون لیست کنیم. شما با دونستن این اطلاعات و پیروی از هفت مرحله تولید محتوایی که نوشتیم، میتونید یه محتوای درجه یک برای سایتتون تهیه کنید.
ممنون که تا انتها همراه ما بودید. اگه هر سوالی در این زمینه دارید، در قسمت نظرات پایین صفحه مطرح کنید تا پاسخگوی شما همراهان عزیز میزفا باشیم.