محتوا باید بر چه چیزی تمرکز کند و چطور محتوای ارزشمند تولید کنیم؟

محتوای ارزشمند چیست؟

دیشب حین بررسی یه وبسایت فروشگاهی، توجه‌مون به یه چیز عجیب جلب شد. در بخش معرفی مجموعه، در صفحه اصلی سایت، درمجموع 15 سطر نوشته شده بود که توی همین چند سطر، کلمه‌ی «خرید» 18 بار تکرار و دو بار هم روی اون لینک سازی شده بود! طبعاً چه به عنوان متخصص محتوا و چه به عنوان مخاطبی که می‌خواد اعتماد کنه به یه برند، چه به عنوان متخصص سئو و چه به عنوان گوگل و از نگاه الگوریتم‌هاش، این یکی از ناراحت‌کننده تجربه‌هاییه که می‌شه داشت.

تمرکز محتوای بلاگ شما نباید همیشه روی محصولات، خدمات یا حتی برندتون باشه. به عبارتی نباید شما محتواتون رو فقط با این قصد بنویسید که به کاربر بگید محصولات یا خدمات شما چقدر با ارزش هستند. قرار نیست هر چیزی که می‌نویسید یا منتشر می‌کنید، در راستای فروختن باشه. این شکلی محتوای شما، محتوای ارزشمندی نخواهد بود.

اما چرا؟ با ما در این مقاله از سری مقالات آموزش تولید محتوای میزفا همراه باشید تا به این سؤال پاسخ بدیم و بهتون بگیم محتوای ارزشمند چیست و شما چطور می‌تونید محتوای ارزشمند تولید کنید.

چرا نباید مستقیما محصولات خود را پرموت کنید؟

بازاریابی محتوایی با تبلیغات متفاوته. بازاریابی محتوایی نگاه متفاوتی داره، هدف متفاوتی داره و مخاطب هم انتظار متفاوتی ازش داره. درواقع، خواننده حین خوندن محتوا انتظار نداره با یه تبلیغ رو به بشه! اون دنبال چیزیه که براش یه «ارزش» یا value رو بازنمایی کنه. بنابراین، سعی کنید لحظه‌ای رو تصور کنید که مقاله شما رو باز کرده و به جای پیدا کردن یه «ارزش»، با آخرین محصولتون مواجه شده. به نظر نمی‌آد خوشحال بشه.

اما منظور از این ارزش محتوا چیه؟ اصلا محتوای ارزشمند چیه؟

چه چیزی ارزش محتوا محسوب می‌شود؟

ارزش محتوا رو مخاطب تعیین می‌کنه. اونچه برای مخاطبان سایت میزفا ارزش محسوب می‌شه، همون چیزی نیست که مخاطبان سایت فروشگاهی بانی مد (برای مثال) ارزشمند می‌دوننش. شما باید مخاطب شناسی کنید تا بفهمید مخاطب شما چه چیزی می‌تونه و می‌خواد از شما دریافت کنه. چطوری باید مخاطب شناسی کرد؟ ما تو مقاله «چطور پرسونای مخاطب درست کنیم؟» مفصل توضیح دادیم.

محتوای ارزشمند

برگردیم سر بحث تولید محتوای ارزشمند. به هر حال، چند راهکار کلی می‌شه برای جای دادن این ارزش در محتوا داشت:

۱. دستورالعمل‌های راه‌گشا

اگه مخاطبان شما مشکلی دارن و کاری هست که می‌تونن برای حل این مشکل انجام بدن، شما می‌تونید دستورالعمل حل اون مشکل رو براشون بنویسید و این شکلی محتوای ارزشمند تولید کنید.

۲. تخصص، بینش و اطلاعات

فرض بر اینه که شمای کارفرما توی این حیطه‌ای که دارید فعالیت می‌کنید، بیشتر از مخاطبانتون دانش و تخصص دارید. با به اشتراک گذاشتن این دانش و تخصص، شما دانا، کمک‌دهنده و اُپِن به نظر می‌رسید.

