بزارید اول یک داستان بگم، که از دید مارکتینگ بسیار دردناک هست
یکی از مهم ترین کمپین ها رو روی اینستاگرام بستیم، و قرارمون این بود که مشتری رو برای خرید بفرستیم روی سایت،
و تمام خرید ها از طریق سایت انجام بشه، همون شب پشت سر هم پیام این رو دریافت می کردیم که سایت تون باز نمیشه، اما سایت هیچ مشکل و ایرادی نداشت! تعداد این پیام ها زیاد شد.
یک نظرسنجی گذاشتیم، و از مخاطبین اینستاگرام خواستیم که وارد سایت بشند بهمون بگند سایت باز شد یا نه؟حدود 37 درصد مخاطب ها سایت براشون باز نمی شد، برام خیلی عجیب بود که چطور این اتفاق داره رخ می ده؟ و برای کمپین مهمی که ما داشتیم اینکه بخواد از هر 100 نفر 37 نفر، نتونن ثبت سفارش کنن عدد بسیاار بالایی بود . جویای مشکل شدم.
متوجه شدم که کسایی که با فیلترشکن از اینستاگرام وارد سایت شدن مدت زمان لود سایت براشون طولانی شده، و از سایت خارج می شدن و فکر کردن سایت لود نمیشه با اینکه اگر مدت بیشتری صبر می کردن سایت براشون لود می شد.
(صادقانه تر بگم سرعت سایت 19 ثانیه بود یعنی خودم که خودم هستم اگر می کشتن ام 20 ثانیه برای هیچ سایتی صبر نمی کردم ولی چون سایت برای خودم کش بود و زیر 3-4 ثانیه لود می شد تصور می کردم سرعت سایت خوبه !!!!!!! با اینکه واقعیت یک چیز دیگه ای بود)
اینجا بود که متوجه اهمیت سرعت لود سایت شدم، حتی کاربرهایی که ما رو می شناسن، برند رو باهاش ارتباط احساسی گرفتن و حتی اعتماد کردن و تصمیم گرفتن خرید بزنند هم حاضر نیستن برای بارگزاری سایت شما صبر کنن چه برسه به کاربری که اصلا شما رو نمی شناسه! و برای اولین بار از طریق گوگل داره وارد سایت شما میشه.
حالا که متوجه اهمیت سرعت سایت شدیم من در این جلسه می خوام به 3 موضوع مهم بپردازم
1: چجوری سرعت سایت خودم در الکسا رو مشاهده کنم؟
2: سرعت سایت اثری بر روی رتبه الکسا داره یا نه؟
3: چجوری سرعت سایت خودم رو در الکسا بهبود بدم؟
سرفصلهای پست
- 0.1 مشاهده سرعت سایت در الکسا
- 0.2 سرعت سایت چه اثری روی رتبه الکسا داره؟
- 0.3 چجوری سرعت سایت خودم رو در الکسا بهبود بدم؟
- 0.4 فاکتور اول در افزایش سرعت سایت الکسا
- 0.5 راهکار های میزفا برای افزایش سرعت سایت
- 0.6 پیشنهاد ویژه میزفا برای افزایش سرعت سایت شما
- 0.7 سخن آخر این جلسه
- 1 برای افزایش رتبه الکسا مقالات زیر بخون:
مشاهده سرعت سایت در الکسا
کافیه اکستنشن الکسا که بر روی مرورگر خودتون نصب کردید رو روش کلیک کنید در بخش آخر سمت راست سرعت سایت شما رو نمایش می ده دقیقا مثل تصویر زیر
نکته : از دید من لیبل های very fast- fast – average – slow – very slow که داره بیان می کنه برای ایران خیلی زیادی سخت گیرانه است و سرعت اینترنت ایران هر جور هم که حساب کنیم نمی تونه به زیر 1 ثانیه برسه.
سرعت لود سایت میزفای ما 2 ثانیه است این خیلی خوبه! ولی الکسا زیر 1 ثانیه رو می زنه fast و تقریبا همچین سایتی که زیر 1 ثانیه توی ایران لود بشه من ندیدم. و رسیدن به این زمان مشکل هست.
سرعت سایت چه اثری روی رتبه الکسا داره؟
سرعت سایت روی رتبه الکسا اثر داره؟
از دید من آره ، چرا؟ چون هر چی سرعت سایت شما بیشتر باشه احتمال از دست دادن بازدید کننده به دلیل دیر باز شدن سایت تون به حداقل می رسه یعنی تعداد بازدید کننده های شما بیشتر میشه در این حالت، درسته؟ و هر چی تعداد بازدید کننده بیشتر بشه بر اساس جلسه 3 چی میشه؟ رتبه الکسا شما بهتر میشه.
و دلیل دوم من هم زمانی که سرعت سایت بالا باشه باعث بهبود تجربه کاربری میشه و تجربه کاربری خوب یکی از دلایلی هست که کاربر بیشتر توی سایت تون بمونه تعداد صفحات بیشتری ببینه و این عامل هم همان طور که در جلسه 3 عوامل موثربر رتبه الکسا بهش پرداختم، اثر گذار هست.
