سرفصلهای پست
آموزش طراحی سایت با پی اچ پی – توابع در php
درود به همراهان گرامی آموزش پی اچ پی به زبان ساده . تا به اینجا ی آموزش php با دستورات اولیه در این زبان آشنا شدیم و در این جلسه به یکی از مباحث کاربردی یعنی توابع در php می پردازیم .
در ابتدا تابع و چگونگی عملکرد آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم و سپس با مزایا و انواع این توابع آشنا می شویم . و در جلسات آتی ساختار توابع و چگونگی تعریف آن ها و … را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.
یکی از ویژگی هایی که زبان php را قدرتمند و محبوب ساخته است توابع می باشند . زبان php بیش از 1000 تابع آماده را در خود جای داده است و شما نیز می توانید توابع مورد نیاز خود را در این زبان پیاده سازی کنید و از آن ها در طی کدنویسی خود استفاده کنید . اما منظور ما از تابع چیست ؟
تابع چیست ( function)
همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید تابع را می توان همانند یک ماشینی در نظر گرفت که تعدادی ورودی را دریافت می کند و سپس با اعمال دستورات، خروجی را برحسب ورودی تحویل می دهد.
همانطور که در شکل می بینید در این تابع دستورات مربع x قرار دارد. ما ورودی x را با مقدار 3 به تابع f فرستادیم و در نتیجه مقدار 9 به عنوان خروجی در اختیار ما قرار گرفته است.
با هر ورودی جدید ، خروجی مناسب آن را دریافت خواهید کرد.
توابع در زبان php در واقع یک الگو تعریف شده هستند که درون خود پردازش های معینی را انجام می دهند. نوشتن توابع جزو استاندار های برنامه نویسی محسوب می شود و مزایای بسیاری دارد.
مزایای استفاده از توابع
- خوانایی یشتر برنامه
- کاهش حجم کد ها
- صرفه جویی در مصرف حافظه
- خطایابی آسان تر
- جلوگیری از دوباره نویسی کد ها
- کاهش زمان کدنویسی
لازم به ذکر است در برخی مواقع استفاده از توابع ممکن است سرعت اجرای برنامه را کاهش دهد.
به این علت که در بدنه ی برنامه باید تابع با ورودی موردنظر (که به آن آرگومان و یا پارامتر نیز گفته می شود) فراخوانی شده و سپس نتیجه را به بدنه کد ها بفرستد ولی اگر کد ها مستقیما نوشته شوند نیاز به این فرآنید نیست .
انواع توابع در php
توابع در php بر اساس ساختار به دو دسته ی کلی زیر تقسیم بندی می شوند.
- توابع بدون آرگومان (پارامتر) : این دسته از توابع ورودی نمی گیرند و فقط با هر بار فراخوانی قطعه کد ثابتی را برای شما اجرا می کند .
- توابع با یک یا چندین آرگومان (پارامتر) : این توابع منعطف بوده و خروجی آن وابسته به ورودی و یا ورودی هایی است که به آن فرستاده می شود.
عزیزان این بخش از آموزش php هم به پایان رسید . در جلسه بعدی به آموزش نوشتن توابع در زبان php می پردازیم . با ما همراه باشید.