مفهوم دیجیتال مارکتینگ چیست و چطور استراتژی دیجیتال مارکتینگ بچینیم؟

دیجیتال مارکتینگ چیست

راهنمایی که قراره اینجا بخونید یه دید کلی راجع به مفهوم دیجیتال مارکتینگ به زبان ساده و اصول اولیه چیدمان استراتژی دیجیتال مارکتینگ به شما می‌­ده. در این مقاله به شما یاد می‌دیم چجوری و در نهایت ظرافت، مجموعه­‌ای از کارهای مختلف کنار همدیگه با دقت هر چه تمام انجام می‌­شن تا شما به مشتری ایده­‌آلتون برسید و قانعش کنید از شما خرید کنه، نه از کس دیگه.

بنابراین پیشنهاد می‌­کنیم که از همین ابتدا هم حتما از مباحث یادداشت برداری کنید و هم بلافاصله سعی کنید چیزهایی که اینجا یاد می‌­گیرید رو به شیوه‌­ای عملیاتی پیاده سازی کنید. همینطور لازمه بگم که ما مقاله دیگه­‌ای هم برای دیجیتال مارکتینگ داریم که طولانی‌‌تر، جامع‌‌تر و گسترده‌‌تره و مباحث خیلی بیشتری رو پوشش می‌ده. بنابراین، پیشنهاد می‌‌کنیم اگه صرف آشنایی با مفهوم دیجیتال مارکتینگ اینجایید همین مقاله رو بخونید. اگه چیزی بیشتر از یک آشنایی نیاز دارید، مقاله آموزش جامع دیجیتال مارکتینگ رو مطالعه کنید.

خب بریم که شروع کنیم.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

احتمالا اگه همین جمله‌ دیجیتال مارکتینگ چیست رو توی گوگل بزنید، به یه عالمه جواب برسید. و خب اگه بخوایم صادقانه نگاه کنیم، اکثر این جواب‌ها یا خیلی آکادمیک هستند یا خیلی گنگ و مبهم و گاهی اوقات هم ترجمه‌ای از متن یه کتاب یا یه سایت غیرفارسی. مثلا این تعریف رو ببینید:

«بازاریابی دیجیتال شامل همه ابزارها و فعالیت‌‌هایی است که برای بازاریابی محصولات و خدمات مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به شرطی که این فعالیت‌ها در بستر دیجیتال (وب، اینترنت.، موبایل، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و …) انجام شوند.»

متمم

این تعریفیه که سایت متمم (به عنوان یکی از معدود سایت‌های فارسی زبان که محتوای واقعا مفید و قدرتمندی داره) از دیجیتال مارکتینگ ارائه می‌­ده و خب، اطلاعات مفیدی هم به مخاطب می­‌ده. اما باز هم سر آخر اون رو با این سوال تنها می‌ذاره که خب، حالا چی؟ انگار به یه تعریف دیگه نیاز داریم.

«دیجیتال مارکتینگ به گونه‌‌­ای از بازاریابی محصولات و خدمات می‌­‌گویند که از طریق دستگاه­‌های الکترونیکی انجام می‌‌­شود.»

این تعریفیه که یکتانت به نقل از نیل پتل (Neil Patel) برای دیجیتال مارکتینگ آورده و یه جورایی چکیده تعریف سایت متتمه. خب تعریف بدی هم نیست در واقع، هم خوب به یاد می‌­مونه و هم ساده ست. اما همچنان کاربردی نیست.

و تعاریف دیگه. نکته اینه همه­ این موارد واقعیت دارند و باید بهشون توجه کنیم. اما در عین حال ما هم می‌­‌خوایم توی میزفا تعریف خودمون رو داشته باشیم تا یه درک مشترک از مفهوم بازاریابی دیجیتال داشته باشیم برای ادامه این آموزش. ما برای تعریف دیجیتال مارکتینگ به زبان ساده می­‌گیم:

«دیجیتال مارکتینگ فرایندی است که در آن از مدیوم­‌های آنلاین (مثل وب‌سایت‌ها) استفاده می­‌کنیم تا به شکلی روش‌مند، در زمانی درست، پیامی درست را به مخاطبین درستی برسانیم. با این هدف که آگاهی از برند را افزایش دهیم و این افراد را به مشتریانی وفادار و هوادار تبدیل کنیم.»

دیجیتال مارکتینگ به زبان ساده

یه خرده طولانی شد اما خب ما رو می‌­بره دقیقا سر همون نقطه­‌ای که باید باشیم. توی اون نقطه که می‌­فهمیم دیجیتال مارکتینگ نه استفاده از دستگاه‌­های الکترونیکی برای رسیدن به افرادی مشخص، بلکه استفاده از قدرتِ اینترنت برای رسوندن یه پیام درست به مخاطبینه که روی زندگی­ و انتخاب‌­هاشون تأثیر می‌ذاره. و اگه شما این پیام­‌رسانی رو به‌طور مستمر انجام بدید، در صنعتتون تبدیل به یه کسب و کار حرفه‌ای می­‌شید.

