چطور توضیحات محصول بنویسیم؟

تولید محتوا برای محصولات

وقتی یه سایت فروشگاهی دارید، تولید محتوا برای محصولات سایت همونقدر مهمه که عکس‌های خوبی از محصولاتتون داشته باشید یا مثلا سایتتون از نظر تجربه کاربری ایرادی نداشته باشه. نوشتن توضیحات محصول خوب، نه تنها می‌تونه تجربه خیلی خوبی برای مشتریانتون رقم بزنه بلکه کمک می‌کنه تا اعتبار برندتون بیشتر بشه، رتبه بالاتری در گوگل بگیرید و مخاطبان بیشتری رو تبدیل به مشتری کنید.

بنابراین توی این مقاله از سری مقالات آموزش تولید محتوای میزفا می‌خوایم راجع به اینکه محتوانویسی محصول فروشگاه اینترنتی اصلا یعنی چی، چرا مهمه و چطور باید اون رو به شکل اصولی نوشت، براتون صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

توضیحات محصول چیست؟

بیایید قبل از اینکه وارد بحث آموزش تولید محتوا برای محصولات بشیم، راجع به این صحبت کنیم که اصلا توضیحات محصول چیه. توضیحات محصول متنیه که شما ضمیمه صفحه معرفی و سفارش محصولتون نوشتید و برای شما چندتا کار انجام می‌ده.

  • نوشتن توضیحات محصول باعث می‌شه فروش محصولات سایتتون افزایش پیدا کنه. وقتی مشتریان می‌دونند شما چه محصولاتی دارید و باهاشون ارتباط می‌گیرند، خیلی راحت‌تر دست به خرید می‌زنند و نرخ فروش شما می‌ره بالا. بنابراین به یک معنا محتوانویسی برای محصول یه چیزی شبیه فروشنده یه مغازه تو بازار واقعی هست و دقیقا کار همون رو انجام می‌ده. یعنی مشخصات و ویژگی‌ها و مزایای محصول برای مشتری رو شرح می‌ده و به سوالات احتمالی مشتری پاسخ می‌ده.
  • توضیحات محصول خوب و اصولی، برند و مخاطب هدف شما رو منعکس می‌کنه. این یه کمک بزرگ برای پر کردن فاصل بین کیستی مخاطب و چیستی برندتون محسوب می‌شه.
  • توضیحات محصول خوب و اصولی، درجه و اعتبار آنلاین شاپ شما رو بالاتر می­‌بره. سئو (بهینه سازی سایت برای موتور جستجو) شبیه یه حلقه است. هر چی آدم‌های بیشتری سایت شما رو پیدا کنند، بازدید و فروش سایت شما هم بالاتر می‌ره. اگه نرخ تبدیل سایت شما بالا باشه (نرخ تبدیل یعنی تعداد بازدیدکننده‌هایی که ازتون خرید کردند)، گوگل هم به این نتیجه می‌رسه که شما وب‌سایت خوبی هستید و این یعنی باز هم رتبه بالاتری می‌گیرید. نوشتن یه متن خوب برای توضیحات محصول همون چیزیه که شما رو دقیقا به این نقطه می‌رسونه.

چرا توضیحات محصول مهم است؟

تا اینجا متوجه شدید که توضیحات محصول می‌تونه نرخ تبدیل رو بالا ببره، صدای برندتون رو بهتر به گوش مخاطب برسونه، اعتماد مشتری رو بالا ببره و سئوی سایت رو بهتر کنه. با این همه یه چیز دیگه‌ای که مهمه ببینیم اینه که خود مشتریان واقعی راجع به صفحه توضیحات محصول چی می‌گن.

تصویر زیر متعلق به یه پژوهشه که سال ۲۰۱۸ در آمریکا توسط eMarketer انجام شده و سایت trustedshops.com این رو نقل به مضمون کرده و ما هم در اینجا با ترجمه اضافه‌اش کردیم به مقاله تا بهتر منظور رو برسونیم.

تحقیق درباره تولید محتوای محصول

توی این تصویر فاکتورهایی رو می‌بینید که به ترتیب اهمیتشون نوشته شدن که روی خرید مشتریانی که با موبایل اقدام به خرید کردند تاثیر داشتند. همینطور که می‌بینید، دو مورد از بقیه تأثیر بیشتری داشتند که اولی تصویر محصول و دومی توضیحات محصوله.

