11 گام اساسی جهت بهبود سئو وب سایت جوملا

نکات مهم در سئو سایت جوملا
نکات مهم در سئو سایت جوملا

در این مقاله از سایت میزفا قصد داریم به شکل خلاصه به اموزش سئو جوملا بپردازیم، ولی بهتر است بدانید که سیستم مدیریت محتوا (CMS) جوملا (Joomla) یکی از سیستم‌های محبوب و امن برای ایجاد وب سایت به شکل رایگان می‌باشد. جوملا همانند رقیب خوب یعنی وردپرس با PHP نوشته شده است و از پایگاه داده MySQL استفاده میکند. این مدیریت محتوا جوایز و افتخارات بسیاری دریافت کرده و سازمان‌های بزرگی همانند مرکز اطلاعات سازمان ملل(unric.org) از این مدیریت محتوای متن باز و باسابقه استفاده میکنند.

سئو وردپرس بهتر است یا جوملا

اگر شما از سیستم مدیریت محتوا جوملا برای وبسایت خود انتخاب کرده‌اید لازم است بدانید که یکی از ضعف‌های این سیستم نسبت به بزرگترین رقیب آن یعنی وردپرس، پایین بودن سئو اولیه در آن است و این بدان معناست که شما باید به روش‌های مختلف سعی کنید که وب سایت جوملای شما در بالاترین نتایج جستجوهای کاربران وب در موتورهای جستجو قرار گیرد. البته به این نکته مهم توجه داشته باشید که وردپرس و جوملا ابزاری هستند که یک سری فاکتورهای مطلوب و دیگری مطلوب‌تر برای افزایش رتبه سایت فراهم کرده‌اند و این بدان معنا نیست که اگر از وردپرس استفاده کنید یعنی سایت شما سئو شده است، صرفا فقط بدانید که شرایط اولیه سئوی وردپرس بهتر از جوملا است هر چند برای یک متخصص سئو سایت این موضوع مهم نیست و می‌تواند شرایط لازم و مناسب را در هر سیستم مدیریت محتوایی چه رایگان (همانند وردپرس و جوملا) و چه اختصاصی فراهم کند.

در این مقاله آموزشی قصد داریم تا طی یازده گام اساسی، برای بالابردن سئو وبسایت جوملا در موتور جستجوی گوگل را به شما آموزش دهیم.

  1. از درستی نوع سرور خود اطمینان پیدا کنید.

    به عنوان نخستین و مهمترین مرحله از آموزش سئو جوملا، توصیه می‌شود از سرورهای IIS ( ویندوزی)  پرهیز کنید چرا که به احتمال قوی با مشکلات بسیاری در نصب و پیکربندی جوملا و سئو آن در چنین سرورهایی مواجه خواهید شد و از سویی بازنویسی URL ها در IIS معمولا نیاز به ماژول‌هایی دارد که کار با آن‌ها به هیچ وجه آسان نیست. بنابراین بهترین کار استفاده از یک سرور Apache با قابلیت rewrite-mode می‌باشد چرا که کامپوننت های سئو در آن‌ها عملکرد بهتری بر Joomla داشته و امکان بازنویسی URL ها را در این سی ام اس فراهم است .

  2. تغییر نام txt به .htaccess

    بازنویسی URL ها علاوه بر افزایش میزان خوانایی آدرس صفحات جوملا، می‌تواند یک تجربه کاربری و حس خوب را رقم بزد، از طرفی این امکان باعث می‌شود که با انتخاب عبارات و کلمات کلیدی مناسب، محتوای صفحه را به گونه‌ای معرفی کنیم که سئو جوملا مورد نظر، از نگاه موتور جستجو افزایش یابد. برای فعالسازی امکان بازنویسی URL های جوملا نیاز به تغییر نام htaccess.txt  به .htaccess می‌باشد.

  3. فعالسازی قابلیت SEF و بازنویسی URL ها

    نکته سوم از سئو جوملا این هست که در قسمت تنظیمات کلی (Global Configuration) -> تنظیمات SEO سایت جوملا گزینه‌های آدرس های بهینه برای موتورهای جستجو (Search Engine Friendly URLs) و استفاده از mod_rewrite را فعال کنید.