چرا دیجیتال مارکتینگ مهم است؟

احتمالا با توجه به جوابی که به سوال دیجیتال مارکتینگ چیست دادیم، تا الآن یه جورایی به اهمیت دیجیتال مارکتینگ پی بردید. اما خب باز هم جای این هست که دقیق­‌تر بشیم.

در این بخش می‌­خوایم به چندتا از مهم‌ترین دلایلی بپردازیم که به ما می‌گن چرا دیجیتال مارکتینگ برای هر برندی، فارغ از اینکه چه خدمت یا محصولی ارائه می­‌ده و چه سابقه، سرمایه و یا شهرتی داره، مهمه.

دیجیتال مارکتینگ هویت برند شما رو شخصی­‌سازی می­‌کنه

اولین کاری که دیجیتال مارکتینگ برای شما انجام می‌­ده اینه که برندتون رو شخصی‌­سازی می­‌کنه. شاید شما از قبل چیستی، چگونگی و چرایی (فلسفه) برند و شرکتتون رو بدونید. اما بازار و مشتری خیر. اون‌ها چیزی از فلسفه و باورها و افق دید و اهداف شما نمی‌­دونند.

با سرمایه گذاری کردن روی دیجیتال مارکتینگ، شما داستان خودتون رو به مخاطب می­‌گید؛ به شکلی که توی حافظه­‌اش هک بشید. این باعث می‌­شه این مخاطب با شما تعامل رو شروع کنه و چه بسا مشتری بالقوه‌­ شما باشه!

یه خرده ساده‌­تر، اینجوری بگیم که دیجیتال مارکتینگ مثل آهن­ربا می‌­مونه و مخاطبانِ درست رو اول متوجه و بعد جذب برند شما می­‌کنه. توی مراحل نهایی استراتژی بازاریابی‌تون، یه برند شخصی‌­سازی شده می­‌تونه به طرق گوناگونی به شما کمک کنه. گذشته از اینکه حالا شما طرفدارهای زیادی پیدا کردید که کلی هم وفادارند، شما حتی می‌­تونید از حمایت مشتری یا Customer Support هم برخوردار بشید؛ مثلا می‌­تونید توی شبکه‌­های اجتماعی تعامل خیلی خوبی ایجاد کنید.

دیجیتال مارکتینگ آگاهی برند شما رو بالا می­‌بره

کار دیجیتال مارکتینگ شکل دادن آگاهی و درک مخاطبه. وقتی مخاطبین شما از برندتون آگاه باشند و فهم درستی از شما، خدمات، محصولات، باورها و مسیر و آرمان‌­هاتون داشته باشند، وقتی که نیازی براشون پیش بیاد دلایل بیشتری برای مراجعه به شما خواهند داشت.

دقت کنید که به همین علت، لازمه یه نفر داستان شما رو به صورت آنلاین برای آدم‌های دیگه تعریف کنه. یه استراتژی مارکتینگ اصولی به شما کمک می­‌کنه تا این داستان رو به بهترین شکل بگید.

دیجیتال مارکتینگ مسیر خرید مشتری رو برای شما مشخص می‌­کنه

خیلی از کسب‌وکارها فکر می‌­کنند مسیر خرید مشتری، یه مسیر مستقیم، یک طرفه و خطیه: مشتری‌ها یه نیازی دارند، براش سرچ می‌­کنند، محصول رو پیدا می­‌کنند، می­‌خرند.

 ولی خب، ما این شکلی بهتون می­‌گیم که حقیقت یه چیز دیگه ست. مسیر خرید مشتری رو در واقع شاید بهتر باشه یه زیگ زاگ در نظر بگیریم. چرا زیگ زاگ؟ چون خریدار گاهی حواسش پرت می‌­شه! گاهی مسیر رو گم می‌­کنه! بذارید با یه مثال براتون توضیح بدیم.

یه مشتری بالقوه ممکنه با مشکلی رو‌به‌رو بشه اما برای حل کردنش تلاش زیادی نکنه. اون ممکنه تصمیم بگیره هفته‌ها با همین مشکل سروکله بزنه و سعی نکنه دنبال یه راه حل اساسی بره. بعد از چند ماه، ممکنه چندتا راه حل رو امتحان کرده باشه و از هیچ کدوم جوابی نگرفته باشه و یا حتی اینطوری بشه که حل مسئله رو به تعویق بندازه. اما نهایتا ممکنه با برند شما مواجه بشه و احساس کنه با کمک محصولات یا خدمات شما، احتمالا مشکلش حل می‌شه. پس مدتی (مثلا چند روز یا چند هفته) تحقیق و بررسی می‌کنه و شاید توی این مدت شما رو با چندتا از کسب‌وکارهای رقیبتون هم مقایسه کنه. در نهایت محصول یا خدمت شما رو به بقیه ترجیح می‌ده و از شما خرید می‌کنه و با استفاده از راهکارهای شما، مشکلش حل می‌شه. حالا شاید حتی خریدش رو تکرار کنه و شروع کنه به‌طور مداوم از شما خرید کردن.

