چقدر طول می‌کشه تا سئو نتیجه بده؟

چقدر طول می‌کشه سئو نتیجه بده

تا به حال پیش اومده براتون سوال بشه که وقتی از این حرف می‌زنیم که سئو یه فرایند زمان‌بره، منظورمون چیه؟ خیلی از مشتریان و کارفرمایانی که از خدمات سئوی ما استفاده می‌کنند، سوالشون از ما اینه که کی نتیجه می‌گیریم؟ توی ۶ ماه اول؟ توی دو سال؟ یا توی چهار سال؟

سئو یه فراینده که هدفش اینه که سایت شما در موتور جستجو رتبه بگیره و دیده بشید. اینکه شما در انواع کلمات کلیدی به رتبه ۱ برسید، به عوامل خیلی زیادی بستگی داره. اما چیزی که ازش مطمئنیم اینه که اگه شما وقت و هزینه مناسبی رو در سئو سرمایه گذاری کنید، قطعا ترافیک ارگانیک سایتتون، یعنی بازدیدکنندهاتون افزایش پیدا می‌کنه. حالا این فرایند سئو سایت چقدر طول می‌کشه؟

با ما در این مقاله همراه باشید تا به این سوال جواب بدیم.

سئو چقدر سریع نتیجه می‌ده؟

آقای نیل پتل، نابغه سئو و دیجیتال مارکتینگ، سال گذشته یه آزمایش جالبی انجام داد تا بتونه به این سوال جواب بده و به نظر آزمایش جالبی هم میاد. ایشون اومد و ۱ میلیون دامنه که به اطلاعاتش دسترسی دارند رو در یک دسته قرار داد. از این تعداد، ۴۲,۳۹۱ دامنه‌ای که می‌دونست دارند به‌طور تخصصی روی سئو کار می‌کنند رو انتخاب کرد تا وضعیت اون‌ها رو بررسی کنه.

نتایجی که به دست آورد و توی این مقاله اون‌ها رو گزارش کرده، به این ترتیب بودند:

  • در ۶ ماه اول از شروع کار SEO، ترافیک ارگانیکشون ۱۱/۴ درصد افزایش داشته.
  • در ۶ ماه دوم، ۹/۵۸ درصد دیگه هم ترافیک ارگانیکشون افزایش پیدا کرده.
  • در سال دوم، ۴۹/۴ درصد بیشتر از سال اول ترافیکشون اضافه شده.
  • در سال سوم، ۳۰/۷ درصد ترافیک بیشتر نسبت به سال دوم مشاهده شد.
  • در سال چهارم هم ۱۳/۵ درصد رشد بیشتر داشتند.

نکته جالب این آزمایش کجاست؟ اینکه دوست هندی‌مون آقای پتل بررسی کرده ببینه از بین این سایت‌ها، کدوم‌ها بیشترین پیشرفت رو داشتند و چه استراتژی‌ای برای اینکه این نتایج رو توی ۴ سال بگیرند داشتند.

با هم یه نگاهی بندازیم به این ۵ استراتژی.

۵ استراتژی مشترک بین سایت‌هایی که از سئو نتایج مطلوب گرفته‌اند

۱. تمرکز روی به‌روز نگه داشتن محتوا

نتایج تحقیق نشون می‌ده که اولین استراتژی مشترک بین سایت‌های موفق از نظر سئو اینه که محتوای به‌روز، تازه و مفید به مخاطبان ارائه می‌کنند. بنابراین، گاهی می‌شه دید که اگر نه بیشتر از تولید محتوای جدید که دست کم همون اندازه روی به‌روزرسانی محتواهای قدیمی کار می‌کنند و وقت می‌ذارند.

به عبارت دیگه صفحاتی که توی گوگل رتبه برتر دارند، اغلب به‌روز هستند و اطلاعات جدید و مفید به کاربر ارائه می‌دن. پس به‌روز رسانی صفحات قدیمی سایتتون رو جدی بگیرید و براش برنامه ریزی کنید.

