برترین ابزارهای آنلاین برای تست سرعت سایت رایگان و غیررایگان

معرفی ابزارهای آنلاین سئو
معرفی ابزارهای آنلاین سئو

سرعت لود شدن سایت همیشه جزو ۱۰ فاکتور اصلی و حیاتی مورد توجه سئو بوده. آمار نشون می‌ده سایت شما در حالت ایده‌آل باید بین ۲ یه ۳ ثانیه بارگیری یا لود بشه. این سرعت لود دو تا سه ثانیه، یه نقطه قوت برای سایت محسوب میشه و نرخ پرش (bounce rate) شما رو تا حد خیلی زیادی کم می‌کنه. در واقع، ۴۰% از کاربران بیشتر از ۳ ثانیه روی یک سایت منتظر نمی‌مونن.

اگر بخوام دقیق‌تر بگم، آمارهای سئو به ما می‌گن اگر سرعت لود شما 5 ثانیه باشه، احتمال افزایش نرخ پرش یه چیزی حدوده 90% می‌شه؛ اگر 6 ثانیه 106% و اگر 10 ثانیه 126% ! بنابراین، بررسی سرعت سایت و همینطور تست سرعت هاست و ارزیابی سرعت لود اونا، باید برای یک وبمستر و یا مدیر سایت همیشه اهمیت داشته باشه.

به همین دلیل، امروز تصمیم  گرفتیم در این مقاله از سایت میزفا، مقداری راجع به اهمیت تست سرعت سایت و بعد هم درباره‌ی آزمایش بارگزاری یک وبسایت در ابزارهای تست سرعت سایت صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشید.

اهمیت تست سرعت سایت و بررسی سرعت لود سایت

همون‌طور که گفتم، یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که می‌تونه باعث بشه یه سایت بازدیدکننده کمتری داشته‌باشه، کندی سرعت لود شدن اون سایته. سرعت سایت و روش بارگیری اون یه عنصر مهم توی مسیر موفقیت یه وب‌سایت هست و همیشه باید به فکر تست سرعت سایت خودتون باشید.

بررسی سرعت سایت
منبع:Google/SOASTA Research, 2017

از طرفی یکی از فاکتورهای مهم در سئو سایت، سرعت سایت بوده و هست. گوگل رسما اعلام کرد که بهینه بودن سرعت وب‌سایت توی افزایش رتبه سایت بین نتاریج جستجو تاثیرگذار هست. این موضوع اینقدر برای گوگل مهمه که پروژه AMP رو حمایت کرد و سعی می‌کنه تا در بین سایت‌ها AMP رو فرهنگ‌سازی بکنه. همینطور بارگذاری سریع وب‌سایت توی افزایش نرخ تبدیل هم تاثیرگذاره. در پست GTMetrix چیست در مورد اهمیت سرعت یه وب‌سایت از نگاه گوگل بیشتر صحبت کردیم.

معرفی ابزار تست سرعت سایت و سرعت سنج سایت

توی این مقاله ابزارهای سئو و سایت‌های مفید و کاربردی برای آنالیز و بهینه‌سازی سرعت سایت و تست لود وب‌سایت رو معرفی کردیم. البته این ابزارها همچنین می‌تونن پیشنهاداتی به شما بدن که با اجرا کردن اونا، سرعت سایت رو تا حد زیادی افزایش داد.

Mizfa.tools – ابزار ایرانی “میزفا تولز” برای تست سرعت سایت از ایران

مشکل اصلی بیشتر ابزارها اینه که لوکیشن ایران برای تست سرعت وب سایت رو ندارن. اما میزفا تولز یک ابزار سئو باکیفیت هستش که امکان تست سرعت سایت از ایران رو به شما میده اونم در حالت‌های مختلف:

  • بررسی سرعت سایت در لوکیشن ایران از طریق موبایل یا دسکتاپ
  • آنالیز سرعت سایت در لوکیشن امریکا از طریق موبایل یا دسکتاپ
پنل کاربری ابزار تست سرعت سایت در ایران میزفا تولز
پنل کاربری ابزار سرعت میزفا تولز