    بهینه سازی ادرس جوملا در تنظیمات کلی
    بهینه سازی ادرس جوملا در تنظیمات کلی

    URL های مورد علاقه موتور جستجو بدین معناست که بخش های پایانی و تولید شده اتوماتیک حذف و با نام مستعاری که برای آیتم منوی آن صفحه در نظر گرفته‌اید جایگزین شود. بازنویسی URL نیز برای حذف عبارات index.php از پایان URL ها استفاده می شود. SEF همان Search Engine Friendly است. و آدرس های بهینه برای موتورهای جستجو را SEF URLs گویند.

    راستی یک مقاله عالی در زمینه URL ها بنده نوشتم و حتما پیشنهاد میکنم مقاله آدرس فارسی یا انگلیسی بخوانید.

  4. تصحیح فایل txt

    در فایل robots.txt که به طور خودکار توسط جوملا تولید می شود، امکان دسترسی روبوت ها به تصاویر موجود در پوشه images غیرفعال شده است. با توجه به اینکه تصاویر، تاثیر بسزایی در ترافیک سایت شما در موتورهای جستجو دارند، به شدت توصیه می‌شود جهت افزایش سئو سایت جوملا خود، پوشه /images/ را از فایل robots.txt حذف کنید. اگر اطلاعاتی درباره این فایل ندارد مقاله جامع فایل robots.txt را مطالعه فرمایید.

  5. نصب ویرایشگر JCE

    JCE کامپوننت بسیار مفیدی برای سئو وبسایت جوملا می‌باشد که استفاده از آن به شدت توصیه می‌شود. علاوه بر رایگان بودن این ویرایشگر، با نصب آن ویژگی‌های بسیاری برای بهبود سئو جوملا از جمله امکان افزودن ابعاد تصاویر و تگ alt ، فراهم می‌شود.

    ویرایشگر JCE برای سئو جوملا
    ویرایشگر JCE برای بهبود سئو جوملا
  6. قرار دادن متن جایگزین و ابعاد تصاویر

    سئو عکس همیشه مورد توجه سئوکار ها بوده است، با نصب JCE می‌توانید به کلیه تصاویر موجود در سایت جوملا، ابعاد و متن جایگزین اختصاص دهید. افزودن ابعاد به تصاویر باعث می‌شود که قبل از بارگیری تصویر در مرورگر، فضایی به آن اختصاص یابد و این امر باعث بهبود افزایش سرعت جوملا و همینطور سئو سایت شما می‌شود.

  7. مدیریت تگ های متا

    اگر چه امروزه متا تگ کلمات کلیدی تقریبا منسوخ شده است، اما متا تگ های توضیحات و عنوان هنوز بسیار با اهمیتند. ویرایش این متاتگ ها در سایت جوملا شما به صورت تکی بسیار زمان بر است، یک روش جایگزین استفاده از یک کامپوننت محبوب و بسیار مفید در این باره، با نام  SEO Boss می باشد. این افزونه متا تگ توضیحات را به تمام صفحات می افزاید و شما تنها یکبار آن را ویرایش می کنید. همچنین میزان سئو جوملا شما در موتور جستجو را به شما اطلاع می دهد. البته این موارد مربوط به سئوی داخلی یک سایت می‌شود و ما یک مقاله بی‌نظیر و بسیار کامل درباره سئو داخلی انتشار دادیم که با خواندن آن حتما شگفت‌زده خواهید شد.

  8. نمایش دامنه سایت جوملا با www یا بدون www

    یکی از مشکلات سئو جوملا همین موضوع هست، هر چند با چند کد ساده رفع می‌شود، برخلاف وردپرس که به طور خودکار آدرس ها را با www به بدون www انتقال می‌دهد، در سایت جوملا نیاز است به صورت دستی فایل  .htaccess ویرایش شود. بدین منظور یکی از دو کد زیر را باید در این فایل وارد نمود.