۳. ریویو

یه راه اضافه کردن ارزش به محتواتون اینه که برای مخاطب ریویو و نقد و بررسی بنویسید. خدمات یا محصولاتی که دارید رو بررسی کنید و به مخاطبان کمک کنید تا بفهمن کدوم یکی بیشتر به دردشون می‌خوره. چه این پیشنهادات برای شما مناسبه و چه رقباتون، مطمئن شید که دارید منصفانه این کار رو انجام می‌دید.

مثلا به این نکته دقت کنید که اگه شما نمایندگی فروش لپ تاپ لنوو توی ایران رو دارید و می‌خواید مقاله‌ای با موضوع «بهترین لپ تاپ گیمینگ 2022» بنویسید، نباید بیایید و از این حرف بزنید که سری لپ تاپ لجیون از برند لنوو که شما می‌فروشیدش بهترینه. چرا؟ چون لنوو بین پنج برند برتر این حوزه هم نیست! این امتیاز رو باید به ریزر و ایسوس و حتی ایسر بدید تا ارزش محتوا حفظ بشه.

۴. ابراز عقیده

وقتی یه موضوعی داغه، مخاطبان شما هم انتظار دارن تا ببینن نظر شما به عنوان یه متخصص تو این حوزه چیه. معمولاً به اشتراک گذاشتن نظر شما باعث می‌شه علاقه‌مندی مخاطبان بیشتر شه و ظرفیت‌های بیشتری برای برقراری تعامل نشون بدن.

خب، احتمالا با خوندن چهار راهکار بالا، برای هر کدوم یه ایده و موضوع برای تولید محتوای ارزشمند الان به ذهنتون رسیده، نه؟ این ایده‌ها می‌تونن نمونه‌هایی از محتوای با کیفیت باشن و کارهای زیادی براتون انجام بدن.

ارزش محتوا

ساختار محتوا باید چگونه باشد؟

اما یه خرده هم باید راجع به ساختار محتوا صحبت کنیم. محتوای شما باید یه ساختار مشخص داشته باشه. تو بخش اول شما باید با مهیا کرن پیش زمینه شروع کنید. اگه می‌خواید مثلا از حل یه مشکل حرف بزنید، بهتره راجع به خود مشکل صحبت کنید: چطور به وجود می‌آد و چه پیامدهای منفی‌ای داره.

دقت کنید که اینجا همون جاییه که خواننده تصمیم می‌گیره بقیه مقاله رو بخونه یا نه. بنابراین، نیازه با یه شروع خیلی خوب مواجه بشه. مطمئن بشید شروع شما نه خیلی طولانی و حوصله سربره و نه خیلی کوتاه که مخاطب هنوز موضوع رو درست متوجه نشده، برسه به بخش ارزش.

بخش بعدی مقاله، بخش معرفی ارزشه. نیازی نیست این بخش رو خیلی عقب بندازید، به محض اینکه پیش زمینه مهیا شد، شما می‌تونید از ارزش صحبت کنید. دقت کنید که برای مثال تو مقاله‌ای که ارزشش رفع کردن یه مشکله، شما باید تو بخش معرفی ارزش محتوا از مزایای راه حل‌هاتون حرف بزنید.

بخش بعدی مقاله معرفی برنده. به محض اینکه شما ارزش درست رو به مخاطب نشون دادید، این فرصت رو به دست آوردید که برندتون رو هم معرفی کنید. اینجا خیلی خوبه که پیشنهادی که درش برندتون رو مطرح می‌کنید، مستقیماً به مشکلی که توی این مقاله ازش حرف زدید ربط داشته باشه.
مثلا اگه دارید از رفع خطای ۴۰۴ حرف می‌زنید، جاییه که معرفی برند انجام می‌دید و همون جاییه که تأکید می‌کنید برند شما هم یه راه حل برای رفع خطای ۴۰۴ داره و این راه حل، شامل تمام مزایایی که ازش تو بخش معرفی ارزش محتوا حرف زدید هم می‌شه.