همینطور بعضی از گزارش‌های این ابزار کار شما رو راحت‌تر کرده و با فارسی‌سازی و ساده‌سازی به شما کمک می‌کنه تا فاکتورهای سرعت رو بتونید بهتر درک کنید.
با این ابزار سنجش سرعت سایت می‌تونید آمار دقیق‌تری بگیرید؛ به این خاطر که وقتی هاست شما داخل ایران باشه و یه ابزاری مثل میزفا تولز سرعت وبسایت شما رو از داخل ایران چک کنه، می‌تونه نحوه لود شدن و بررسی اون رو دقیق‌تر بهتون بگه و خطای کمتری داره. چرا؟ چون سرور تست سرعت داخل ایرانه، هاست شما هم داخل ایرانه و از همه مهم‌تر کاربرهای شما هم داخل ایران هستن.

در ضمن شما می‌تونید به مدت ۷ روز از این ابزار رایگان استفاده کنید. البته این ابزار بالای ۱۰۰ مدل امکانات مختلف داره که یه بخش اون سنجش سرعت وبسایت هست.

بررسی آنلاین سرعت وبسایت از داخل ایران
بررسی آنلاین سرعت وبسایت از داخل ایران

? برای استفاده از این ابزارهای آنالیز سرعت سایت و سئوی سایت از لینک زیر استفاده کنید:

ابزار ایرانی بررسی سرعت و سئو سایت mizfatools


PageSpeed Insights – ابزار بررسی سرعت سایت گوگل

تست سرعت بالا آمدن سایت وردپرسی و اختصاصی

Google PageSpeed Insights که در فارسی به گوگل پیج اسپید معروفه، یکی از ابزارهای آنالیز سرعت سایت هست که توسط گوگل ارائه شده و برای تست سرعت بارگذاری سایت استفاده میشه. این ابزار دو رتبه برای سرعت سایت شما در نظر می‌گیره؛ یه رتبه مربوط به سرعت سایت شما توی محیط دسکتاپ (مثلا در لپ تاپ)، و یه نمره دیگه در دستگاه‌های گوشی. پس این ابزار دو بار کنش (Fetch) در سایت شما انجام میده. بعد از اینکه بررسی سرعت روی سایت شما انجام شد، گوگل از ۱ تا ۱۰۰ یه امتیاز به سایت شما میده و عدد بالا به معنی اینه که سرعت سایت شما، حداقل از نگاه گوگل بهینه‌ست. میشه گفت تقریبا رتبه بالای 85 نشان‌دهنده بالا بودن سرعت سایت هست.

سایت thinkwithgoogle هم قدرت گرفته از PageSpeed Insights گوگل هست؛ ولی با یه ظاهر متفاوت و مخصوص سئو موبایل هست و صرفا آنالیز سرعت سایت رو بین پلتفرم‌های گوشی انجام میده. یکی از فاکتورهای جدید این سایت بررسی فعال بودن پروژه AMP توی سایت شماست.

برای استفاده از ابزار آنالیز سرعت سایت Google PageSpeed Insights اینجا کلیک کنید.


Pingdom – ابزار آنلاین تست سرعت سایت رایگان

ابزار آنلاین سئو برای تست سرعت لود سایت رایگان

وب‌سایت رایگان Pingdom یه ابزار قوی برای تست سایت هست. مدیران سایت‌ها با این ابزار می‌تونن اطلاعات و گزارشات خاص از عملکرد سرعت بارگذاری صفحات وب رو دریافت کنن. این سیستم اساسا یه سیستم مانیتورینگ هست که به شکل آنلاین برای تست سرعت وب‌سایت‌ها در دسترس قرار گرفته. آمار خیلی خوبی که سایت Pingdom درباره عملکرد صفحات وب‌سایت‌ها به شما میده، می‌تونه برای هر مدیر سایتی مفید و کاربردی باشه. حتما مقاله آموزش بررسی و تحلیل سرعت سایت با ابزار pingdom رو بخونید تا برای بهبود سرعت و آنالیز سایت خودتون بهترین تصمیم رو بگیرید.