    برای www:

    RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.
    RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

    برای بدون www  :

    RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTP_HOST} www.mizfa.com
    RewriteRule (.*) http://mizfa.com/$1 [R=301,L]
  9. لینک دهی داخلی به شکل اصولی

    یکی از مسائل اساسی در سیستم های مدیریت محتوا به ویژه جوملا ایجاد شدن محتوای تکراری است که تاثیر منفی بر سئو سایت جوملا دارد و می‌تواند اثر بر روی پنالتی شدن سایت توسط گوگل را داشته باشد. برای رفع این مشکل لازم است حتما به شکل دقیقد و اصولی به آن محتوا لینک داخلی داده شود، بدان معنا که برای ایجاد لینک سازی داخلی حتما باید به آدرس دقیق سایت ( که با www یا بدون آن نوشته شده است) و یا / و پسوند (مثل .html) در دامنه آن دقت شود.

  10. بهبود سرعت وب سایت

    ما در میزفا بسیار درباره افزایش سرعت سایت بحث کردیم و مقالات بسیار کامل و جامعی انتشار دادیم، شما می‌توانید در قسمت آموزش Gtmetrix مقالات با این موضوعات را مطالعه نمایید. سیستم مدیریت محتوا جوملا را می‌توان با روش‌های لازمه موجود باعث بهبود سرعت بارگیری آن شد که ما در اینجا به شکل خیلی خلاصه به کمک سه روش زیر، شما را در این امر راهنمایی میکنیم:

    10-1. تنظیمات کش سایت: مرورگر لازم است به مرورگر تفهیم شود که میخواهیم تا چه مدتی وب سایت ما را ذخیره کنند. بدین منظور لازم است  فایل .htaccess ویرایش و کدی مشابه کد زیر به آن افزوده شود. در غیر اینصورت یعنی زمانی که نخواهیم زمان مشخصی را برای مرورگر تعیین کنیم یا ذخیره نوع خاصی از محتوا مد نظرمان نباشد، میتوان از این کد صرف نظر کرد. https://mizfa.com/blog/leverage-browser-caching/

    ## EXPIRES CACHING ##
    <IfModule mod_expires.c>
    ExpiresActive On
    ExpiresByType image/jpg "access 1 year"
    ExpiresByType image/jpeg "access 1 year"
    ExpiresByType image/gif "access 1 year"
    ExpiresByType image/png "access 1 year"
    ExpiresByType text/css "access 1 month"
    ExpiresByType text/html "access 1 month"
    ExpiresByType application/pdf "access 1 month"
    ExpiresByType text/x-javascript "access 1 month"
    ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month"
    ExpiresByType image/x-icon "access 1 year"
    ExpiresDefault "access 1 month"
    </IfModule>
    ## EXPIRES CACHING ##

    10-2. فعال کردن Gzip: یک روش بسیار عالی برای افزایش سرعت بارگیری سایت فعالسازی Gzip است. بدین منظور بایستی به تنظیمات اصلی جوملا در Global Configuration رفته و در قسمت سرور، این گزینه را فعال کنید. توجه داشته باشید که این گزینه زمانی کار خواهد کرد که mode_gzip سرور شما فعال باشد.

    فعال سازی gzip در جوملا
    فعال سازی gzip در جوملا

    10-3. بهینه سازی تصاویر: یکی از مهم‌ترین موارد در سئو جوملا و سرعت آن است، فارغ از اینکه از جوملا یا هر CMS دیگر استفاده می‌کنید، بهینه سازی تصاویر قبل از بارگذاری وبسایت یک امر بدیهی برای هر برنامه نویس وب است. برای فشرده سازی تصاویر خود می توان از نرم افزارهای مخصوص این کار همچون فتوشاپ و یا ابزارهایی همچون ابزار Google’s Page Speed tool  استفاده نمود. البته اگر دنبال ابزار سئو بیشتر هستید در لینک اشاره شده کلیک کنید.

