مروری بر ضروری‌ترین بایدها و نبایدهای گوگل [برای افراد مبتدی]

دستورالعمل های گوگل

سئو هنر و علم فهمیدن اینه که موتور جستجو چطور یه کوئری رو بررسی می‌کنه و ما چطور باید بر اساس این موضوع استراتژی سئومون رو تدوین کنیم. بنابراین، مهمه که بدونیم گوگل چه دستورالعمل‌هایی برای ما داره. به عبارت دیگه ما وقتی با گوگل سروکار داریم، باید چی‌کار کنیم و چی‌کار نکنیم.

این موارد رو گوگل توی یه سندی به اسم Google Search Essentials (که قدیم بهش Webmaster Guidelines می‌گفتند) برامون توضیح داده. اما خب اینقدر مفصله که شاید همه وقت یا حوصله خوندنش رو نداشته باشند. بنابراین ما تصمیم گرفتیم توی این مقاله میزفا دریافت و فهم خودمون رو از این موارد برای شما بنویسیم تا بتونید ازش استفاده کنید.

این مقاله برای افراد مبتدی مناسبه که به تازگی با سئو آشنا شده‌اند و می‌خوایم به زبان خیلی ساده دستورالعمل‌های اصلی گوگل رو بررسی کنیم.

با ما همراه باشید.

بایدها و نبایدهای گوگل

کارهایی که باید انجام بدیم

  • وب‌سایت شما باید از نظر ساختاری، سلسله مراتب مشخص و لینک سازی مناسبی داشته باشه تا کاربر به راحتی بتونه توی سایت گردش کنه. به عبارت دیگه لازمه که شما هم به بحث طراحی سایت اهمیت بدید، هم ساختار پیلار کلاستر در استراتژی تولید محتوا پیاده کنید؛ یعنی یه سری محتوای اصلی داشته باشید که در مرکز قرار دارند و مابقی محتواهای فرعی یا توضیحی، به این محتواهای اصلی لینک بشن.
  • شما باید از انواع کلمات کلیدی دقیق و مهم استفاده کنید. این کلمات کلیدی بهترین راه ارتباط شما با نیاز مخاطب هستند. بنابراین محتوایی که شما توش از این کلمات کلیدی استفاده می‌کنید، باید محتوای با کیفیت، مرتبط با نیاز مخاطب و البته اطلاعات‌دهنده باشه. این محتوا به عبارت دیگه باید بتونه یه ارزش انسانی برای کاربر خلق کنه: مثلاً سوالش رو پاسخ بده، یه چیزی بهش یاد بده یا سرگرمش کنه.
  • خزنده‌های گوگل نمی‌تونن محتوا و مفهوم تصاویر یا متنی که شما توی یه تصویر نوشتید رو به‌طور دقیق تشخیص بدن؛ پس باید تصاویر رو برای ربات گوگل توصیف کنید و این کار رو با نوشتن تگ ALT تصاویر انجام بدید.
  • تگ‌های عنوان (مثل H1 و H2 و…) و تگ ALT تصویر، باید توصیفی و دقیق باشند. معیار شما برای اینکه چه اندازه باید توصیف کنید اینه که متنی بنویسید که اگه تصویر بارگزاری نشد، دقیقا به مخاطب بگه این تصویر چی بوده.

پیشنهاد مطالعه: ۹ ترفند تولید محتوای جذاب برای سایت شما

کارهایی که نباید انجام دهیم

  • وقتی دارید یه سایت می‌سازید و مدیریت می‌کنید، نباید کاربران رو فریب بدید. برای مثال نباید سعی کنید محتوای نامربوط به خوردشون بدید، با کلمات نامناسب و اشتباه به صفحات دیگه لینک بدید یا سعی کنید از روش‌های سئوی کلاه سیاه استفاده کنید.
  • از متن مخفی شده یا لینک‌های پنهان به هیچ عنوان استفاده نکنید! این موارد همگی جزو سئوی کلاه سیاه و فریب مخاطب محسوب می‌شن و موتور جستجو به شدت سایت شما رو بابت این کارها جریمه خواهد کرد.
  • از تکنیک کلوکینگ نباید استفاده کنید. کلوکینگ یعنی شما بیایید و محتوای اصلی سایت رو از ربات گوگل مخفی کنید و در عوض یه محتوای دیگه بهش نمایش بدید. مثلاً مخاطب اومده تو صفحه‌ای که قراره توش راجع به تفاوت عطر مردونه و زنونه بخونه، اما بعد از اینکه روی لینک کلیک کرد، می‌بینه محتوایی با این مضمون توی اون صفحه نیست و به جاش وارد یه صفحه فروشگاهی پر از عطر برای خرید شده.
  • از لینک‌های شکسته و یا HTML نادرست نباید استفاده کنید.
  • از پر کردن صفحات با کلمات کلیدی خودداری کنید. در مقاله جلوگیری از کیورد استافینگ درباره این موضوع صحبت کرده‌ایم.
  • شما نباید صفحات پی‌درپی و زیردامنه یا دامنه‌های متعددی با محتوای تکراری بسازید.
  • از محتوای low effort (کم تلاش) یا محتوایی که زحمتی براش نکشیدید یا مستقیماً از جایی کپی کردید یا از هوش مصنوعی گرفتید، استفاده نکنید. سعی کنید اگه منبعی دارید، منبع رو واضح قید کنید و همیشه یه چیزی به محتوا اضافه کنید و محتوای ارزشمند ایجاد کنید.
  • فایل robots.txt که شما توی سایتتون استفاده می‌کنید نباید ربات خزنده گوگل رو بلاک کنه. کار این فایل اینه که به ربات خزنده بگه کدوم صفحات رو می‌شه خزش کرد و کدوم‌ها رو نه.
  • صفحات دینامیک (یعنی صفحاتی که توی آدرس یا نامکشون از کاراکتر ‘?’ استفاده شده) باید به حداقل‌ترین حالت ممکن دربیان. در حقیقت خیلی از ربات‌های خزنده قادر به خزش این صفحات نیستند و بنابراین، زحمت شما ممکنه به هدر بره.

