چه مقدار بانس ریت (Bounce rate) برای یک سایت مناسب است؟ آیا بانس ریت تاثیری در سئو (SEO) دارد؟ در این مقاله سوم از سری مقالات بانس ریت در سایت میزفا سعی خواهیم کرد به این ۲ سوال مهم پاسخ دهیم.
سرفصلهای پست
Bounce rate سایت ما چه مقدار باشد خوب است؟
مقدار bounce rate مناسب برای هر سایتی متفاوت است ممکن است بانس ریت 60% برای یک سایتی خوب باشد ولی برای یک سایت مناسب نباشد.
اصولا بانس ریت زیر 40% را برخیها میگویند خوب و بین 40% الی 70% متوسط و بالای 70% را ضعیف میدانند. که البته همان طور که اشاره کردم به نظر بنده نمیتوان این خوب و بدها را به هر سایتی با این اعداد نسبت داد.
به عنوان مثال برخی سایتها کاربران بیشتری با موبایل دارند و bounce rate در موبایل به شکل طبیعی از Bounce rate در دسکتاپ بالاتر است.
یا برخی سایتها همانند میزفا که اکثر مقاله های آموزشی سئو آنها طولانی است و کاربران اکثرا در همان صفحه طولانی و پرمحتوا نیازهای خود را رفع میکنند و سایر صفحات را مشاهده نمیکنند که این موضوع باعث بالا رفتن Bounce rate نیز میشود.
پس به شکل خلاصه مقدار مناسب بانس ریت هر سایت متفاوت است و باید براساس کسب و کارهای مشابه سایتها را با هم مقایسه کرد.
سایتهای محتوا محور که کیفیت بالایی دارند و اصولا محتوای طولانی دارند بانس بین ۶۰ الی ۷۰ درصد هم مناسب است.
سایتهای فروشگاهی هم نیز بانس زیر ۴۰ درصد برای آنها مناسب است. البته این نظر شخصی بنده پوریا آریافر هست.
بررسی میزان Bounce Rate و همینطور مقدار زمان سپری شده توسط کاربر در سایت به شما میتواند نشان دهد که بازدیدکنندگان و کاربران شما تا چه حد با محیط سایت ارتباط برقرار کردهاند و ترغیب به بازدید صفحات بیشتر سایت شدهاند.
آیا Bounce rate در سئو تاثیرگذار است؟
جواب این سوال بله است و بانس ریت در SEO یک وبسایت تاثیرگذار است.
فرض کنید کاربری در گوگل جستجو میکند و طبیعتا علت جستجوی کاربر نیازی هست که دارد و برای رفع نیاز خود جستجو کردن در گوگل را انتخاب میکند. و بعد این عمل از بین سایتها، به عنوان مثال سایت میزفا را انتخاب میکند ولی آن چیزی که او تصور میکرد در داخل متنهای سایت پیدا نمیکند.
این شرایط جدا از آنکه باعث میشود نگاه منفی سمت کاربر ثبت شود بدون آنکه سایر صفحات را مشاهده کند سایت را ترک میکند و این باعث میشود بانس ریت آن صفحه از سایت ما بالا رود.
حال اگر فرض بگیریم صفحهای درصد بانس ریت بالا داشته و کاربر زمان کمی را در آن صفحه سپری کرده باشد، گوگل اینطور برداشت میکند که آن صفحه محتوای مناسب ندارد و امتیاز منفی به آن صفحه از سایت میدهد که این اگر در سایر صفحات هم مشاهده شود میتواند باعث کاهش رتبه سایت در نتایج گوگل شود.
افزایش رتبه سایت و به تبع آن افزایش تعداد بازدیدکنندگان روزانه اگر با افزایش درصد بانس ریت نیز همراه باشد حاصل آن در زمان اثر بخشی جالبی نخواهد داشت.
به همین منظور به دنبال کاربران هدف باشید تا لشکر سیاه و همینطور بهبود سئو، تجربه کاربری و محتوای سایت خود را در برنامه بلند مدت قرار دهید.
Bounce rate به تنهایی کافی نیست
توجه داشته باشید که صرفا بالا بودن bounce rate کافی نیست و میتوانید زمان سپری را هم مورد ارزیابی قرار دهید.
