url فارسی بهتر است یا url انگلیسی | بهترین ساختار پیوند یکتا

درباره ساختار آدرس و اثر لینک در سئو صحبت میکنیم

تاثیر url در سئو
url فارسی یا url انگلیسی؟

همیشه سوالی که خیلی از دوستان در مبحث بهینه سازی سایت از من می‌پرسن اینه که آیا آدرس های صفحه سایت به انگلیسی باشه یا فارسی؟ پیوند یکتا در وردپرس فارسی خوبه یا انگلیسی بنویسیم؟ فینگیلیش چطور؟ کدومش توی سئو تاثیر قوی‌تری داره؟ به عبارتی نامک در سئو چقدر می‌تونه مفید باشه؟ گوگل url فارسی رو بهتر پردازش می‌کنه یا url انگلیسی رو؟
اگر چیزی از این سوال‌ها متوجه نشدید و یا پاسخ این سوال‌ها رو نمی‌دونید نگران نباشید. من پوریا آریافر نویسنده این مقاله و مشاور سئو سعی کردم به شکل بسیار جامع به این سوال قدیمی و پرتکرار پاسخ بدم.

url فارسی یا انگلیسی‌؟ | پیوند یکتا فارسی باشد یا انگلیسی‌؟

قبل از هر چیزی توجه کنید که برای راحتی بهتر، عباراتی مثل: لینک، URL ، پیوند یکتا، آدرس سایت، نامک و یا Slug رو یک معنا فرض می‌کنیم. هر چند فرق‌های کوچیکی با هم دارن؛ مثلا نامک که در وردپرس هست و به انگلیسی Slug گفته میشه، برای همین صفحه persian-url-or-english-url هست. در حالی که URL، به کل آدرس این صفحه گفته میشه، یعنی: https://mizfa.com/blog/persian-url-or-english-url/

نکته‌ای که باید بهش توجه کنید اینه که سئوی خوب، مجموعه‌ای از صدها فاکتور مختلف هست و در کل سئو خیلی به فاکتور url بستگی نداره و این مسئله در عمل ثابت شده. ما در ایران سایت‌های بسیار بزرگی داریم که از url فارسی در صفحات خودشون استفاده می‌کنن و همچنین کلی سایت موفق داریم که url های صفحاتشون به شکل انگلیسی هست. حتی برخی‌ها از هر دو نوع استفاده می‌کنن. در ضمن لطفا به URL فینگیلیش اصلا فکر نکنید.

در کل طبق دلایل منطقی و تجربه شخصی خودم و خیلی از مهندسین سئو به این نتیجه رسیدیم که لینک انگلیسی به نگاه ما نزدیک هست. دوباره تاکید می‌کنم که این موضوع یک نظر کاملا شخصیه. ولی شاید بپرسید علت چیه؟
منابع معتبر درباره url ها چی میگن؟ اگه بیایم از تمام مقاله‌های مربوط به url در سایت‌های برتر تو حوزه سئو فاکتور بگیریم به این جمله می‌رسیم:

✅ url هایی بهتر هستند که کوتاه، دارای معنا و همچنین مرتبط به پست باشند.

جمله بالا از مطالعه ده‌ها سایت مختلف در زمینه سئو هست و توی این سایت‌ها، اهمیت زیادی به نوع زبان آدرس داده نشده و شاید علتش این باشه که اکثر این سایت‌ها به زبان انگلیسی هستن. پس این مورد براشون چالش انگیز نبوده؛ ولی در ادامه براتون منبع معتبر از گوگل میارم که میگه آدرس فارسی خوبه یا انگلیسی.

دلایل برتر بودن url انگلیسی به url فارسی چیه؟

  1. کوتاه بودن لینک انگلیسی نسبت به پیوند یکتا فارسی

    یک مشکل پیوند یکتا فارسی‌، طولانی بودن اون هست. url انگلیسی یا همون لینک انگلیسی، نسبت به url فارسی به شدت کوتاه‌تره. شما کافیه یه تست انجام بدید؛ در یه پست از ۵ کلمه انگلیسی در نامک (لینک پست) استفاده کنید و در یک پست دیگه ۱ کلمه فارسی در نامک بنویسید. بعدش هر دو تا url رو کپی کنید و در شبکه‌های اجتماعی مثل تلگرام انتشار بدید (paste کنید). فکر می‌کنید کدوم url طول بیشتری داره؟ بله درسته، url فارسی در حالی که ۴ کلمه کمتر داشت، ولی طولانی‌تر بود و از تعداد کاراکترهای بیشتری تشکیل شده.

  2. سئو مناسب url انگلیسی نسبت به url فارسی

    همون‌طور که قبلا گفتیم، هر چقدر url پست‌های سایت ما کوتاه‌تر باشه، به بهینه‌سازی اصولی سایت نزدیک‌تره. پس با توجه به حرف‌های بالا و منطق، می‌تونیم بگیم که پست‌ها با نامک انگلیسی در سئو مناسب‌تره.
    ولی بدونید این یک نگاه تک بُعدی هست و ما در این مقاله داریم درباره یک فاکتور کوچیک سئو حرف می‌زنیم و درباره کل سئو نمی‌گیم.
    دوستانی که صاحب سایت وردپرسی هستند، برای تغییر کل ساختار آدرس، باید وارد قسمت تنظیمات و پیوند یکتا بشن. البته در قسمت پیوند یکتا، فارسی یا انگلیسی مقاله‌ها و پست‌ها مطرح نیست. فقط بیشتر ساختار کلی آدرس وب‌سایت در این قسمت پیاده‌سازی میشه.

  3. کاربرپسند بودن آدرس انگلیسی نسبت به آدرس فارسی

    نمونه یک url فارسی کپی شده در تلگرام
    نمونه یک url فارسی کپی شده در تلگرام

    وقتی پست‌ها یا مقالات شما با پیوند یکتا انگلیسی درج میشه، url کاربرپسندتر خواهد بود و به راحتی با یه نگاه میشه موضوع مقاله‌ها رو حدس زد. ولی پست‌هایی که با نامک فارسی درج میشن، url با حروف نامشخص در محیط‌های دیگه مثل شبکه‌های اجتماعی نشون داده میشن و اصلا با نگاه به لینک نمیشه حدس زد که مقاله مورد نظر درباره چی هست.
    پس با لینک‌های انگلیسی، سایت ما تجربه کاربری (User Experience) بهتری خواهد داشت. مقاله User Experience چیست را حتما مطالعه کنید تا به درک بهتری از نگاه‌های کاربران برسید.
    ما در میزفا به تجربه کاربری بسیار اهمیت می‌دیم و به خاطر همین، بالای ۹۰ درصد از آدرس‌های سایتمون رو انگلیسی قرار دادیم.

  4. به خاطر سپردن و تایپ کردن راحت‌تر url انگلیسی نسبت url فارسی

    خیلی از مدیران، وبمستران، متخصصین سئو و طراحان سایت بدون سرچ کردن، مستقیم آدرس سایت‌های مورد نظر خودشون رو تایپ می‌کنن و وارد صفحه‌ای خاص از یک وب سایت میشن. حالا اگه لینک یا url سایت فارسی باشه، کار سختی هست و تقریبا در ۹۹ درصد موارد، کسی لینک فارسی رو در نوار آدرس مرورگر خودش تایپ نمی‌کنه؛ چون همون‌طوری که گفتیم کار سختیه و این خودش مشکل پیوند یکتای فارسی حساب میشه.
    ولی url انگلیسی به راحتی امکان پذیره. این مورد ممکنه برای بعضی از کابران عادی هم صدق کنه و نیازهایی خاصی به یک پست داشته باشن و لازم باشه هر روز سر بزنن؛ پس بهتره به راحتی کاربر در اعمال سئو داخلی سایتمون اهمیت بدیم.

  5. ایندکس شدن سریع‌تر url انگلیسی نسبت به url فارسی

    تجربه شخصی که بنده داشتم، نشون داده که لینک‌های انگلیسی سریع‌تر و راحت‌تر ایندکس میشن و موتورهای جستجو بیشتر دوستشون دارن و به نظرم باعث افزایش سرعت سایت هم میشه. شاید بپرسید چرا؟
    چون هندل کردن url انگلیسی نسبت به فارسی برای سرور راحت‌تره. همین‌طور سریع‌تر پاسخ میده. هر چند شاید این مورد محسوس نباشه، ولی حداقل تو سرورهای اشتراکی که بیشترین میزبانی رو داره قابل توجه هست.