بخش آخر هم کال تو اکشن. مهم نیست که محتوای شما چقدر طولانی یا چقدر کوتاهه. هر کاری که می‌خواید مخاطب انجام بده رو ازش بخواید انجام بده. مثلاً اگه می‌خواید خدماتی ارائه کنید، مطمئن شید لینکش تو مقاله هست و …

جمع‌بندی: آیا کسی می‌تونه این موارد رو برای من انجام بده؟

صد البته! تیم محتوای میزفا رغبت داره به شما کمک کنه محتوایی سراسر متفاوت و البته ارزشمند تهیه کنید. این محتواها به شما برای:

  1. ورود به عرصه­ رقابت با کسب­‌وکارهای مطرح و محبوب.
  2. قرار گرفتن در دسترس بخش عمده­‌ای از مشتریان که خرید کردن آنلاین بخشی از زندگی رومزه­ اون‌ها شده.
  3. گسترش بازار هدف محصولات.
  4. استفاده از انواع شیوه‌­های روان­‌شناختی تکنیکی، کلامی و بصری برای ایجاد ارتباط مؤثر، قابل اعتماد و دوستانه با مشتری.
  5. آگاه شدن به موقع از تغییرات رفتار مشتریان و هماهنگ کردن محصولات و شیوه­ پروموت کردن اون‌ها با تیپ شخصیتی، پرسونا و نیازهای مشتریان.

کمک می‌کنن. اگه میل داشتید برای بخش تولید محتوا همکاری داشته باشیم، حتماً از خدمات استراتژی محتوای ما بازدید کنید.
تا بعد.

تیم تحریریه میزفا
هدف تیم تحریریه میزفا تولید به‌روزترین و کاربردی‌ترین محتواها برای میزفایی‌هایی عزیز هست که به بلاگ ما سر می‌زنند و مشتاق یادگیری هستند. این مقالات اغلب حاصل تفکر چند نویسنده میزفاست. پوریا آریافر (استراتژیست سئو)، آرمین دارابی‌نژاد (سردبیر میزفا و متخصص محتوا) و محمد عرفان صدری (متخصص سئو و بازاریابی محتوایی) روی این مقالات هم‌فکری داشتند. سعی کردیم بهترین‌ها رو براتون مهیا کنیم؛ چون هدف اینه که تو میزفا بهترین خودت باشی.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حداکثر حجم فایل برای آپلود: 1 مگابایت. فایل‌های مجاز برای آپلود: عکس, ویس, ویدیو, ورد یا پی دی اف, فایل متنی, زیپ. شما می‌تونید برای بهتر پرسیدن سوالتون، عکس یا ویس یا حتی فیلم در بخش نظرات میزفا آپلود کنید. برای ضبط ویس می‌تونید از خود واتس آپ استفاده کنید و بعد اینجا آپلود کنید و برای ارسال عکس هم کافی هست اسکرین شات بگیرید. Drop file here

با موفقیت ثبت شد، میزفا از شما برای عضویت در خبرنامه هفتگی تشکر میکند.

عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:

  • فیلم و مقاله رایگان سئو
  • آموزش‌های UX ، GA و GTM
  • مقاله های تخصصی ASP.NET Core
  • اطلاع رسانی از محصولات
فیلم آموزشی asp.net core 2
ترک میزفا خوب نیست!
معرفی جامع‌ترین ابزار سئو در ایران
بالای ۱۰ هزار عضو
PHZpZGVvIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzUwIiBwb3N0ZXI9Imh0dHBzOi8vbWl6ZmEuY29tL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjMvMDUvcG9zdGVyLW1pemZhLXRvb2xzLXZpZGVvLW1pbi5wbmciIGNvbnRyb2xzIHByZWxvYWQ9Im5vbmUiPiANCiAgIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJodHRwczovL21pemZhLmNvbS9ibG9nL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIzLzA1L21pemZhX3Rvb2xzXzcyMHAubXA0IiB0eXBlPSJ2aWRlby9tcDQiPg0KPC92aWRlbz4=