در این مقاله به بررسی و تحلیل کامل قسمتهای مختلف ابزار GTMetrix میپردازیم، و سپس قسمتهای مهم این ابزار را با عنوان PageSpeed چیست YSlow چیست و … اشاره خواهیم کرد، تحلیل GTmetrix به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید از این ابزار رایگان و قدرتمند در زمینه سرعت، وبسایت خود را بهبود دهید.
سرفصلهای پست
آشنایی و تحلیل سایت جی تی متریکس GTMetrix.com
این مقاله دوم از سری آموزش جی تی متریکس و بهینه سازی سایت با ابزار GTmetrix در خدمت شما هستیم در جلسه قبل به معرفی سایت GTmetrix پرداختیم در این جلسه همانطور که اول کار کنیم ساختار کلی GTMetrix تحلیل میکنیم.
تست و پیدا کردن خطاهای GTMetrix
وارد سایت جی تی متریکس شوید (آدرس سایت: GTMetrix.com) و آدرس سایت خود یا یک سایت دیگر را وارد کنید تا به بررسی ابزارهای بهینه سازی آن سایت در جی تی متریکس بپردازیم. ما در سایت جی تی متریکس سایت میزفا را وارد کرده و نتایج بررسی شده در آن سایت را در شکل زیر اوردهایم.
ما با بهینه سازی اصولی توانستهایم رتبه A در نتایج سایت GTMetrix را کسب کنیم (این گزارش بالا مربوط به سال ۲۰۱۷ است) هر چند بهینه سازی و افزایش سرعت لود سایت فقط منوط به فاکتورهای بالا نیست و گاهی با رعایت تمام فاکتورهای سایت جی تی متریکس، لود سایت و افزایش آن نه تنها بهتر نشده بلکه بدتر هم شده، رعایت فاکتورهای بالا جی تی متریکس به شرایط سایت و سیاستهای آن بستگی دارد و باید فاکتورهای دیگر که در بالا نادیده گرفته شده است را هم بررسی و آنالیز کرد. سایت میزفا امکانی را برای کاربران خود ایجاد کرده است که میتوانند در صفحه افزایش سرعت سایت درخواست خود را دهند.
تشریح قسمتهای مختلف سایت GTmetrix
ما برای تحلیل GTMetrix و همینطور درک بهتر شما دوستان عزیز، عکس بالا را به ۴ قسمت مختلف تقسیم بندی کردیم و به تشریح قسمتهای مختلف ابزار جی تی متریکس میپردازیم.
کادر زرد
در این قسمت آدرس سایت آنالیز شده (در اینجا mizfa.com است)، تاریخ آنالیز سایت و مکان سرور آنالیزکننده، و همچنین در قسمت Using نوع مرورگری که با آن سایت شما آنالیز شده و رتبه سایت شما درج شده است.
اینکه آدرس سایت را با https و یا http وارد کنید و یا در کدام لوکیشن سایت شما تست شود جز موارد مهمی است که در سرعت سایت دخیل هستند و چون کمی سخت است بخواهیم درباره این فاکتورها در قالب متن صحبت کنیم به همین منظور به سعی کردیم در دوره فیلم آموزشی ۸ ساعت افزایش سرعت سایت به صورت کامل درباره این فاکتورها بگوییم.
کادر قرمز
معنی PageSpeed Score چیست
در قسمت PageSpeed Score به فاکتورهای گوگل Google اشاره دارد، فاکتورهایی که برای بهینه سازی لود یک سایت، مدنظر موتور جستجوی گوگل است و به آنها اهمیت میدهد. در این قسمت شما میتوانید متوجه شوید چه نمرهای دریافت کردهاید، هر چند این نمره و یا این امتیاز را سایت GTmetrix بررسی کرده و به شما میدهد. به شکل خلاصه ابزار GTMetrix براساس فاکتور گوگل به سرعت وبسایت شما نمره میدهد.
سایت میزفا امتیاز 96 از 100 و درجه A را گرفته است درحالی که میانگین کلی Pagespeed سایتها 70 درصد است.