البته موارد دیگه خصوصا نظرات کاربران هم از مهم‌ترین‌هاست و از سال ۲۰۱۸ که این پژوهش انجام شده تا امروز ضریب تأثیرش خیلی بیشتر شده. حتی گوگل هم داره جدیدا روش یه حساب دیگه‌ای باز می‌کنه. اما باز هم به رغم همه موارد، شما به این دلیل باید به نوشتن توضیحات محصول اهمیت بدید که هنوز هم که هنوزه، یکی از تاثیرگذارترین عوامل خرید مشتریانه.

یه توضیحات محصول خوب طبق چیزی که توی این پژوهش ازش متوجه شدیم، می‌تونه تا ۸۰ درصد تاثیر مثبت روی تصمیم یه کاربر برای خرید بذاره.

آیا این دلیل به تنهایی کافی نیست تا یکی از مهم‌ترین بخش‌های استراتژی‌ سئویی که دارید متمرکز روی همین صفحات خرید باشه؟

پیشنهاد مطالعه: خلاصه تاریخچه سئو از 1996 تا 2023

آموزش تولید محتوا برای محصولات سایت

درباره نحوه محتوانویسی محصولات می‌شه توصیه‌های زیادی داشت. ما چندتا از مهم‌ترین‌ها رو براتون می‌نویسیم و از شما هم درخواست داریم که اگه موردی توی ذهن دارید، در قسمت کامنت‌ها برامون بنویسید.

۱. درباره مخاطب و نیازش پیش‌فرض‌هایی داشته باشید

یه سری سوال بدیهی اما مهم هست که شما باید قبل از نوشتن محتوای محصول اون‌ها رو جواب بدید. جواب دادن به این سوال‌ها به شما کمک می‌کنه تا بتونید محتوای بهتری بنویسید. سوالاتی مثل:

  • محاوره بنویسیم یا رسمی؟
  • مخاطب برندمون کیه؟ (با بحث پرسونای مخاطب که آشنا هستید؟)
  • چرا به محصول ما نیاز داره؟
  • چه انتظاری از محصول ما داره؟
  • کجا قراره از این محصول ما استفاده کنه؟
  • چه اطلاعات اضافه‌ای می‌تونم بهش بدم تا تجربه کاربری بهتری داشته باشه؟

این سوالات هر چند تو نگاه اول خیلی ساده به نظر میان؛ اما از این نظر اساسی محسوب می‌شن که از یه طرف راجع به محصول هستند و از طرف دیگه راجع به مشتری. بنابراین دونستن اینکه شما دارید برای کی توضیحات محصول می‌نویسید و چه زبانی می‌خواید استفاده کنید، همه می‌تونه روی احساسی که قراره به مشتری بدید حسابی تأثیر مثبت بذاره.

۲. پرسونای مخاطب رو جدی بگیرید

برای نوشتن یه محتوای محصول خوب و موثر، شناخت مخاطبان ضروریه. اگه تا الآن پرسونای مخاطب درست نکردید، توی این مرحله حتما باید یکی درست کنید. شما باید یه تصویر یا پروفایل دقیق و فشرده از مشتری ایده‌آل‌تون داشته باشید که بتونه بهتون کمک کنه مسیر خرید دقیق‌تری برای مشتری واقعی ترسیم کنید.

وقتی پای توضیحات محصول در میون باشه، داشتن پرسونای مخاطب همون چیزیه که به شما کمک می‌کنه دقیقاً بدونید چی برای مخاطبان و مشتریانتون مهمه.

بذارید با یه مثال بیشتر و بهتر توضیح بدیم. فرض کنید که شما فروشنده محصولات چرم اصل هستید. به احتمال زیاد شما بازار و مخاطب‌های خیلی مختلفی نسبت به یه فروشگاه اینترنتی دیگه دارید که داره چرم فیک یا های‌کپی می‌فروشه. اصلا مسیر خرید مشتری شما یکی نیست؛ چرا که مشتریانتون یکی نیستند.