برای دسترسی به ابزار تست سرعت سایت Pingdom اینجا کلیک کنید.


GTmetrix – ابزار تست سرعت آنلاین سایت

بررسی سرعت سایت میزفا در ابزار GTmetrix.com

ابزار معروف GTmetrix جزئیات خیلی بیشتری رو نسبت به ابزارهای قبلی به شما گزارش میده. سایت GTmetrix یکی از ابزارهای آنلاین قوی و پرطرفداره. مخصوصا توی ایران طرفداران زیادی داره و افراد زیادی به این سایت سر می‌زنن و سرعت وب‌سایت خودشان رو بررسی می‌کنن. جالب اینه که بدونید بیشترین ترافیک سایت جی تی متریکس از سمت ایرانه و کاربران ایرانی بیشتر از هر جای دیگه دنیا وارد این سایت میشن.
این ابزار، سرعت لودینگ و پارامترهای مختلف که در سرعت بارگذاری وبسایت تاثیرگذار هستن رو آنالیز می‌کنه. GTmetrix سعی می‌کنه با نشون دادن فاکتورهای لازم باعث افزایش سرعت سایت شما بشه. همچنین سایت جی تی متریکس این اجازه رو به شما میده تا گزارش کار سرعت سایت خودتون رو به شکل فایل CSV خروجی بگیرید. همه این موارد باعث شده که GTmetrix یه سایت مفید برای بررسی و تست سرعت بالا آمدن سایت باشه.
میزفا مقالات کاملا جامعی برای آموزش کامل کار با GTmetrix انتشار داده. خوندن این مقالات اختصاصی رو برای توسعه کسب و کار خودتون از دست ندید.

برای استفاده از سایت تست سرعت سایت GTmetrix اینجا کلیک کنید.


WebPagetest – ابزار تست سرعت لود سایت رایگان

معرفی ابزار آنالیز سرعت سایت

WebPagetest هم جزو ابزارهای رایگان سنجش سرعت سایت هست که خدمات مختلف و منحصربه‌فردی رو به کاربران خودش ارائه میده. این ابزار تست سرعت سایت به کاربران خودش اجازه می‌ده تا از طریق مرورگرهای مختلف سایت رو تست کنند یا از طریق مکان‌های مختلف مانیتورینگ لازم رو انجام بدن. این موضوع برای وب سایت‌های چند زبانه که کاربران مختلف از کشورها، فرهنگ‌ها و دستگاه‌ها و مرورگرهای مختلف دارند خیلی حیاتیه. مزیت این ابزار آنلاین نسبت به بقیه سایت‌های تست سرعت سایت اینه که این ابزار نمودار آبشاری بسیار دقیق و جامعی از نحوه فراخوانی فایل‌ها در سایت تست شده ارائه می‌ده.

برای استفاده از ابزار سنجش سرعت سایت WebPagetest اینجا کلیک کنید.


ابزار Devtools گوگل کروم – بررسی سرعت سایت از ایران

ابزار تست سرعت سایت وردپرسی و اختصاصی

از نگاه شخص من، سه سال پیش که این مقاله رو می‌نوشتم، این ابزار متفاوت‌ترین ابزار تست سایت بود و خصوصیاتی داشت که هیچ‌کدوم از ابزارهای بالا نداشتن. امروز اما می‌دونم که با معرفی میزفاتولز بحث خیلی تغییر کرده. اما باز هم خالی از لطف نمی‌دونم مقداری راجع به خصوصیاتش حرف بزنم. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این ابزار، نمایش آمار دقیق‌تر برای کاربران ایرانی هست؛ چون که ابزار Devtools در مرورگر گوگل کروم مستقر شده و شما می‌تونید با لوکیشن ایران سرعت سایت خودتون رو تست کنید. بین هیچ‌کدوم از ابزارهای بالا لوکیشن ایران وجود نداره. البته سرعت اینترنت شما هم بعضی موقع‌ها توی نتایج تاثیر می‌ذاره.
پیشنهاد می‌کنم حتما مقاله تحلیل آبشاری با ابزار devtools رو بخونید تا مشکلات و کندی سرعت سایت خودتون رو به راحتی پیدا کنید.