دیجیتال مارکتینگ به شما کمک می‌­کنه این مسیر زیگ‌­زاگی رو ببینید و بدونید قدم قبلی مشتری چی بوده و قدم بعدی چی می‌­تونه باشه و به این ترتیب، به شما این امکان و توانایی رو می­‌ده که این مشتری‌ها رو جذب برند خودتون کنید.

دیجیتال مارکتینگ مشتریان شما رو تبدیل به هواداران برندتون می­‌کنه

دیجیتال مارکتینگ فقط به این معنی نیست که شما افراد جدید، مخاطبان جدید و مشتریان جدیدی پیدا کنید که بیان و از شما یه خرید تصادفی داشته باشند. دیجیتال ماکتینگ همچنین یعنی اینکه شما با مشتریان قدیمی‌­تون هم تعامل برقرار کنید. یه استراتژی مارکتینگ اصولی و خوب به شما کمک می­‌کنه خریداران معمولی و کسایی که به‌طور تصادفی با شما آشنا شدند و از شما خرید کردند رو تبدیل به هواداران پروپاقرصی کنید که خریدهای دوباره و چندباره انجام می‌­دن و مشتری وفادار شما محسوب می‌­شن و خودشون به نوعی یه پلتفرم فعال برای تبلیغ کسب‌­و­‌کارتون می‌شن.

اصول دیجیتال مارکتینگ

زیربنای بازاریابی دیجیتال

دیجیتال مارکتینگ مثل یه خونه می­‌مونه. دیوار هست، در هست، پنجره هست و… منتهی همه‌ این‌ها روی یه زیربنای محکم سوار شده‌اند تا خونه پابرجا بمونه و در یک کلام، خونه باشه. ما اینجا به چندتا از این زیربناهای بازاریابی دیجیتال می‌پردازیم:

کیفیت محصول

کیفیت محصول صرفا یکی از فاکتورهای دیجیتال مارکتینگ نیست! دقت کنید که کیفیت محصول شما خود بازارتونه. هر چی شما کیفیت محصول یا خدماتتون رو بالاتر ببرید، بازار شما خود به خود پیدا می‌­شه. اجازه بدید توضیح بدیم.

برای کسایی که تازه شروع کردند، اگه محصولی درست کنند که کیفیت خوبی داره، خودش این پتانسیل رو داره که اصطلاحا خودش رو بازاریابی کنه. فرض کنید شما می‌­خواید یه خودرو بخرید و یه محصولی پیدا می­‌کنید که امنیت خوبی داره، راحته، طرحش رو دوست دارید، خدمات پس از فروش داره، ۱۰۰ میلیون قیمت داره و مهم‌­تر از همه، پراید نیست 😊. خب این محصول نیاز به تبلیغات خیلی زیاد و خاصی نداره که شما رو متقاعد کنه بخریدش!

این مثالی که ما زدیم البته فانتزیه و همچین چیزی نداریم. اما نکته‌­ای که باید بهش توجه کنید اینه که این مثال بهتون نشون می‌­ده که یه محصول یا خدمات با کیفیت، چقدر می‌­تونه کار بازاریابی دیجیتال شما رو تسهیل کنه.

گذشته از این، یه محصول یا خدمات با کیفیت باعث می‌­شه که شما بتونید توی تبلیغات اینترنتی فوق‌ العاده عمل کنید. مشتری‌ها براتون reviewهای بهتری خواهند نوشت و خودشون داوطلبانه برندتون رو معرفی و پرموت می‌­کنند. خواهید دید که توی اینستاگرام و توئیتر اسم برندتون نقل محافله. مردم دارند برند و محصول شما رو با همدیگه به اشتراک می‌­ذارند. به بیان دیگه، نصف فرایند دیجیتال مارکتینگ شما خود به خود انجام می­‌شه.

افق دید برند (داستان)

دومین چیزی که شما نیاز دارید، افق دید برنده.

دانلد میلر، نویسنده و کارآفرین بزرگ آمریکایی و نویسنده­ کتاب پرفروش «هر برند یک قصه است» که برای خیلی‌هاتون آشناست، می­‌گه که برندها باید از یه الگوی ثابت پیروی کنند:

«افراد با مسائلی رو‌به‌­رو می­‌شن و بعد با یه راهنما مشورت می‌­کنند و اون راهنما بهشون یه برنامه برای دست به کار شدن می­‌ده و نتیجه اینه که اون‌ها موفق می­‌شن یا دست کم دیگه شکست نمی­‌خورند.»

دانلد میلر، کتاب هر برند یک قصه است

این افراد همون مشتری‌­ها هستند و برند شما همون راهنما، برنامه همون دیجیتال مارکتینگ و دست به عمل زدن یا the call-to-action همون محصول یا خدمتیه که شما دارید می‌­فروشید.

افق دید برند شما (یا داستان برند شما) همون شیوه و سیاق و روشیه که شما چارچوب و الگوی بالا رو با استفاده از اون انجام می‌­دید! برای این کار شما باید درک مشخصی داشته باشید از کیستی خودتون، از کیستی مشتری، از خواسته­‌هاتون و اینکه چرا اینطور خواسته‌­هایی دارید و از اینکه همه­ این‌ها توی بازار یا Market Place چه معنایی می­‌تونه داشته باشه.