به عبارت دیگر Time on Page هم میتواند فاکتور مناسب در کنار bounce rate باشد و اگر این ۲ فاکتور برای یک صفحه ضعیف هستند باید فکری برای بهبود آن صفحات بکنید.
برای ردیابی این فاکتورها میتوانید از ابزارهای قوی و رایگانی مثل گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) استفاده کنید.
خب به انتهای این مقاله رسیدیم و باید در انتها شما بدانید که چه مقدار رنج بانس ریت برای سایتتان مناسب است و اینکه تاثیر بانس ریت در سئو و نحوه ارزیابی صحیح آن به چه صورت است.
با مقالات آموزش Google Analytics همراه میزفا باشید.
6 پاسخ
سلام اقای اریانفر متشکرم از محتوای مفیدتون
من سایتم رو بررسی کردم در یک روز 30 تا باز دید داره ولی 25 تاش بانس ریت 100 دارن و اصلا داخل سایت نموندن بنظرم این خیلی وحشتناکه ولی نمیدونم مشکل از مرتبط نبودن محتوا به نتایج سرچشونه یا اینکه مشکل فنی داره سایتم. لطفا راهنمایی کنید.
سلام وقت بخیر باشه
آریافر هستم من.
مقالات بعدی رو بخونید گفتم چطوری میشه بانس ریت رو کاهش داد
سلام و درود بر شما
بنده چند تا سوال برام پیش اومد. در هر کدوم از مقالات شما چندین لینک داخلی به صفحات دیگه وجود داره. حالا من اگه این لینکها رو توی تب جدید از مرورگر باز کنم به عنوان یک pageview در نظر گرفته میشه؟ اگه تب باز شده رو بدون اینکه بخونم، ببندمش چطور؟ باز هم پیج ویو حساب میشه و از بانس ریت جلوگیری میشه؟؟
و یه سوال دیگه اینکه من ممکنه یک صفحه مثلا یکی از لینکهای موجود داخل همین مقاله رو توی نیوتب باز کنم ولی همچنان به مطالعه همین مقاله ادامه بدم. حالا سوال اینجاست تبی که باز شده از لحظه باز شدن جزو زمان سپری شده حساب میشه یا نه حتما باید وارد اون تب بشم تا حساب بشه؟؟؟
درود
– همه رو به عنوان pageview حساب میکنه.
– هر ایونتی صورت بگیره زمان حضور رو تمدید میکنه، البته اگر این ایونت کمتر از ۳۰ دقیقه باشه.
البته این موارد خیلی پیچیده داره که فکر کنم توی دوره ۳۰ ساعت انالیتیکس فقط ۳ ساعت درباره همین موارد صحبت کردیم.
امیدوارم پاسخم برای شما مناسب باشه.
سلام و خسته نباشید
یه سوالی برام پیش اومده توی وب مستر تولز چند تا کلمه وجود دارن که مثلا یه رتبه ای رو دارن اما مساله ای که وجود داره اینه که وقتی اون رو تو گوگل سرچ میکنم دقیقا یه سایت دیگه میاد و اینکه کلا تو هیچ صفحه ای سایت من تو اون کلمه وجود نداره میخواستم بپرستم مشکل چیه؟ اصولا چرا یه همچنین اتفاقی ممکنه بیافته؟
سلام دوست عزیز. وقت شما بخیر. قبل از پاسخ سوال پیشنهاد میشه هر سوال در مقاله مربوطه مطرح کنید، ممنون میشیم.
این موضوع که شما اشاره کردید چیز عجیبی نیست و در اکثر سایتها وجود داره، دلایل بسیار داره و ممکنه به خاطر وی پی ان و لوکیشن کاربر باشه و یا سایت در “سندباکس گوگل” قرار گرفته باشه و یا حتی “پنالتی” باشه در اون کلمه و ممکنه حتی در حالت “دنس گوگل” قرار گرفته باشه. همه این موارد امکان پذیر است. پیشهاد میشه مقاله پنالتی در گوگل مطالعه بفرمایید بهتون کمک میکنه. البته به این معنی نیست که سایت شما پنالتی شده ولی مقاله بهتون نگاه خوبی میده. اصولا سایتهای تازه تاسیس این مشکلات زیاد دارن و یا سایتهایی که سئو مناسب انجام نمیدن.