عوامل مهم در تدوین استراتژی محتوایی کدامند؟

اصول استراتژی محتوا

در مجموعه مقالات آموزش تولید محتوا با هم دیگه راجع به این حرف زدیم که تولید محتوا یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر استراتژی دیجیتال مارکتینگه. حتی اینقدر روی محتوا تأکید اومده که طبق آمار، ۷۳ درصد سازمان‌ها حتماً یه مدیر محتوا برای نظارت بر استراتژی تولید محتواشون استخدام کرده‌اند. [منبع]

حالا در این مقاله می‌خوایم با عوامل مهم در تدوین استراتژی محتوایی آشنا بشیم و بدونیم مهم‌ترین اصول استراتژی محتوا چیه؟ پس در ادامه به بررسی دقیق‌تر ۳ مؤلفه تمرکز برند، تجربه کاربری و توزیع محتوا می‌پردازیم. با ما همراه باشید. (اینم بگیم که مقاله حاضر یه مقدار تخصصیه!)

استراتژی محتوا چیست؟

استراتژی محتوا یه جور برنامه‌ریزی منظم برای تولید و توزیع محتوا برای رسیدن به یه هدف خاصه (مثلاً افزایش نرخ تبدیل، افزایش تعداد کلیک یا به طور کلی افزایش درآمد برند). در واقع می‌شه اینطور در نظر گرفت که این استراتژی قراره تمام وجهه‌های بازاریابی دیجیتال شما رو تحت تاثیر قرار بده. استراتژی محتوایی به یک معنا نقطۀ شروع شماست. سازماندهی، برنامه ریزی، تولید، انتشار و پروموت کردن محتوا همه مواردی هستند که ما تو یه استراتژی مطلوب، مد نظر قرارشون می‌دیم.

البته ما قصد داریم در ادامه به بررسی اصول استراتژی محتوایی بپردازیم و اگه می‌خواید بیشتر با خود مفهوم استراتژی محتوا آشنا بشید، مقاله قبلی ما یعنی استراتژی محتوا چیست رو مطالعه کنید.

پیشنهاد مطالعه: آیا می‌دونستید که طبق آمار (Demand Metric) تولید محتوا ۳ برابر هر نوع بازاریابی دیگه‌ای برای شما مشتری می‌آره؛ درحالیکه ۶۶ درصد از هر نوع بازاریابی دیگه‌ای کمتر براتون خرج برمی‌داره؟ می‌تونید برای آشنایی با اینکه اصلاً وقتی می‌گیم تولید محتوا منظورمون چیه؟ و یا اصولاً چه مزایایی داره و چطور باید انجامش داد، یه سر به مقاله تولید محتوا چیست و چرا محتوای با کیفیت مهم است؟ بزنید و سپس ادامه مقالات اون دسته رو به ترتیب مطالعه کنید.

۳ مؤلفه مهم استراتژی محتوایی

یه استراتژی تولید محتوا که بر اساس اصول کاربردی بازاریابی محتوایی چیده شده، ۳تا اصل، المان، ویژگی یا مؤلفه داره: تمرکز برند، تجربه کاربری و توزیع محتوا. دونه دونه توضیح می‌دیم.

۱. تمرکز برند

تمرکز برند به ما می‌گه که چطور محتوایی که تولید می‌کنیم موضوع مرتبط داشته باشه و لحن و صدای برند رو در خودش درست و پیوسته انعکاس بده. در واقع تمرکز برند بیشتر با موقعیت برند یا تصویر و صدای برند سروکار داره و اشاره به مجموعه برنامه‌های تعریف شده‌ای داره که مطابق اون‌ها، محتوا به طور پیوسته و در مطابقت با این مواردی که گفتیم تولید می‌شه. درواقع شاید بشه تمرکز برند رو مؤلفه‌ای دونست که هم با کسب و کار سروکار داره و هم با مشتری. هم‌زمان. بذارید یه مثال براتون بزنیم که یه مقدار روشن‌تر بشه.