پروفایل و پرسونای مشتری

بسیاری از کسب‌­و­کارها اینقدر درگیر خودشون می­‌شن که فراموش می‌­کنند علت وجود و چرایی اون‌ها، راضی کردن مشتریان و پاسخ دادن به نیازهای اون‌هاست. هویت و داستان داشتن، خوب و حتی ضروریه؛ اما همیشه باید سعی کنیم این دوتا رو در مسیر مشتری­‌مداری هدایت کنیم و سعی کنیم اونچه برای مشتریان مهمه، هم در هویت برند ما و هم در افق دید برند نمایان و منعکس بشه.

بهترین راه برای انجام این کار شناخت پرسونای مخاطب و ساختن پرسونای مشتریه؛ یعنی از خودمون بپرسیم:

مشتری ما کیه؟ چند سالشه؟ کجا زندگی می­‌کنه؟ مسیر عملکردش چطوریه؟ حتی مهم‌تر، به چه ارزش­‌هایی پایبنده؟ نگاهش به دنیا چیه و چه توضیح و استدلالی از سمت فروشنده می‌تونه اون رو متقاعد کنه تا دست به خرید بزنه؟ و خب کلی سوالات این مدلی دیگه.

شناخت بهتر مشتری و ساختن پرسونای مشتری، مسیر دیجیتال مارکتینگ و SEO ما رو هزار بار راحت­‌تر و ثمربخش‌­تر می‌کنه.

تحقیق رقابتی

در بازار و بازاریابی شما همیشه رقیب خواهید داشت. رقبای شما چه بزرگ باشند و چه کوچک، رقابت شما چه جدی و پیوسته باشه و چه گاه­گاه و مقطعی، عقل حکم می‌­کنه که تحقیق رقابتی انجام بدید تا بتونید عملکرد بهتری داشته باشید. بعد از راه‌­اندازی یک کسب‌­و‌کار، شما باید بدونید از قبل چه کسانی در این زمینه فعالیت دارند و چطور شما می‌­تونید تغییرات مثبتی در حوزه فعالیتی که بین شما و اون‌ها مشترکه به وجود بیارید تا مشتری‌ها سمت شما بیان و سهم بیشتری از بازار داشته باشید.

مواردی که شما باید به تحقیق و تفحص درمورد اون­‌ها بپردازید عبارتند از: برندهای برتری که رقیب شما ­هستند، کدوم‌ها هستند؟ چه محصولات و خدماتی ارائه می‌­دن؟ محصولات شما چرا بهتر (یا دست کم بگیم متفاوت اگر نه بهتر) از محصولات رقباتون هستند؟ و سرانجام، چطور این اطلاعاتی که به دست آوردید رو می‌­تونید توی استراتژی مارکتینگ خودتون به کار بگیرید تا موقعیت بهتری در بازاریابی دیجیتال و تبلیغ آنلاین داشته باشید؟

دستورالعمل­‌های برند

شما باید دستورالعمل­‌های واضح، شفاف، روشن و صریحی برای برند خودتون داشته باشید.

اگه در انجام موارد قبلی اهتمام و دقت کافی رو به خرج داده باشید، این بخش برای شما بخش «فان» ماجرا خواهد بود. شما توی این بخش طراحی لوگو رو خواهید داشت، رنگ برند رو انتخاب می‌کنید، قوانین شخصیتی و ویژگی­‌های برند رو مشخص می‌کنید (برند پرطمطراق باشه، ساده باشه، صمیمی، لوکس، کمک­‌رسان یا… باشه) و همچنین شعار و کلماتی که استفاده می‌کنید و اون کلماتی که می‌خواید ممنوع باشه رو تعیین می‌کنید. این دستورالعمل­‌ها باعث انسجام و یکپارچگی برند شما می‌­شن.

اکثر برند­ها از این موارد می‌­گذرند و مستقیم سراغ نمای بیرونی و «رخِ کار» می‎‌­رن که البته کار درستی نیست. واقعیت اینه که شما اگه زیربنای درستی نداشته باشید یا به قول خودمون خشت اول رو کج بذارید، تا به ثریا دیوارتون کج خواهد رفت و پتانسیلی که دارید هیچ وقت استفاده نخواهد شد و تحقق پیدا نخواهد کرد.

چطور استراتژی دیجیتال مارکتینگ بچینیم؟

حالا که زیربنا و مفهوم بازاریابی دیجیتال مشخص شد، نوبت به ساختن خود بنا یا ساختمون می‌­رسه. بنا گذاشتنِ ساختمونِ دیجیتال مارکتینگ کاری فوق العاده جذاب، جالب و هیجان‌­انگیزه که در طول زمان نیاز به اصلاح، بازبینی، جایگزینی و بازپیکربندی داره. حین چیدن استراتژی مارکتینگ، شما نیاز دارید روی چند بخش تمرکز کنید که به ترتیب در ادامه­ این مقاله از میزفا، مفصل به اون‌ها خواهیم پرداخت.