معنی YSlow Score چیست
در قسمت YSlow Score به فاکتورهایی که یاهو Yahoo برایش در سرعت سایت مهم است اشاره میکند. در اینجا سایت GTmetrix براساس فاکتورهای این موتور جستجو به وبسایت شما یک رتبه و یا یک امتیاز میدهد.
سایت میزفا امتیاز 94 از 100 و درجه A را گرفته است. YSlow ابزار و استانداردهای یاهو میباشد و میانگین کلی YSlow سایتها 68 درصد است. البته باید خاطر نشان کرد که ممکن است در آینده نزدیک این قسمت از سایت GTmetrix حذف شود چرا که دیگر سیاستهای یاهو زیر تغییر کرده است و هر روز این شرکت در حال افت میباشد.
کادر سبز
Fully Loaded Time
زمان بارگزاری سایت را بر حسب ثانیه نشان میدهد و میانگین سایتهایی که در جی تی متریکس مورد بررسی قرار گرفتهاند 8.3 ثانیه بوده است و سایت میزفا با آمار فوق العاده خود فقط در زمان 2.9 ثانیه زیر لود کامل میشود.
Total Page Size
حجم یک صفحه یا سایتی که جی تی متریکس مورد بررسی قرار داده و میانگین کلی سایتهای مورد بررسی قرار گرفته 2.56MB است و سایت میزفا فقط 629KB حجم دارد و تقریبا 5 برابر کمتر از میانگین کل.
Requests
تعداد درخواستهایی که به سرور برای بارگزاری قسمتهای گوناگون سایت ارسال میشود، شامل عکسها فایلهای CSS یا همان فایلهای استایل و یا JS یا همان فایلهای جاوااسکریپت.
میانگین کلی آن 86 درخواست است و سایت میزفا فقط با 27 درخواست کل صفحه را لود میکند. توجه داشته باشید که هر چه تعداد درخواستهای رد و بدل شده بین سرور و مرورگر کمتر باشه هم فشار کمتری به سرور وارد میشود و هم سرعت سایت بالاتر میرود.
اگر مقاله در این زمینه نیاز دارید پیشنهاد میشود حتما مقاله کاهش تعداد درخواست های HTTP را بخوانید.
کادر آبی
PageSpeed چیست
اطلاعات بدست اومده از بررسی سایت با الگوریتم های گوگل را با جزئیات بیشتر به همراه اخطارها نشان میدهد. درواقع نزدیک به ۲۷ فاکتور در PageSpeed وجود دارد که اگر سبز رنگ باشد یعنی مشکلی ندارید و اگر قرمز رنگ باشد یعنی یک سری مشکلات وجود دارد و باید به فکر رفع خطاهای PageSpeed باشید.
البته هر قرمزی، قرمز نیست و هر سبزی، سبز نیست.
YSlow چیست
اطلاعات بدست اومده از بررسی سایت با الگوریتم های یاهو را با جزئیات بیشتر به همراه اخطارها نشان میدهد. نزدیک به ۱۹ فاکتور در قسمت YSlow وجود دارد، برای رفع خطاهای YSlow شما میتوانید بر روی آن خطا کلیک کنید تا توضیحات بیشتری برای شما نشان دهد.
در YSlow هم هر قرمزی، قرمز نیست و هر سبزی، سبز نیست.
Waterfall چیست
تو این بخش با استفاده از نمودار زمان بارگزاری هر بخش رو نشان میدهد. و میتوان اطلاعات مفیدی را از نحوه بارگزاری سایت در این بخش گردآوری کرد. waterfall با تجزیه و تحلیل آبشاری در ابزارهای مختلف دیگر هم هست، مثلا در گوگل کروم هم چنین ابزار سئو قرار گرفته است که بسیار میتواند به شما در بهینه سازی سرعت کمک کند، در همین جهت پیشنهاد میشود حتما مقاله تجزیه و تحلیل سرعت سایت با ابزار Devtools گوگل کروم را مطالعه نمایید.