    راستی تمایل داری مثلا عکس‌هایی با حجم های بسیار بالا رو به راحتی بدون کاهش افت کیفیت، به حداقل حجم ممکنه برسونی؟ آموزش کاهش حجم عکس بدون افت کیفیت رو از دست نده.

  11. نصب XMap

    به جرات می توان گفت XMap یکی از بهترین افزونه های سئو جوملا برای ایجاد نقشه سایت است که می توان در دو فرمت xml و html نقشه سایت را در آن ایجاد کرد. وارد XMap شده و یک نقشه سایت در آن ایجاد کنید، آیتم های منو را انتخاب و اولویت های آن ها را تنظیم کنید و سپس روی ذخیره و viola کلیک کنید. در نهایت تنها لازم است تا این نقشه سایت به ابزار وب مسترتولز گوگل معرفی شود. اگر روش کار را نمی‌دانید آموزش گوگل وبمستر را هم از دست ندهید.

  12. افزونه های سئو وبسایت جوملا

    بنابر تجربه می‌توان گفت با استفاده از جوملا 2.5 بدون استفاده از افزونه های غیر ضروری، سئو بسیار ساده‌تر است. با این حال، در صورتی که می‌خواهید کنترل بیشتری بر تنظیمات سئو خود داشته باشید، در اینجا دو مورد از افزونه های محبوب سئو جوملا را معرفی می‌کنیم:

    افزونه Sh404sef که یک افزونه همه کاره سئو به شمار می رود و تنظیمات آن بسیار آسان است.

    افزونه Artio JoomSEF – JoomSEF که شبیه به sh404SEF است اما به اندازه آن قدرتمند نبوده و تنظیمات آن کمی خسته کننده است، ولی نسخه رایگان آن نیز وجود دارد.

 

در پایان باید گفت که با رعایت نکات سئو بالا در ساختار جوملا، طی مراحلی باعث بهبود سئوی جوملا می‌شود ولی این همه ماجرا نمی‌باشد و اگر قصد دارید بیشتر درباره سئو بدانید پیشنهاد میکنم مقالات سئو سایت میزفا را مطالعه نمایید و همینطور می‌توانید از سرفصل‌های پست آموزش سئو در جهت افزایش رتبه سایت خود در نتایج گوگل استفاده کنید. و همیشه بدانید که باید به روز باشید که این امر به ویژه با در نظر گرفتن تغییرات اخیر الگوریتم و روحیه گوگل که در تلاش برای مقابله با سایت های بهینه سازی نشده است، بیشتر اهمیت پیدا می‌کند.

خوشحال می‌شویم دیدگاه‌ها و تجربیات خود را در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

 

منبع : میزفا

پوریا آریافر
اولین کسب و کار آنلاین خودم رو در فیسبوک راه‌اندازی کردم، سال ۲۰۱۱ یکی از پرتعامل‌ترین صفحات فارسی با ۸۰ هزار فالور فعال رو داشتم. بعد اینکه فیسبوک خالی از کاربر ایرانی شد وارد دنیای شبکه شدم و در انتهای سال ۲۰۱۲ مدرک MCSE مایکروسافت رو دریافت کردم، در حالی که نمره بالا گرفتم ولی کسی به دلیل به خطر افتادن موقعیت شغلی خودش به عنوان کارآموز منو قبول نمی‌کرد، بعدش با شروع دوران خدمت سربازی، مسئول بهینه سازی یک سایت خبری معتبر شدم و سئو یاد گرفتم. در ابتدای سال ۲۰۱۴ تونستم از رتبه ۱۵۰۰۰ به ۴۰۰ الکسا نزدیک کنم، اون زمان الکسا خیلی مهم بود. وارد دانشگاه شدم، به دلیل عدم علاقه به دانشگاه سعی کردم زودتر تمومش کنم و سه ساله در مقطع کارشناسی IT فارغ التحصیل شدم، توی دانشگاه هر کسی منو میدید یاد سئو میوفتاد، در همون سال آخر دانشگاه بزرگ‌ترین کانال تلگرامی IT با ۴۰ هزار عضو رو داشتم، که به مجتمع فنی فروختم تا بتونم تمرکز رو فقط بر روی عشق خودم یعنی سئو بذارم، وقتی کانال تلگرام فروختم حس پرواز بهم دست داد، هرچند درآمد چندین میلیون ماهانه رو از دست دادم ولی دوباره باید مثل گذشته با پوستی نو یک فصلی نو رو میساختم. در این چندین سال فعالیت‌های سئو به شکل تخصصی بنده در قالب پروژه‌های مختلف و آموزش‌های حضوری و غیرحضوری در دفتر میزفا و دانشگاه علامه طباطبایی تهران صورت ‌گرفته، تجربه بهینه سازی موفقی در بهبود UX و CRO پروژه‌های سئو کسب کردم. در اکثر ابزارهای کاربردی گوگل تسلط کاملی دارم. عاشق کسب تجربه های جدید هستم. راز پیشرفت در هر کاری رو یادگیری و یاددادن می‌دونم و میزفا که در اواخر ۲۰۱۶ راه‌اندازی شد تونست چنین بستر مناسبی رو برام فراهم کنه. همینطور در حال حاضر مدیریت یک تیم ۱۰ نفری از جوانان فعال و پرانگیزه رو در میزفا به عهده دارم. نقد و بازخوردهای سازنده شما، جوهر تلاش‌های مستمر ماست تا یک قدم خودمون بهبود بدیم. منتظریم …