ابزار lighthouse گوگل کروم – تست سرعت سایت از داخل ایران

افزونه گوگل کروم lighthouse برای سنجش سرعت سایت

گوگل در سال ۲۰۱۷ یه ابزار به نام lighthouse رو معرفی کرد که قابلیت نصب در کروم رو داره. شما می‌تونید به کمک این ابزار جدا از اینکه سرعت و performance سایت خودتون رو چک کنید، فاکتورهایی مثل:

  • Progressive Web App
  • Accessibility
  • Best Practices
  • SEO

هم از موقعیت جغرافیایی ایران بررسی بکنید.

برای استفاده از ابزار بررسی سرعت لود شدن سایت lighthouse اینجا کلیک کنید.


جمع‌بندی معرفی بهترین ابزار تست سرعت سایت

من تو این مقاله سعی کردم 7 تا از بهترین ابزارهای تست سرعت سایتی که می‌شناسم رو به ترتیب اولیت بهتون معرفی کنم و براتون لینک دانلود هم بذارم. این رو بهتون بگم که ابزارهای مختلف دیگه‌ای هم مثل httparchive.org وجود دارن که می‌تونید سایت خودتون رو ارزیابی کنید. اما کاربردشون مثل ابزارهایی که توی این مقاله معرفی شد، آنچنان دقیق و کامل نیست و استفاده از یکی از این ابزارهای تست عملکرد سرعت سایت برای شما کافیه.

امیدوارم این مقاله آموزش سئو و بهینه سازی سایت با معرفی ابزارهای آنالیز سرعت وب سایت برای شما مفید بوده باشه. مرسی که تا اینجای مقاله همراهمون بودید. ??

پوریا آریافر
اولین کسب و کار آنلاین خودم رو در فیسبوک راه‌اندازی کردم، سال ۲۰۱۱ یکی از پرتعامل‌ترین صفحات فارسی با ۸۰ هزار فالور فعال رو داشتم. بعد اینکه فیسبوک خالی از کاربر ایرانی شد وارد دنیای شبکه شدم و در انتهای سال ۲۰۱۲ مدرک MCSE مایکروسافت رو دریافت کردم، در حالی که نمره بالا گرفتم ولی کسی به دلیل به خطر افتادن موقعیت شغلی خودش به عنوان کارآموز منو قبول نمی‌کرد، بعدش با شروع دوران خدمت سربازی، مسئول بهینه سازی یک سایت خبری معتبر شدم و سئو یاد گرفتم. در ابتدای سال ۲۰۱۴ تونستم از رتبه ۱۵۰۰۰ به ۴۰۰ الکسا نزدیک کنم، اون زمان الکسا خیلی مهم بود. وارد دانشگاه شدم، به دلیل عدم علاقه به دانشگاه سعی کردم زودتر تمومش کنم و سه ساله در مقطع کارشناسی IT فارغ التحصیل شدم، توی دانشگاه هر کسی منو میدید یاد سئو میوفتاد، در همون سال آخر دانشگاه بزرگ‌ترین کانال تلگرامی IT با ۴۰ هزار عضو رو داشتم، که به مجتمع فنی فروختم تا بتونم تمرکز رو فقط بر روی عشق خودم یعنی سئو بذارم، وقتی کانال تلگرام فروختم حس پرواز بهم دست داد، هرچند درآمد چندین میلیون ماهانه رو از دست دادم ولی دوباره باید مثل گذشته با پوستی نو یک فصلی نو رو میساختم. در این چندین سال فعالیت‌های سئو به شکل تخصصی بنده در قالب پروژه‌های مختلف و آموزش‌های حضوری و غیرحضوری در دفتر میزفا و دانشگاه علامه طباطبایی تهران صورت ‌گرفته، تجربه بهینه سازی موفقی در بهبود UX و CRO پروژه‌های سئو کسب کردم. در اکثر ابزارهای کاربردی گوگل تسلط کاملی دارم. عاشق کسب تجربه های جدید هستم. راز پیشرفت در هر کاری رو یادگیری و یاددادن می‌دونم و میزفا که در اواخر ۲۰۱۶ راه‌اندازی شد تونست چنین بستر مناسبی رو برام فراهم کنه. همینطور در حال حاضر مدیریت یک تیم ۱۰ نفری از جوانان فعال و پرانگیزه رو در میزفا به عهده دارم. نقد و بازخوردهای سازنده شما، جوهر تلاش‌های مستمر ماست تا یک قدم خودمون بهبود بدیم. منتظریم …