  6. ایجاد شرایط سخت پیوند یکتا فارسی برای آنالیز در ابزارهای مختلف وبمستری

    مشکل url های فارسی به همین جا ختم نمیشه و یه سری مشکلات توی بعضی از ابزارهای آنالیز و ابزارهای سئو هم دیده میشه. خیلی وقت‌ها شما نیاز داری از ابزارهای مختلفی در جهت بهینه سازی و ارتقا رتبه سایت خودتون تو گوگل استفاده کنی. مثلا یکی از این ابزارهای مهم سرچ کنسول هست. مشکل زمانی آغاز میشه که ساختارهای آدرس ما فارسی هست و با چشم نمیشه تشخیص داد که آدرس‌های زیر برای کدوم پست یا صفحه هست. در حالی که ساختار url های انگلیسی طوری هست وبمستر و مختصص سئو به مشکلی برنخوره.

    آدرس فارسی یا انگلیسی
    نمایی از آدرس های فارسی در وبمسترتولز یا سرچ کنسول نسخه قدیم

    ? اینجا باید بهتون بگم که عکس بالا قدیمیه و از سال ۲۰۱۹، تو نسخه جدید سرچ کنسول، این مشکل حل شده و عکس پایین نسخه جدید هست.

    نمایی از آدرس های فارسی در سرچ کنسول نسخه جدید
    نمایی از آدرس های فارسی در سرچ کنسول نسخه جدید

    در اینجا فقط یک ابزار بررسی شد، احتمال اینکه خیلی از ابزارها از آدرس فارسی به صورت کامل پشتیبانی نکنن همچنان زیاده. 🙁

برای یادگیری کامل و جامع سرچ کنسول،
می‌تونید از مقالات آموزش کامل سرچ کنسول گوگل آکادمی میزفا استفاده کنید.

این همه درباره مشکلات پیوند یکتا فارسی صحبت کردیم؛ ولی باید بگم تو بعضی از سایت‌ها ما از آدرس فارسی استفاده می‌کنیم. چون که بعضی موضوعات هستند که به سئو اولویت دارن. انتهای همین مقاله به یه سری از این موارد اشاره می‌کنم.

چند نکته درباره url فارسی و انگلیسی که بهتره بدونید!

  • درک گوگل بالاس. گوگل به خوبی می‌تونه بین کلمات فارسی و انگلیسی ارتباط برقرار کنه و اگه شما مثلا در پست عنوانی با عبارت “سئو” رو داشته باشید و در url به شکل انگلیسی “SEO” نوشته باشید، می‌فهمه url با عنوان ارتباط معنایی داره.
  • مثل افزونه yoast seo ربات نباشید. افزونه یوآست سئو وردپرس و افزونه‌های مشابه، دیگه یک پلاگین هستن. یا بهتره بگم شبیه یک ربات که صرفا فاکتورهایی رو یادآوری می‌کنه و توی خیلی جاها اون انعطاف پذیری لازم رو نداره. پس اگه متن فارسی دارید و url انگلیسی، و بعدش این افزونه پیغام میده که کلمه کلیدی در url وجود نداره، نشونه ضعف ربات‌ها در برابر انعطاف پذیری افکار انسان هست.
  • گوگل در پست SEO Starter Guide به خوبی اشاره می‌کنه که چه آدرسی، از نگاه خودش مناسبه. به شکل خلاصه میگه، آدرس سایت رو با کاراکترهای IDs محصولات خود درج نکنید. یا مثلا از اسم‌های عمومی مثل page1.html  استفاده نکنید. همینطور مثال زده و گفته که توی آدرس‌ها سعی نکنید همش از کلمات کلیدی مثل baseball-cards-baseball-cards-baseballcards.html استفاده کنید. همین‌طور دوباره نکاتی گفته و اشاره داره که از پوشه‌های دنباله‌دار زیاد مثل .../dir1/dir2/dir3/dir4/dir5/dir6/page.html در پیوندهای یکتا استفاده نکنید. در ادامه توضیح داده که در استفاده از کلماتی که ربطی به محتوای شما ندارن، در نامک (آدرس) اجتناب کنید. (متن کامل در عکس زیر)
    توصیه گوگل برای انتخاب بهترین پیوند یکتا در سایت
    توصیه گوگل برای انتخاب بهترین پیوند یکتا در سایت
  • بد نیست بدونید که کارشناس گوگل، آقای John Mueller، تو سال 2018، در ویدئو ?Can my URLs use non-English words به سوال یکی از کاربران پاسخ داد. سوال این بود که آیا استفاده از کاراکترهای محلی و غیرانگلیسی در url مشکلی نداره؟
    آقای John Mueller اشاره کردند که مشکلی نداره و اگه استانداردهای گوگل رو رعایت بکنن، استفاده از کاراکترهای محلی حتی می‌تونه بهتر هم باشه.  ایشون پیشنهاد دادن که اگه سایت شما محلی هست، پس url ها هم محلی باشه، که منظور از محلی بودن در کشور ما، همون زبان فارسی هست.

کاراکتر مناسب برای آدرس سایت | ساختار بهترین url

url غیراستاندارد، به لینک‌هایی میگن که از حروف غیرمجاز تشکیل شده باشه. البته url به دو شکل کلی وارد میشه؛ یا بر اساس query string، و یا به حالت معمولی وارد میشه. query string یک رشته است و به سمت سرور مقادیری رو ارسال می‌کنه. query string با علامت سوال در url شروع میشه و درونش متغیر هست که با علامت مساوی از مقدار اون جدا بشه و با علامت & مغییرها از هم جدا میشن. پس بهتره کاراکترهای علامت سوال (؟) و امپرسند (&) و مساوی (=) فقط در Query String استفاده بشه. یک نمونه مثال query string از سایت ویکی‌پدیا براتون اوردیم:

http://example.com/over/there?name=ferret

مواردی که یک url استاندارد رو تشکیل میده عبارت‌اند از:

  • حروف انگلیسی
  • عدد
  • حروف فارسی
  • خط تیره (-)

حروف غیر مجاز در url زیاد هست و برای داشتن یک url انگلیسی خوب، یا حتی url فارسی خوب، باید توجه تا حد ممکن از این کاراکترها استفاده نکنید. البته ممکنه گوگل این جور url رو ایندکس کنه ولی ضعف‌ها و مشکلاتی دارن که ممکنه در برخی سرورها و در شرایطی خاص با مشکل مواجه شه. پس توصیه میشه که استفاده نکنید:

  • فاصله (یک فضای خالی یا space)
  • Underline (_)
  • نقطه (.)
  • مد (~)
  • Number (#)

کاراکتر Number (#) فقط برای نشانه گذاری و اسکرول کردن صفحه در سمت کاربر توصیه میشه استفاده کنید.

? سئو گاهی حرفی برای گفتن نداره!

گاهی وقت‌ها استراژی یک کسب و کاری حکم می‌کنه که آدرس فارسی باشه و یا انگلیسی باشه. گاهی وقت‌ها تجربه کاربری میگه فارسی باشه و یا ممکنه بگه انگلیسی باشه. خلاصه اگه استراژی دیجیتال مارکتینگ و یا تجربه کاربری چنین تصمیم هایی بگیرن، به نظر بنده سئو تابع این تصمیم هست.
هر چند میشه با یک سری ترفندهای جالب هم آدرس انگلیسی داشت و هم آدرس فارسی. اینطوری تجربه کاربری، سئو و … رو می‌تونید داشته باشید و به قولی اینجا نه سیخ می‌سوزه و نه کباب. ولی این موضوع خارج از این مقاله است.