وب‌سایت

اهمیت سرعت لود سایت

وب‌سایت به شما کمک می‌­کنه تا توی بازار هدفتون اعتماد و اقتدار (Authority) به‌دست بیارید. همینطور وب‌سایت شما به عنوان مرجع کنترل مابقی پلتفرم‌های مورد استفاده در استراتژی‌ دیجیتال مارکتینگ به کار می­‌ره. چه شما برنامه SEO داشته باشید چه نه، چه مارکتینگ شبکه­‌های اجتماعی داشته باشید چه نه، چه تبلیغات کلیکی داشته باشید چه نه و… شما نیاز دارید تا مشتریان خودتون رو به یک جای مشخص و یک لوکیشن هدف راهنمایی کنید که در واقع همون سایت شماست. بنابراین، قدم اول همیشه طراحی سایت یا همون لوکیشن مرکزی کسب و کارتونه.

این لوکیشن مرکزی شما می‌­تونه اطلاعات مشخص و ضروری‌­ای در اختیار مخاطبان شما بگذاره، به اون‌ها آموزش بده و ترغیبشون کنه تا انگیزه کافی برای خرید (یا دست کم تعامل داشتن با برند شما) رو داشته باشند. اگه وب‌سایت شما، سایتی کاربردی، جذاب و ترغیب‌­کننده باشه، تیکه آخر پازلِ تاکتیک‌­های دیجیتال مارکتینگ شما می‌شه: شما تنها کافیه که مخاطب رو به سایت برسونید، مابقی کار رو وب‌سایت خودبه‌خود انجام می‌ده!

یه سری از مواردی که نشون می­‌دن یک وب‌سایت موفقه عبارتند از:

  • بهینه سازی سرعت وب‌سایت رو جدی بگیرید

سرعت وب‌سایت فوق‌ العاده مهمه! صفحات سایت شما باید در حالت ایده‌­آل در کمتر از ۵ ثانیه بارگزاری بشن. دقت کنید که از صفر تا پنج ثانیه، هر ثانیه باعث می‌­شه شما حدود ۴/۴۲ درصد از مخاطبانی که قرار بوده به اون صفحه سر بزنند رو در اون لحظه از دست بدید. بعد از پنج ثانیه، این عدد به ۲/۱۱ درصد به ازای هر ثانیه می‌­رسه.

اگه سایت شما کند باشه، بیشتر مردم قبل از اینکه محتوای صفحات شما رو ببینند، سایت شما رو ترک می­‌کنند. اون‌ها بعدتر، اینور­ و اونور، از تجربه کاربری بد سایت شما ناله می‌­کنند و یحتمل به شهرت منفی سایت شما دامن می‌­زنند.

خوشبختانه افزایش سرعت سایت خیلی سخت نیست و با بهینه کردن تصاویر، پلاگین‌­های کشینگ (Caching)، پاک‌­‌کردن کدهای بک‌­اندِ به­‌دردنخور و پاک کردن محتواهای غیرلازم و یه سری کارهای دیگه، شما می‌­تونید سرعت سایت خودتون رو بالا ببرید.

در مقالات آموزش GTmetrix خیلی مفصل درباره علت کاهش سرعت سایت و راهکارهای افزایش سرعت سایت صحبت کردیم که می‌تونید مطالعه کنید.

خدمات افزایش سرعت میزفا

(چنانچه علاقه­‌مند به استفاده از خدمات افزایش سرعت سایت میزفا هستید، کلیک کنید)

  • وب‌سایت شما باید Mobile Marketing Friendly باشه

سایت شما نه تنها برای دسکتاپ، بلکه برای موبایل هم باید عملکرد درست و سرعت مناسبی داشته باشه. اگه سایت خودتون رو برای مارکتینگ موبایل بهینه‌ سازی نکنید، به مرور زمان شاهد کاهش شدید نرخ بازدید خواهید بود. در حقیقت: الف) افزایش استفاده از تلفن‌­های همراه در سرتاسر جهان و به ویژه در ایران و ب) تاکید گوگل بر جذب مخاطبینِ موبایل، هر دو دال بر این واقعیت هستند که Mobile Marketing Friendly بودن برای کسب‌وکار شما واجب و حیاتی هست. برای بهتر فهمیدن ماجرا، به نمودار زیر از سایت techcrunch که آمار جهانی ۳ سال گذشته رو نمایش می­‌ده نگاهی بندازید.

تاثیر mobile marketing friendly

مارکتینگ موبایل باید نقطه­ تمرکز شما در تمام کانال­‌های دیجیتالی باشه که توی استراتژی بازاریابی بنا رو بر استفاده از اون‌ها گذاشته‌اید.

  • از جلوه­‌های بصری استفاده کنید

­آیتم‌­هایی که از نظر بصری اهمیت بیشتری دارند، بزرگ هستند و بالای صفحه جای می­‌گیرند؛ توی این آیتم‌­ها رنگ­‌های قوی با کنتراست بالا رو داریم، ویدئو­ها و فضای سفیدی که به این آیتم­‌ها اجازه خودنمایی و دیده شدن بده رو هم همینطور.

­آیتم‌­هایی که از نظر بصری اهمیت کمتری دارند، کوچک هستند و در نیمه پایینی صفحه جای می‌­گیرند؛ این آیتم‌­ها کنتراست کمتری دارند و معمولاً متن‌محورترند و گاهی روی هم تلنبار هم می‌­‌شن.