توی این مورد دونستن اینکه هدف مشتری شما چیه و چه انگیزه‌ای برای خرید چرم اصل داره به شدت تاثیر داره روی اینکه شما چه توضیحی باید برای محصولتون بنویسید. یه نمونه بگیم؟ مثلا وقتی شما دارید چرم اصل می‌فروشید، می‌دونید که مشتری‌تون خودش هم این کاره‌ست که دنبال کالای اصله و احتمالا اطلاعات خوبی داره و یه خرده می‌تونید با ادبیات تخصصی و تکنیکی هم صحبت کنید. اما وقتی دارید محصولات معمولی‌تر و عمومی‌تر می‌فروشید، نیازی نیست که حرف تخصصی بزنید و بهتره با همون زبان عمومی و رایج بنویسید.

می‌تونید همین مثال بالا رو پیش خودتون هم بازسازی کنید. فرض کنید شما هدفون حرفه‌ای موسیقی می‌فروشید. آیا مخاطبتون با مخاطبی که می‌خواد هدفون رو برای کلاس آنلاین یا مثلا گیمینگ استفاده کنه یکیه؟ آیا شمایی که زبان انگلیسی درس می‌دید مخاطبتون با سایتی که دوره زبان آلمانی گذاشته یکیه؟ در واقع حتی اگه مخاطب یکی باشه، دقت کنید که در این دو حالت ممکنه رفتار یکسانی نشون نده.

خود من از دوتا سایت هم انگلیسی یاد می‌گیرم و هم فرانسوی. سایت اول رو تمام دوره‌ها رو بدون غیبت و تاخیر و منظم خرید کردم و همیشه چک می‌کنم؛ اما سایت دوم رو معمولا چند ماهی یکبار خرید دارم و خیلی هم وسواسی رفتار می‌کنم و تا مطمئن نشم، چیزی نمی‌گیرم. می‌بینید؟ یک مخاطب، دو پرسونا.

پیشنهاد میزفا برای یادگیری بیشتر: با مهم‌ترین اصول تولید محتوا برای سایت آشنا شوید

۳. روی مزایای محصول تمرکز کنید

توضیحات محصول باید تمرکزش همیشه روی ویژگی‌ها و مزایای محصولات باشه. البته ویژگی‌ها و مشخصات معمولا خیلی سرراست هستند و می‌شه بدون چالش نوشت. مزایا اما گاهی می‌تونند چالش برانگیز باشند.

درباره تفاوت این دو، لازمه اشاره کنیم که ویژگی (Feature) اون مشخصه‌هایی هست که محصول داره. مثلا وزن سبک برای کوله پشتی. اما مزیت (Benefit) اون بهره و فایده‌ای هست که برای خریدار ایجاد می‌شه. مثلا وزن سبک کوله پشتی باعث می‌شه مشتری کمردرد نگیره و زود خسته نشه.

بسیار مهمه که ما صرفا به نوشتن ویژگی‌ها اکتفا نکنیم و حتما مزایای خرید هر محصول رو برای مشتری بنویسیم. چرا که دونستن مزایا هست که باعث می‌شه مشتری تصمیم به خرید بگیره.

مثلا به همون مثال هدفون حرفه‌ای و هدفون گیمینگ دقت کنید. نصف سایت‌های فارسی رو که بگردیم نمی‌شه مزیتی برای این دو محصول پیدا کرد و صرفا با یه لیست از مشخصات برخورد می‌کنیم که گاهی اوقات خیلی هم شبیه به هم هستند. اما خب مزایای این یکی نسبت به اون یکی چیه؟

بنابراین تا موقعی که خلاقیت برند از یه سمت و فهم مخاطب هدف از سمت مقابل دست به دست هم ندن، مزایای محصول خوب از آب در نمیاد.

با این حال هم تو بحث مزایا و هم تو بحث ویژگی‌ها، نویسنده باید خلاقیت به خرج بده. مثلا حتما باید چندتا صفت مثبت (و نه الزاما صفات تفضیلی بهترین و برترین و…) رو بیاره داخل توضیحات تا بتونه مخاطب رو جذب کنه.

پیشنهاد میزفا برای مطالعه بیشتر: ۹ ویژگی نویسنده محتوای حرفه‌ای

۴. از داستان سرایی استفاده کنید

وقتی شما بدونید مخاطبتون کیه، می‌تونید روی بخش احساسی و هیجانی‌اش هم دقیق بشید.