چجوری سرعت سایت خودم رو در الکسا بهبود بدم؟
این بخش بسیار مهم هست، لطفا با دقت تمام و توجه ادامه مقاله رو بخونید.
خودم آدم خوبی ام اما اون قدر خوب نیستم که بتونم عملی و واقعی یعنی جوری بهتون آموزش افزایش سرعت سایت الکسا رو بدم که بعد از دیدن و خوندن این مقاله دیگه واقعا کارتون راه بیفته. عین اون جلسه 13 هه ها که نمی دونم فهمیدید یا نه ولی از جون و دل خدایی ویدیو گرفتم براتون. نکنه جلسه 13 رو هنوز نخوندی یعنی زیان دیدی اگه جلسه 13 رو ندیدی ها، بعد این مقاله بری حتما آموزش الکسا که جلسه 13 بود رو ببینی. باشه؟
امااااااااااااااااا درسته من خودم عالی بلد نیستم بهتون یاد بدم چجوری سرعت سایت تون روعملی افزایش بدید( چون هنوز سرعت سایت خودم 19 ثانیه است، و ضایع است به شما آموزش بدم وقتی خودم وضع ام خرابه! دی :(( )
ولی ولی ولی در کنار من و شما میزفا جان که هست غصه چی رو بخوریم؟! من کار رو به آخر نرسونم میزفا که هست دیگه
پس اول من شروع می کنم اونچه که بلد هستم رو بهتون میگم بعد می ریم سراغ میزفا و راهکار های میزفا و پیشنهاد های فوق العاده میزفا، بزن بریم.
فاکتور اول در افزایش سرعت سایت الکسا
درباره gtmetrix بگم که نسبت به قبل تغییر کرده و از دید من سخت گیرانه تر شده و قبلا این معیار ها رو light house گوگل داشت الان جی تی متریکس اومده سمت light house.
اول که برید وارد سایت GTmetrix بشید، و ببینید سرعت سایت تون چقدر هست ؟
طبق تصویر یکسری عدد در قسمت بالا و یکسری عدد هم در بخش summary بهتون می ده.
LCP : چقدر طول می کشه تا بزرگ ترین المان سایت شما به نمایش دربیاد، یک نصویر ممکنه باشه یا هدر یا اسلایدر هر چیزی که بزرگ ترین المان اون صحفه است.
FCP : زمانی که اولین محتوای سایت شما نمایش داده یشه این محتوا می تونه لوگو باشه می تونه یک خط نوشته باشه یا هر چیز دیگه یا وقتی کامل قابل مشاهده باشه برای کاربر.
TTI: زمانی که کاربر بتونه با سایت شما تعامل کنه، یعنی بتونه روی یک دکمه بزنه یا اطلاعات فرمی رو پر کنه یا ویدیویی رو ببینه و …
پارامتر بعدی TBT هست یعنی مدت زمانی که اولین کانتنت و محتوای شما نمایش داده میشه تا زمانی که کاربر بهتونه با سایت شما تعامل کنه این زمان بلاک شده بهش میگن TBT ( به این تعریف شک دارم، عددی من حساب می کردم درست در نمی یومد، طبق تعریف یعنی اخلاف TIT , FCP میشه TBT که عدد هایی مه من محاسبه می کردم درست در نمی یومد)
Fully Loaded Time هم که خیلی واضح هست مدت زمان لود کامل سایت شماست.
TTFB پارامتر به نظر بسیار مهمی می یاد، که با توجه به اونچه من دیدم بیشتر سایت ها روی این مورد مشکل دارن. حالا چی هست این TTFB مدت زمانی که طول می کشه یک درخواست برسه به سمت سرور و سرور اون درخواست رو پردازش کنه و بهش پاسخ بده.
پس میشه گفت که سمت سرور هست و انتخاب یک سرور خوب و هاست خوب روش دخیل هست، آره تقریبا ولی اگه شکل زیر رو ببینی می بینی که در TTFB زمان ریدایرکت شن و بک اند مال سرور نیست مال کد نویسی ها و فشرده سازی های کد ها و پشت سایت شماست و حتی نحوه ریدایرکت شما این دو پارامتر اش دست ماست تقریبا. اما بخش مهمی اش واقعا به سرور بستگی داره.
وقتی معنی TTFB رو فهمیدم متوجه شدم که سایت خودم 10 ثانیه اش فقط گیر TTFB هست یعنی یکی از اقداماتی که حتما برای افزایش سرعت سایت انجام بدم این هست هاست ام رو عوض کنم.
یعنی برای این سایت میزفا بر اساس بخش summary :
TTFB سایت زیر 1 ثانیه است که خوبه و میلی ثانیه های ریدایرکت و بک اند و کانت شدن به سرور رو هم دقیق گفته چند میلی ثانیه هر کدوم داره طول می کشه.