جمع‌بندی موضوع انتخاب بهترین پیوند یکتا | URL فارسی یا انگلیسی

چه از url فارسی استفاده کنید، چه از url انگلیسی خیلی فرقی نداره. مهم اینه که به شکل اصولی استفاده بشه و سئو به زبان url یک سایت خیلی وابسته نیست. ولی از جنبه‌های مختلف که اشاره شد، اهمیت خاصی داره و جلوی دید کاربرانی هست که در SERP به دنبال سایت مورد نظر می‌گردن. پس بهتره به جای تمرکز بر روی اینکه آدرس صفحه فارسی باشه یا انگلیسی، بر روی کیفیت محتوا، سرعت سایت و … تمرکز کنیم.

با خوندن این مقاله میزفا الان باید بدونید که آیا URL فارسی بهتر است یا انگلیسی و همینطور تاثیر URL در  سئو چیه و چقدره. ولی یک مورد مهم به شما بگم، اگه بعد از خوندن این مقاله متوجه شدید که آدرس فارسی برای سئو بهتره و اثر خوبی داره، شاید هنوز به خوبی با سئو آشنایی ندارید. و یا اگه برعکس فکر می‌کنید که برای سئو آدرس انگلیسی بهتره، باز همین داستان تکرار میشه. برای همین پیشنهاد میشه مقاله با دقت بیشتری بخونید و همینطور درباره سئو و فاکتورهاش بیشتر تحقیق کنید.

حالا در انتهای مقاله از شما یه سری سوالات دارم:

آیا URL فارسی بهتر است یا URL انگلیسی؟ شما از کدوم استفاده می‌کنید و چه تاثیری در سئو سایت شما داشته؟ و اینکه که مزیت‌های یه لینک فارسی نسبت به یه لینک انگلیسی چی هست؟ آیا موردی رو پیدا می‌کنید؟ لطفا در نظرات پاسخ بدید. همچنین اگه سوالی داشتید، می‌تونید تو بخش نظرات مطرح کنید تا متخصصین ما در سریع‌ترین فرصت به سوال شما پاسخ بِدن.

مرسی که تا انتهای مقاله همراه ما بودید. ?

پوریا آریافر
اولین کسب و کار آنلاین خودم رو در فیسبوک راه‌اندازی کردم، سال ۲۰۱۱ یکی از پرتعامل‌ترین صفحات فارسی با ۸۰ هزار فالور فعال رو داشتم. بعد اینکه فیسبوک خالی از کاربر ایرانی شد وارد دنیای شبکه شدم و در انتهای سال ۲۰۱۲ مدرک MCSE مایکروسافت رو دریافت کردم، در حالی که نمره بالا گرفتم ولی کسی به دلیل به خطر افتادن موقعیت شغلی خودش به عنوان کارآموز منو قبول نمی‌کرد، بعدش با شروع دوران خدمت سربازی، مسئول بهینه سازی یک سایت خبری معتبر شدم و سئو یاد گرفتم. در ابتدای سال ۲۰۱۴ تونستم از رتبه ۱۵۰۰۰ به ۴۰۰ الکسا نزدیک کنم، اون زمان الکسا خیلی مهم بود. وارد دانشگاه شدم، به دلیل عدم علاقه به دانشگاه سعی کردم زودتر تمومش کنم و سه ساله در مقطع کارشناسی IT فارغ التحصیل شدم، توی دانشگاه هر کسی منو میدید یاد سئو میوفتاد، در همون سال آخر دانشگاه بزرگ‌ترین کانال تلگرامی IT با ۴۰ هزار عضو رو داشتم، که به مجتمع فنی فروختم تا بتونم تمرکز رو فقط بر روی عشق خودم یعنی سئو بذارم، وقتی کانال تلگرام فروختم حس پرواز بهم دست داد، هرچند درآمد چندین میلیون ماهانه رو از دست دادم ولی دوباره باید مثل گذشته با پوستی نو یک فصلی نو رو میساختم. در این چندین سال فعالیت‌های سئو به شکل تخصصی بنده در قالب پروژه‌های مختلف و آموزش‌های حضوری و غیرحضوری در دفتر میزفا و دانشگاه علامه طباطبایی تهران صورت ‌گرفته، تجربه بهینه سازی موفقی در بهبود UX و CRO پروژه‌های سئو کسب کردم. در اکثر ابزارهای کاربردی گوگل تسلط کاملی دارم. عاشق کسب تجربه های جدید هستم. راز پیشرفت در هر کاری رو یادگیری و یاددادن می‌دونم و میزفا که در اواخر ۲۰۱۶ راه‌اندازی شد تونست چنین بستر مناسبی رو برام فراهم کنه. همینطور در حال حاضر مدیریت یک تیم ۱۰ نفری از جوانان فعال و پرانگیزه رو در میزفا به عهده دارم. نقد و بازخوردهای سازنده شما، جوهر تلاش‌های مستمر ماست تا یک قدم خودمون بهبود بدیم. منتظریم …

94 نظر

94 پاسخ

  1. درود به شما جناب آریافر
    بسیار ممنونم از مقاله خوب و مفیدتون
    من مقاله و نظرات رو به صورت کامل خوندم
    در جواب دوستی گفته بودید که برای سایت دو زبانه برای پستهای هر زبان از نامک همون زبان استفاده بشه، هرچند که ظاهرا نظر شخصیتون بیشتر بر استفاده از نامک انگلیسی هستش
    من 2 سوال از شما دارم…
    فرض کنید که برای مقالات فارسی سایت از url زیر استفاده کنیم :
    domain.com/blog
    و برای مقالات انگلیسی :
    domain.com/en/blog
    و ضمنا “محتوای” مقالات در هر دو بخش یکی هستش اما با “زبانهای” متفاوت
    سوال اول – آیا به طور کلی این ساختار رو از لحاظ سئو مناسب میدونید ؟
    سوال دوم – با توجه به اینکه بخش انگلیسی در نامک خودش یک قسمت اضافه داره (en) و به همین دلیل در صورت استفاده از نامک انگلیسی برای هر دو زبان، مشکلی از لحاظ مشابهت url پیش نمیاد، آیا باز هم توصیه میکنید که نامک بخش فارسی رو فارسی درج کنیم یا میشه هر دو بخش رو انگلیسی درج کرد ؟
    پیشاپیش سپاس از پاسختون

    1. درود بر پیمان عزیز.
      نظر شخصی من طبیعتا شاید فقط برای خودم مهم باشه و تمایل نداشته باشم توی پروژه هام نظر شخصی رو اعمال کنم. برای همین آدرس فارسی رو در پروژه های زبان فارسی استفاده میکنم تا انگلیسی ولی در سایت هایی که برای خودم هست نظر شخصی رو اعمال میکنم.
      ۱ – بستگی به هدف کسب و کار داره باید ببینیم ایا اون کسب و کار قصد داره از محتوای انگلیسی کسب در آمد کنه یا صرفا برای پوز دادن و یا کسب اعتبار این کار رو میکنه، اگر دومی باشه من مشکلی در ساختار این ادرس نمیبینم ولی اگر اولی باشه به خاطر تحریم ها و مشکلات غیرسئویی کلا دامنه فارسی و انگلیسی رو جدا میکنم.
      ۲ – مشکلی که رخ نمیده ولی من قطعا آدرس فارسی رو در فارسی و آدرس انگلیسی رو در انگلیسی استفاده میکنم مگر گفتم سایت خودم باشه که اون موقع نظر شخصی (که نامک انگلیسی هست) رو اعمال میکنم.
      فدای شما موفق باشی.

  2. سلام سایت من تقریبا سایت قوی است. سایت براساس قالب وردپرس و مطالب فارسی طراحی شده است. حدودا 600 مقاله فارسی در سایت گذاشته شده.ولی فقط نیاز به یک صفحه انگلیسی در سایت است. آیا اگر یک صفحه انگلیسی در سایت بزارم سئو منفی دارد؟
    پیشهاد شما چیه؟
    ممنون از مطالب عالیتون

    1. سلام
      نه بابا چه تاثیر منفی؟
      ما همین کار رو توی میزفا انجام دادیم.

