چگونه تقویم محتوایی درست کنیم؟

چگونه تقویم محتوایی درست کنیم

همه می‌دونیم که تقویم محتوایی یه ابزار ضروری برای هر تیم محتوانویسی محسوب می‌شه. درواقع محتوا شاید پادشاه باشه، اما بدون یه برنامه‌ریزی دقیق و منظم، هیچ قدرتی برای اعمال روی هیچ خواننده‌ای نداره. اما خب باید چگونه تقویم محتوایی درست کنیم؟ تو این مقاله از سری مقالات آموزش بازاریابی محتوایی میزفا قراره به طور خلاصه تو ۵ مرحله روش طراحی تقویم محتوایی رو به شما عزیزان آموزش بدیم.

در ضمن اگه هنوز مطمئن نیستید تقویم محتوا به کارتون می‌آد یا نه، قبلا تو مقاله تقویم محتوایی چیست ۷تا کاربرد و فایده اساسی این ابزار رو بررسی کردیم که خوبه مطالعه کنید.

مرحله اول: تعیین هدف محتوا

خیلی از نویسنده‌های محتوا به محض اینکه هر جا هر نیاز مارکتینگ ببینند یا یه چیزی توی رسانه‌های مجازی ترند بشه، شروع به تولید محتوا می‌کنند. می‌شه این موضوع رو یه اشتباه رایج که محتوانویس‌ها مرتکب می‌شن دونست. چون که ما می‌دونیم همیشه محتوایی موفقه که پشتش یه استراتژی محتوا باشه و این استراتژی محتوا باید از همون ابتدای تولید محتوا با ما باشه. ما باید سوالاتی از این قبیل از خودمون بپرسیم:

  • مأموریت محتوا چیه؟
  • پیلارهای محتوایی ما چی هستند؟
  • مخاطب هدف ما کیه؟
  • هدف نهایی محتوای ما چیه؟

ممکنه شما بخواید محتواتون هدف اصلی‌اش افزایش نرخ فروش باشه. یا شاید می‌خواید محتواتون بیشتر به افزایش آگاهی از برند کمک کنه. برای هر کدوم از این اهداف، شما باید طبق استراتژی محتوای مشخصی عمل کنید.

مرحله دوم: عیب‌یابی محتوا

اگر برند یا سایتتون تازه راه‌اندازی نشده، همیشه خوبه برای شروع ساخت تقویم محتوایی یه نگاهی به محتواهای قبلی بندازید. در حقیقت یه بخش زیادی از موفقیت محتوای سایت شما در گرو اینه که محتواهای قبلی رو عیب‌یابی کنید و از نو براشون هدف بذارید. حتی در این مرحله می‌تونید به بهبود کیفیت محتوا هم فکر کنید.

در اصل شما باید طی این عیب‌یابی، بتونید به چندتا سوال جواب بدید:

  • آیا محتوا با زبانی نوشته شده که مخاطب به کار می‌بره؟
  • آیا از نظر اصول نگارش محتوا، ایرادی وجود نداره؟
  • آیا مقاله به اندازه کافی ساده و خلاصه ست؟
  • آیا سئو داخلی خوبی داره؟
  • آیا پاراگراف‌های کوتاه داره؟
  • و …

مرحله سوم: انتخاب ابزار مناسب برای ساخت تقویم محتوایی

حالا نوبت به این می‌رسه که برای ساخت تقویم محتوایی از یه ابزار خوب استفاده کنید. پیدا کردن یه ابزار برای ساخت تقویم محتوایی به این بستگی داره که می‌خواید توی این تقویم محتوایی چه مواردی رو استفاده کنید. همچنین به تعداد نویسندگان و تعداد محتوایی که در هر هفته منتشر می‌کنید و کانال‌هایی که در اون‌ها تولید محتوا می‌کنید (مثلا سایت، لینکدین، اینستاگرام و…) هم بستگی داره.

قالب‌های رایگان زیادی برای طراحی تقویم محتوایی هست اما خب حتی یه برگه از گوگل شیت، با یه طراحی اصولی هم می‌تونه بهترین امکانات رو به شما بده. خوبی گوگل شیت اینه که می‌تونید تقویم رو با بقیه به اشتراک هم بذارید. البته مایکروسافت اکسل هم همینطور.

همینطور اگه محتواتون رو در کانال‌های اجتماعی دیگه مثل تلگرام و یوتیوب و امثالهم نشر می‌کنید، هم ابزار ترلو و هم ابزار ContentCal می‌تونند گزینه‌های خیلی خوبی برای ساخت تقویم محتوا باشند. ما خودمون توی میزفا از ترلو استفاده می‌کنیم (عکس پایین).

ساخت تقویم محتوایی با ترلو

باز هم اگه بخوایم ابزار دیگه‌ای انتخاب کنیم، باید به ابزار تقویم محتوای CoSchedule اشاره کنیم که به شما کمک می‌کنه هم بلاگ و هم محتوای فضای مجازی‌تون رو خیلی منظم و طبق تقویم شمسی برنامه ریزی کنید. یه ابزار دیگه هم که البته یه مقدار پیشرفته‌تر از این موارده، ابزار Basecamp هست که به شما اجازه می‌ده یه نقشه مشخص از محتواتون بر اساس تقویمی که دارید به دست بیارید.