پیشنهاد میزفا برای مطالعه بیشتر: آشنایی با الگوریتم تازگی محتوا

۲. تلاش برای ساخت برند

بیشتر سایت‌های موفق در زمینه سئو، موفق شده‌اند برای خودشون یه برند قوی بسازند و توی فضای مجازی، ایمیل مارکتینگ و حتی تبلیغات پولی فعال باشند. در حقیقت هم اگه دقیق‌تر به کوئری‌های سرچ کنسول این نوع سایت‌ها نگاه کنیم، بیشتر اوقات می‌بینیم اسم برندشون جستجوی زیادی داره و در نتیجه کلیک زیادی هم براشون به ارمغان میاره.

هم مخاطب و هم خود گوگل اعتبار بیشتری برای برندها قائلند؛ چرا که به نظر نمیاد یه برند بخواد اعتبار خودش رو با محصول یا اخبار یا محتوای فیک و بی‌کیفیت خراب کنه.

و بله، این هم درسته که ساختن یه برندی مثل نایکی یا آدیداس یا پپسی تقریبا در حال حاضر برای همه ما غیرممکنه، اما خب کاچی به از هیچی. مگه نه؟

۳. توجه به ترندها

اگر به روند تولید محتوای سایت‌های موفق در سئو یه نگاه بندازیم، یه اصل مشترکی که همشون دارند اینه که راجع به اخبار صنعت خودشون زیاد می‌نویسند. در واقع می‌شه گفت که یه بخش مهمی از استراتژی تولید محتوا در این سایت‌ها، موج سواری روی اخبار روز و ترندهاست.

براتون سواله که ترندهای صنعتتون رو از کجا می‌تونید پیدا کنید؟ راه‌های مختلفی برای این کار هست. از جمله بررسی و پیگیری سوشال مدیا که خیلی هم روی بورسه. اما یه راه دیگه هم هست که بیشتر برای وقتیه که شما می‌خواید ترندهای کلی و عمومی رو تشخیص بدید و طبق اون‌ها پیش برید. میزفا تولز یه ابزاری داره به نام کلمات انبوه که ابزار بسیار خوبی برای پیدا کردن این ترندهاست. کافیه شما وارد این ابزار بشید و در قسمت «سوالی» موضوع مورد نظرتون رو جستجو کنید.

مثلا صنعت تولید ظروف مسی رو در نظر بگیرید. ما کلمه ظروف مسی رو در این بخش از ابزار جستجو کردیم و ابزار بهمون ۵۹۸تا ایده برای تولید محتوا داده. بسیاری از این ایده‌ها برای نوشتن محتواهای همیشه سبز خوبه و بعضی‌ها هم ترندهای صنعتتون که توسط مخاطبان جستجو می‌شه رو به شما نمایش می‌ده. مواردی مثل اینکه «ظروف مسی نانو شده چیست» و «ظروف مسی زنجان بهتره یا اصفان».

ابزار کلمات انبوه میزفا تولز
پیدا کردن موضوع مقالات و ترندهای صنعت با میزفا تولز

۴. بهبود سرعت لود صفحات سایت

همونطور که می‌دونید سرعت لود سایت یکی از فاکتورهای رتبه بندی گوگل هست و هرچقدر سرعت سایت شما بیشتر باشه، رتبه‌هاتون بهتر می‌شه و ترافیک بیشتری سمت سایت شما میاد. به‌طور میانگین سرعت لود سایت‌های خوب و موفق در SEO، روی دسکتاپ ۲ الی ۴ ثانیه و روی موبایل ۴ الی ۶ ثانیه ست. به خاطر همینه که این سایت‌ها تونستند تجربه کاربری به شدت خوبی برای مخطبانشون رقم بزنند.

شما هم می‌تونید با استفاده از ابزار واکاوی صفحه میزفا تولز که رایگان هم هست، سرعت لود صفحاتتون رو بررسی کنید و از مشکلات صفحه با خبر بشید.