  3. سلام و واقعا ممنون بابت توضیحاتتون
    ما مطالب داریم که پر بازدید هستند و از نامک فارسی برخوردارند ، حتی براشون رپورتاژ و … زده شده ، اگه اونا به نامک انگلیسی تغییر و ریدایرکت کنیم ، افت رتبه به وجود میاد ؟

    1. سلام
      اگر ریدایرکت ها درست یپش میره و کارها رو درست انجام بدید، طبیعتا نه

  4. سلام وقت بخیر.
    بهترین و کامل‌ترین مقاله مربوط به ساختار url بود که خوندم. خواستم ازتون تشکر کنم.
    موفق باشید.

    1. سلام محمد
      ممنونم از حضورت و بازخوردی که بهم دادی.

  5. درود بر شما. ممنون برای آموزش مفیدتون. میشه همزمان از نامک انگلیسی و فارسی استفاده کرد؟

    1. درود
      شدن که میشه ولی چرا باید ادرس رو طولانی کنید؟ هم فارسی و هم انگلیسی طولانی میکنه.

  6. سلام
    با توجه به مطالب ذکر شده نامک انگلیسی بهتر است، برای سایت های دو زبانه (انگلیسی – فارسی) در هر زبان برای نامک از همان زبان استفاده شود بهتر است یا نه هر دو انگلیسی باشند (با نامک های متفاوت)؟

    1. سلام
      نامک انگلیسی برای متن انگلیسی و نامک فارسی برای متن فارسی.

  7. سلام و درود آقای آریافر
    ممنون از مقاله جامع و پر محتوایی که ارائه دادید. از لحاظ محتوا سایت بسیار فوق العاده و عالی دارید. انشاالله در مسیرتون همیشه موفق باشید.

    1. سلام محمدرضا
      ممنونم از حضورت. سلامت و پایدار باشی.
      خوشحال میشیم در دوره رایگان سئو ما هم شرکت کنی.

  8. سلام اقای اریانفر
    من یه سایت فروشگاهی دارم که تمام url هاش به صورت پیش فرض ساخته میشه و من دخالتی توش نمیکنم . به عنوان مثال :

    https://domain.com/product-337
    https://modain.com/product-338
    https://domain.com/product-339

    به نظر شما کار درستیه؟ یا باید برای تک تکشون اسم بزارم ؟ هر محصولیم که میزارم سریع در گوگل ریپورت میکنم که ثبت بشه.
    پیشاپیش تشکر از پاسخ

    1. سلام وقت بخیر ایمان.
      من نظرم رو داخل مقاله گفتم.
      البته برای سایت فروشگاهی من باشم خلاصه اسم محصول رو در داخل ادرس میارم.
      مثلا اسم محصول اینکه: گوشی گلکسی نوت ۱۰ پلاس ۶۴ گیگ رنگ سفید با گارانتی فلان و ...
      ادرس رو میذارم گوشی-گلکسی-نوت-۱۰-پلاس
      بدترین نوع ادرس دهی هم همین مثال خودتون هست. ادرس های بی معنا.

  9. سلام خسته نباشید مقاله جالبی هستش من خوندم حتی قبل از شروع فعالیتم اما من سوالی دارم ممنون میشم پاسخ بدید.
    من سایتم رو تازه ساختم برای شروع طبق این توصیه ها و کاربر پسند بودن و … نامک و دسته بندی ها همه رو انگلیسی کردم.
    دسته بندی هارو مشکلی ندارم اما برای نامک احساس میکنم نمیتونم بعد از یه مدت که مطالب سایت شلوغ شد مدیریتش کنم چون سایت مطالب زیادی خواهد داشت و معادل اتگلیسی کردن این همه مطلب سخت هستش و هنوز مطالب زیادی داخل سایت نیست حدود بیست تاست مشکلی نداره از الان به بعد نامک نوشته رو فارسی بذارم؟
    اینکه دسته بندی ها انگلیسی باشن و نامک خود نوشته در ادامه آدرس فارسی بیاد اشکالی نداره؟
    و اگر در سایت هم از نامک فارسی استفاده کنیم هم انگلیسی و هر دو باشن اشکالی پیش میاد یعنی برای یه مطلب انگیسی بذاریم یک مطلب فارسی؟

    1. سلام مسعود.
      جواب هر دو سوالت: نه هیچ مشکلی به وجود نمیاد
      درباره سوال هم میتونی این کار رو بکنی. کلا اینکه آدرس ما فارسی باشه یا انگلیسی خیلی اثرگذار در سئو نیست. و کارهایی که شما گفتید مشکلی نداشت.

  10. سلام
    در مورد برخی از سایتها دیدم که برای یک مطلب آدرسی به شکل زیر دارند:
    https://sample.com/2501/persian-url-or-english-url
    ادرس بالا نمونه است وجود خارجی نداره برای مثال نوشتم…
    در اینگونه سایتها برای نمایش مطلب از یک ایدی استفاده میشود که همان 2501 است . و اگر شما مقدار نامک را تغییر بدهید یا به عنوان مثال اسم خودتون رو هم در قسمت نامک بنویسید خطای not found صادر نمیکند و همچنان همان مطلب را نمایش میدهد. یعنی مقدار نامک در این گونه سایتها کاملا نمایشی است و تاثیری در نمایش نتایج ندارد و سیستم از مقدار آیدی ذکر شده برای نمایش مطلب استفاده میکند.
    سوال من این است که این مورد تاثیر بدی در سئو ندارد؟
    چون میشه برای این سایتها چندین آدرس مختلف ساخت با یک نتیجه.

    1. سلام میلاد.
      چرا میتونه مشکل رو ایجاد کنه اگر کنونیکال به درستی تعریف نشده باشه. اصولا در سایت هایی که متخصص سئو دارن میان از کنونیکال استفاده میکنن تا این مورد بالا رو حل کنن.

  11. سلام. بله کاملا موافقم. چیزی که مهمه ارتباط url با متن و کلمات کلیدی هست. زبانش اهمیتی نداره چون گوگل توانایی ترجمه زبان های مختلف رو داره و به راحتی و به صورت هوشمند متوجه منظور واژه ها میشه.

  12. سلام خسته نباشید

    شاید سوالم ربطی به این مقاله نداشته باشه ولی جای دیگه پیدا نکردم بپرسم
    در رابطه با ساختار لینک خیلی ها مثل شما عمل کردن
    domain.com/blog/artile-title
    خیلی ها هم پیشنهاد میکنن ساختار به صورت زیر باشد
    domain.com/blog/category/subcategory/article-title
    خواستم بدونم نظر شما چیست؟
    بعد اینکه ممکنه یه سایتی مثل دیجیکالا هم محصول داشته باشه هم مقاله و دسته و زیر دسته و حتی زیر دسته ی دیگر برای زیر دسته!!!!
    اونوقت از طرفی میگن لینک باید کوتاه باشه – چه باید کرد
    یه همچین ساختاری بد میشه؟
    domain.com/product/category/subcategory1/subcategory2/product-title

    ممنون میشم پاسخ بدید

    1. سلام ستایش.
      نظرت رو جا به جا کردیم در یک پست مربوطه.
      اینکه ادرس انقدر پوشه داشته باشه و طولانی باشه جالب نیست داخل این مقاله هم توضیح دادم. پیشنهاد میشه حتما مطالعه بکنی.

  13. سلام.
    من وقتی سایتم رو ساختم همه url ها اتوماتیک ایجاد شدن(با استفاده از نام پیج).url ها فارسی هستن
    یعنی گذاشته بودم بعد از اتمام ساخت ظاهر سایت url هارو تغییر بدم ولی تازه فهمیدم که اشتباه کردم.
    اول این که اگر url فارسی بمونه مشکلی در سئو ایجاد نمیشه؟
    دوم این که تو همه ی url ها یه سری حروف و عدد اضافه ایجاد شدن به این صورت:
    ?v=11c273bbff26
    چطوری میتونم حذفشون کنم و علت ایجادشون چی بوده به نظر شما؟

    1. سلام ندا.
      اینکه آدرس فارسی برای سئو بهتره یا انگلیسی رو داخل مقاله کلی توضیح دادم لطفا مقاله رو مطالعه کن.
      درباره سوال دومت باید بگم اینا متغیر هستند و مشکلی ایجاد نمیکنن.

