دیده شدن و کلیک گرفتن برای سایت، یه چیزی تو مایههای ماهیگیریه: هرچی مارکتینگ محتوای بهتری داشته باشید، مثل این میمونه که تعداد قلابهای ماهیگیری بیشتری دارید. البته یه بازاریابی محتوایی نتیجهبخش، باید اصولی و باکیفیت انجام بشه. منظورمون از باکیفیت انجام بشه اینه که برپایه اصول SEO باشه، شخصیت نویسندهها به برند بخوره و استراتژی محتوا حول محور کلماتِ کلیدی چیده بشه تا اقتدار و اعتبار سایت پیش گوگل بره بالا. بنابراین در این مقاله تصمیم گرفتم به بررسی مزایای تولید محتوا برای وب سایت بپردازم تا شما رو با اهمیت و فواید تولید محتوا بیشتر آشنا کنم.
سرفصلهای پست
محتوای با کیفیت یعنی…
محتوا چطور میتونه به سایت و سئوی اون کمک کنه؟ این موضوع اصلی هست که در این مقاله میخوایم راجع بهش صحبت کنیم و ۱۱ کار بینظیری که یه محتوای باکیفیت برای شما انجام میده رو بررسی کنیم.
اما قبل از اون توجه داشته باشید که هر محتوایی باعث رشد سایت نمیشه.
سه معیار محتوای باکیفیتی که ما میل داریم بهش استناد کنیم رو نیل پتل در کنفرانس 2024 سرچجیبیتی (منبع) بیان کرده و در تصویر زیر میتونید ببینیدشون:
اول اینکه محتوای باکیفیت به شدت مبتنی بر تخصص (Expertise)، اقتدار (Authoritativeness) و اعتماده (Trustworthiness) نوشته میشه و بایستی این هر سه ویژگی (الگوریتم E-A-T) رو با خودش داشته باشه. محتوا باید نشون دهنده تخصص و حرفهای بودن شما باشه، باید براتون شهرت به وجود بیاره و باید کاری کنه تا مخاطبان به شما به عنوان منبعی راسخ اعتماد پیدا کنن.
دوم اینکه محتوا باید مفید و پر جزئیات باشه و اطلاعات دقیقی ارائه بده و منبع خورده باشه. همینطور باید لیستهای مزایا و معایب داشته باشه و گاها نظرات تخصصی هم درش منعکس و ابراز بشن راجع به موضوعات مختلف. برای مثال، به همین مقالهای که دارید الان میخونید نگاه کنید. آیا تمامی موارد گفته شده رو ما رعایت نکردیم؟
سوم اینکه محتوا باید انقدر جامع یک موضوع رو پوشش بده که بتونه به کار مخاطب بیاد. به این ترتیب نه تنها ما در گوگل رتبه میگیریم که در جستجوهای مبتنی بر هوش مصنوعی هم رتبه خواهیم گرفت.
چک لیست محتوای باکیفیت
براساس سه اصل بالا، میشه یه چک لیست ساده درست کرد برای تعیین کیفیت محتواهای وبسایتمون:
- منحصربهفرده و کپی نیست
- شروع جذابی داره
- برای کاربر مفیده
- صدا و لحن برند رو تو خودش داره
- طول و حجم خوبی داره
- تحقیق شده و علمیه
- اصول لینک سازی داخلی در اون رعایت شده
- خوندن و فهمیدنش راحته
- نظم و چیدمانش منطقیه
- خوندنش لذت بخش و سرگرم کننده است
- تعامل مخاطبان رو برمیانگیزه
- به طور کلی حتی اگر تخصصی هم باشه، برای همه مردم قابل فهمه
- بقیه سایتها ممکنه بهش لینک بدن
حالا بریم سراغ بررسی مزایای تولید محتوایی که این 13 تا ویژگی بالا رو داره…
فواید تولید محتوا: ۱۱ کاری که محتوا برای شما انجام میده
۱. گوگل بیشتر سایت شما رو خزش میکنه: وقتی گوگل بیشتر سایت شما رو خزش کنه، محتوای سایت شما سریعتر ایندکس میشه و از نظر دیده شدن، به صورت ارگانیک رشد میکنید و ترافیک بیشتری کسب میکنید. سادهتر بگم: گوگل بیشتر باهاتون رفیق میشه و مشتریان بیشتری براتون میفرسته. بهطور کلی وقتی تولید محتوای مستمر داشته باشید، از نظر گوگل (و صد البته از نظر مخاطبان) سایت فعالتری شناخته میشید.