پیشنهاد میزفا برای مطالعه: محتوای تازه یا Fresh Content چیست؟

جمع بندی

گوگل دستورالعمل‌های خیلی پیچیده‌ای نداره و صرفاً بایستی سعی کنیم ازش «پنهون‌کاری» نکنیم و «سرش کلاه نذاریم». در غیر این صورت، کمی برای رتبه آوردن دچار مشکل می‌شیم. با این همه، مواردی که توی این مقاله آوردیم می‌تونند یه نقشه راه خوب برای بهینه سازی استراتژی سئوی شما باشند. با انجام دادن موارد لازم و دوری کردن از کارهایی که نباید انجام بدید، شما زمینه لازم برای به‌دست آوردن رتبه‌های خوب در گوگل رو فراهم می‌کنید.

البته که نیازه باز به این موضوع اشاره کنیم که این موارد کامل نیستند و ما صرفا سعی کردیم خلاصه یا درک کلی‌ای از باید و نبایدها و دستورالعمل‌های گوگل برای شما مهیا کنیم. در ادامه شما باید به دنبال یادگیری نکات حرفه‌ای‌تر باشید و سپس یادگیری‌هاتون رو عملی کنید و نتایجش رو تحلیل کنید تا تجربه‌تون بیشتر بشه و حرفه‌ای‌تر بشید.

امیدواریم که از این مقاله کوتاه لذت برده باشید. تا بعد!

تیم تحریریه میزفا
هدف تیم تحریریه میزفا تولید به‌روزترین و کاربردی‌ترین محتواها برای میزفایی‌هایی عزیز هست که به بلاگ ما سر می‌زنند و مشتاق یادگیری هستند. این مقالات اغلب حاصل تفکر چند نویسنده میزفاست. پوریا آریافر (استراتژیست سئو)، آرمین دارابی‌نژاد (سردبیر میزفا و متخصص محتوا) و محمد عرفان صدری (متخصص سئو و بازاریابی محتوایی) روی این مقالات هم‌فکری داشتند. سعی کردیم بهترین‌ها رو براتون مهیا کنیم؛ چون هدف اینه که تو میزفا بهترین خودت باشی.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حداکثر حجم فایل برای آپلود: 1 مگابایت. فایل‌های مجاز برای آپلود: عکس, ویس, ویدیو, ورد یا پی دی اف, فایل متنی, زیپ. شما می‌تونید برای بهتر پرسیدن سوالتون، عکس یا ویس یا حتی فیلم در بخش نظرات میزفا آپلود کنید. برای ضبط ویس می‌تونید از خود واتس آپ استفاده کنید و بعد اینجا آپلود کنید و برای ارسال عکس هم کافی هست اسکرین شات بگیرید. Drop file here

با موفقیت ثبت شد، میزفا از شما برای عضویت در خبرنامه هفتگی تشکر میکند.

عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:

  • فیلم و مقاله رایگان سئو
  • آموزش‌های UX ، GA و GTM
  • مقاله های تخصصی ASP.NET Core
  • اطلاع رسانی از محصولات
فیلم آموزشی asp.net core 2
ترک میزفا خوب نیست!
معرفی جامع‌ترین ابزار سئو در ایران
بالای ۱۰ هزار عضو
PHZpZGVvIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzUwIiBwb3N0ZXI9Imh0dHBzOi8vbWl6ZmEuY29tL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjMvMDUvcG9zdGVyLW1pemZhLXRvb2xzLXZpZGVvLW1pbi5wbmciIGNvbnRyb2xzIHByZWxvYWQ9Im5vbmUiPiANCiAgIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJodHRwczovL21pemZhLmNvbS9ibG9nL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIzLzA1L21pemZhX3Rvb2xzXzcyMHAubXA0IiB0eXBlPSJ2aWRlby9tcDQiPg0KPC92aWRlbz4=