ما توی مارکتینگ به یه اصل ثابتی اعتقاد داریم: تحریک احساسات باعث می‌شه افراد دست به اقدام بزنند. بنابراین اصلا عجیب نیست که بخوایم تا حدی از طریق داستان سرایی و استوری تلینگ (Storytelling) این احساسات مخاطب رو بیدار کنیم تا دست به خرید بزنه. داستان سرایی این اجازه رو به ما می‌ده که احساسات مخاطب رو با محصولمون پیوند بزنیم.

برای مثال، یکی از همکارانمون در میزفا خاطره جالبی تعریف می‌کرد. می‌گفت که دنبال یه مطلب بوده و به‌طور تصادفی توی کتاب همه نویسنده‌ایم اثر آن هندلی به یه متن کوتاه برخورده. یه آگهی کوتاه راجع به خدمات یه شرکت برف روبی توی کشور دیگه. اتفاق عجیبی که اینجا براش افتاده بود این بود که با اینکه تجربه برف روبی نداشته، اما متن داستانی که طرف داشته می‌گفته (توصیف یه روز برفی و کلی زحمت که پیش روی آدمه اما به جاش بشینی با یه فنجون شکلات داغ و از اینکه دارند برف‌ها رو برات کنار می‌برند لذت ببری) اینقدر احساساتش رو درگیر کرده بود که می‌گه یه لحظه فکر کردم دلم می‌خواد الآن برف بیاد و باهاشون تماس بگیرم. 🙂

در واقع اینجا نه خود داستان (چون توی مقالات دیگه‌ای توضیح دادیم چطور استوری تلینگ کنید) که این احساسه برای ما مهمه. احساسی که می‌تونه منجر به یه اقدام خاص بشه. شما با اضافه کردن داستان به توضیحات محصول، این بُعد رو هم به متنتون اضافه می‌کنید.

۵. خوندن محتوا رو راحت کنید

خوندن محتوا باید راحت باشه. کسی دوست نداره برای معرفی یه محصول، چندین و چند پاراگراف طولانی، تکراری و غیرمفید بخونه. مگر اینکه محصولی که دارید معرفی می‌کنید یه نمونه خاص باشه و رنج قیمتی خیلی بالایی داشته باشه. توی این موارد می‌شه توضیحات طولانی‌تر و با جزئیات بیشتری نوشت.

توی اکثر موارد اما باید توضیحات محصول رو کوتاه‌تر نوشت که راحت‌تر هم خونده بشه. یه پاراگراف ۸ خطی برای معرفی یه تی‌شرت خیلی ضرورتی نداره. می‌شه به جاش چندتا شماره بزنیم و مشخصاتش رو بگیم یا مثلا از Bullet Point استفاده کنیم و با یه لیست کوچیک همه چی رو بهتر کنیم.

پیشنهاد میزفا برای یادگیری بیشتر: مهم‌ترین قواعد نگارشی برای تولید محتوا به زبان خیلی ساده

۶. سئو رو مد نظر داشته باشید

مهمه که شما حین نوشتن توضیحات محصول یا منتشر کردنش، همیشه یه گوشه چشمی به سئوی کلمات کلیدی داشته باشید. استفاده درست از کلمه کلیدی باعث می‌شه صفحات محصول شما توی نتایج گوگل بهتر دیده بشن. بنابراین می‌شه اینطور گفت که از چشم انداز سئو، استفاده از انواع کلمات کلیدی مرتبط با محصول باعث بیشتر و بهتر دیده شدن محصول می‌شه.

آیا با سئو آشنا هستید؟ اگر خیر، پیشنهاد می‌کنیم حتما از دوره رایگان آموزش سئوی میزفا دیدن کنید.

۷. از تاثیر شگرف تصاویر و ویدئو غافل نشید

آقا/خانم اگه سایتتون براتون مهمه و دوست دارید فروش محصولتون افزایش پیدا کنه، ازتون خواهش می‌کنم هرطور هست ویدئو ضبط کنید.

این جمله‌ای هست که به بیشتر کارفرماهای پروژه‌های سئو میزفا می‌گم. چون ویدئو واقعا مهمه و تاثیرش بر تصمیم مشتری برای خرید کردن از شما، بیشتر از چیزیه که فکر می‌کنید. پس از شما هم همین خواهش رو دارم: اگه سایتتون براتون مهمه و دوست دارید فروش محصولتون افزایش پیدا کنه، ازتون خواهش می‌کنم هرطور هست ویدئو ضبط کنید.