۵. داشتن بازار بزرگ

هر چی افراد بیشتری بتونند خدمات یا محصولات شما رو بخرند یا حتی محتوای شما رو بخونند، ترافیکی که شما به دست میارید بیشتره. برای اینکه درک بهتری از این موضوع داشته باشید، کافیه یه خرده به سایت‌هایی مثل دیجی کالا و دیوار فکر کنید. سایت‌های بزرگی مثل دیجی کالا، دایره مخاطبان بیشتری دارند یا در واقع بیشتر از بقیه در معرض دیده شدن قرار دارند.

البته این مورد به این معنی نیست که کسب‌وکارهایی که بازار کوچک یا اصطلاحا نیش (Niche) دارند، نمی‌تونند از طریق تمرکز بر سئو به موفقیت دست پیدا کنند. کاملا برعکس، این سایت‌ها معمولا مسیر راحت‌تری برای کسب رتبه‌های برتر گوگل دارند و زمان کمتری طول می‌کشه که ترافیک ارگانیک به‌دست بیارن. اما نکته اینجاست که بازارهای کوچک، طبیعتا مخاطبان کمتری هم دارند و بنابراین میزان جستجو و میزان ترافیک برای این بازارها و این کسب‌وکارها کمتره.

نتیجه گیری

خلاصه کلام اینه که اگه شما وقت بذارید روی سئو، ترافیک خوبی هم به‌دست میارید. این اطلاعاتی که ما اینجا براتون گزارش کردیم، همه گواهی بر این موضوع هستند. با صبر، استراتژی سئو صحیح، اجرای درست استراتژی و تولید محتوای با کیفیت، شما می‌تونید از سئو نتیجه خوب بگیرید.

امیدواریم از این مقاله استفاده کرده باشید. تا بعد!

تیم تحریریه میزفا
هدف تیم تحریریه میزفا تولید به‌روزترین و کاربردی‌ترین محتواها برای میزفایی‌هایی عزیز هست که به بلاگ ما سر می‌زنند و مشتاق یادگیری هستند. این مقالات اغلب حاصل تفکر چند نویسنده میزفاست. پوریا آریافر (استراتژیست سئو)، آرمین دارابی‌نژاد (سردبیر میزفا و متخصص محتوا) و محمد عرفان صدری (متخصص سئو و بازاریابی محتوایی) روی این مقالات هم‌فکری داشتند. سعی کردیم بهترین‌ها رو براتون مهیا کنیم؛ چون هدف اینه که تو میزفا بهترین خودت باشی.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حداکثر حجم فایل برای آپلود: 1 مگابایت. فایل‌های مجاز برای آپلود: عکس, ویس, ویدیو, ورد یا پی دی اف, فایل متنی, زیپ. شما می‌تونید برای بهتر پرسیدن سوالتون، عکس یا ویس یا حتی فیلم در بخش نظرات میزفا آپلود کنید. برای ضبط ویس می‌تونید از خود واتس آپ استفاده کنید و بعد اینجا آپلود کنید و برای ارسال عکس هم کافی هست اسکرین شات بگیرید. Drop file here

با موفقیت ثبت شد، میزفا از شما برای عضویت در خبرنامه هفتگی تشکر میکند.

عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:

  • فیلم و مقاله رایگان سئو
  • آموزش‌های UX ، GA و GTM
  • مقاله های تخصصی ASP.NET Core
  • اطلاع رسانی از محصولات
فیلم آموزشی asp.net core 2
ترک میزفا خوب نیست!
معرفی جامع‌ترین ابزار سئو در ایران
بالای ۱۰ هزار عضو
PHZpZGVvIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzUwIiBwb3N0ZXI9Imh0dHBzOi8vbWl6ZmEuY29tL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjMvMDUvcG9zdGVyLW1pemZhLXRvb2xzLXZpZGVvLW1pbi5wbmciIGNvbnRyb2xzIHByZWxvYWQ9Im5vbmUiPiANCiAgIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJodHRwczovL21pemZhLmNvbS9ibG9nL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIzLzA1L21pemZhX3Rvb2xzXzcyMHAubXA0IiB0eXBlPSJ2aWRlby9tcDQiPg0KPC92aWRlbz4=