سرفصلهای پست
دوره آموزش PHP به زبان ساده – متغیر در PHP
سلام دوستان برنامه نویس،در ادامه دوره آموزش PHP در خدمت شما هستیم در قسمت قبل به موارد کامنت گذاری در PHP پرداختیم، در این جلسه درباره متغیرها در php قصد داریم صحبت کنیم نحوه تعریف متغیرها بسیار اهمیت دارد چرا که باید نوع متغیری که شما تعریف میکنید مفهومی و قابل فهم باشد که بعدها اگر طراحی سایت را بر عهده گرفتید و تعداد زیادی متغیر تعریف کردید و قصد گسترش آن در آینده را داشتید به راحتی بتوانید با دیدن نام متغیر به ماهیت آن پی ببرید و اگر نام متغیر تعریف شده نامفهوم باشد در کدنویسیهای بزرگ دچار سردرگمی خواهید شد، در ادامه بیشتر درباره متغیر یا Variables صحبت میکنیم.
نحوه تعریف متغیرها (Variables) در PHP
متغیرها مکانی برای ذخیرهسازی اطلاعات استفاده میشود. یک متغیر PHP با یک علامت دلار ($) آغاز میشود و بعد از آن نام متغیر قرار میگیرد.
$variable_name = value;
قوانین متغیرها در PHP:
[list icon=”momizat-icon-checkmark” icon_color=”#1a72bf” icon_color_hover=”#939393″ ] یک متغیر باید با یک حرف و یا یک زیرخط (آندرلاین) آغاز شود,یک متغیر نمیتواند با یک عدد آغاز شود,یک متغیر فقط میتواند شامل حروف انگلیسی، اعداد انگلیسی (0 تا 9) و آندرلاین (_) باشد.,متغیرها به حروف کوچک و بزرگ حساس هستند (یعنی case-sensitive هستند) و $name با $Name فرق دارد.[/list]مثال:
<?php $name = 'pouria'; $age = 23; echo $name; // Outputs 'pouria' ?>
در مثال بالا دقت کنید که نیازی نیست ما نوع داده های متغیر را مشخص کنیم. PHP به صورت خودکار و با توجه به مقدارش به نوع متغیر پی میبرد و بر خلاف سایز زبانهای برنامه نویسی PHP برای شناساندن نوع متغیر نیاز به هیچ دستوری نیست و به محض تعیین یک مقدار، متغیر ایجاد میشود.
فرق دابل کوتیشن و تک کوتیشن در PHP
به مثال بالا توجه کنید، در زمان استفاده از دستور Echo ما از هیچ کوتیشنی استفاده نکردیم و نیازی هم نبود، ولی مثال بالا را در دابل کوتیشن (” “) و تک کوتیشن (‘ ‘) میاوریم تا فرق این را بدانید.
<?php $name = 'pouria'; $age = 23; echo "$name"; // Outputs 'pouria' ?>
همانطور که مشاهده میکنید با اوردن دابل کوتیشن (” “) در اطراف متغیر دستور Echo مقدار آن را چاپ میکند و این همانند مثالی هست که بدون کوتیشن بود (هر چند باز این دو مورد با هم فرق دارند و در ادامه باز مثالی میزنیم برای شفاف تر شدن آن).
<?php $name = 'pouria'; $age = 23; echo '$name'; // Outputs '$name' ?>
ولی اگر از تک کوتیشن استفاده کنیم مقدار نیز جایگزین نمیشود و هر آنچه داخل تک کوتیشن هست در خروجی چاپ میشود.
مثال مهم
مثال زده شده بسیار مهم هست و به راحتی فرق استفاده از دابل کوتیشن، تک کوتیشن و بدون کوتیشن را متوجه خواهید شد، فرض کنید در مثال زیر مقدار a نیز ۱۰۰ و b هم ۲۰۰ باشد، بدون کوتیشن از متغیرها استفاده کردیم و حال خروجی آن مقدار ۳۰۰ شده است.
echo $a + $b; // 300
در مثال زیر از دابل کوتیشن استفاده کردیم و حال دو مقدار به شکل تک تک در خروجی بدون آنکه جمع شود، چاپ شده است.
echo "$a + $b"; // 100 + 200
اما در مثال زیر با استفاده از تک کوتیشن همان نام متغیرها چات شده
echo '$a + $b'; // $a + $b
این جلسه هم به پایان رسید. در این دوره آموزش پی اچ پی با ما همراه باشید و در آینده نزدیک درخواهید یافت که یادگیری PHP چقدر آسان هست و چه مزیتهایی میتواند در کسبوکار شما داشته باشد.
6 پاسخ
منو این همه خوشبختی محاله من کلی گیج بازی در میتوردم سر این قضیه ولی الان کاملا متوجه شدم ممنون از توضیح دقیق و خوبتون
سلام.
خیلی هم عالی 🙂
سلام
میشه تفاوت اینا رو بگید
echo’hello’;1
echo'<br '1
با
echo "hello";2
echo"< br";2
هر دوتای این دستور helloرو برامون چاپ میکنه هیچ تفاوتی هم نداره
پس فرق اینا تو چیه؟
سلام امین جان. در مقاله بعدی یعنی مقاله فرق دابل کوتیشن و تک کوتیشن فرق اونجا اشاره کردم.
سلام اقای پوریا اریافر
ممنون از مطالبی که درباره اموزش php در سایت قرار دادید خیلی عالی بود امیدوارم در تمامی مراحل زندگی موفق و پیروز باشید
عرض ادب
خواهش میکنم، همچنین شما