  • روی تک­‌تک صفحات کار کنید

هر صفحه باید دکمه CTA مخصوص خودش رو داشته باشه و علاوه بر اون، یک گزاره­ مشخص با هدفی منطقی که مخاطب می‌تونه در قالب یک جمله اون رو خلاصه کنه. این جمله البته در بالای صفحه باید نمایان باشه.

  • ساده‌­سازی کنید

طراحی‌های شلوغ و پیچیده امروزه دیگه دمده شده و خریداری نداره. مینیمال بودن چیزیه که بسیاری از کاربران، از جمله خود شمایی که در حال خوندن این راهنمای مینیمال برای دیجیتال مارکتینگ به میزفا سر زدید، به دنبال اون هستند.

پس همه چیز رو تا جای ممکن ساده کنید. اجازه بدید هم دیزاین سایت و هم مخاطب بتونند آزادانه نفس بکشند!

  • کارهای من‌­درآوردی و بی‌­پایه و اساس رو کنار بذارید!

وب‌سایت جایی نیست که شما بخواید چیزهای عجیب و غریبی که تا به حال به فکر هیچکس نرسیدند رو روش پیاده کنید! تحقیقات و پژوهش­‌ها نشون می‌­دن که کاربران ترجیح می‌­دن وب‌سایتی که می­‌خوان ازش استفاده کنند، یه چیز «استاندارد» باشه.

  • دائما ارزیابی کنید

ارزیابی سایت به صورت دوره­‌‌ای و مقطعی فکر بسیار خوبه. آیا مطمئنید که محتوای شما ترغیب کننده‌ست؟ چطور می‌­تونید مطمئن بشید که نرخ تبدیل شما مناسبه؟ برای پاسخ به این سوالات شما می‌­تونید به تحلیل و اندازه­‌گیریِ رفتار بازدیدکنندگان سایت خودتون بپردازید.

آیا مخاطبان مدت زمان طولانی‌­ای توی سایت شما می‌­مونند یا بعد از چند ثانیه اون رو ترک می‌­کنند؟ آیا بازدیدکنندگان تبدیل به مشتری می‌شن؟ شما همچنین می‌­تونید پرسشنامه­‌هایی طراحی کنید تا به کمک اون‌ها بتونید احساسات مخاطبان نسبت به سایتتون رو ارزیابی کنید. بعدش، شروع کنید به تغییر ایجاد کردن!

مدیای جدید بسازید، استراتژی دیجیتال مارکتینگ خودتون رو ایجاد و تعدیل کنید و امثالهم. برای این کار یه روش خیلی ساده اما در عین حال خیلی خیلی کارآمد اینه که هر ماه یه تاکتیک دیجیتال مارکتینگ متفاوت رو به کار بگیرید (مثلا یه ماه از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده کنید و یک ماه از تبلیغات محیطی و…) تا ببینید کدوم یکی در بازار شما و برای برند شما بهتر جواب می‌ده.

بعد بررسی کنید که آیا این تغییرات باعث ارتقا سایت شما شدند یا نه؟ اگه پاسخ مثبت بود، اون‌ها رو نگه دارید و اگه پاسخ منفی بود، به نسخه‌های قبل از تغییرات برگردید و دنبال چرایی کار نکردن و ثمربخش نبودن این تغییرات برید. با این روش خواهید دید که در طول زمان چه اطلاعات فوق العاده‌ای از مخاطبان خودتون به‌دست آوردید و چقدر دقیق‌­تر از پیش می‌­تونید نیازهای اون‌ها رو شناسایی و برطرف کنید.

  • سئو (بهینه سازی برای موتورهای جستجو)
نقش سئو در دیجیتال مارکتینگ

وب‌سایت داشتن نقطه­ شروع ماجراست. اما اگه شما ترافیک ارگانیک نداشته باشید، آیا سایت شما غیر از یه ویترین خوشگل اما بی­‌کاربرده؟ به زبانی ساده‌تر، وقتی مردم نیازشون رو گوگل می‌کنند، باید سایت شما رو در بالاترین نتایج گوگل پیدا کنند، روش کلیک کنند و بعد توش وقت بگذرونند. منطقی‌­ترین، باصرفه‌­ترین و مثمرثمرترین راهِ ارگانیکِ انجام دادن این کار، سرمایه­‌گذاری روی سئو یا همون Search Engine Optimization (SEO) هست.

ما یه مقاله جامع آموزش سئو هم داریم که می‌تونید سر فرصت مطالعه‌اش کنید و سئو رو اصولی و دقیق یاد بگیرید. به‌طور کلی SEO نوعی فرایند بهینه‌ سازی وب‌سایته که با کمک اون شما می­‌تونید انتظارات موتور جستجویی مثل گوگل رو برآورده کنید تا در پاسخ، به عنوان پاداش، توی صفحات اول جستجو دیده بشید.