Timings چیست
در این پنل که جدیدا اضافه شده زمان onload را نشان میدهد، توجه داشته باشید که onload به بارگزاری اولیه سایت گفته میشود و Fully load به بارگزاری کامل یک وب سایت گویند. و همچنین مقدار زمان اولین درخواست انجام شده (TTFB) را نشان میدهد. توضیحات بیشتر و جالب درباره TTFB و تاثیر آن بر روی سرعت سایت را در مقاله TTFB چیست بخوانید.
Video چیست
میتوانید از فرآیند آنالیز سایت شما در هنگام واکشی سایت در جی تی متریکس فیلمی تهیه کند. البته باید قبل از زدن دکمه شروع آنالیز تیک آن را زده باشید.
History چیست
در این بخش تاریخچهای از بررسیهایی انجام شده بر روی آدرس وارد شده را نمایش میدهد تا از افت و خیز آن در فواصل گوناگون اطلاع پیدا کنیم.
این جلسه از آموزش GTmetrix هم به پایان رسید در جلسات بعد به معرفی قسمتهای مختلف PageSpeed و رفع خطاهای آن میپردازیم که اولین خطا مربوط به خطای Avoid a character set in the meta tag است. با میزفا همراه باشید.
28 پاسخ
سلام وقت به خیر.ببخشید من الان که دارم مقاله رو میخونم سایت جی تی متریکس اون قسمت کادر زرد و قرمز جزییاتش فرق داره توی مقالتون اپدیت کنید این قسمت رو ممنون.
درود
مقالات جدید gtmetrix خیلی وقت هست در سایت هست. طبق ستون سمت چپ مطالعه کنید:
سلام روزتون به خیر,
من وقتی با gtmrtrix از سایتم تست میگیرم در قسمت waterfall دوباره html اصلی اون صفحه رو با status 200 بارگیری میکنه که هرکدوم نزدیک به یک ثانیه زمان میبره من از سایت های دیگه تست گرفتم اما سایت های دیگه همچین مشکلی نداشتن میشه در این مورد کمکم کنید که مشکل از کجا میتواند باشد. ممنون از اموزش واقعا عالیتون.
سلام علی
من که تست کردم اینطوری نبود سعی کن سایتت رو دقیق وارد کنی یعنی ببین سایتت با http هست یا https و یا با www هست یا بدون www
چرا صفحه جی تی متریکس من با تصویری که شما گذاشتید فرق داره.
سلام
چون دارید مقاله قدیمی رو میخونید.
شروع مقالات جدید در ادرس زیر هست و درباره تغییرات صحبت شده و همینطور تک تک خطاها:
سلام
ارور GTMETRIX واسه سایتم اینه . کسی میدونه مشکل چیه ؟
قسمت ADMIN-AJAX.PHP
action=wooscp_load_compare_bar&products=&nonce=b0b6eb36a5
سلام.
سوال دقیق بپرسید تا بتونید پاسخ خوب بگیرید.
ببینید کدوم بخش ارور داره و براساس ارور سمت چپ سایت ما نوع خطا رو انتخاب کنید و مطالعه کنید.
سلام خدمت جناب آریافر عزیز
در مورد سربرگ Yslow سوالی داشتم. اینکه اگه این سربرگ فاکتورهای سایت یاهو رو نشون میده و تقریبا توی ایران کسی از موتور جستجوی یاهو برای سرچ کردن
استفاده نمیکنه پس میشه کلا نادیده گرفته بشه؟؟
یعنی ما فقط سایتمون رو برای موتور جستجوی گوگل بهینه کنیم کافیه یا حتما باید فاکتورهای یاهو رو هم در نظر داشته باشیم؟؟
بسیار سپاس گذارم از سایت عالی شما
سلام کاروان عزیز.
نه نباید نادیده گرفته بشه. برخی از فاکتورهاش میتونه مهم باشه و حتی برخی دیگر از فاکتورهاش عین گوگل هست.
هر چند برخی هاش هم مهم نیست. در کل باید بررسی کرد تا دید که چقدر مهم هست.
سلام
راه حل کاهش fully loaded time چی هست ؟ الان سایت من همیشه چیزش بالا هست جز این مورد ،ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام حسینی.
