تفاوت کوئری و کیورد چیست؟

کوئری در سئو چیست

به نظر میاد خیلی از افراد به راحتی نمی‌تونند بین کوئری‌ها (Queries) و کلمات کلیدی (Keywords) تفاوت قائل بشن و معمولا این دو رو به جای هم تعریف می‌کنند. اما در حقیقت این دو اصطلاح کاملا با هم تفاوت دارند و آگاه نبودن از این تفاوت، ممکنه به استراتژی سئو شما آسیب بزنه.

بنابراین توی این مقاله از سری مقالات آموزش مفاهیم و اصطلاحات سئو میزفا می‌‌خوایم به تعریف کوئری در سئو و تفاوتش با کلمه‌ کلیدی بپردازیم. با ما همراه باشید.

Query در سئو چیست؟

Query مفهومی هست که به کاربران اشاره داره، یعنی به کسایی که به وسیله موبایل یا کامپیوترشون توی گوگل جستجو انجام می‌دن. بنابراین، کاربرها موتور جستجو رو باز می‌کنند و چیزی که دنبالش هستند رو داخل نوار جستجو تایپ می‌کنند.

مثلا اگه کاربر بخواد دوره‌ آموزش سئو وب‌سایت پیدا کنه ممکنه این عبارت‌ها رو جستجو کنه: دوره رایگان آموزش سئو وب‌سایت، دوره کامل سئو وب‌سایت رایگان، خرید دوره سئو وب‌سایت، چطور سئو یاد بگیرم، چطور در گوگل رتبه یک بشم و…

بنابراین، کوئری در واقع هر چیزیه که کاربر جستجو می‌کنه. نکته هم اینجاست که نه دیجیتال مارکتر و نه محتوانویس و نه متخصص سئو، نمی‌تونند کوئری‌های کاربران رو دقیق و کامل پیش‌بینی کنند. چون تنوع کوئری‌ها خیلی زیاده و هر آدمی لحن و ادبیات خاص خودش رو می‌تونه داشته باشه.

کاربر ممکنه هر چیزی سرچ کنه و ما باید کوئری‌هایی رو پیدا کنیم که برای کسب‌وکار ما ارزش آفرینی می‌کنند و به اهداف بازاریابی ما نزدیک‌تر هستند که به این کوئری‌ها می‌گیم کلمه کلیدی یا Keyword.

کلمه کلیدی چیست؟

کیورد یه عبارت خاصه که مخاطبان دارند توی گوگل جستجوش می‌کنند و در عین حال برای ما مهمه که با جستجوی این عبارت (کلمه کلیدی)، سایت ما رتبه خوبی در گوگل داشته باشه. بنابراین، کلمات کلیدی همون چیزهایی هستند که متخصص سئو یا بازاریاب دیجیتال باید روشون تمرکز کنند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، پیشنهاد می‌کنیم مقاله کلمه کلیدی چیست رو مطالعه کنید.

پس می‌‎شه یه نتیجه گیری انجام داد. در مجموع، کوئری یه چیزیه که بیشتر به کاربر مربوط می‌شه. در مقابل، کیورد یه چیزیه که بیشتر به متخصص سئو ربط پیدا می‌کنه.

اما خب به عنوان یه متخصص سئو یا محتوانویس ما باید بتونیم به هردوی این موارد دقت کنیم؛ چون کیوردی که ما می‌خوایم در استراتژی سئو سایتمون روش تمرکز کنیم، در دل کوئری مخاطب پنهان شده.

تفاوت کوئری و کیورد در سئو

خب همونطور که بالا توضیح دادیم، کوئری مربوط به جستجوی کاربران هست و کلمه کلیدی مرتبط با فعالیت‌های متخصص سئو. بر این اساس، می‌شه اینطور نتیجه گرفت که کاربران شاید در بسیاری از موارد ندونند که دارند از چه کیوردی استفاده می‌کنند. یعنی اون‌ها در واقع نمی‌دونند که متخصص سئو چه کلمه کلیدی‌ای رو هدف گذاری کرده و داره روش کار می‌کنه. چرا؟ چون کاربر صرفا چیزی که دنبالشه رو سرچ می‌کنه و همین.