۲. تولید محتوا به مارکتینگ شبکههای اجتماعی (اینستاگرام و اینا) کمک میکنه: شما یه سری محتوا از قبل دارید که میتونید ازش کلی پست و ریلز و توئیت و اینا درست کنید. همینطور میتونه باعث بشه یه سری بحثهایی توی گروهها شکل بگیره که اینها باعث میشه برند شما بیشتر در معرض دید مخاطبان (و مشتریان احتمالی) قرار بگیره، افراد بیشتری راجع بهش بدونند و تعامل بیشتری با مخاطبان برقرار کنید.
۳. تولید محتوای اصولی ترافیک موتور جستجو رو افزایش میده: هر مقاله خوبی که شما روی بلاگ سایتتون آپلود میکنید، یک یا چند شانس بیشتر برای دیده شدن بهتون میده و بانک کلمات کلیدیتون رو افزایش میده. وقتی شما یه بانک از انواع کلمات کلیدی داشته باشید و یه کاربر کلمهای رو سرچ کنه که شما روش هدف گذاری و سرمایه گذاری کردید، تو صفحه نتایج گوگل شما بالاتر از رقباتون دیده میشید.
این نمودار سرچ کنسول رو ببینید. مربوط به سایتی هست که ۵ ماه گذشته رو بهصورت مداوم تولید محتوا داشته و حالا داره از فواید تولید محتوا بهره میبره.
۴. محتوانویسی نرخ تبدیل (CR) رو بهتر میکنه: هربار که محتوای سایتتون رو آپلود کنید، بازدیدکنندهها با خودشون اینطور فکر خواهند کرد که شما فعالید و سرزنده، یا درواقع یه کسب و کار زنده و پویا دارید و حواستون به نیازهاشون هست. این باعث میشه تمایل بیشتری برای استفاده از خدمات و کالاهای شما داشته باشند. از طرف دیگه هرچقدر که این محتوا اصولیتر نوشته شده باشه، نقش موثرتری رو در قیف فروش ایفا میکنه، باعث میشه کاربران به سمت خرید سوق داده بشن و در نهایت نرخ تبدیل رو افزایش میده.
۵. یه محتوای خوب برای برند شما شخصیت و اعتماد با خودش میآره: شما با بلاگ نوشتن این شانس رو دارید تا شخصیتتون رو به مخاطب نشون بدید و حتی یه خرده هم شوآف کنید (به معنای مثبتش). 😉 این باعث میشه مخاطبان راحتتر بخوان با شما ارتباط برقرار کنند.
۶. یه محتوای خوب برای برند شما اقتدار و تخصص با خودش میآره: شما با مقاله نویسی خوب میتونید این شانس رو داشته باشید تا به مخاطب، تخصصتون رو نشون بدید و بهش بگید که «اینکارهاید!» این اقتدار شما رو تو حوزهای که دارید توش کار میکنید میبره بالا و کاربرها (و مشتریان احتمالیتون) مطمئن میشن برندی که دنبالشن شمایید.
۷. تولید محتوای خوب میتونه به مشتریانتون کمک کنه تحقیق کنند: بیشتر مشتریان امروزی ترجیح میدن قبل از خریدن یه کالا یا خدمات، خودشون شخصاً یه سری تحقیقات انجام بدن. یکی از فواید تولید محتوا اینه که به این افراد کمک میکنید راحتتر تحقیقاتشون رو انجام بدن؛ شما ثابت میکنید که قابل اعتمادید و اونها اعتماد بیشتری به شما نشون میدن.