مرحله چهارم: نکاتی که می‌خواید به تقویم محتوایی اضافه کنید

حالا که هم هدف بازاریابی محتوایی رو می‌دونید و هم متوجه شدید که از چه ابزاری باید برای ساخت تقویم محتوایی استفاده کنید، نوبت به این می‌رسه که تصمیم بگیرید چه مواردی رو در تقویم خودتون داشته باشید. پیشنهاد میزفا موارد زیره:

  • ریتم انتشار مقالات: هر چند وقت یه بار می‌خواید مقاله منتشر کنید؟
  • نوع محتوا: رسانه‌های مختلفی هست که شما می‌تونید در اون‌ها تولید محتوا کنید. کدوم یکی انتخاب شماست و بر اساس این انتخاب، چه نوع محتوایی می‌خواید تولید کنید؟ ای‌بوک، اینفوگرافی، مقاله، ویدئو یا…؟
  • کانال محتوا: مخاطب چطوری و از چه طریقی قراره به محتوای شما دسترسی داشته باشه؟ آیا مثلا ویدئویی که ضبط کردید می‌تونه برای Instagram Reels استفاده بشه؟ آیا محتوایی که برای آپارات تولید کردید، زمانش طوری هست که بازخورد خوبی بگیره؟ آیا محتوای وب‌سایت شما، اصول ساختاری درش رعایت شده؟

فاکتورهای دیگه‌ای که می‌تونید به تقویم محتوایی اضافه کنید

یه سری فاکتور دیگه هم هست که می‌تونید بر حسب سلیقه یا نیاز به تقویم محتوایی اضافه‌شون کنید. بعضی از این موارد عبارتند از:

اضافه کردن این موارد می‌تونه به نظم کلی تقویم شما و ارزیابی شاخص‌های کلیدی عملکرد محتوا خیلی زیاد کمک کنه.

مرحله پنجم: انتشار محتوا به طور منظم

تقویم محتوای شما یه تقویم زنده ست که باید دائم حواستون بهش باشه و بدونید چه تأثیر معین و مشخصی روی برند شما داره. به مرور زمان باید متغیرها و فاکتورهای اون رو بهینه سازی کنید تا هر چه بیشتر به چیزی که می‌خواید نزدیک بشه و مهم‌ترین اصل هم اینه که به طور منظم باید محتوا منتشر کنید تا تقویم، بازم می‌گیم، «زنده» بمونه.

سخن پایانی

یه نکته‌ای که نباید فراموش کنیم اینه که حتما از ابزاری برای طراحی تقویم محتوایی استفاده کنیم که به ما این اجازه رو بده تقویم رو به اشتراک بذاریم. دسترسی داشتن به این سند خیلی مهمه تا موفقیت محتوای ما تضمین بشه. البته پیشنهاد ما اینه که همیشه یه نفر (مثلا مدیر محتوا یا مدیر بازاریابی محتوایی) مسئولیت تام تقویم محتوایی رو به عهده داشته باشه تا به روز نگهش داره.

در این مقاله یاد گرفتیم چگونه تقویم محتوایی بنویسیم. امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید. اگه نکته‌ای راجع به ساخت تقویم محتوا به ذهنتون می‌رسه که ما اینجا نگفتیم و می‌تونه به کار ما و دوستانتون بیاد، لطفاً برامون بنویسید تا همه بتونیم استفاده کنیم. تا بعد!

تیم تحریریه میزفا
هدف تیم تحریریه میزفا تولید به‌روزترین و کاربردی‌ترین محتواها برای میزفایی‌هایی عزیز هست که به بلاگ ما سر می‌زنند و مشتاق یادگیری هستند. این مقالات اغلب حاصل تفکر چند نویسنده میزفاست. پوریا آریافر (استراتژیست سئو)، آرمین دارابی‌نژاد (سردبیر میزفا و متخصص محتوا) و محمد عرفان صدری (متخصص سئو و بازاریابی محتوایی) روی این مقالات هم‌فکری داشتند. سعی کردیم بهترین‌ها رو براتون مهیا کنیم؛ چون هدف اینه که تو میزفا بهترین خودت باشی.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حداکثر حجم فایل برای آپلود: 1 مگابایت. فایل‌های مجاز برای آپلود: عکس, ویس, ویدیو, ورد یا پی دی اف, فایل متنی, زیپ. شما می‌تونید برای بهتر پرسیدن سوالتون، عکس یا ویس یا حتی فیلم در بخش نظرات میزفا آپلود کنید. برای ضبط ویس می‌تونید از خود واتس آپ استفاده کنید و بعد اینجا آپلود کنید و برای ارسال عکس هم کافی هست اسکرین شات بگیرید. Drop file here

با موفقیت ثبت شد، میزفا از شما برای عضویت در خبرنامه هفتگی تشکر میکند.

عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:

  • فیلم و مقاله رایگان سئو
  • آموزش‌های UX ، GA و GTM
  • مقاله های تخصصی ASP.NET Core
  • اطلاع رسانی از محصولات
فیلم آموزشی asp.net core 2
ترک میزفا خوب نیست!
معرفی جامع‌ترین ابزار سئو در ایران
بالای ۱۰ هزار عضو
PHZpZGVvIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzUwIiBwb3N0ZXI9Imh0dHBzOi8vbWl6ZmEuY29tL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjMvMDUvcG9zdGVyLW1pemZhLXRvb2xzLXZpZGVvLW1pbi5wbmciIGNvbnRyb2xzIHByZWxvYWQ9Im5vbmUiPiANCiAgIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJodHRwczovL21pemZhLmNvbS9ibG9nL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIzLzA1L21pemZhX3Rvb2xzXzcyMHAubXA0IiB0eXBlPSJ2aWRlby9tcDQiPg0KPC92aWRlbz4=