فرض کنید یه شیرینی پزی می‌خواد چندتا پست اینستاگرام و یه سری مقاله روی بلاگ سایت منتشر کنه تا محصول جدیدش رو پروموت کنه. این مجموعه بهتره توی محتواش – در ضمن رعایت اصول تولید محتوا – از این صحبت کنه که موادشون ارگانیکه و سابقه قابل قبولی دارند و اساتید حرفه‌ای بهشون آموزش دادند و… این‌ها مواردیه که هم به کسب و کار ربط داره و هم به مشتری. حالا فرض کنید یه‌هو بیان از این صحبت کنند که قیمت بنزین رفته بالا و حمل و تقل گرون شده و باید هزینه محصولات رو ببرند بالا و… می‌بینید؟ چه ربطی داره! تمرکز برند دقیقا تو این نقطه‌ست که بار می‌آد.

حالا یه شکل تخصصی‌تر بگیم. اگه بخوایم بگیم پیلارهای محتوایی شما دقیقا باید کجا باشند چی می‌گیم؟ درسته. دقیقا در حد فاصل اونچه برای شما مهمه و اونچه برای مشتری مهمه.

همینطور تمرکز برند به تعیین هدف برای کسب و کار هم خیلی کمک می‌کنه. چرا که قبل از هر چیزی یه درک خوب از مدل کسب و کار و برند به ما می‌ده. به کمک تمرکز برند، استراتژی محتوایی ما می‌تونه به مراتب اهداف واقعی‌تر و ارزشمندتری (مطابق با ارزش‌های سازمانمون) رو دنبال کنه. اهدافی که خاص هستند، قابل اندازه گیری هستند، دسترسی پذیرند و واقع‌گرایانه تعیین شده‌اند و از نظر زمانی محدودیت دارند (مدل SMART که یادتون هست؟Specific, Measurable, Achievable, Realistic, and Time-constrained.)

۲. تجربه کاربری

ما قبلا تو مقاله تجربه کاربری چیست توضیح دادیم قصه تجربه کاربری یا همون UX چیه و اینجا دیگه از بدیهیات می‌گذریم. برای اینکه شما بتونید به اصول استراتژی محتوایی پای‌بند باشید، باید مطمئن بشید که محتوای شما می‌تونه با مشتری تعامل برقرار کنه. این یعنی شما باید پرسونای مخاطب داشته باشید و براساس اون، تولید محتوای ارزشمند و هدفمند انجام بدید.

  • مخاطبان شما از چه محتوایی خوششون می‌آد؟
  • وقتی با یه برند تعامل دارند، به چی بیشتر از هر چیز دیگه‌ای دقت می‌کنند؟
  • چی باعث می‌شه کاربران محتوای شما رو تا آخر بخونند؟

نیازه شما محتوایی تولید کنید که همه این موارد رو پوشش بده. محتوای شما باید مطابق با الگوریتم EAT گوگل باشه و بتونه اعتماد مشتری رو جلب کنه، دانش و تخصص شما رو بهش نشون بده و حتما یه مشکلی ازش حل کنه. همینطور شما باید بسنجید که چه فرمتی و چه نوع محتوایی بیشتر از مابقی محتواها تجربه خوبی به مخاطب می‌ده و مستقیماً با نیازهاش در ارتباطه. سرمایه گذاری شما باید روی این نوع محتوا باشه. با چنین تعریفی، شاید محتوای همیشه سبز گزینه مناسبی براتون باشه.

همینطور باید ببینید کاربرانی که دارند برای اولین بار وارد سایت شما می‌شن، دنبال چی‌ هستند و شما چه برنامه‌ای برای نیازشون چیدید. اگه اوایل فرایند تحقیق هستند، باید محتوایی که براشون آماده کردید با محتوایی که برای یه مشتری قدیمی و وفادار آماده کردید، تفاوت داشته باشه. در واقع، بهتره برای اینکه یه تجربه کاربری خوب به مشتریانتون بدید، سعی کنید یه نقشه راه براشون ترسیم کنید و مطابق اون پیش برید.

۳. توزیع محتوا

بدون محتوا، استراتژی شما معنا نداره. اما باید دقت کنید که عامل موفق شدن یه محتوا، توزیعشه و به همین دلیله که این مولفه، یکی از مهم‌ترین اصول استراتژی محتوا محسوب می‌شه. اینکه شما یه محتوا رو کی، کجا و چطور منتشر می‌کنید، روی این که مخاطبان چقدر باهاش تعامل برقرار می‌کنند تاثیر می‌ذاره.

