با دیجیتال شدن بازار رقابتی، بیشتر برندها اهمیت سئو یا همون بهینهسازی وبسایت رو متوجه شدن. برندها امروزه میدونن که داشتن یه استراتژی سئوی خوب نه تنها برای تصویر برند خوبه بلکه کمک میکنه تا برند در طولانی زمان بتونه فعالیت پایدار و مسمر ثمری داشته باشه.
و خب اینجاست که وقتی اسم سئو به وسط میآد، همه راجع به سئو داخلی یا همون سئوی وبسایت خودشون حرف میزنن. محتوا چقدر خوانایی داره، نویگیشن سایت چوره، سرعت بارگزاری، کلمات کلیدی و … . و خب، البته که همهی ما میدونیم سئوی داخلی چقدر مهمه و این موارد و خیلی موارد دیگه برای سایت ضروری اند. اما نکته اینه که سئوی داخلی 50 درصد ماجراست. 50 درصد مابقی سئوی خارجیه.
اما سئو خارجی چیه، چه اهمیتی داره و برای ما چیکار میکنه؟ تو این مقاله از سری مقالات آموزش سئوی میزفا میخوایم به این موضوع بپردازیم.
سرفصلهای پست
تعریف سئو خارجی
اگر بخوای خیلی ساده تعریف کنیم، سئو خارجی یا Off-Page SEO همهکارهای مربوط به سئوییه که شما بیرون از سایت یا دامنه انجام میدید. اینجا میدونیم که وقتی میگیم بیرون از سایت، اولین چیزی که به ذهن شما میرسه بک لینک گرفتن و لینک خارجی در سئو هستش. اما باید توجه کنید نباید سئوی خارجی رو فقط لینکسازی در نظر گرفت (هرچند لینک سازی نقش محوریای داره) چرا که سئو خارجی خیلی گسترده تر از بلک لینک گرفتنه. بک لینک گرفتن تنها راه جلب کردن توجه گوگل به یه سایت نیست!
در حقیقت، قید شدن اسم برندتون توی وبسایتهای دیگه هم نقش کلیدی در اعتماد گوگل به شما داره. بنابراین تا اینجا میشه گفت که بک لینک گرفتن و قید شدن اسم برند بخشی از سئوی خارجیان. اما دیگه چیزی؟ وقتی شما یه پست برای یه سایت دیگه بنویسید (یا مثلا رپرتاژ آگهی)، یا با اسم برند (و نه اکانت شخصی صاحب برند) توی صفحات، بلاگها یا ساتیهای دیگه کامنت میذارید هم سئوی خارجی محسوب میشه. باز هم تکنیکهای بیشتری توی سئو خارجی هست که ضمن این مقاله به چندتاییشون خواهم پرداخت.
فعلا شاید بهتر باشه یه خرده مکث کنیم و از خودمون بپرسیم اصلا چرا سئو خارجی مهمه؟
سئو خارجی چه اهمیتی دارد؟
الگوریتم گوگل پیوسته در حال بروزرسانیه و همچنان در طی این بروزرسانیها، سئوی خارجی نقش مهمی در رتبه گرفتن سایت ایفا میکنه. دلیل این اتفاق اینکه تکنیکهای بهینه سازی خارجی سایت به ما اجازه میدن تا اقتدار، اعتماد و عملکرد سایت رو ارتقا بدیم. در نتیجهی ارتقای این سه عامل، شانس رتبه آوردن سایت ما در نتایج گوگل میره بالا. پس به عبارتی سئوی خارجی 4 مزیت اصلی برای ما داره:
- به ما کمک میکنه تا آگاهی از برند رو بالا ببریم. هر چی سایتهای بیشتری به ما لینک بدن، افراد بیشتری شانس آشنایی با برند ما رو خواهند داشت.
- به اعتمادپذیری ما کمک شایانی میکنه. سئوی خارجی به مخاطب میگه که ما یه منبع اطلاعات موثق هستیم و گوگل هم سریع این سیگنال رو میگیره.
- ترافیک بیشتری به سمت سایت ما میاره. سئوی خارجی رتبه سایت، ترافیک ارگانیک و ترافیک ارجاعی (از یه سایت دیگه کاربران بیان تو سایت ما) رو میبره بالا.
