جنگو یا وردپرس

وردپرس یا Django؛ کدام یک وب‌سایت بهتری برای ما می‌سازند؟

انتخاب پلتفرم مناسب برای طراحی سایت تصمیم بزرگیه که تو عملکرد سایت شما تاثیر می‌ذاره. جنگو (Django) و وردپرس (WordPress) دو پلتفرم مشهور از نوع سیستم مدیریت محتوا هستند (معمولا به اختصار CMS بهشون می‌گن) که با استفاده از اون‌ها می‌تونیم سایت بسازیم و محتوای منتشر شده رو مدیریت کنیم. برای انتخاب بین این دو پلتفرم، باید با تفاوت وردپرس با جنگو برای طراحی سایت آشنا باشیم. بنابراین تو این مطلب از میزفا، این دو پلتفرم رو در زمینه‌های مختلف با هم مقایسه می‌کنیم تا در نهایت بتونید تصمیم بگیرید برای اهداف شما، جنگو بهتره یا وردپرس ؟

معرفی وردپرس

وردپرس که معرف حضورتون هست: یه پلتفرم CMS منبع‌باز که استفاده از اون نیازی به دانش کدنویسی نداره! این پلتفرم با امکانات و ابزارهای فراوان و کاربری آسونی که داره تونسته ۴۰ درصد از بازار رو در اختیار بگیره و در حال حاضر حتی می‌شه گفت که محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوای دنیاست. قبل‌تر درباره تفاوت وردپرس با کد نویسی اختصاصی صحبت کردیم که می‌تونید مطالعه کنید. ۳ مزیتی که وردپرس رو همچنان یکه تاز این عرصه نگه داشته عبارتند از:

  • آرشیو عظیمی از پلاگین‌ها
  • نصب و استفاده آسان (جالبه بدونید که نهایتا تو ۱۲ ساعت می‌تونید به‌طور کامل دوره آموزش وردپرس رو پشت سر بذارید!)
  • وجود تم‌های گوناگون در ظاهر سایت

معرفی جنگو

جنگو هم درست مثل وردپرس یه CMS منبع‌بازه که به زبان پایتون نوشته شده و به کاربران اجازه می‌ده تا محتوا رو بدون نیاز به ورود به پنل مدیریت، شخصی‌سازی کنند. با این حال، شما باید زبان پایتون رو یاد بگیرید و این یکی از چالش‌های مهم در استفاده از این پلتفرمه. بعضی از مزایای جنگو عبارتند از:

  • آسان بودن یادگیری زبان برنامه‌نویسی پایتون برای استفاده از جنگو
  • امکانات سفارشی‌سازی عالی برای طراحی سایت
  • امکانات بصری عالی در زمان طراحی که به کار سرعت می‌بخشند

خب، با این دو معرفی کوتاه، شاید تونسته باشم فرصتی فراهم کنم که یه خرده به مقایسه وردپرس با جنگو بپردازم. در ادامه تفاوت‌های این دو رو مورد بررسی دقیق‌تر قرار می‌دیم.

مقایسه وردپرس با جنگو

سهولت دسترسی؛ از تفاوت های طراحی سایت با وردپرس و جنگو

یکی از مهم‌ترین معیارهایی که حین انتخاب بین دو پلتفرم برای طراحی سایت و مدیریت محتوا باید در نظر بگیرید، تجربه کاربری و سهولت استفاده هست. پلتفرمی که خارج از محدوده مهارت‌های شما یا بیش از اندازه پیچیده باشه، فرآیند طراحی سایت رو هم کند می‌کنه. بر این اساس، تفاوت‌های طراحی سایت با وردپرس و جنگو رو از این منظر با هم مقایسه می‌کنیم.

قابلیت دسترسی به جنگو

کار با جنگو به درک کامل زبان برنامه‌نویسی پایتون نیاز داره. درحالی‌که پایتون یکی از ساده‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسیه، با این وجود هنوز هم یه زبان برنامه‌نویسیه و این به این معناست که شما باید بدونید که متغیرها، حلقه‌ها و توابع چطور کار می‌کنند که مختص پایتون نیستند. با این حال، این همه اون چیزی نیست که شما باید بدونید. شما باید HTML و CSS اولیه رو بدونید تا ظاهر سایت خودتون رو سفارشی کنید و بتونید از دستورات استفاده کنید. اگه نیاز به منبع خوب دارید، می‌تونید مجموعه مقالات آموزش طراحی سایت با HTML و آموزش رایگان CSS میزفا رو مطالعه کنید.

قابلیت دسترسی به وردپرس

کار با وردپرس نیازی به دانش کد نویسی نداره. تمام اون چیزی که شما توی این پلتفرم باهاش روبه‌رو هستید، مجموعه‌ای از امکانات، ابزارها و گزینه‌های کاربردیه. بنابراین کافیه کاربرد هریک از این موارد رو بدونید و حتی اون‌ها رو به‌طور عملی امتحان کنید تا با روش آزمون و خطا بتونید انتخاب بهتری داشته باشید. برای مثال، اگه به ویژگی خاصی نیاز دارید، کافیه افزونه وردپرس مرتبطش رو نصب کنید که قابلیت و عملکرد مورد نیاز شما رو ارائه می‌ده. همچنین اگه می‌خواید ظاهر وب‌سایت خودتون رو تغییر بدید، می‌تونید قالب دیگری رو انتخاب کنید. افزونه‌های گوناگون با قابلیت‌های مختلف رو در مقالات معرفی پلاگین های وردپرس براتون بررسی کردیم که در صورت نیاز می‌تونید استفاده کنید.