  14. سلام وقتتون بخیر. بنده یک مجله تحلیلی وردپرسی دارم، به تازگی در برخی از URL صفحاتم(که انگلیسی هم هستن) دو بک اسلش (//) بعد از category دریافت میکنم که سرچ کنسول بهش ایراد گرفته. متاسفانه با وجود جستجوهای فراوان، راه حلی برای رفع این مشکل پیدا نکردم. شما میتوانید کمکم کنید؟

    1. سلام لیدا.
      این مشکل میتونه به هزار دلیل مختلف رخ بده، نمیشه بدون بررسی دقیق فهمید. باید به یک متخصص بگی و بهش دسترسی بدی تا بررسی کنه.
      با این حال میتونی یک تستی هم بکنی و بیای دونه دونه افزونه ها رو غیرفعال کنی و اگر دیدی مشکل حل شد میشه فهمید مشکل از اون افزونه هست.

      1. مشکلم حل شد!واقعا واقعا ازتون ممنونم.
        افزونه 《بسته وردپرس فارسی》 که برای فارسی سازی تاریخ ها نصب کرده بودم این مشکل رو پیش آورده بود. باورتون میشه با سئوکارها و طراح های زیادی مطرح کردم و همه گفتن که علتش رو نمیدونن یا نشنیدن؟ شما فوق العده اید! مرسی

        1. خیلی خوشحال شدم که مشکلت حل شد.
          خواهش میکنم.
          شاد و پیروز باشی

  15. با سلام ممنون از مطلب خوبتون.
    بنده برنامه نویس وب هستم و یک سایت فروشگاهی رو دارم راه اندازی میکنم.
    خواستم نظر مفید شما رو در مورد این مساله بدونم…
    این وبسایت تماما از ساختار دایرکتوری استفاده میکنه که توسط گوگل پیشنهاد شده.
    اما طبق مطلب مفیدی که فرمودید ، و خیلی به موقع هم مشاهده کردم ، خوشبختانه میشه از ساختار لاتین در آدرس استفاده کرد.
    اما نظرتون در مورد ساختار آدرسی که کلمه کلیدی لاتین و فارسی رو استفاده میکنه چطور هست ؟
    مثلا :
    site.com/notebook/asus/لپتاپ-ایسوس-k556uq-گارانتی-دو-ماه
    و سوال دوم … اگر مطلب و یا محصول در اون دایرکتوری قرار بگیره بدون این که پشت آدرس، دایرکتوری /blog درست کنیم چه تاثیری میتونه داشته باشه ؟
    یعنی اگر در زمینه موبایل باشه فرض کنیم آدرس به این شکل هست :
    برای مطلب
    site.com/mobile/asus/how-to-root--asus-phone
    و محصول
    site.com/mobile/asus/asus-zenfone-128gb-gold
    این نحوه دایرکتوری بندی کوتاه تر و بهتر هست به نظرم اما لازمه که مقالات و محصولات مجزا باشن در دایرکتوری products/blog ?
    ممنونم

    1. سلام میکائیل جان.
      مشکلی نداره، مثالی هم که زدی موردی نداره و خیلی از سایت ها هم همینطور اند.
      پاسخ سوال دو: طبیعتا شما blog نذاری از نظر سئو مشکل خاصی نداره ولی این کار نظم نداره، از طرفی توی تحلیل های حرفه ای نیاز هست مقاله ها با یک دایرکتوری جدا بشن تا بشه بعدها روش تحلیل داشت. من برای بلاگ دایرکتوری mobile و asus رو لازم نمیبینم. هر مقاله یک دسته اصلی داشته باشه و ادرس اون دسته اصلی میتونه در ادرس اون مقاله هم بیاد.
      موفق باشی.

  16. استاد سلام
    خسته نباشید

    در رابطه با ساختار url چی؟
    یه مقاله خوندم که نوشته بود این بهترین ساختار برای url
    example.com/main-category/sub-category/article-title

    از طرفی ممکنه یه مقاله چند تا دسته بندی داشته باشه از طرف دیگه هم میگن هر چقدر url کوتاه تر باشه بهتره؟
    من خودم خیلی دوست دارم کوتاه تر باشه مثلا در حد
    example.com/blog/article-title

    نظر شما چیه؟ کدوم رو ترجیح میدید؟

    با تشکر

    1. سلام ستایش.
      من اولی رو ترجیح میدم، اولی برای آنالیز کردن ها بسیار مفید است ولی اما و اگرهای زیادی داره که خارج از بحث در کامنت ها هست. هر چند اولی زیاد طولانی هم نیست ولی ادرس دومی ساختار محدودی داره.
      من اگر به چندین سال قبل برمیگشتم توی میزفا ساختار اولی رو پیاده میکردم.
      ممنونم از حضورت. موفق باشی

        1. خواهش میکنم.
          سوالی داشتید شما و همه دوستان دیگر میتونن در اینجا بپرسن، ما پاسخگو هستیم.

  17. سلام ، خسته نباشید
    شاید سوالم ربطی به فارسی یا انگلیسی بودن url نداشته باشه ولی جای بهتر برای پرسیدن پیدا نکردم
    میخواستم بدونم وجود آدرس هایی مانند
    1 – domain.ir/news-title
    2 – domain.ir/news-title/support
    3 – domain.ir/news-title/report
    و غیره .. که قسمت مشترک در url هست یک ایراد است یا مشکلی به وجود نمی آورد؟؟
    اینم بگم که صفحات support و report صفحه ای جدا از صفحه ی جزئیات مربوط به خبر یا محصول می باشند یعنی کاربر با کلیک بر روی لینک به صفحه ی دیگری هدایت میشود

    1. سلام ستایش.
      نه اصلا مشکلی نداره. وجود این موارد خیلی مفید هم است. مخصوصا تو انالیز بیشترین کاربرد رو داره. مثلا همه مقاله ها با blog شروع بشه و یا همه محصولات با product شروع شده و حالا میشه اینا رو جزئی تر هم کرد.
      قسمت اخر حرفت رو هم متاسفانه متوجه نشدم، اینکه کاربر هدایت میشه رو برخی صفحات.

  18. لحن صادقانه و جذابی بود. استفاده کردم. و می خواستم تشکر کنم.
    در یک مقاله انگلیسی دیشب تقریباً در رتبه بالای سی بود، اهمیت url ولی گفت تا چند سال بعد همه این ها از بین می رود، فقط باید مفید باشه. گفت اینقدر seo پیشرفت می کنه که تکنیک مهم نیست. مطلب مهمه. هرچند، ظاهر سایت و خیلی چیزهای دیگر همیشه با اهمیته.
    به هر حال، ممنون.

    1. سلام حامد جان. خوشحالم مورد پسند شما واقع شده. بله و من با این نظر شما موافق هستم. نحوه چیدمان ادرس سایت بیشتر توی تحلیل و آنالیز سایت نقش داره تا سئو.
      ممنونم از وقتی که در سایت ما گذاشتی. موفق باشی 🙂

  19. سلام ، بنده در url های سایتم که به این آدرس هست sabtenam org و در مورد ثبت نام در دانشگاه های بدون کنکور می باشد کاملا از زبان فارسی استفاده کردم . به نظر شما بزرگوار و همه دوستان آیا باید همه مقالات رو اصلاح کنم ؟ یا اینکه فقط مقالات جدید رو به زبان انگلیسی منتشر کنم.

    1. سلام عباس عزیز. لطفا نظرات مطالعه کنید در نظرات بارها به این سوال پاسخ داده شده. موفق باشید.

  20. با عرض سلام و خسته نباشید

    ممنون از وب سایت و مطالب خوبتون

    پس ادرس انگلیسی بهتره

    حالا ما که یه وب سایت قدیمی داریم با ادرس های فارسی ایا درست هست که تغییر بدیم به انگلیسی یا نه دست نزنیم
    میدونم باید ریدایرکت بسازیم که یوست میسازه اما رنک ها خوبی تو گوگل داریم تو خیلی پیجها و کلمه ها به نظرتون کلا اینو دست نزنیم و از این به بعد یا واسه سایت های بعدی از صفر اونارو انگلیسی بریم و این رو همون فارسی ادامه بدیم ؟

    1. سلام. این دیدگاه شخصی هست که انگلیسی بهتر هست.
      خیر لازم نیست تغییر بدید.