- به بقیه عوامل تأثیرگذار در سئو کمک میکنه. برای مثال، سایتی که سئوی خارجی خوبی داشته باشه معمولاً سئو لوکال خوبی هم داره و توی جستجوی محلی بیشتر دیده میشه.
البته وقتی از الگوریتم گوگل حرف میزنیم خیلی آسون نیست که تعیین کنیم چقدر سئوی داخلی و چقدر سئوی خارجی در تعیین رتبه نقش ایفا میکنن. خیلی از متخصصین سئو فکر میکنن که این دو هر کدوم پنجاه درصد مهمن. ما هم تقریباً همچه نظری در میزفا داریم هرچند بیشتر تأکید رو خدمات سئو وبسایتمون روی سئوی داخلی میذاریم.
دو مفهوم لینک فالو و لینک نوفالو در سئوی خارجی
وقتی از سئو خارجی حرف میزنیم، درواقع بیشتر صحبت ما راجع به لینکسازی و دو مفهوم لینک فالو و نوفالو هست. لینک فالو، همون لینک دیفالتی که به رباتهای گوگل میگه که به این لینکی که اینجا گذاشته شده و این صفحه، اعتبار و ارزش بدید. این ارزش و اعتبار کمک میکنه تا رتبه بهتری توی SERP یا همون صفحه نتایج سایت به دست بیاریم. هرچی تعداد فالولینکایی که میگیریم بیشتر باشه، رتبه بهتری هم خواهیم داشت.
از طرف دیگه لینک نوفالو یعنی اینکه به ربات گوگل یا همون اسپایدرها گفته بشه که این لینک رو نباید بهش ارزش یا اعتبار داد. بنابراین، لینک نوفالو کاربردی در رنکینگ نداره و صرفا یه تلاشه که یه سایت دچار وب اسپم نشه.
برای آشنایی با خدمات سئوی میزفا کلیک کنید
چرا سایت شما به سئو خارجی نیاز داره؟
سئو خارجی کمک میکنه تا برای سایتتون اعتبار و اقتدار بسازید. بدون سئوی خارجی، سایت شما تا همیشه رتبه کمتری نسبت به اون سایتهایی خواهد داشت که از قبل لید خوبی دارن. هرچند لینکها تنها سیگنالهایی نیستن که الگوریتم گوگل بهشون بها میده و ما تکنیکهای سئو خارجی دیگهای هم داریم.
این فاکتورها عبارتند از:
1. اقتدار دامنه یا Domain Authority
2. ارتباط موضوعی یا Relevance
3. ترافیک سایت یا Site Traffic
4. نوع لینک یا Link Type
در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت.
اقتدار دامنه
اقتدار دامنه یه معیار اندازه گیری یا نوعی امتیازه که سایت Moz ساخته و به ما یه تصویر کلی از عملکرد سایت میده. وقتی داریم فعالیتهای مرتبط با سئو خارجی انجام میدیم، مهمه که اقتدار دامنه رو در نظر بگیریم. درواقع اقتدار دامنه که بعضا بهش DA هم میگن، کیفیت سایت رو به ما نشون میده.
اگر بک لینکایی که از یه سایت با اقتدار دامنهی بالا به یه سایت با دامنه اقتدار پایین میرن از نوع فالولینک باشن، این موضوع به اون سایت با دامنه اقتدار پایین کمک میکنه تا رنک بهتری توی صفحات جستجو پیدا کنه.
ارتباط موضوعی
اینکه از سایتهای با اقتدار دامنه بالا لینک بگیریم مهمه، اما مهمتر اینه که این سایتها با سایت ما ارتباط موضوعی داشته باشن. برای مثال، اگر یه سایت با اقتدار بالا اما تو حوزه فروش کفش زنانه بیاد و به یه سایت با اقتدار پایین تو حوزه فروش ماشین بک لینک بده، این کار منطقی نخواهد بود (درواقع ما مشمول لینک اسپم شدیم که بعدتر توضیح میدیم یعنی چی). اصلا ممکنه باعث پنالتی شدن سایت هم بشه.