با یه سناریونویسی جذاب، ویدئوی شما می‌تونه به شدت مخاطب رو با محصول درگیر کنه و در واقع، حس اعتمادش رو جلب کنه.

البته که ما در سرتاسر این مقاله هر وقت که از نحوه تولید محتوا برای محصولات حرف زدیم، منظورمون محتوای متنی بوده. با این همه نباید مابقی محتواهایی که در صفحه محصول حضور دارند و منجر به تبدیل می‌شن رو فراموش کنیم: عکس و ویدئو.

تصاویر به بهترین شکل به سوالات کاربران پاسخ می‌دن. البته نباید فراموش کنید که این عکس‌ها باید تا جای ممکن محصول رو از همه زوایا نشون بدن و مهم‌تر اینکه (در صورت امکان) کاربردهای محصول هم نمایش بدن.

ضمنا اگه بتونید از تصاویر ویژه‌تری مثل اینفوگرافیک استفاده کنید که دیگه نور علی نور می‌شه و کاملا توجه کاربر رو جلب می‌کنید. در مقاله چطور اینفوگرافیک بسازیم راهکارهای ساده ساخت این نوع تصاویر رو توضیح دادیم.

نتیجه گیری

توی این مقاله از میزفا به آموزش تولید محتوا برای محصولات فروشگاه اینترنتی پرداختیم. شما تا اینجا باید ۲ چیز رو از این مقاله آموخته باشید: یکی اینکه توضیحات محصول بخش بسیار مهمی از استراتژی شماست و به هیچ عنوان نباید ازش غافل شد و دوم اینکه چطور توضیحات محصول با کیفیت بنویسید.

امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید و براتون مفید بوده باشه. با میزفا همراه باشید و اگه سوالی دارید، در قسمت نظرات بپرسید تا با کمال میل پاسخ بدیم.

تیم تحریریه میزفا
هدف تیم تحریریه میزفا تولید به‌روزترین و کاربردی‌ترین محتواها برای میزفایی‌هایی عزیز هست که به بلاگ ما سر می‌زنند و مشتاق یادگیری هستند. این مقالات اغلب حاصل تفکر چند نویسنده میزفاست. پوریا آریافر (استراتژیست سئو)، آرمین دارابی‌نژاد (سردبیر میزفا و متخصص محتوا) و محمد عرفان صدری (متخصص سئو و بازاریابی محتوایی) روی این مقالات هم‌فکری داشتند. سعی کردیم بهترین‌ها رو براتون مهیا کنیم؛ چون هدف اینه که تو میزفا بهترین خودت باشی.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حداکثر حجم فایل برای آپلود: 1 مگابایت. فایل‌های مجاز برای آپلود: عکس, ویس, ویدیو, ورد یا پی دی اف, فایل متنی, زیپ. شما می‌تونید برای بهتر پرسیدن سوالتون، عکس یا ویس یا حتی فیلم در بخش نظرات میزفا آپلود کنید. برای ضبط ویس می‌تونید از خود واتس آپ استفاده کنید و بعد اینجا آپلود کنید و برای ارسال عکس هم کافی هست اسکرین شات بگیرید. Drop file here

با موفقیت ثبت شد، میزفا از شما برای عضویت در خبرنامه هفتگی تشکر میکند.

عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:

  • فیلم و مقاله رایگان سئو
  • آموزش‌های UX ، GA و GTM
  • مقاله های تخصصی ASP.NET Core
  • اطلاع رسانی از محصولات
فیلم آموزشی asp.net core 2
ترک میزفا خوب نیست!
معرفی جامع‌ترین ابزار سئو در ایران
بالای ۱۰ هزار عضو
PHZpZGVvIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzUwIiBwb3N0ZXI9Imh0dHBzOi8vbWl6ZmEuY29tL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjMvMDUvcG9zdGVyLW1pemZhLXRvb2xzLXZpZGVvLW1pbi5wbmciIGNvbnRyb2xzIHByZWxvYWQ9Im5vbmUiPiANCiAgIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJodHRwczovL21pemZhLmNvbS9ibG9nL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIzLzA1L21pemZhX3Rvb2xzXzcyMHAubXA0IiB0eXBlPSJ2aWRlby9tcDQiPg0KPC92aWRlbz4=