فرآیند سئوی خوب و اصولی، چندتا ویژگی داره:

  • بهینه‌­سازی فنی

این بخش، به زعم بسیاری از متخصصین سئو جزو پرزحمت‌­ترین، خسته‌­کننده‌‌­ترین و حوصله­‌سربرترین بخش‌های سئوئه! اما در عین حال سئو فنی یا Technical SEO نقش کلیدی داره و نمی‌شه ازش چشم‌پوشی کرد. اگه شما میل داشته باشید که سایتتون عملکردی خوب و بهینه داشته باشه، باید قبل از هر چیزی تمام المان‌­های فنی از جمله نوع کدنویسی، سرعت وب‌سایت و… رو بهینه کنید.

  • تحقیق کلمات کلیدی

درحالیکه دیگه مثل قدیم نمی­‌شه از «کیوردهای کیلویی» استفاده کرد، یعنی صفحه رو پر کنیم از کلمات کلیدی و اصطلاحا کیورد استافینگ کنیم، اما همچنان موتورهای جستجو توجه خیلی زیادی به استفاده از انواع کلمات کلیدی دارند (البته داخل پرانتز این رو بگیم که ما یه متخصص زبان و ترجمه هم توی میزفا داریم که می­‌گه key در زبان انگیسی معناهای متفاوتی داره که یکی­‌شون می­‌تونه بسته به بافتار موضوع «پربسامد» باشه. بنابراین درست‌­تر اینه که به جای کلمات کلیدی، بگیم «کلماتِ پربسامد». ولی خب از اونجا که دیگه کلمه کلیدی به عنوان معادل فارسی keyword جا افتاده و همه به همین اسم می‌شناسنش، ما هم همون کلمات کلیدی می‌­گیم.)

پیشنهاد میزفا برای مطالعه بیشتر: کلمه کلیدی چیست؟

کلمات کلیدی یا کلمات تکرار، اون عبارات و کلماتی هستند که مخاطبان هدف اون‌ها رو در موتورهای جستجویی مثل گوگل سرچ می‌کنند. برای مثال، احتمالا خیلی از شمایی که در حال حاضر این مقاله از میزفا رو می­‌خونید، کلمه کلیدی «دیجیتال مارکتینگ به زبان ساده» رو گوگل کردید و رسیدید به میزفا دات کام.

باید توجه داشته باشید که جستجوی کلمات کلیدی امری به مراتب بسیار پیچیده‌­تر از اونیه که به سادگی بتونیم حدس بزنیم مخاطبان ما از چه کلماتی برای جستجو استفاده می­‌کنند. ما در حین تحقیق کلمات کلیدی، باید به تنوع کلمات کلیدی، سطح رقابتی هر کلمه یا عبارت کلیدی، و همینطور به میزان جستجوی کلمات کلیدی و بسیاری از موارد دیگه توجه کنیم.

البته در سال‌های اخیر ابزارهای متفاوتی برای کمک به فرآیند سئو ساخته شدند که به مراتب و درجات مختلف پاسخگوی نیازهای متخصصین سئو هستند. معروف­‌ترین اون‌­ها رو هم احتمالا همه‌تون می‌شناسید: سرچ کنسول گوگل.

همچنین متخصصین میزفا با سابقه‌­ای نزدیک به ۱۲ سال فعالیت حرفه‌ای در زمینه سئو، ابزار جدیدی با عنوان میزفا تولز طراحی و روانه­ بازار کردند که علاوه بر اینکه صددرصد به زبان فارسیه، از نظر هزینه ده­‌ها برابر مقرون به‌صرفه‌تره و تمامی امکانات همتاهای خارجی رو داره، به مراتب از امکانات بیشتر و جدیدتری مثل ابزار تحقیق کلمات کلیدی، ردیاب کلمات کلیدی، ابزار خزش و پشتیبانی آنلاین هم برخورداره.

برگردیم به بحث کلمات کلیدی. باید این رو اضافه کنیم که گوگل و اکثر موتورهای جستجو نگاه خوبی به سو استفاده از کلمات کلیدی برای تصاحب رتبه‌های بالاتر در صفحات جستجو ندارند و بنابراین، پر کردن صفحات وب‌سایتتون از کلمات کلیدی اصلاً ایده‌ خوبی نیست؛ حتی می­‌تونید برای این کار مشمول جریمه هم بشید!! درواقع، تجربیات متخصصین سئوی ما به شما استفاده از کیوردهای طولانی یا long-tail و همینطور استفاده از کلمات نزدیک از نظر معنا یا کلمات مترادف هست که به طور «طبیعی»، تأکید می‌­کنیم، به طور «طبیعی» در محتوای شما جای‌­سپاری شدند.

  • تولید محتوا

بعد از تحقیق کلمات کلیدی، باید روی تولید محتوای با کیفیت تمرکز کنید که اولاً: برای مشتریان هدف شما ارزشمنده و دوما، به موتور جستجو توضیح می­‌ده موضوع این صفحه شما چیه.

تولید محتوای جذاب از طرق مختلفی به سئوی و‌ب‌سایت شما کمک می­‌کنه و متخصصین سئو عاشقش هستند؛ چون محتوا به اون‌ها کمک می­‌کنه تا اقتدار یا Authority سایت رو به‌طور کاملا طبیعی طراحی کنند و فضای بیشتری برای مانور دادن روی کلمات کلیدی داشته باشند. ضمنا اگه محتوا، محتوای درجه یکی باشه، به خودی خود بک لینک می­‌گیره و مخاطب بیشتری جذب می‌کنه.