ترافیک سایت
وقتی سئو خارجی انجام میدیم، برای مثال بریم و توی انجمنها پست بذاریم، مهمه که یه تخمین واضح داشته باشیم از اینکه این سایتها چه ترافیکی میتونن برای سایت ما بیارن. اینکار رو میتونید با افزونه کرومی شبیه SEO META in 1 CLICK انجام بدید.
نوع لینک
ما دو نوع لینک داریم که در سئوی خارجی کاربرد دارن: لینک فالو و نوفالو که بالا توضیح دادیم.
اهمیت بکلینک مرتبط در سئو خارجی
روزانه بیش از 100 بیلیون جستجو توی گوگل میشه. اکثر نتایجی که این جستجوها روشون کلیک میکنن، تحت تأثیر 200 فاکتور گوگل تعیین میشن و بکلینک یکی از این موارده. درواقع یه لینک طبیعی از یه وبسایت با اقتدار دامنه بالا مثل یه جور ضمانت کردن برای سایت شما و درواقع یه جور رای مثبت به اعتبار سایت شماست. گوگل این شکلی به محتوای شما اعتماد میکنه.
و همین جاست که سئوی خارجی پا در میون میذاره. سئوی خارجی به ما این اطمینان رو میده که بک لینکایی که گرفتیم هم خوب و پرقدرتند و هم موتور جستجوی گوگل میتونه اونا رو ببینه.
مهمترین استراتژیهای سئو خارجی
- لینک سازی: هر بک لینک، یه رأی اعتماد به سایت ما و عملکرد ماست و یه شانس مثبت برای رتبه بهتر.
- انتشار مقالات در سایتهای دیگر: ما با انتشار مقاله در قالب رپورتاژ توی سایتهای دیگه، شانسمون برای گرفتن بک لینک رو میتونیم ببریم بالا.
- ارجاع دهی: ارجاع دهی یعنی ما بیایم و توی جاهای دیگهای اسم سایت و آدس و شماره تلفنمون رو بذاریم تا گوگل ببینه که ما فعال و قابل اعتمادیم و پیوسته در حال کاریم.
- بازخورد: بازخوردها به مشتریان دیگه و گوگل نشون میدن که ما شهرت داریم. همینطور میشه توی بازخوردها از کلمات کلیدی مربوط به کسب و کارمون هم استفاده کنیم.
- بازاریابی محتوایی: تولید محتوای باکیفیت باعث میشه سایتهای دیگه خودشون بخوان به ما بک لینک بدن یا افراد توی فضای مجازی محتواهای ما رو داوطلبانه به اشتراک بذارن.
- اینفلوئنسر مارکتینگ: اینفلوئنسرها میتونن سایت ما رو به مخاطبان زیادی نشون بدن و بگن که ما وبسایت معتبری هستیم.
- انجمنها: فعالیت توی انجمنها میتونه آگاهی از برند ما و همینطور میزان اعتمادپذیری ما رو ببره بالا.
- فضای مجازی: پست گذاشتن توی فضای مجازی باعث میشه تا ما آگاهی از برندمون رو ببریم بالا و تعامل نزدیکتری هم با مخاطبان داشته باشیم تا ترافیک بیشتری به سایتمون بیاد.
- پادکست: اینکه ما تو حوزه کاریمون بتونیم مهمون یه پادکست بشیم میتونه به شدت کمک کنه تا بیشتر دیده بشیم و اقتدار بیشتری کسب کنیم.
نتیجه گیری
وقتی بخوایم سئو خارجی رو با سئو فنی یا سئو داخلی مقایسه کنیم، به احتمال زیاد خیلی سادهتر به نظر میرسه. اما همونطور که توی این مقاله از میزفا توضیح دادیم، سئو خارجی به فاکتورهای زیادی بستگی داره که خیلیهاشون ممکنه چندان تحت کنترل شما نباشن. اما به هر ترتیب، وقتی که روی روال بیفته و شما به شکل اصولی آموزش سئو خارجی ببینید و انجامش بدید، شاهد تفاوتهای خیلی زیادی در افزایش رتبهی سایتتون خواهید بود!