۸. از طریق تولید محتوا، محصولات و خدماتتون رو به شکلی که میخواید ارائه میکنید: از اساسیترین فواید تولید محتوا اینه که کسی که روایت برند رو کنترل میکنه شمایید. میتونید راجع به محصولات و خدمات هر شکلی که میخواید حرف بزنید و توضیح بدید که چطوی میتونه نیازهای مشتری رو حل کنه. میتونید داستان تجربیات مثبت مشتریان قبلیتون رو بگید، یه پیام صوتی درباره ویژگیهای محصول بذارید، از تصویر استفاده کنید و…
۹. از طریق تولید محتوا، شما رهبر بودنتون رو نشون میدید: تولید محتوا میتونه ویترینِ رهبر بودن شما باشه، نقطهای که شما رقباتون رو پشت سر میذارید و اطلاعات منحصر بهفرد و جذاب به مخاطب ارائه میکنید. در جلسات مشاوره سئو یا خدمات تعیین استراتژی بازاریابی محتوایی، همیشه به مدیر سایت میگم که شما باید رهبری فکری بازارتون رو بهدست بگیرید. این جمله رو به شما که داری این مقاله رو میخونی هم میگم. و البته اگه شما این کار رو نکنی، فرصتش رو دو دستی به رقیبت تقدیم میکنی.
۱۰. تولید محتوا برای شما شهرت به ارمغان میآره: تولید محتوای اصولی به شما این امکان رو میده که حتی طی چند ساعت، هزاران طرفدار جدید برای برندتون پیدا کنید. در واقع تولید محتوا اگر با لینک سازی اصولی همراه بشه، به بهترین شکل ممکن برای برند شهرت به همراه میآره.
۱۱. محتوا، علاوه بر اعتماد، دوام و پیوستگی حضور مشتری رو هم تضمین میکنه: منظم و پیوسته مقاله نوشتن و آپلود کردن روی سایت، باعث میشه شما وفاداری برند کسب کنید؛ در این فرآیند به زبون ساده مشتریانتون رو نمکگیر میکنید. 🙂 مشتریان شما هر بار برمیگردند تا محتوای جدیدتون رو مطالعه کنند و اطلاعات بیشتری دریافت کنند و با هر بازدید، اعتمادشون به کسب و کار شما بیشتر از قبل میشه.
نتیجه گیری
خب همونطور که با هم دیگه تو این مقاله خوندیم، یه محتوای خوب و اصولی با پارامترهایی که تعریف کردیم، میتونه حداقل به یازده شکل مختلف به سایت شما کمک کنه: از بالابردن ترافیک ارگانیک گرفته تا ساخت اقتدار و اعتماد و وفاداریِ برند. حتی اینم گفتم که از مزیت های تولید محتوا اینه که میتونه سوختِ ماشینِ شبکههای اجتماعی رو هم تأمین کنه: هزاران پست اینستاگرامی با امکان برقرارکردنِ تعامل مفید و کمک کننده برای برند.
اما خب ما به جز اینکه بهتون ماهیگیری یاد میدیم، خود ماهی رو هم براتون میگیریم ? چنانچه جزو اون دسته از افرادی هستید که ترجیح میدن یه تیم ناظر و حرفهای روی محتواشون کار کنه و خودشون وقتشون رو میذارن رو نقطههای دیگهای از کسب و کار، میتونید با ما در تماس باشید.
2 پاسخ
سلام وقت بخیر
یه سوال ایا کپی ویدیو در یک سایت را برداریم و در سایت خودمون استقاده کنیم مثل متن سئو منفی دارد؟
سلام احمد جان
نمیشه با قاطعیت گفت که اثر منفی داره یا نه. در حال حاضر میدونیم که Youtube با دقت زیادی متوجه کپی رایت آهنگهای روی ویدئو میشه. اما شاید برای ویدئوهایی که آهنگ خاصی ندارند و مثلا ویدئو آموزشی هست، جریمه محسوسی نداشته باشه. درواقع ممکنه حتی Duplicate بودن چنین ویدئویی رو تشخیص بده، ولی براش جریمه در نظر نگیره (هرچند از طرف دیگه به اون صفحه هم اعتبار زیادی هم نمیده).
اگه این موضوع رو با کپی بودن تصاویر مقایسه کنیم، گوگل برای تصاویری که کپی هستند جریمه خاصی نداره، ولی بهشون رتبه خوبی هم نمیده و شاید برای ویدئو هم چنین شرایطی باشه.
ولی مطمئنا برای ویدئوهایی که آهنگهایی دارند که براشون کپی رایت مطرحه، سخت گیری بیشتری هست و ممکنه تو نتایج نیارشون.
موفق باشی