  • لینک‌ سازی خارجی

بالاخره به بخش لینک سازی می‌رسیم. منظور ما اینجا از لینک ­سازی، فرایند ساخت بک لینک یا backlink هست که به صورت مصنوعی، ارگانیک و یا ترکیبی از هردوی این موارد اتفاق می‌افته. بک لینک‌‌­ها قدرت زیادی دارند. گوگل و مابقی موتورهای جستجو به‌طور معمول نتایج رو بر اساس معتمد بودن و اتوریته و اقتدار داشتن رتبه‌ بندی می­‌کنند؛ این یعنی اگه شما محتوای مورد اعتماد بسازید، بک لینک‌های بیشتری به صفحه‌تون داده می‌شه و رتبه بالاتری هم کسب خواهید کرد.

و خب، هر بک لینک نمادی از این اعتماده! بنابراین بک لینک گرفتن بیشتر، و بک لینک گرفتن از منابع دارای اعتبار، باعث می‌شه که موتور جستجو بیشتر به سایت شما اعتماد کنه. البته باید حواستون باشد که گوگل بک لینک گرفتن مصنوعی برای کسب رتبه رو رسما قدغن اعلام کرده و با ابزاری به نام anti-spam measure، لینک­‌های قلابی رو شناسایی می‌­کنه. بنابراین اگه می­‌خواید در لینک سازی سئو موفق عمل کنید، باید سعی کنید لینک­‌های شبه‌طبیعی و نرمال بسازید و بهتره برای این کار از متخصصین حرفه­‌ای سئو مشورت بگیرید تا سایتتون آسیب نبینه.

با به کار گرفتن یک استراتژی سئوی درست، شما شانس رقابت برای دیده شدن و به‌دست آوردن ترافیک ارگانیک در سطح عالی رو خواهید داشت. همینطور، اگه این استراژی سئو رو با محتوای با کیفیت همراه کنید، بدون تردید بهترین نتیجه­ ممکن عایدتون می­‌شه. در همین راستا، خدمات سئوی ۳۶۰ درجه میزفا، با بهترین استراتژی سئو مناسب کسب‌وکار شما، خدمات سئو مبتنی بر بهینه‌ سازی فنی، تحقیق کامل کلمات کلیدی، تولید محتوای با کیفیت، طبیعی و مهندسی شده و لینک‌‌ سازی به شما ارائه می‌­ده تا شما هم بهترین نتیجه ممکن عایدتون بشه.

تیم تحریریه میزفا
هدف تیم تحریریه میزفا تولید به‌روزترین و کاربردی‌ترین محتواها برای میزفایی‌هایی عزیز هست که به بلاگ ما سر می‌زنند و مشتاق یادگیری هستند. این مقالات اغلب حاصل تفکر چند نویسنده میزفاست. پوریا آریافر (استراتژیست سئو)، آرمین دارابی‌نژاد (سردبیر میزفا و متخصص محتوا) و محمد عرفان صدری (متخصص سئو و بازاریابی محتوایی) روی این مقالات هم‌فکری داشتند. سعی کردیم بهترین‌ها رو براتون مهیا کنیم؛ چون هدف اینه که تو میزفا بهترین خودت باشی.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حداکثر حجم فایل برای آپلود: 1 مگابایت. فایل‌های مجاز برای آپلود: عکس, ویس, ویدیو, ورد یا پی دی اف, فایل متنی, زیپ. شما می‌تونید برای بهتر پرسیدن سوالتون، عکس یا ویس یا حتی فیلم در بخش نظرات میزفا آپلود کنید. برای ضبط ویس می‌تونید از خود واتس آپ استفاده کنید و بعد اینجا آپلود کنید و برای ارسال عکس هم کافی هست اسکرین شات بگیرید. Drop file here

با موفقیت ثبت شد، میزفا از شما برای عضویت در خبرنامه هفتگی تشکر میکند.

عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:

  • فیلم و مقاله رایگان سئو
  • آموزش‌های UX ، GA و GTM
  • مقاله های تخصصی ASP.NET Core
  • اطلاع رسانی از محصولات
فیلم آموزشی asp.net core 2
ترک میزفا خوب نیست!
معرفی جامع‌ترین ابزار سئو در ایران
بالای ۱۰ هزار عضو
PHZpZGVvIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzUwIiBwb3N0ZXI9Imh0dHBzOi8vbWl6ZmEuY29tL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjMvMDUvcG9zdGVyLW1pemZhLXRvb2xzLXZpZGVvLW1pbi5wbmciIGNvbnRyb2xzIHByZWxvYWQ9Im5vbmUiPiANCiAgIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJodHRwczovL21pemZhLmNvbS9ibG9nL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIzLzA1L21pemZhX3Rvb2xzXzcyMHAubXA0IiB0eXBlPSJ2aWRlby9tcDQiPg0KPC92aWRlbz4=