  21. سلام؛ وقت بخیر.
    بابت انتشار این مطلب از شما سپاسگزارم، بسیار مناسب بود.
    من هم از URL انگلیسی در صفحات سایت وردپرسیم iranpuyesh.ir استفاده می کنم، URL دسته بندی ها (Categories) انگلیسی هست، در مورد برچسب ها (tags)، برخی که نام های خاص تر و عمومی ترند مانند (جزوه) را به انگلیسی (pamphlet) وارد می کنم و برخی که خاص ترند ممکن است نامک (URL) فارسی بذارم. اما دقیقا در این قسمت کمی سردرگم هستم نمیدانم که باید فارسی بکار ببرم یا انگلیسی. در وردپرس هنگام ایجاد محصول اگر بخواهیم برچسب جدید به فارسی اضافه کنیم، نامک هم بهمین ترتیب فارسی ایجاد خواهد شد. ازین جهت من بصورت دستی نامک انگلیسی برای واژگان فارسی تعریف می کنیم. اما سایت من محتوای فارسی داره و مخاطبش هم صد در صد فارسی زبان هستند که بیشتر از 95 درصد فارسی جستجو خواهند کرد.

    پیشنهاد شما چیست. مثلا برای اضافه کردن نامک مثلا “گیاهان دارویی” و یا “کشت سلولی” برای محصولاتی که محتوایشان کتاب، جزوه و ازین قبیل هستند و مخاطب صد درصد فارسی زبان است و جستجوی فارسی انجام می دهد، چه استراتژی ای مناسب تر است – نامک فارسی یا انگلیسی؟
    در قسمت ویژگی های ووکامرس نیز همین مساله برایم مطرح است.
    از توجهتون سپاسگزارم.

    1. عرض ادب
      اگر من دوباره بخوام نظرم رو بگم باید بیام کل مقاله رو از اول براتون تایپ کنم پس پیشنهاد میکنم مقاله رو دوباره بخونید چرا که هر انچه لازم بوده من توضیح دادم و کامل تر از این در جایی گفته نشده.
      بنده پیشنهاد خاصی درباره url (در وردپرس نامک گفته میشه) برای سایتی ندارم و هر سایت براساس سلیقه و سیاست‌هایی که دارن میتونن ادرس ها رو پیاده سازی کنن ولی بنده در تمام سایت های شخصی که دارم ادرس انگلیسی درج میکنم، مخاطب های ما هم ۹۹ درصد فارسی زبان هستند و فارسی سرچ میکنن و مشکلی هم نداریم سر اینکه ادرس برچسب ها و دسته ها و همینطور مقاله ها انگلیسی هست (البته در ادرس‌های مهم).
      به هر حال شما رو به مطالعه دوباره مقاله ارجاع میدم چون یک سری نگاه‌های اشتباه در نظرتون داشتید که پاسخ اونا در متن مقاله هست و همینطور یک سری سوال پرسیدید که کل مقاله بالا از اول تا اخر داره به این سوال ها پاسخ میده.
      موفق و پایدار باشید.

  22. با سلام
    چرا بعضی از مواقع هنگام تایپ URL انگلیسی خودش اتوماتیک یه عدد 2 به آخر عنوان اضافه میکند؟؟؟

    1. درود، به این خاطر که اون آدرس در جای دیگر هم تکرار شده و برای تکراری نبودن ادرس ها یک عدد جلوش قرار میده.

  23. سلام جناب آریا فر خسته نباشید . ممنونم از توضیحات راجب url گفتید
    من میخوام برای سایت قسمت بلاگ درست کنم که مثل سایت شما mizfa.com/blog باشه و مطالب بلاگ در این قسمت قرار بگیره
    اما وقتی یه دسته به اسم blog میسازم ادرس یو ار ال اون به صورت mizfa.com/category/blog در میاد
    ممنون میشم راهنمایی کنید که چطور باید قسمت category رو ور دارم و بعداز نام دامنه اسم blog بیاد.

    1. سلام، خواهش میکنم، شما میتونید به Page با ادرس blog درج کنید و در اون Page بگید فقط مثلا دسته های بلاگ و یا هر دسته بندی که قصد دارید در blog باشه درج کنید.

      1. ممنوم از پاسخ شما
        یه سوال دیگه هم مربوط به همین موضوع
        بعضی سایت ها رو میبینم که ادرس پست های قسمت بلاگ به صورت domain.com/post ویا domain.com/category هستش و blog/ در ساختار url پست های وبلاگ شون وجود نداره
        اما بعضی سایت های دیگه مثل سایت شما در قسمت ساختار url تمام پست های بلاگ blog/ هم وجود داره یعنی https://mizfa.com/blog/persian-url-or-english-url
        دلیل اینکه بعضی سایت ها در ادرس پست های بلاگ قسمت blog/ رو حذف می کنن چی میتونه باشه؟
        من فک میکردم شما در سی پنل ساب دایرکتوری به اسم blog ساختید و یه وردپرس دیگه رو اون نصب کردید و همه پست های بلاگتون رو در ساب دایرکتوری که اسمش blog هست گذاشتید که آدرس url تمام پست های بلاگتون به این صورت هستش

        1. سلام، هیچ دلیل خاصی از نظر سئو نداره. بله ما همین کار رو کردیم و یک دایرکتوری ایجاد کردیم.

  24. سلام . وقت بخیر
    استفاده از حالتهای مختلف برای یک یو آر ال چه مضرات یا فوایدی می تواند داشته باشد؟
    مثلا اینکه یک صفحه با سه حالت ( بدون اسلش انتهایی ، با اسلش انتهایی و یا با .html برای کاربر نمایش داده شود
    لازم به ذکر هست که یو آر ال با اسلش به عنوان یو آر ال کنونیکال برای هر سه صفحه استفاده می می شود

    و سوال دوم اینکه برای بخش ها و مجموعه ها که که یک سری کانتنت از آنها میگذره آیا استفاده از html. اصلا صحیح هست یا خیر؟؟؟

    1. سلام، چرا باید برای کاربر ۱۰ جور ادرس با یک محتوا نشون بدیم؟ حتی اگر از نظر سئو هم اوکی کرده باشیم این صفحات رو ولی از نظر تجربه کاربری اصلا کار جالبی نیست. تجربه کاربری اولویت داره نسبت به سایر موارد، حتی در این حالت نمیشه از ابزارهای آنالیز وب هم استفاده کرد چرا که داده ها در صفحات مختلف پراکنده میشه. کلا وجود چنین صفحاتی از هر لحاظی به نظر من مشکل ساز هست.
      سوال دوم از نظر سئو مهم نیست. صرفا یک سری نظریه ها چه مثبت چه منفی برخی سئوکارهان درباره استفاده از html در انتهای صفحات سایت داشتن که قابل اثبات نبود.

  25. سلام. اینکه قید کردید از آندرلاین استفاده نکنید چقدر میتونه در سئو و یا بوجود اومدن مشکلات احتمالی موثر باشه؟ اخیرا متوجه شدم که سایت w3schools دقیقا از آندرلاین تو url هاش استفاده کرده..

    1. سلام، (بخش اول) خب این موضوع ربطی به سئو url نداره، هر سایتی هر جور که دوست داره میتونه ساختار سایتش رو پیش ببره و سئو رعایت نکنه، مثلا چرا همین سایتی که اشاره کردید در صفحه اصلی ۴ بار از h1 استفاده کرده؟ در سئو این جالب نیست، (بخش دوم) علت اینکه میگیم از اندرلاین استفاده نشه این هست که در برخی موتورهای جستجو و برخی سایت‌ها، اندرلاین براشون معنای خاطی میده و خوب نمیتونن صفحات رو هندل کنن (بخش سوم) سایت مثل w3school با این سابقه بسیار طولانی و لینک های خارجی بسیار زیاد و قدرتمند رو نمیتونید با یک سایت مثلا تازه تاسیس مقایسه کنید و حتی نمیتونید بهترین سایت اموزش برنامه نویسی در ایران رو با سایت w3 مقایسه کنید، برخی فاکتورهای این سایت به قدری قدرتمند هست که اصلا مهم نیست سایر فاکتورها رو ایا رعایت میکنه یا نمیکنه ولی رقیب هر چقدر هم خوب باشه به این معنی نیست که اون هر کاری میکنه درسته، اگر اون خوبه باید ما سعی کنیم خوب تر باشیم تا حرفی برای گفتن داشته باشیم.