همین موضوع راجع به متخصص سئو هم صادقه. متخصص سئو هم معمولا نمی‌دونه کاربر قراره چی سرچ کنه (کوئری) و دقیقا توی همین نقطه ست که کیورد وارد ماجرا می‌شه. متخصص سئوی ما میاد و با استفاده از روش‌هایی که در ادامه مقاله توضیح می‌دیم، تمام کوئری‌ها رو بررسی می‌کنه تا بتونه کلمات کلیدی (یعنی اون کوئری‌هایی که برای کسب‌وکار منفعت ایجاد می‌کنند) رو پیدا کنه.

بنابراین الان شاید بشه فرق Query و Keyword رو اینجوری تعریف کرد:

  • کوئری: کلمه یا کلماتی که کاربران در نوار جستجوی گوگل تایپ می‌کنند.
  • کلمه‌ کلیدی: اون عبارت‌هایی که متخصصین سئو براش برنامه ریزی می‌کنند تا باهاش در نتایج گوگل رتبه کسب کنند.

چطور کوئری‌ها مرتبط با کسب‌وکارم رو پیدا کنم؟

خب حالا که با مفهوم کوئری در سئو آشنا شدیم و تفاوتش با کلمه کلیدی رو یاد گرفتیم، می‌تونیم بریم سراغ روش‌های پیدا کردن کوئری‌ها.

اولین روش مراجعه به گوگل سرچ کنسول هست. البته توجه داشته باشید که سرچ کنسول کوئری‌هایی رو بهمون نمایش می‌ده که سایت ما با اون کوئری‌ها در نتایج گوگل رتبه خوبی داشته و توسط کاربران دیده شده. بنابراین اگه سایت شما به تازگی تاسیس شده یا وضعیت SEO خیلی ضعیف هست، احتمال داره که کوئری‌های کم‌تری رو در سرچ کنسول ببینید.

در سرچ کنسول می‌تونید به ۲ شکل کوئری‌ها رو آنالیز کنید. حالت اول اینه که تمام کوئری‌های وب‌سایت رو مشاهده و آنالیز کنید. برای این کار کافیه وارد منوی Performance یا Search Results بشید و صفحه رو کمی به پایین اسکرول کنید و تمام کوئری‌ها رو مشاهده کنید.

کوئری‌ها در سرچ کنسول گوگل
نمایش کوئری‌ها در سرچ کنسول گوگل

حالت دوم اینه که بخواید یه صفحه مشخص از وب‌سایت رو تحلیل کنید. در این حالت باید آدرس اون صفحه رو کپی کنید و در همون قسمت Performance، از Add filter، گزینه Page رو انتخاب کنید و در پنجره‌ای که باز می‌شه آدرس صفحه رو جایگذاری کنید.

حالا اگه صفحه رو اسکرول کنید به پایین، این بار در تب Queries فقط کوئری‌های همون صفحه رو مشاهده می‌کنید.

فیلتر کردن صفحه در سرچ کنسول
فیلتر کردن صفحه در سرچ کنسول

اگه به ابزار سرچ کنسول تسلط کافی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم از دوره جامع‌ آموزش سرچ کنسول میزفا که ۷۱ ویدئو، بیش از ۱۵ ساعت فیلم و بالای ۲۰۰ نکته آموزشی داره دیدن کنید.

روش بعدی برای پیدا کردن کوئری‌ها، استفاده از Autocomplete گوگله. Autocomplete یا پیشنهاد خودکار گوگل بر پایه جستجوهای پرطرفدار و ترند بنا شده و می‌تونه توی پیدا کردن کوئری‌های پرجستجو به شما حسابی کمک کنه.

برای مشاهده این کوئری‌های پرجستجو، کافیه عبارتی رو در موتور جستجو بنویسید، ولی دکمه اینتر رو نزنید. به جاش یه فاصله (Space) جلوی اون عبارت بذارید تا جستجوهایی که در ادامه عبارت شما انجام شده‌اند رو مشاهده کنید. برای مثال ما نوشتیم دوره آموزش سئو و با کوئری‌های زیر مواجه شدیم.

کوئری‌ها در گوگل

حالا با کمی بررسی می‌بینیم جستجوهای مرتبط با آموزش حضوری ما ارزشمند نیست (چون آموزش حضوری نداریم 🙂 ) جستجوهای فرادرس و مجتمع فنی تهران هم مربوط به برند دیگه‌ای هستند و باهاشون کاری نداریم. اما بقیه موارد می‌تونند برای میزفا کیوردهای ارزشمندی باشند.