5 نظر

5 پاسخ

  1. من خودم که تحقیق کردم و از هرکسی پرسیدم همه گفتن وردپرس بهتره ولی خوب قبل اینکه من وارد شرکت بشم شرکت سایت رو به طراح داده بودن برای طراحی و تازه بعد 4 ماه تحویل گرفتیم و یجورایی مجبورم روی همین کار کنم

  2. ممنونم از مطالبتون و زحمتی که میکشید ,طراحی سایت ما از این افزونه JSitemap PRO – Control Panel

    استفاده کردند
    اگر مطالب تکمیلی تری دارید ممنون میشم معرفی کنید تا بیشتر برای سئو سایت جوملا اطلاعات پیدا کنم

    1. سلام وقت بخیر باشه
      نه متاسفانه نداریم. پیشنهاد میکنیم از جوملا به وردپرس کوچ کنید بهتره.
      ما هر ماه یک پروژه داریم که یک سایت قصد داره از جوملا فرار کنه سمت وردپرس بره.
      موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حداکثر حجم فایل برای آپلود: 1 مگابایت. فایل‌های مجاز برای آپلود: عکس, ویس, ویدیو, ورد یا پی دی اف, فایل متنی, زیپ. شما می‌تونید برای بهتر پرسیدن سوالتون، عکس یا ویس یا حتی فیلم در بخش نظرات میزفا آپلود کنید. برای ضبط ویس می‌تونید از خود واتس آپ استفاده کنید و بعد اینجا آپلود کنید و برای ارسال عکس هم کافی هست اسکرین شات بگیرید. Drop file here

با موفقیت ثبت شد، میزفا از شما برای عضویت در خبرنامه هفتگی تشکر میکند.

عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:

  • فیلم و مقاله رایگان سئو
  • آموزش‌های UX ، GA و GTM
  • مقاله های تخصصی ASP.NET Core
  • اطلاع رسانی از محصولات
فیلم آموزشی asp.net core 2
ترک میزفا خوب نیست!
معرفی جامع‌ترین ابزار سئو در ایران
بالای ۱۰ هزار عضو
PHZpZGVvIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzUwIiBwb3N0ZXI9Imh0dHBzOi8vbWl6ZmEuY29tL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjMvMDUvcG9zdGVyLW1pemZhLXRvb2xzLXZpZGVvLW1pbi5wbmciIGNvbnRyb2xzIHByZWxvYWQ9Im5vbmUiPiANCiAgIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJodHRwczovL21pemZhLmNvbS9ibG9nL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIzLzA1L21pemZhX3Rvb2xzXzcyMHAubXA0IiB0eXBlPSJ2aWRlby9tcDQiPg0KPC92aWRlbz4=