  26. با سلام و خسته نباشید و تشکر بابت مطلب خیلی اساسی
    اگر امکانش هست توضیحاتی بیش تری در مورد “دوباره نکاتی گفته و اشاره داره که از پوشه‌های دنباله‌دار زیاد مثل …/dir1/dir2/dir3/dir4/dir5/dir6/page.html در پیوندهای یکتا استفاده نکنید” بدید و اینکه این موضوع چقدر اهمیت داره و بهترین حالتش چگونه است؟

    سایت من درسته که دسته بندیش انقدر تو در تو نیست اما ت ا2 و 3 مرحله یا dir1/dir2/dir3 را دارا است…

    حالا پیشنهاد شما برای دسته بندی چیه؟
    با تشکر

  27. سلام،
    مطلب بسیار مفیدی بود
    یک سوال داشتم دوستان
    اگر در url ها از نام دسته بندی و عنوان استفاده کنیم، بعد نام دسته بندی در عنوان تکرار بشه مشکلی هست؟ حالا چه از نظر رابط کاربری چه سئو
    یه مثال میزنم با شاخه ایسر و لپ تاپ ایسر که منظورمو متوجه بشید
    عنوان :لپتاپ ایسر 4520
    لینک : acer/acer-laptop-4520
    سپاسگزارم

    1. بیشتر منظورم اومدن دو اسم شبیه، درکنار هم توی url هستش

    2. درود بر شما، نه مشکلی نداره و میتونه نظم خوبی داشته باشه. تکرار منطقی هم موردی نداره.

  28. با سلام
    بنده مقاله فوق رو کامل خوندم و به این نتیجه رسیدم که آدرس صفحات رو به زبان انگلیسی و صحیح قرار بدم . حالا سوالی برام پیش اومده : برچسب و کلید واژه های محتوا ارتباطی با آدرس صفحات دارند ؟ بنده یک قالب حرفه ای موزیک روی وردپرس نصب دارم و آدرس صفحات نیز به صورت انگلیسی هستش … (آدرس صفحات = انگلیسی ، کلیدواژه ها = فارسی)
    کلیدواژه ها که نام آهنگ و خواننده هستند رو می تونم به فارسی در یواست وارد کنم ؟ و از نظر شما موردی در این بابت نیست ؟
    باتشکر از شما

    1. درود
      هر آدرسی از یک سایت محتوایی داره، بهتر است محتوا با آدرس موجود در نوار مرورگر (URL) ارتباط مفهومی داشته باشه، حالا این ارتباط میتونه هم زبان باشه یا غیرهم زبان. حالا اینکه آیا هم زبان باشه یا نه رو در مقاله کامل بهش اشاره کردم.

      1. منظور بنده هماهنگ بودن محتوا و آدرس سایت نبود . برای روشن شدن موضوع به عنوان مثال : یک پستی در قالب موزیک با یو آر ال : y.com/mp3s/Shajarian-madar … آیا این آدرس انگلیسی که محتوای اون فقط یک موزیک هست و بس ؛ می تواند کلید واژه های فارسی داشته باشد ؟ بر فرض : استاد شجریان – آهنگ مادر از شجریان – … اگر امکانش باشه ک برای آدرس های انگلیسی ؛ کلیدواژه های فارسی قرار بدیم از نظر سئو مشکلی وجود نخواهد داشت ؟
        قبلا از شما و راهنمایی هاتون سپاسگذاریم

        1. اگر توجه کرده باشید در پاسخ قبلی جواب شما داده شده، از نگاه سئو مهم فقط ارتباط بین URL با محتوا است. و کار شما هیچ مشکلی از نظر سئو نداره.
          هر چند تاثیر URL در سئو بسیار ناچیز است. پیشنهاد میشه بیشتر از نگاه تجربه کاربری به این مسئله توجه کنید تا سئو.

  29. مقاله بسیار عالی و مفیدی بود.
    من هم برای سایتم سوال آقای عرفانیان رو داشتم.
    یعنی URL های قبلی رو بدون تغییر بذارم و از این به بعد مطالب جدید رو با URL انگلیسی بذارم؟
    آدرس سایتم modirezehngroup.ir هست
    یک سوال دیگه هم داشتم اینکه برای ترجمه یک کلمه فارسی به انگلیسی از گوگل ترنسلیت استفاده کنم؟
    چون بعضی وقت ها برای یک کلمه ممکنه چند تا معنی انگلیسی داشته باشه و من اونقدر زبانم قوی نیست و نمیدونم که کدوم یک از اون ها رو باید انتخاب کنم و یا اگر چند کلمه است به چه شکلی باشه.
    میشه با چند تا مثال اینو توضیح بدین.
    ازتون ممنونم

    1. نظرات قبلی رو بخونید لطفا تا به پاسخ سوال اول برسید.
      بله میتونید از گوگل ترنسلیت هم استفاده کنید ولی به این معنی نیست که هر چیزی این ابزار معنی کرد شما هم باید همون رو در URL قرار بدید.
      اینکه چند مثال بزنم رو متوجه نشدم، یعنی آموزش زبان انگلیسی باید بدم و بگم مثلا کدوم معنی نزدیک تر هست؟
      سرچ کنید و ببینید بیشتر سایت ها از چه کلمه ای برای URL استفاده کردن تا به نتیجه لازمه برسید.
      موفق باشید.

  30. با سلام و احترام
    و تشکر بابت مقاله ی جامعی که گذاشتید.
    من روی یک فروشگاه اینترنتی کار می کنم که حدود 2 ساله محصولاتشونو با ادرس URL فارسی منتشر میکردند. از این به بعد اگر ادرسا رو به صورت انگلیسی ادامه بدم بهتره یا طبق همون روال قبل؟؟ (البته این فروشگاه قبلا به صورت حرفه ای کار نمی کردن و فروشی نداشتن)
    ضمن اینکه اگر ادرس URL رو به صورت انگلیسی قرار بدم، باید همه ی ادرسا رو تغییر از دسته بندی، برچسب ها و … تغییر بدم؟

    1. سلام
      از نظر سئو مهم نیست که شما ادرس فارسی ادامه میدید یا انگلیسی. ولی از جنبه های دیگه مثل تجربه کاربری مهم است.
      اگر قرار باشه از ادرس انگلیسی استفاده کنید دیگه لزومی نداره ادرس های قبلی رو تغییر بدید.
      موفق باشید.

  31. سلام ممنونم، تقریبا میشه گفت بین 20 تا مقاله ای که امروز در این مورد خوندم این بهترینش بود، من الان برای تصمیم گیری در مورد فروشگاهم هنوز به نتیجه قطعی نرسیدم، نمیخوام فارسی باشه کلمات و در عین حال هم قابل تبدیل به کلمات ترجمه شده انگلیسی نیستم توی محصولات چون قراره بعد از این توسط اپراتور وارد بشه محصولای سایتم، حالا سوالم اینجاست که باید چیکار کنم؟ مثلا از شناسه هر محصول برای url استفاده کنم یا بذارم فارسی بمونه و ..

    1. سلام، خوشحالیم مفید بوده.
      میتونید به اپراتور آموزش بدید، و یا اینکه از آدرس های فارسی استفاده کنید ولی هر آدرس هم برای خودش لینک کوتاه داشته باشه و یا از Canonical استفاده کنید.
      البته این موضوع کاملا به استراتژی سایت برمیگرده و بسته به نوع این استراتژی میشه از بین راه های موجود، بهترین رو انتخاب کرد.
      موفق باشید.