هاستتون رو بررسی کنید و همینطور کدنویسی قالب و یا افزونه هاتون که بهینه باشن.
سلام
من سایتم رو یکی دو ماهه راه انداختم
سعی کردم حدود 15 تا مقاله سئو شده توش قرار بدم و امتیاز سایتمم برای گوگل 97 و برای یاهو 90 ه
رتبه سایتمم از 16 میلیون شروع شد و به 3 میلیون رسیده الان
ولی تو صفحات گوگل نمیام بالا…
دلیلش چیه؟
سلام وقت بخیر. دلیلش اینکه شما سئو نکردید. صرفا برخی از فاکتورهای کلی رعایت کردید. وگرنه بسیار سئو فاکتور داره و رتبه الکسا و سرعت بالا به معنی این نیست که باید در گوگل صفحه اول یا صفحات بالا دیده بشید.
پیشنهاد میشه در دوره رایگان آموزش سئو ما شرکت کنید تا بتونید قدمی مفید بردارید.
سلام. وقت بخیر
سایتم رو داخل
PageSpeed Insights
تست می کنم اما در زمانهای مختلف امتیاز های متفاوتی میدهد مثلا بار اول که تست می کنم امتیاز دستکتاپ رو 76 و موبایل 60 و چند دقیقه بعد که مجددا تست می کنم دسکتاپ 80 و موبایل 46 داده میشه ، در تست های دیگه هم که با فاصله چند دقیقه هست همین مشکل رو دارم
لطفا راهنمایی کنید که چه مشکلی ممکن هست وجود داشته باشه که اینقدر اختلاف هست و چطوری میتونم رفعشون کنم
ی خواهش که داشتم اگر ممکنه مشابه جی تی متریکس آموزش کار با PageSpeed Insights گوگل رو هم بذارید
سلام حمید جان. بستگی به لوکیشن تست، مسیرهای اینترنت، هاست شما و ۱۰ ها مورد دیگه هست که باعث تغییر امتیاز نهایی میشه.
یک قسمت gtmetrix داره به نام PageSpeed که مربوط به همون PageSpeed Insights هست و شما gtmetrix یاد بگیرید انگار PageSpeed Insights یاد گرفتید. البته ما اینا رو به شکل عملی در یک دوره ۸ ساعته اموزش میدیم.
موفق و پایدار باشید.
سلام . وقت بخیر
ممنون بابت پاسخی که دادید.
سایتم رو در دو. ابزار جی تی متریکس و PageSpeed Insights تست کردم، یک سری ارورهایی در PageSpeed Insights میگیره که در جی تی متریکس ندیدم، و مفهوم این ایرادات رو متوجه نمیشم
مثلا ایراد Defer offscreen images که یو آر ال تعداد زیادی از تصاویر که در صفحه لود میشه رو آورده، مفهوم این ایراد چس هست و چطوری میتونم برطرف کنم
و یا ارور Speed Index که زمان آن را 6.5s زده
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام حمید جان. پوزش برای تاخیر، نظر شما نمیدونم چرا قسمت اسپم رفته بود.
ایراد defer img رو میتونید با مقاله lazy load چیست رفع کنید. و سرعت Speed Index هم کمی تخصصی هست ولی هر همه مقالات جی تی مرتیکس ما رو نگاه کنید ایده هایی به ذهتون میرسه که میتونید سرعت بهتر کنید تا Speed Index هم بهبود پیدا کنه.
سلام اگر تمامی رتبه ها خوب باشه Aولی با توجه به عالی بودن تمای شاخصه های جیتی متریکس زمان لود خیلی بالا باشد دلیل اون میتونه وضعیت سرور باشه یا باید مشکل رو در سایت خودم بررسی کنم البته مک اموزش های شما را تهیه کردم خیلی خوب است
سلام، دورههای آموزشی پشتیبانی دارن و اگر آموزشها رو تهیه کردید وارد حساب کاربری خودتون بشید و در قالب تیکت مشکل مطرح کنید تا سایت شما بررسی بشه.