مقایسه وردپرس و جنگو در زمینه طراحی سایت

تو گذشته اگر یه سایتی کار می‌کرد، یعنی عملکردهای مورد نظر صاحبان کسب‌وکار و مشتریان رو فراهم می‌کرد، کافی بود. اما با یه تصور این شکلی دیگه شما نمی‌تونید تو سال ۲۰۲۲ هم کسب‌وکار پرسودی داشته باشید. امروزه، سایت‌ها علاوه‌بر کارایی باید ظاهری شیک داشته باشند. بنابراین شما به پلتفرمی نیاز دارید که امکانات سفارشی‌سازی زیادی در زمینه طراحی داشته باشه و بتونه ایده‌های خلاقانه‌تون رو پشتیبانی کنه. پس باید ببینیم برای طراحی سایت جنگو بهتره یا وردپرس؟

طراحی با جنگو

برخلاف اکثر CMSهای مدرن، جنگو کاتالوگی از قالب‌ها یا تم‌های آماده نداره. این یعنی شما باید اونچه رو که می‌خواید، از صفر ایجاد کنید. البته در حال حاضر بعضی از الگوها به‌صورت آنلاین واسه جنگو در دسترس هستند. با این حال شما با استفاده از زبان شی‌گرای پایتون و با کمک CSS می‌تونید هر نوع وب‌سایتی رو توی جنگو طراحی کنید. همچنین یکی از بهترین مزایای جنگو اینه که با قرار دادن هدر، پاورقی و سایر مناطق کدنویسی، کدهای اضافی رو کاهش می‌ده.

طراحی با وردپرس

وردپرس به‌دلیل ویژگی‌هایی مثل آرشیو عظیم قالب‌ها، کاربری آسان، افزونه‌های متنوع و… امروزه بیش از ۴۰ درصد سایت‌ها رو پشتیبانی می‌کنه. در حال حاضر بیش از ۴ هزار قالب رایگان تو این پلتفرم در دسترس هستند و این تعداد، به‌طور مداوم در حال افزایشه. همچنین تم‌های وردپرس قابل تنظیم و شخصی‌سازی هستند. از یه طرف دیگه، با تم‌ها، صفحه‌سازها، ویرایشگر گوتنبرگ و حتی کد CSS سفارشی، می‌تونید تقریبا هر ایده‌ طراحی سایت رو تو وردپرس پیاده‌سازی کنید. بنابراین شما گزینه‌های زیادی واسه انتخاب دارید.

تفاوت جنگو با وردپرس از نظر تجارت آنلاین

هنگام طراحی سایت‌های کسب‌وکار با امکان فروش محصولات و خدمات برند یا طراحی وب‌سایت‌های فروشگاهی و بازارهای آنلاین، امکانات تجارت آنلاین در پلتفرم سایت‌ساز و مدیریت محتوا اهمیت پیدا می‌کنند. جنگو می‌تونه با تکیه بر زبان برنامه‌نویسی پایتون، صفحات محصول خیره‌کننده ایجاد کنه و یا سایتی بسازه که از چند فروشنده پشتیبانی می‌کنه.

در مقابل، وردپرس به لطف افزونه بی‌رقیب ووکامرس و افزونه های مکمل ووکامرس به یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای کسب‌وکارهای آنلاین تبدیل شده. با استفاده از این افزونه، شما می‌تونید به‌راحتی یه فروشگاه آنلاین بسازید و امکانات دریافت و پرداخت رو هم تو سایتتون قرار بدید.

طراحی سایت با جنگو یا وردپرس

انتخاب نهایی میان طراحی سایت با جنگو یا وردپرس

جنگو و وردپرس دو پلتفرم مدیریت محتوای آنلاین هستد که با استفاده از اون‌ها می‌تونید هرنوع سایتی رو با اهداف گوناگون ایجاد کنید. در زمان انتخاب بین این دو پلتفرم، مهم‌ترین عامل انتخاب می‌تونه تو استفاده از جنگو، نیاز طراحان به یادگیری و تسلط بر زبان برنامه‌نویسی پایتون باشه. اما حتی در شرایطی که شما به این زبان نیز تسلط داشته باشید، باز هم باید تفاوت های وردپرس و جنگو رو بدونید و مزایای هریک از اون‌ها رو با هم مقایسه کنید.

بدون شک، آخر سر باید اینطور بگم که وردپرس محبوب‌تر و نیز محبوب‌ترین پلتفرم بین همه سیستم‌های مدیریت محتوا و طراحی سایته. با این حال، جنگو هم طرفداران خودش رو داره و امکانات قابل قبولی برای طراحی سایت در اختیار طراحان و کسب‌وکارها قرار می‌ده. ممنون که تا انتها همراه ما بودید.

موضوعات طراحی سایت

تماس بگیر

سلام، من علی اسماعیلی هستم، مدیر بخش طراحی سایت میزفا، شما میتونی از طریق واتس‌آپ و یا مستقیم با من در تماس باشی.