سرفصلهای پست
آموزش طراحی سایت با PHP – توابع تعریف شده توسط کاربر
درود به همه ی همراهان میزفا
به آموزش پی اچ پی به زبان ساده خوش اومدین. جلسه ی قبل درباره ی تعریف کلی تابع و مزایا و انواع اون در php صحبت کردیم . این جلسه میخوایم یاد بگیریم که توابع تعریف شده توسط کاربر در زبان php چه شکلی هستند و چجوری میتونیم از اونا استفاده کنیم.
نحوه تعریف تابع
ساختار تعریف تابع به صورت زیر است.
function functionName() { code to be executed; }
تعریف تابع با کلمه ی function شروع می شود و سپس نام دلخواه را به جای functionName و در داخل کروشه ها دستورات مورد نظر خود را بنویسید.
برای درک عمیق تر به مثال زیر توجه کنید.
<?php function writeMsg() { echo "Hello world!"; } writeMsg(); // فراخوانی تابع ?>
خروجی قطعه کد :
در مثال بالا ابتدا یک تابع با نام writemsg ایجاد کردهایم . این تابع بدون آرگومان (ورودی) میباشد . سپس در بدنه ی تابع چاپ رشته ی Hello world! را درخواست کردیم.
در هر جای برنامه که نیاز به فراخوانی این تابع داشتیم کافیست مثل دستور بالا آن را فراخوانی کنیم. به این صورت که نام تابع را مینویسیم و اگر تابع ما ورودی داشت، در پرانتز مقابل آن مقدارهای ورودی را قرار میدهیم. در غیر این صورت پرانتز خالی را باز و بسته می کنیم.
نحوه تعریف توابع با آرگومان
یک تابع می تواند یک و یا چندین آرگومان را به عنوان ورودی دریافت کند .
ساختار تعریف این دسته ازتوابع به صورت زیر است .
function functionName($arg1, $arg2 ) { code to be executed; }
در مثال زیر تابعی با دو آرگومان داریم .
<?php function familyName($fname, $year) { echo "$fname Refsnes. Born in $year <br>"; } familyName("Hege", "1975"); familyName("Stale", "1978"); familyName("Kai Jim", "1983"); ?>
در این جا تابعی با نام familyName به همراه دو آرگومان $fname و $year تعریف کرده ایم و در بدنه ی آن دستورات مربوط به چاپ رشته ای حاوی دو آرگومان را نوشته ایم . در ادامه با هر بار فراخوانی، دو ورودی را به آن پاس می دهیم . خروجی آن به شکل زیر خواهد بود .
درصورتی که بخواهید یک آرگومان به صورت پیش فرض داشته باشید میتوانید به شکل زیر عمل کنید .
<?php function setHeight($minheight = 50) { echo "The height is : $minheight <br>"; } setHeight(350); setHeight(); // استفاده از مقدار پیش فرض 50 setHeight(135); setHeight(80); ?>
در مثال بالا اگر در هنگام فراخوانی، آرگومانی به تابع پاس ندهیم از مقدار پیش فرضی که برای آن تعریف کرده ایم استفاده می کند.
خروجی مثال مذکور:
در مواقعی که بخواهیم تابع به ما مقداری را برگرداند باید از دستور return
استفاده کنیم. به عنوان نمونه میخواهیم دو ورودی به تابع پاس بدهیم و مجموع آن ها را برگرداند .
<?php function sum($x, $y) { $z = $x + $y; return $z; } echo "5 + 10 = " . sum(5, 10) . "<br>"; echo "7 + 13 = " . sum(7, 13) . "<br>"; echo "2 + 4 = " . sum(2, 4); ?>
خروجی آن به صورت زیر است :
همراهای عزیز این قسمت از آموزش php هم تموم شد . امیدوارم که براتون مفید واقع بشه. اگر در رابطه با مباحث به سوال و یا مشکلی برخوردید برامون بنویسید تا در اسرع وقت بهشون پاسخ بدیم .
یک پاسخ
خدای php هستین شوووووما