24 نظر

24 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر سرعت سایت من خیلی پایین است میخواستم بدونم چیکار باید بکنم و چجوری چون اولین سایتی است که راه اندازی کردم

    1. سلام محمدحسن عزیز
      اول سایتت رو با یکی از ابزارهای تست سرعت سایت بررسی کن. قبلا جی تی متریکس رو پیشنهاد می‌کردیم، اما جدیدا ایران رو تحریم کرده و در حال حاضر میزفا تولز رو توصیه می‌کنم که دقیقا معیارهای GTmetrix رو بررسی می‌کنه و رایگان هم هست.
      بعدش مقالات آموزش GTmetrix رو مطالعه کن که در هر مقاله روش برطرف کردن یکی از خطاها رو آموزش دادیم.
      همین مقالات کمکت می‌کنه که سرعت رو بهینه کنی. اما اگه دوست داری به‌جای مقاله خوندن، آموزش ویدئویی ببینی می‌تونی دوره آموزش GTmetrix رو تهیه کنی.
      موفق باشی

  2. سلام
    جدیدا مشکلی پیش اومده و اون خطای gtmetrix است که سایت لود نمیشه
    ظاهرا از اینماد هست
    ولی کسی توضیح نداده که چطوری میشه مشکل رو حل کرد
    شما راهنمایی میکنید ؟

    1. سلام
      داخل مقالات gtmetrix توضیح دادیم.
      عکس از ای نماد بذارید و لینک دار کنید به صفحه ای که خود ای نماد توش لود میشه.

  3. سلام و عرض ادب

    واقعا مطلب مفیدی بود خیلی وقته دنبال چنین سایت هایی بودم

    باتشکر

  4. مطلب خوبی بود بهره بردم این مطلب به من خیلی کمک کرد و از سایت میزفا مچکرم

  5. سلام و احترام
    لطفا این صفحه رو بروز رسانی نمایید یکی دو تا از سایت ها کار نمیکنند
    ممنون

    1. سلام. همه شون کار میکنن و هیچ مشکلی هم ندارن.
      با ای پی ایران برخی هاشون باز نمیشن. با ای پی سایر کشورها برید.

  6. سلام یه سوال خیلی مهم دارم.
    توی بورس یه چیزی هست به اسم سر خطی. یعنی کلی آدم راس ساعت هشت و نیم هر کس از کارگزاری خودش سفارش میذاره و بر حسب سرعت اینترنت و کارگزاری توی صف قرار میگیرید.من داشتم سرعت صفحه معاملات آنلاین چند تا کارگزاری رو از نظر سرعت توی یه سایت بررسی میکردم اما امتیاز های کلی نزدیک به هم هستند اما توی جزییات که من سر در نمیارم با هم کلی فرق میکنن. میخواستم بپرسم مهم ترین فاکتور توی سریع بودن یه سایت که به درد سر خطی توی بورس بخوره کدومشه ؟

    1. سلام
      بهینه بودن کدها و داشتن سرورهای قوی با توزیع بار حرفه ای.