      1. ممنونم، من یه سوال دارم که نمیدونم جوابشو از کجا پیدا کنم ممنون میشم راهنمایی کنید، یه سایتی طراحی کردم روی یک دامین تستی و الان میخوایم سایت اصلی رو سوییچ کنیم روی هاستی که من سایتش رو طراحی کردم با دامین تست. آیا از نظر سئو مشکلی پیش میاد وقتی سوییچ بشه؟ باید اقدام خاصی انجام بدم؟

        1. سوال شما خیلی کلی هست و من باید اطلاعات بیشتری بدونم تا بتونم به شکل صحیح پاسخ بدم. ولی در کل در زمان طراحی سایت بر روی هر آدرسی بهتر هست کل سایت در حال طراحی به شکل noindex باشه تا اینکه زمان طراحی به پایان برسه.
          بعد از پایان طراحی، قالب جدید جایگزین قالب قدیم میشه و حالا اینجا به چند تا چیز بستگی داره، دامنه اصلی قبلا ایندکس شده؟ اقا قالب جدید از نظر ساختار کلی سئو، مناسب‌تر از قالب قدیم است؟ یا صرفا فقط زیباتره؟ اگر دامنه قبلا ایندکس شده و قالب جدید ساختار سئوی بهتری داره خب طبیعتا تاثیر مثبتی داره در غیر این صورت ممکنه بدون تاثیر باشه و یا اثر منفی داشته باشه. و این اثرات به مرورگر زمان و با آنالیز سایت میشه تشخیص داد.

  32. اگر آدرس صفحات رو از فارسی به انگلیس تبدیل کنم ضررش بیشتره تا سودش؟

  33. لینک سازی با url فارسی سخت تره اما url فارسی تاثیر بهتری نسبت به url انگلیسی داره که البته تاثیر خیلی زیادی نیست .
    ما این موضوع را آزمایش کردیم و در نتیجه آزمایش را در سایتمون منتشر کردیم که می تونید آزمایش را از طریق این آدرس مشاهده کنید .
    labraseo.com/2
    ممنون از سایت خوبتون

    1. درود بر شما آقای کریمی، سپاس فراوان از اینکه تجربه خودتون رو در اختیار ما قرار دادید و برای ما بسیار باارزش هست.
      ازمایش شما رو نگاه کردم ولی وقتی باید به یک نتیجه قطعی برسیم که چندین بار آزمایش در زمان‌های مختلف با کلمات کلیدی مختلف انجام بگیره، صرفا نباید با یک کلمه کلیدی به یک نتیجه کلی به ظاهر قطعی رسید، رفتار و نتایج گوگل براساس کلمات کلیدی بسیار متفاوت هست. یکی از فاکتورهای اعتبار نتایج یک آزمایش به مدت زمان و تعداد دفعات اون میشه خلاصه کرد.
      از نگاه بنده url مناسب سئو هست که کوتاه، دارای معنا و مرتبط با پست باشه حالا میتونه آدرس فارسی باشه یا انگلیسی ولی واقعا باید به این فاکتور فقط از نگاه سئو توجه کرد؟ UX مهم نیس؟ کاربران مهم نیستند؟ قطعا برای شما مهم هستند و اگر از جنبه UX نگاه کنیم آدرس فارسی حرفی برای گفتن نداره
      از نگاه UX ، سئو و همچنین گوگل، کاربران حرف اول و اخر هستند.

      1. در مورد ux و مفاهیم کاربرپسندی دقیقا حق با شماست و حتی پروسه لینک سازی هم با url فارسی سخت تره .
        اما در مورد آزمایش ما معمولا چندین آزمایش را بطور موازی برای هر مورد انجام می دهیم و تمامی احتمالات را در نظر می گیریم . به هر حال نمیشه گفت 100 درصد اما نتایج آزمایش ها با ضریب بالایی درست هستند و ما هم سعی میکنیم نتایج کاملا دقیق باشند.
        البته در این راه نظرات تخصصی شما دوستان عزیز هم خیلی به ما کمک میکنه .
        سپاسگذارم از شما و سایت خوبتون و مقالات عالی شما

        1. درمورد لینک سازی، اگر url مشکلی داشت، میشه از آدرس کوتاه ۳۰۱ استفاده کرد.
          از آشنایی با شما بسیار خوشحالم و تشکر از اینکه زمان گذاشتید.

  34. بله دقیقا، به نظرتون مشکلی ایجاد میشه؟ لینک سایتمون : web-city.ir

    1. نمیشه گفت اشتباه کردید چرا که سایت‌های بسیار معروف و موفقی داریم که دارن از url های فارسی استفاده می‌کنن، فقط کمی معایب داره که در بالا اشاره شده
      در کل همون‌طور که در مقاله اشاره شده این فاکتور تعیین کننده قوی در سئو نیست ولی از نگاه تجربه کاربری نسبتا اهمیت بالاتری داره

  35. ممنون، یکی از اشتباهاتی بود که همیشه انجام میدادیم!

  36. سلام
    ممنون
    url به طور خلاصه ( نظر شخصی )
    1. انگلیسی باشد
    2. با title صفحه مطابقت معنایی و کامل داشته باشد
    3. طول url مهم نیست و می تونه مثلا مثل لینک زیر طولانی باشه
    http://www.msn.com/en-us/sports/motorsports/watch-kyle-busch-wants-nothing-to-do-with-austin-dillon-question-after-losing-coca-cola-600/ar-BBBCuOT?li=BBnba9I
    یا مثل لینک زیر کوتاه تر
    http://www.yahoo.com/style/6-things-never-knew-best-203004127.html

    در msn عنوان مطلب در url آمده بدون نگرانی از طولانی بودن
    اما در yahoo به شکل خلاصه و کلمات اصلی در url آمده و با زدن عدد رندم 203004127 به انتهای url هم از تکراری بودن url ها جلوگیری کرده..

    اما گوگل دردسر زیادی بابت انالیز url طولانی نمی کشد و بیشتر دوست دارد در مرحله اول بدون تست محتوا از همان link یه چیزهایی را حدس بزند و در اسکن بعدی به محتوا و لینک ها هم سر بزند و در کل تاثیر خیلی زیادی ندارد که لینک عدد باشد یا en باشد ولی خیلی فرق دارد که فارسی باشد یا انگلیسی.

    ارادتمند شما فرضی پور

    1. سلام
      ممنونم برای به اشتراک گذاشتن دیدگاهتون
      بله با دو مورد اولی که اشاره کردید موافق هستم و در متن مقاله ذکر شده، ولی اگر از دید تجربه کاربری به مورد سه که اشاره کردید نگاه کنیم میبینیم که لینک سایت msn خیلی جالب نیست.
      و برای داشتن یک url مناسب باید از جنبه‌های مختلف بهش نگاه کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حداکثر حجم فایل برای آپلود: 1 مگابایت. فایل‌های مجاز برای آپلود: عکس, ویس, ویدیو, ورد یا پی دی اف, فایل متنی, زیپ. شما می‌تونید برای بهتر پرسیدن سوالتون، عکس یا ویس یا حتی فیلم در بخش نظرات میزفا آپلود کنید. برای ضبط ویس می‌تونید از خود واتس آپ استفاده کنید و بعد اینجا آپلود کنید و برای ارسال عکس هم کافی هست اسکرین شات بگیرید. Drop file here

با موفقیت ثبت شد، میزفا از شما برای عضویت در خبرنامه هفتگی تشکر میکند.

عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:

  • فیلم و مقاله رایگان سئو
  • آموزش‌های UX ، GA و GTM
  • مقاله های تخصصی ASP.NET Core
  • اطلاع رسانی از محصولات
فیلم آموزشی asp.net core 2
ترک میزفا خوب نیست!
معرفی جامع‌ترین ابزار سئو در ایران
بالای ۱۰ هزار عضو
PHZpZGVvIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzUwIiBwb3N0ZXI9Imh0dHBzOi8vbWl6ZmEuY29tL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjMvMDUvcG9zdGVyLW1pemZhLXRvb2xzLXZpZGVvLW1pbi5wbmciIGNvbnRyb2xzIHByZWxvYWQ9Im5vbmUiPiANCiAgIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJodHRwczovL21pemZhLmNvbS9ibG9nL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIzLzA1L21pemZhX3Rvb2xzXzcyMHAubXA0IiB0eXBlPSJ2aWRlby9tcDQiPg0KPC92aWRlbz4=