میزفا می‌تواند به شما کمک کند تا کلمات کلیدی درست را انتخاب کنید

هر سایتی که بخواد در عرصه دیجیتال موفقیتی کسب کنه، باید بتونه کلمات کلیدی درستی تارگت کنه. اگر شما هم تمایل دارید که بهترین و ارزشمندترین کلمات کلیدی بازار خودتون رو شناسایی کنید، ما می‌تونیم بهتون کمک کنیم.

میزفا بیش از 10 سال سابقه سئوی تأثیرگذار تو زمینه‌های مختلف داره و می‌تونه همین نتیجه رو برای شما هم رقم بزنه.

پس گوشی‌تون رو بردارید و همین الان برای خدمات سئو 360 با ما تماس بگیرید.

نتیجه گیری

پس همونطور که متوجه شدیم، کوئری بحث کاربره و کلمه کلیدی بحث متخصص سئو و این دو ابدا یکی نیستند و با هم تفاوت دارند. از این بحث می‌شه این نتیجه رو گرفت که تفاوت قائل شدن بین این دو تا چقدر مهمه و نویسنده باید از این تفاوت‌ها آگاه باشه.

امیدواریم که الآن شما هم بتونید به راحتی تفاوت بین کلمه کلیدی و کوئری رو متوجه بشید. اگه همچنان به توضیحات دیگه‎‌ای نیاز دارید یا سوالاتی براتون هست که پاسخش توی این مقاله داده نشده، تعلل نکنید و توی کامنت‌ها برامون بنویسید. متخصصین سئوی میزفا در سریع‌ترین زمان ممکن براتون پاسخ می‌نویسند.

تیم تحریریه میزفا
هدف تیم تحریریه میزفا تولید به‌روزترین و کاربردی‌ترین محتواها برای میزفایی‌هایی عزیز هست که به بلاگ ما سر می‌زنند و مشتاق یادگیری هستند. این مقالات اغلب حاصل تفکر چند نویسنده میزفاست. پوریا آریافر (استراتژیست سئو)، آرمین دارابی‌نژاد (سردبیر میزفا و متخصص محتوا) و محمد عرفان صدری (متخصص سئو و بازاریابی محتوایی) روی این مقالات هم‌فکری داشتند. سعی کردیم بهترین‌ها رو براتون مهیا کنیم؛ چون هدف اینه که تو میزفا بهترین خودت باشی.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حداکثر حجم فایل برای آپلود: 1 مگابایت. فایل‌های مجاز برای آپلود: عکس, ویس, ویدیو, ورد یا پی دی اف, فایل متنی, زیپ. شما می‌تونید برای بهتر پرسیدن سوالتون، عکس یا ویس یا حتی فیلم در بخش نظرات میزفا آپلود کنید. برای ضبط ویس می‌تونید از خود واتس آپ استفاده کنید و بعد اینجا آپلود کنید و برای ارسال عکس هم کافی هست اسکرین شات بگیرید. Drop file here

با موفقیت ثبت شد، میزفا از شما برای عضویت در خبرنامه هفتگی تشکر میکند.

عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:

  • فیلم و مقاله رایگان سئو
  • آموزش‌های UX ، GA و GTM
  • مقاله های تخصصی ASP.NET Core
  • اطلاع رسانی از محصولات
فیلم آموزشی asp.net core 2
ترک میزفا خوب نیست!
معرفی جامع‌ترین ابزار سئو در ایران
بالای ۱۰ هزار عضو
PHZpZGVvIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzUwIiBwb3N0ZXI9Imh0dHBzOi8vbWl6ZmEuY29tL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjMvMDUvcG9zdGVyLW1pemZhLXRvb2xzLXZpZGVvLW1pbi5wbmciIGNvbnRyb2xzIHByZWxvYWQ9Im5vbmUiPiANCiAgIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJodHRwczovL21pemZhLmNvbS9ibG9nL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIzLzA1L21pemZhX3Rvb2xzXzcyMHAubXA0IiB0eXBlPSJ2aWRlby9tcDQiPg0KPC92aWRlbz4=