سلام مجدد
پوریا عزیز – حق با شماست – سوال گنگی پرسیدم – بزارید واضع توضیح بدم البته خودمونی
تعداد درخواست های سایت بنده بالاست – در قسمت waterfall که در خواست ها رو نمایش میده، به گونه ای است که تمام محصولات رو لینک تصاویر https هستند – جالب اینجاس تمام محصولات ما در صفحه اول سایت ما نیست ، پس نیازی به درخواست لینک محصول قاعدتا نباید باشه – آموزش در این مورد هست که لینک محصول از درخواست کاهش داد- چون هر تعداد محصول اضاف میشه درخواست بالا میره – دلیل این مشکل نمیدونستم از کجا باید بپرسم – ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام، اگر اینطوری که شما خودتون میگید باشه باید به طراح سایتتون این موضوع رو بگید، باید کدها خونده بشه و براساس کدهایی که نوشته شده بهینه سازی لازم صورت بگیره.
سلام چگونه میشود تعداد در خواست ها در Gtmatix نشان میده رو کاهش داد ؟ در قسمت waterfall ثانیه و تعداد درخواست رو میبینم اما برای کم کردنشون نمیدونم چکار کنم ممنون میشم واضع توضیح بدین
سلام، سوال شما مثل این میمونه که برید سایت یک دکتر و بگید دلدرد دارم میشه واضح توضیح بدید!
ما نه از سایت شما اطلاعاتی داریم که بخوایم پاسخ بدیم و نه اصلا میتونیم چنین کاری کنیم چرا که کلی از ما زمان میگیره. هر چند به شکل کلی مقاله های خوبی در این باره نوشته شده و باید زمان و انرژی زیادی بذارید و مطالعه کنید. مقاله رفع خطای Make fewer HTTP requests رو بخونید و یا دوره ۸ ساعت آموزش افزایش سرعت سایت در gtmetrix ما رو تهیه کنید. هر دو راه مناسب هستند.
سلام من از هاست های میزبان فا استفاده میکنم و مشکلی در سایت جی تی متریکس ندارم منتهی Fully Loaded Time خیلی بالایی دارم یعن یگرید A هستم ولی 30 ثانیه برام میزنه ! باید چیکار کنم
سلام
تو قسمت waterfall برید و بررسی کنید ببینید زمان چه چیزی بالاتره.
با سلام و خسته نباشید
شما گفته اید که در آینده , ممکن است استاندارد های Yslowحذف شود – لطفا منبع خود در این زمینه را مطرح بفرمایید و لینک و مستند خود را اعلام کنید تا بتوان از آن استناد کرد …
با تشکر و سپاس از سایت خوبتان
درود بر شما، سپاس از دیدگاهی که ارسال کردید
این پیشبینی براساس سیاست های اشتباه و تکراری سایت یاهو است، البته اگر اخبار فناوری اطلاعات رو در طی ده سال اخیر دنبال و براساس زمان حال و آینده تحلیل میکردید پی به این موضوع میاوردید، فاکتورهای این سایت جدا از اینکه به خاطر سیاست های نادرست این شرکت هر روز بی اهمیت تر میشه، از نظر فنی هم مشکلات بسیاری داره و خیلی از این فاکتورها غیرمنطقی هست، این بحث غیرمنطقی به خاطر به روز نبودن این فاکتورهاست.
به هر حال اگر مصر به این موضوع هستند که مستنداتی ارائه بشه، میتونید خودتون سرچ کنید و با کسب مهارت فنی در حوزه سرعت سایت و همینطور شناخت فاکتورهای یاهو به شکل صحیح، به این موضوع پی ببرید، چرا که جستجو و ارائه مستندات و تحلیل آنها براساس شرایط حال فعلی برای بنده بسیار زمانگیر هست و نیازی به این ارائه اسناد روشن نمیبینم، و صرفا برآیند خروجی این تحلیل در حد چند خط در این مقاله ذکر شده، هر چند در دوره آموزش افزایش سرعت سایت به شکل دقیقتری علت این مسئله ذکر شده.
موفق و پایدار باشید.