  7. سلام سایت من یه مشکلی پیدا کرده میگه عکسی مثل لوگو و.. ریدایرکت دارن ولی هیچ ریدایرکتی ندارن و این مشکل چندروزه پیش اومده. لطفا کمک کنید. ممنون

    1. سلام
      ممکنه مربوط به http باشه. وقتی از http به https میره یعنی ریدایرکت.
      همینطور با www و بدون www هم ممکنه ریدایرکت انجام بشه.
      درضمن سوالتون رو در مقاله مربوطه بپرسید تا تایید بشه. در مقالات غیرمرتبط سوال بپرسید. تشکر

    1. خوشحالیم براتون مفید بوده. ممنون از حضورتون و ارسال نظر.

  8. سلام
    ببخشید بنده قبلا اینترنت با سرعت 512 داشتم؛ که سرعت دانلود 230 کیلوبایت بر ثانیه بود.
    اما الان اینترنت با سرعت 1 مگابیت دارم؛ بازم سرعت دانلود 230 کیلوبایت بر ثانیه ست.
    “یعنی سرعت ها هیچ تغییری نکرده”!!!
    برای دانلود هم از IDM استفاده می کنم، نسخه 6.30 – مودم تی پی لینک “سیمی” از نوع ADSL – و ویندوز 7
    ممکن از:
    1- سرویس دهنده باشه؟ “خیلی وقته از این سرویس دهنده استفاده می کنم”
    2- دانلود منیجر باشه؟ “چون نسخه قدیمی 6.30”
    3- از تنظیمات مودم باشه؟ “بررسی کردم کاملا درسته”
    4- و یا از تنظیمات خاصی از سیستم باشه؛ مثل فایروال، آنتی ویروس و…؟
    اگر ممکنه لطف کنید راهنمایی کنید، باید چطوری این مشکل رو حل کنم. ممنون

    1. سلام مهدی جان.
      سوال شما در حیطه تخصص ما نیست ولی پیشنهاد میشه با سرویس دهنده تماس برقرار کنید تا مشکل شما رو بررسی کنن و راه کارهای لازم ارائه بدن.
      موفق باشید.

  9. بهترین هاشون gtmetrix و pingdom هستن ما زمان تحویل سایت به مشتری فرمی مربوط به سلامت سایت به مشتری ها تحویل میدیم که گزارش کاملی از این دو سایت در آن قرار دارد
    مرسی از مطلبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حداکثر حجم فایل برای آپلود: 1 مگابایت. فایل‌های مجاز برای آپلود: عکس, ویس, ویدیو, ورد یا پی دی اف, فایل متنی, زیپ. شما می‌تونید برای بهتر پرسیدن سوالتون، عکس یا ویس یا حتی فیلم در بخش نظرات میزفا آپلود کنید. برای ضبط ویس می‌تونید از خود واتس آپ استفاده کنید و بعد اینجا آپلود کنید و برای ارسال عکس هم کافی هست اسکرین شات بگیرید. Drop file here

با موفقیت ثبت شد، میزفا از شما برای عضویت در خبرنامه هفتگی تشکر میکند.

عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:

  • فیلم و مقاله رایگان سئو
  • آموزش‌های UX ، GA و GTM
  • مقاله های تخصصی ASP.NET Core
  • اطلاع رسانی از محصولات
فیلم آموزشی asp.net core 2
ترک میزفا خوب نیست!
معرفی جامع‌ترین ابزار سئو در ایران
بالای ۱۰ هزار عضو
PHZpZGVvIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzUwIiBwb3N0ZXI9Imh0dHBzOi8vbWl6ZmEuY29tL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjMvMDUvcG9zdGVyLW1pemZhLXRvb2xzLXZpZGVvLW1pbi5wbmciIGNvbnRyb2xzIHByZWxvYWQ9Im5vbmUiPiANCiAgIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJodHRwczovL21pemZhLmNvbS9ibG9nL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIzLzA1L21pemZhX3Rvb2xzXzcyMHAubXA0IiB0eXBlPSJ2aWRlby9tcDQiPg0KPC92aWRlbz4=