2.3 ثانیه طول می کشه تا بزرگ ترین المان سایت نمایش داده بشه یعنی LCP و این دقیقا برابر شده با FCP یعنی اولین المانی که از سایت قابل نمایش هست. یعنی fcp=LCP در اینجا
3 ثانیه طول می کشه تا کاربر بتونه با سایت تعامل بکنه یعنی TIT
و 5 ثانیه هم طول می کشه تا کل سایت میزفا به طور تمام و کمال بیاد بالا (Fully Loaded Time )
حالا بریم سراغ اینگه چطوری میشه این زمان ها رو کاهش داد؟
راهکار های میزفا برای افزایش سرعت سایت
مقالات رایگان رفع خطاهای Gtmetrix
همه چیز جدیدا و حتی قدیما درباره سرعت سایت گره می خورد به سایت معروف GTmetrix یعنی بعیده تو سرعت سایت ات رو بخوای بهبود بدی و نری توی سایت GTmetrix.
یکسری جلسه آموزش رفع خطاهای GTmetrix در میزفا داریم که به صورت رایگان بهت یاد می ده چجوری سرعت سایت ات رو خودت افزایش بدی. وایراداتی که جی تی متریکس بهت وارد می کنه رو حل شون کنی.
دوره آموزشی افزایش سرعت سایت
یک دوره آموزشی میزفا داره که خود آقای آریافر توی 8 ساعت فیلم بهتون میگه چجوری سرعت سایت تون رو افزایش بدید حتی اگه توش بمونید و ندونید که چطوری؟ و الان باید چیکار کنید ؟ اینقدر پشتیبانی خوبی دارن که کافیه بهشون ایمیل بزنید و بگید اینجا گیر کردید بلد نیستید! بعد باز خودشون براتون اوکی می کنند یعنی دیگه چی از این بهتر مگه نه ؟؟!!
دوره های آموزشی سئو رو میتونید مشاهده کنید.
خدمت افزایش سرعت سایت
و بعد اگه اصلا وقت نداری، اصلا حوصله آموزش هم نداری، دوست نداری مقالات رایگان رو هم بخونی دیگه پیشنهاد توپ توپ توپ ام اینه که کار رو بسپری به کاردون اش.
یعنی بدی دست متخصص های میزفا، دیگه این بچه ها کارشون 20 ه خیالت راحت راحت راحت که به بهترین شیوه ممکن، سرعت سایت ات رو فوق العاده بالا می برن.
صبر کن یه لحظه من هوای هیچ کس رو نداشته باشم، هوای کسایی که این مقاله رو خوندن و تازه همین طور دارن باهام پا به پا می یان و تا آخرش رو همراهی می کنند، رو که دارم.
خدمات سرعت سایت رو میتونی مشاهده کنی.
پیشنهاد ویژه میزفا برای افزایش سرعت سایت شما
ابتدا پیشنهاد میکنیم که مقالات رایگان مطالعه کنید و اگر نتونستید یا سخت بود یا زمان زیادی از شما میگرفت بدید به متخصصین سئو براتون انجام بده. البته نکته مهم اینکه معیارهای واقعی رو باید سنجید و گاهی سجنش الکسا از خارج ایران روی هاست های ایران شاید معیار واقعی نباشه.
توسط تیم میزفا شما روی معیارهای واقعی مورد سنجش قرار میگیرید.
سخن آخر این جلسه
به پایان این جلسه رسیدیم از همین الان بهتون میگم که دو جلسه بسیار تاپ در سری جلسات آنالیز سایت در الکسا میزفا داریم که اگر تا الان اون ها رو اصلا نخوندید، به شددددددت توصیه دارم که این دو جلسه که گل سر سبد هستن رو حتما با دقت هر چی تمام تر بخونید و فیلم های ضبط شده اش رو ببینید.
جلسه 13 آموزش پنل پولی الکسا
جلسه 15 آموزش کاهش رتبه الکسا
انتظار همیشگی من از شما هم طبق معمول پابرجاست، چنانچه این جلسه براتون مفید واقع شد اون رو به اشتراک بزارید؛ اگر هم نکته مفیدی داشتید که من در این جلسه بهش نپرداختم در بخش کامنت سایت میزفا بهمون بگید، تا علاوه بر من بقیه کاربرها هم از اون استفاده کنند.
و نیازی هم به گفتن نیست که اگر سوالی براتون وجود داشت سریع ترین راه و بهترین راه پاسخ گویی به شما از طریق کامنت هست در کمتراز 24 ساعت بهش جواب داده میشه.
2 پاسخ
سلام و احترام؛
سپاس بابت این مقاله کاربردی و ارزشمند و وقتی که صرف کردید.
مقاله بسیار جامع بود منتهی یک غلط املایی دیده شد خواستم اطلاع بدم که سایر دوستان استفاده کنن
TTI درست هست مخفف Time to Interactive یعنی تعامل با کاربر اما در مقاله اشتباها TIT نوشته شده…
سلام محدثه جان
ازت ممنونم که بهمون گفتی، درستش کردم.