هم باید برای محتوا کانال‌های توزیع مناسبی (بسته به شرایط و پرسونای مخاطب) انتخاب کنیم و هم باید از سمت مقابل، فرکانس انتشار محتوا رو درست انتخاب کنیم. منظورمون از فرکانس انتشار محتوا، تعداد انتشار محتوا در هفته است. اگه مقاله کمی منتشر کنیم، مخاطبان با برند ما تعامل برقرار نمی‌کنند. اگه زیاد محتوا تولید و منتشر کنیم، مخاطب خسته می‌شه و براش عادی می‌شه. باید یه نقطه تعادل درست پیدا کنیم که کیفیت و تعامل در صلح با کمیت قرار بگیره. (خدایی عجب جمله‌ای شد این آخری. به به)

سخن آخر

تولید محتوا یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر استراتژی دیجیتال مارکتینگه و باید روش وقت گذاشت و براش برنامه مشخص داشت. منظور از وقت گذاشتن، در مرحله اول اینه که بتونیم از یه استراتژی اصولی بهره ببریم. حالا منظورمون از رعایت اصول استراتژی محتوایی چی بود؟ استراتژی محتوایی که دارای ۳تا مؤلفه اساسی یعنی تمرکز برند، تجربه کاری و توزیع محتواست. ما هر ۳تای این موارد رو در مقاله توضیح دادیم.

امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید. با میزفا در ادامه مجموع مقالات بازاریابی محتوایی همراه باشید.

تیم تحریریه میزفا
هدف تیم تحریریه میزفا تولید به‌روزترین و کاربردی‌ترین محتواها برای میزفایی‌هایی عزیز هست که به بلاگ ما سر می‌زنند و مشتاق یادگیری هستند. این مقالات اغلب حاصل تفکر چند نویسنده میزفاست. پوریا آریافر (استراتژیست سئو)، آرمین دارابی‌نژاد (سردبیر میزفا و متخصص محتوا) و محمد عرفان صدری (متخصص سئو و بازاریابی محتوایی) روی این مقالات هم‌فکری داشتند. سعی کردیم بهترین‌ها رو براتون مهیا کنیم؛ چون هدف اینه که تو میزفا بهترین خودت باشی.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حداکثر حجم فایل برای آپلود: 1 مگابایت. فایل‌های مجاز برای آپلود: عکس, ویس, ویدیو, ورد یا پی دی اف, فایل متنی, زیپ. شما می‌تونید برای بهتر پرسیدن سوالتون، عکس یا ویس یا حتی فیلم در بخش نظرات میزفا آپلود کنید. برای ضبط ویس می‌تونید از خود واتس آپ استفاده کنید و بعد اینجا آپلود کنید و برای ارسال عکس هم کافی هست اسکرین شات بگیرید. Drop file here

با موفقیت ثبت شد، میزفا از شما برای عضویت در خبرنامه هفتگی تشکر میکند.

عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:

  • فیلم و مقاله رایگان سئو
  • آموزش‌های UX ، GA و GTM
  • مقاله های تخصصی ASP.NET Core
  • اطلاع رسانی از محصولات
فیلم آموزشی asp.net core 2
ترک میزفا خوب نیست!
معرفی جامع‌ترین ابزار سئو در ایران
بالای ۱۰ هزار عضو
PHZpZGVvIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzUwIiBwb3N0ZXI9Imh0dHBzOi8vbWl6ZmEuY29tL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjMvMDUvcG9zdGVyLW1pemZhLXRvb2xzLXZpZGVvLW1pbi5wbmciIGNvbnRyb2xzIHByZWxvYWQ9Im5vbmUiPiANCiAgIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJodHRwczovL21pemZhLmNvbS9ibG9nL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIzLzA1L21pemZhX3Rvb2xzXzcyMHAubXA0IiB0eXBlPSJ2aWRlby9tcDQiPg0KPC92aWRlbz4=